শেল-থুম মন্ত্রালয়
পব্লিক দেব্ত মেনেজমেন্ত জনুৱারী-মার্চ ২০২০গী থা অহুমগী রিপোর্ত
30 JUN 2020 2:54PM by PIB Imphal
এপ্রিল-জুন (ক্যু.১), ২০১০-১১দগী পব্লিক দেব্ত মেনেজমেন্ত সেল (পি.দি.এম.সি.) (মমাংগী ময়ায় লোয়শং), বজেৎ দিবিজন, একোনোমিক এফেয়র্স বিভাগ, শেল-থুম মন্ত্রালয়না চাং নাইনা চত্থরকপা থবক ওইনা শেন্দোনগী থবক-থনা য়েংশিনবগী থা অহুমগী রিপোর্ত অমা থোরক্লগনি। হৌজিক্কী রিপোর্ত অসি জনুৱারী-মার্চ(ক্যু.৪.এফ.ৱাই.২০)গা মরি লৈনৈ।
এফ.ৱাই.২০গী ক্যু.৪.গী মতমদা কেন্দ্র সরকারনা এফ.ৱাই.১৯গী ক্যু.৪.দা লুপা কোতী ১,৫৬,০০০ ওইখিবা অদুগা চাংদংম্ননবদা লুপা কোতী ৭৬,০০০গী সেক্যুরিতীশিং খোমজিনখ্রে। মরুওইবা থোকখিবশিংগী অয়াম্বগী চাংচৎ অসি এফ.ৱাই.২০গী ক্যু.৩.দা চাদা ৬.৮৬ ওইরম্বদগী এফ.ৱাই.২০গী ক্যু.৪.দা চাদা ৬.৭০দা মখা তানা হন্থখি। এফ.ৱাই.২০গী ক্যু.৩.গী ১৬.৪৭ ওইখিবগা য়েংনবদা এফ.ৱাই.২০গী ক্যু.৪.গী দা ১৭.৮৭দা হেনগৎলকখি। জনুৱারী-মার্চ ২০২০দা কেন্দ্র সরকারনা কেস মেনেজমেন্ত বিল অসি লুপা কোতী ২,৩০,০০০দা হেনগৎহনবা ঙমখি। মার্চ ২০২০গী মশুংগী অরোইবদা রিজর্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়ানা পাংথোকখিবা ও.এম.ও./অখন্নবা ও.এম.ও.শিংনা শে-থুম মরাং কাইবগী সিস্তেমদা চৎহনখি। চহি মশুং অসিগী আর.বি.আই.না লৌশিনখিবা অপুনবা শেল-থুমশিং অসি এম.এস.এফ.য়াওনা লিক্বিদিতি এদজস্তমেন্ত ফেসিলিতি(এল.এ.এফ.) অসি য়াওনা লুপা কোতী ৩,০৩,৪৬৪নি। সর্প্লস মার্কেৎ লিক্বিদিতি অসি ফেব্রুৱারী ১৫, ২০২০গী অহিং নোংয়াই হৌরকপদা রিজর্ব বেঙ্কনা অশাংবা মতমগী রেপো চৎনবা হৌখি।
ভারত সরকারগী অপুনবা লিএবিলিতি(‘পব্লিক একাউন্ত’কী লিএবিলিতি য়াওনা)অসি দিসেম্বর ২০১৯গী অরোইবদা লুপা কোতী ৯৩,৮৯,২৬৭ লৈরম্বা অসি মার্চ ২০২০গী অরোইবদা ভারত সরকারনা লুপা কোতী ৯৪,৬২,২৬৫দা হেনগৎহনবা ঙমখি। মার্চ ২০২০ লোইরকপদা মীয়ামগী পুবা অপুনবা শেন্দোন অসি থোইদোক-হেন্দোকপা লিএবিলিতি অসি অসি চাদা ৯০.৯ নি। থোইদোক-হেন্দোকপা তাং তাখ্রবা সেক্যুরিতিশিংদগী চাদা ২৯দি মেচ্যুরিতি ওইগদবগী অৱাৎপা মতম অসি চহি ৫দগী তারম্মি। মার্চ ২০২০গী অরোইবদা হোল্দিং পেতর্ন্না কম্মর্সিএল বেঙ্কশিংগী শরুক অসি চাদা ৪০.৪নি অদুগা ইন্সুরেন্স কম্পনিগী শরুক্না চাদা ২৫.১নি।
সরকারনা ফংবশিং(জি.-সেক.)তা চাগাদা জনুৱারী-মার্চ২০২০গী মতমদা হন্থরকপা উখি। মসিনা মালেম পুম্বদা থেংনরিবা লায়চৎ অসিনা তোঙান-তোঙানবা চৈথেংশিং উৎখি; রিজর্ব বেঙ্ককী এম.পি.সি.দগ পোলিসি রেপোগী ৫০গী বি.পি.এস. ৭৫ তাখি, য়ু.এস. ফেদতগী ফেদরেল ফন্দিংগীদমক্তা তার্গেৎ রেঞ্জদা বি.পি.এস. ৫০ তাখি, মসিদগী চাদা ১-১.২৫ হন্থখি অদুগা ক্রুদ ওইলগী মমলদা খংহন হন্থখি। এফ.ৱাই.২০গী ক্যু.৪.গী মতমদা কেন্দ্র সরকারনা তাং পীরবা সেক্যুরিতিশিংগী অসি সেকেন্দরি মার্কেৎকী অপুনবা ত্রেদিং ভেল্যু অসি ভোল্যুমগী থোইদোক-হেন্দোকপা শরুক অসি মখা তানা অদুম লৈরি অমসুং মসিগী ভেল্যু অসিগী মতাংদা অপুনবা হকথেংনবা লল্লোন-ইতিক তৌবগী চাংদা চাদা ৮৪.০গী শরুক ওইরি।
পব্লিক দেব্ত ক্বাকর্লি রিপোর্ত-জনুৱারী-মার্চ ২০২০ অসি য়েংবিনবগীদমক্তা লিঙ্ক অসিদা ক্লিক তৌবিয়ু
https://dea.gov.in/sites/default/files/Quarterly%20Report%20on%20Public%20Debt%20Management%20for%20the%20Quarter%20January%20-%20March%202020.pdf

