শেল-থুম মন্ত্রালয়
শেনবা চহি ২০২০-২১গী ২০২০ মে থা ফাওবগী ভারত সরকারগী একাউন্তশিংগী থাগী ওইবা রিভিয়ু
30 JUN 2020 5:32PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী ২০২০গী মে থা ফাওবগী থাগী একাউন্ত ফোংলে । চাউরাকপশিং মখাদা লৈরে :
২০২০গী মে ফাওবদা ভারত সরকারনা লুপা ক্রোর ৪৫,৪৯৮(বি ই ২০২০-২১গী অপুনবা রিসিফকী চাদা ২.০৩)ফংখি ,মসিদা তেক্স রিভিনিয়ু লুপা ক্রোর ৩৩,৮৫০, নন তেক্স রিভিনিয়ু লুপা ক্রোর ১০,৮১৭ অমসুং নন দেব কেপিতেল রিসিফকী লুপা ক্রোর ৮৩১ য়াওরি । নন দেব কেপিতেল রিসিফ অসিদা লোন শিংখৎলকপগী শেনফম(লুপা ক্রোর ৮৩১) য়াওরি । মতম অসিগী মনুংদা ভারত সরকারনা রাজ্যশিংদা তেক্সকী চাকথুং পীবা ওইনা রাজ্য সরকারশিংদা লুপা ক্রোর ৯২,০৭৭ পীখ্রে ,মসি মমাং চহিদগী লুপা ক্রোর ৭,০১০ হন্থরবনি ।
ভারত সরকারনা চাদিং তৌখিবা অপুনবা শেনফম অসি লুপা ক্রোর ৫,১১,৮৪১(বি ই ২০২০-২১গী অপুনবা রিসিফকী চাদা ১৬.৮২)নি, মসিগী মনুংদা লুপা ক্রোর ৪,৫৬,৬৩৫না রিভিনিয়ু একাউন্তনি অমসুং লুপা ক্রোর ৫৫,২০৬না কেপিতেল একাউন্তনি । অপুনবা রিভিনিয়ু এক্সপেন্দিচর অসিগী মনুংদা লুপা ক্রোর ৭৮,২৬৫না শেন্দোয় পীবগী একাউন্তনি অমসুং লুপা ক্রোর ৬৭,৪৬৯না সবসিদিশিংগী একাউন্তনি ।

Ministry of Finance
Monthly Review of Accounts of Union Government of India upto the month of May 2020 for the Financial Year 2020-21
30 JUN 2020 5:32PM by PIB Delhi
The Monthly Account of the Union Government of India upto the month of May 2020 has been consolidated and reports published. The highlights are given below:-
The Government of India has received Rs.45,498 crore (2.03% of corresponding BE 2020-21 of Total Receipts) upto May 2020 comprising Rs. 33,850 crore Tax Revenue (Net to Centre), Rs. 10,817 crore of Non Tax Revenue and Rs.831 crore of Non Debt Capital Receipts. Non Debt Capital Receipts consists of Recovery of Loans (Rs. 831 crore). Rs. 92,077 crore has been transferred to State Governments as Devolution of Share of Taxes by Government of India upto this period which is Rs. 7,010 crore lower than the previous year.
Total Expenditure incurred by Government of India is Rs. 5,11,841 crore (16.82% of corresponding BE 2020-21), out of which Rs. 4,56,635 crore is on Revenue Account and Rs. 55,206 crore is on Capital Account. Out of the Total Revenue Expenditure, Rs.78,265 crore is on account of Interest Payments and Rs.67,469 crore is on account of Major Subsidies.