থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্রা সিংহনা জে অমসুং কেগী কথুৱা, উদমপুর, রিয়াসি, রামবান, দোদা অমসুং কিস্তৱার জিলা তরুক্কী চাওখৎ থৌরাংগী থবক-থৌরমশিং য়েংশিনখ্রে
02 JUL 2020 8:32PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্রা সিংহনা উদমপুর, কথুৱা, দোদাদা কোবিদ লায়চৎকী মতুংদা মফম অদুগী মখল কয়াগী নেস্নেল প্রোজেক্তশিংগী ফীভম য়াওনবা কেন্দ্র অসিগী চাওখৎ থৌরাংগী থবক-থৌরমশিং ঙসি য়েংশিনখ্রে।
দিপুতি কম্মিসনরশিং অমসুং মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা পাঙথোকখিবা ভর্চ্যুল মীফম অমদা দোক্তর জিতেন্দ্রা সিংহনা কথুৱা, উদমপুর, রিয়াসি, রামবান, দোদা অমসুং কিস্তৱার জিলা তুরুক্কী হৌজিক পাইখৎলিবা মখল কয়াগী প্রোজেক্তশিংগী খোংজেলগী মতাংদা খন্নখি। লমদম অদুদা হৌজিক চৎথরিবা মখল কয়াগী অচৌবা প্রোজেক্তশিং অমগী মথংদা অমা য়েংশিনখি অমসুং মখোয়গী খোংজেম য়অইশিন্নবা ৱাফম থমখি।
কথুৱা জিলাগী ওইনা খ্বাইদগী অহানবা ওইরিবা সীদ প্রোসেসিং প্লান্তগী থবক মপুং ফনা লোইরে অমসুং চয়োল খরগী মনুংদা চল্লাইবা হৌরগনি। মসিগা লোয়ননা কোবিদনা মরম ওইদুনা থেংথখ্রবা অৱাং থংবা ভারতকী খ্বাইদগী অহানবা বাইও-তেক ইন্দস্ত্রিএল পার্ক অসিসু লোইশিনবা তৌরি অমসুং অথুবদা চল্লাইবা হৌনবা ফীভমদা লৈরে। অদুম ওইনমক, পাথানকোৎ-জম্মু নেসনল হাইৱেজ লেন মরিদগীলেন তরুক্তা পাকথোক্নবা লৌখৎলিবা সর্ভেনা মরম ওইরগা খুঙ্গংগী হাইৱেজগী থবক মতম খরা লেপখি। মরক অসিদা কাত্রা- দিল্লী এক্সপ্রেস রোদ কোরিদোরগী থবক-থৌরম হৌখ্রে অমসুং লম লৌশিনবগী থবক হৌনবা তৌরি।
কোবিদকী লায়চৎনা মরম ওইদুনা তঙাইফদনবা থেংথরুরবা মতুংদা দেবিকা তুরেলগী প্রোজেক্ত অসি অমুক হন্না হৌখ্রে অমসুং চহি অমা মখায়গী মনুংদা লোইশিন্নবা মতম থারি হায়না উদমপুরগী দিপুতি কম্মিসনরনা মন্ত্রীদা হায়খ্রে। লোয়ননা মরু ওইরিবা দেবিকা থোং অসি শঙগাবদা মীয়াম্না য়াম্না হরাও নুঙাইবা ফোঙদোখি হায়নসু মহাক্না পাউদম্লকখি।
দোক্তর জিতেন্দ্রা সিংহনা বাশোলিগী দাৱালাচক লম্বীগী অমসুং রামনগরগী মাজাল্তা থোংগী থবক থুজিন্নবা অমসুং উদমপুরগী প্রপোজ তৌখিবা ইন্দস্ত্রিএল ইস্তেৎতা ইনবেসমেন্ত তৌনবা প্রপোজেল প্লানিংগীদমক য়াথং পীখ্রে। দিপুতি কম্মিসনরনা ৱাতর সপ্লাই স্কিম অমসুং প্রপোজ তৌখিবা বস স্তেন্দগী মতাংদসু পাউদমখি।
উদমপুর অমসুং কথুৱাগী দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসনশিংদসু কালেন থা লাকপগা ইরোইননা মীয়াম্না পাম্লিবা হেন্দ পম্পশিং হেনগৎনবা খঙহনখ্রে।
প্রপোজ তৌখিবা কেন্দ্রিয়া বিদিয়লয়াগী মতাংদা পাউদমলদুনা রিয়াসিগী দিপুতি কম্মিসনরনা হায় মরী লৈনবা চে চাংশিং লৌবা লোইশিনখ্রে। তোল প্লাজাগী খুদোংচাদবগী মরমদা অমসুং নোংমগী চরা তাল্লিবা মীওইশিংগি মতেং ওইনবা তোঙান তোঙানবা খুদোংচাবশিংগী অকুপ্পা ৱারোল পীরক্নবা মাঙোন্দা মন্ত্রীনা খঙহনখি।
কিস্তৱারগী দিপুতি কম্মিসনর অমসুং মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংদা কেন্দগী লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়না সেফ্রোন পার্ককী অয়াবা পীরক্লে হায়না দোক্তর জিতেন্দ্রা সিংহনা হায়খি অদুবু চপ চাবা মফম ফংদবনা মরম ওইরগা উরেপ উয়ুং তম্বগী থৌরম তৌগনি তৌরম্বা অদু তোকখি। প্রোজেক্ত অসি অথুবদা হৌনবা সিভিল সোসাইতিগী মীহুৎশিংগা লোয়ননা খন্ননবা মন্ত্রীনা কথুৱাগী দি.সি.দা হায়খি।
রামবানগী দিপুতি কম্মিসনরনা নেসনল হাইৱেজকী থবক-থৌরমগী মরমদা পাউদমখি। সেন্ত্রেল রোদ ফন্দ (সি.আর.এফ.)কী খুত্থাংদা শেন্থং কায়থখ্রবা তাত্নিতোপতগী সনাসর ফাওবগী লম্বী শেমগৎপা অসিদা থেংথবা অসিগী মতাংদা মরমশিং অথুবদা খঙদোক্নবা মন্ত্রীনা মাঙোন্দা হায়খি।
অমরোমদা, দোদাগী দিপুতি কম্মিসনরনা কোবিদ লায়চৎনা মরম ওইরগা অপনবশিং পীরবসু গভর্মেন্ত মেদিকেল কলেজ দোদা অমসুং ভসদের্ৱাহগী নেসনল হাই এল্তিত্যুদ মেদিসিন প্লান্ত শাবগী থবক মহৌশাগুম মখা চৎথরি হায়না পাউদমখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Union Minister Dr. Jitendra Singh reviews developmental works in six districts of Kathua, Udhampur, Reasi, Ramban, Doda and Kishtwar in J&K