Ministry of Finance
Quarterly Report on Public Debt Management_January to March 2020
30 JUN 2020 2:54PM by PIB Delhi
Since Apr-June (Q1) 2010-11, Public Debt Management Cell (PDMC) (earlier Middle Office), Budget Division, Department of Economic Affairs, Ministry of Finance has been bringing out a quarterly report on debt management on a regular basis. The current report pertains to the quarter January – March 2020 (Q4 FY20).
During Q4 of FY20, the Central Government issued dated securities aggregating to 76,000 crore as against 1,56,000 crore in Q4 of FY19. The weighted average yield of primary issuances softened further to 6.70 per cent in Q4 FY20 from 6.86 per cent in Q3 of FY20. The weighted average maturity of new issuances of dated securities was higher at 16.87 years in Q4 of FY20 as compared to 16.47 years in Q3 of FY20. During January–March 2020, the Central Government raised ₹2,30,000 crore through the issuance of Cash Management Bills.The Reserve Bank conducted OMOs/ Special OMOs to inject liquidity into the system during the quarter ended March 2020. The net average liquidity absorption by RBI under Liquidity Adjustment Facility (LAF) including MSF was 3,03,464 crore during the quarter. The surplus market liquidity was also on account of the introduction of long term repo operations by the Reserve Bank from the fortnight beginning February 15, 2020.
The total liabilities (including liabilities under the ‘Public Account’) of the Government, increased to ₹94,62,265 crore at end-March 2020 from 93,89,267 crore at end-December 2019. Public debt accounted for 90.9 per cent of total outstanding liabilities at end-March 2020. Nearly 29 per cent of the outstanding dated securities had a residual maturity of less than 5 years. The holding pattern indicates a share of 40.4 per cent for commercial banks and 25.1 per cent for insurance companies at end-March2020.
The yields on G-Secs showed a downward movement from January to March 2020. This reflected the impact of several developments in the wake of the pandemic across the world; namely thereduction in the policy repo rate by 75 bps by the MPC of the Reserve Bank,an off-policy cut of 50 bps in the target range for the Federal Funds rate to 1-1.25 per cent by the US Fed and a sharp decline in crude oil prices. Central Government dated securities continued to account for a major share of total trading volumes in the secondary market, with a share of 84.0 per cent in total outright trading volumes in value terms during Q4 of FY20.
Click link below to view Public Debt Management Quarterly Report- Jan-March 2020
https://dea.gov.in/sites/default/files/Quarterly%20Report%20on%20Public%20Debt%20Management%20for%20the%20Quarter%20January%20-%20March%202020.pdf