02 JUL 2020 8:32PM by PIB Delhi
Union Minister Dr Jitendra Singh today reviewed development works in Udhampur-Kathua-Doda parliamentary constituency, including the status of various national projects in the region in the aftermath of COVID pandemic.
In a Virtual meeting with the Deputy Commissioners and senior officials, Dr Jitendra Singh discussed the progress of various ongoing projects in the six districts of Kathua, Udhampur, Reasi, Ramban, Doda and Kishtwar. One by one, the various ongoing major projects in the region were reviewed and ways to expedite their progress were deliberated upon.
As for Kathua district, it was revealed that the work on the first - ever Seed Processing Plant is complete and will become functional in a few weeks. Similarly, the work on North India’s first ever Bio-Tech Industrial Park, which has got delayed due to COVID, was also nearing completion and is now on the verge of becoming functional in near future. The work on the Highway Village has, however, been deferred for a while because of the survey being conducted for widening the Pathankot-Jammu National Highway from four lane to six lane.
Meanwhile, the work has started on the Katra- Delhi Express Road Corridor and the land acquisition process has been initiated.
Deputy Commissioner of Udhampur informed the Minister that after an inevitable delay due to COVID pandemic, the River Devika project has again picked up and is expected to keep its deadline of completion during next one and half year. Similarly, he reported that people have expressed huge relief and joy after the inauguration of the crucial Devika bridge.
Dr Jitendra Singh issued instructions for expediting the work on the Dayalachak road in Basohli region and the Majalta bridge in Ramnagar, and for planning proposals for investment in the proposed Industrial Estate in Udhampur. The Deputy Commissioner also gave an update about the water supply scheme and the proposed new Bus Stand.
The district administrations of Udhampur and Kathua were also advised to expedite the public demand for Hand Pumps particularly in the wake of ongoing summer season.
Deputy Commissioner Reasi gave an update about the proposal of the Kendriya Vidhyalaya for which she informed that the procedural formalities have been completed. The Minister asked her to send a detailed note on the issue of Toll Plaza and the various options to provide relief to the daily commuters.
Deputy Commissioner Kishtwar and other senior officials were told by Dr Jitendra Singh that Saffron Park had been approved by the Union Ministry of Agriculture but the Foundation Laying ceremony had to be deferred at the last moment because of inability to find the exact location. Minister asked DC Kathua to hold consultation with the members of civil society to draw consensus so that the project could be started at the earliest.
Deputy Commissioner of Ramban gave an update of the work on the National Highway. He was asked by the Minster to immediately find out the reasons for delay in the upgradation of the road from Patnitop to Sanasar for which finances have been approved through Central Road Fund (CRF).
Meanwhile, Deputy Commissioner Doda informed that the construction of Government Medical College Doda and National High Altitude Medicine Plant at Bhaderwah was going on normally despite the constraints due to COVID pandemic.