পাৱর মন্ত্রালয়
এন.তি.পি.সি.-শেনবা চহি ২০দা তেক্সকী মমাংদা চাদা ১৪.১৫গী শেন্দোং
27 JUN 2020 5:52PM by PIB Imphal
পাৱর মন্ত্রালয়গী মখাদা কেন্দ্রগী পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা অমসুং মেগা ৱাত্ত ৬২১১০গী চাংদা ইন্সতোল তৌদুনা লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী য়াম্না পাৱর পুথোকপা গ্রুপ অমা ওইরিবা এন.তি.পি.সি. লিমিতেদনা কম্পনি অসিনী শেনবা চহি ২০গী ৪শুবা চহি মশুংগী ওইনা ওদিৎ তৌদবা শেল ফংলকপশিং অদুসু লাওথোকখিবগা লোয়ননা জুন ২৭, ২০২০দা শেনবা চহি ২০গী ওইনা ফংলকপা শেল-থুম অদু লাওথোকখ্রে।
শেনবা চহি ২০দা, এন.তি.পি.সি.না মেগা ৱাত্ত ৮২৬০গী হৌজিক ফাওবদা খ্বাইদগী ৱাংবা কম্মর্সিএলগী চাং অদু পুথোকখিবা অদুদা তি.ঐচ.দি.সি. অমসুং নীপকো(এন.ই.ই.পি.সি.ও.)গী মেগাৱাত্ত ২৯৭০গী চাংদা কল্লবা এক্বিজিসন য়াওরি। শেনবা চহি ২০দা এন.তি.পি.সি.গ্রুপ্না অপুনবা পুথোরকখিবগী চাং অসি মমাংগী চহীদা বিলিয়ন ৩০৫.৯০ য়ুনিৎ ওইখিবা অদুগা য়েংনরুবদা বিলিয়ন ২৯০.১৯ য়ুনিৎ ওইখি। মসিদা নত্তনা তি.ঐচ.দি.সি.অমসুং নীপকোগী অপুনবা পুথোরকপগী চাং অসি বিলিয়ন ১০.৯১ য়ুনিৎ ওইখি। মথন্তগী ওইবদা য়ুম্ফম ওইরগা শেনবা চহি ২০গী ওইনা এন.তি.পি.সি.না পুথোরকখিবগী অপুনবা অসি মমাংগী চহিদা বিলিয়ন ২৭৪.৪৫ য়ুনিৎকা য়েংনবদা বিলিয়ন ২৫৯.৬২ য়ুনিৎনি। কোয়লাগী স্তেসনশিংনা চাদা ৮৯.৬৭গী এভাইলিবিলিতী ফেক্তর অমা ফংবগা লোয়ননা নেস্নেল এভরেজগা য়েংনবদা চাদা ৬৮.২০গী প্লান্ত লোদ ফেক্তর ফংখি।
শেনবা চহি ২০গী ওইনা অপুবা চাগা অসিগী মশিং অসি কোতী লাক্ষ অমা হেনখ্রে অমসুং শেনবা চহি ১৯দা কোতী ৯২,১৭৯.৫৬ অদুগা য়েংনবদা চাদা ৯ হেনগত্তুনা কোতী ১০০,৪৭৮.৪১ ওইখ্রে। শেনবা চহি ২০গী মরিশুবা চহি মশুংগী অপুনবা চাগা অসি মমাংগী শেনবা চহি ১৯দা ২২,৫৪৫.৬১ অসিগা য়েংনবদা চাদা ২৫.৪৩ হেনগত্তুনা কোতী ২৮,২৭৮.৭৫ ওইখি।
শেনবা চহি ২০দা তেক্সকী মমাংগী শেন্দোং অসি শেনবা চহি ১৯দা কোতী ১২,৬৭২.৫২ অসিগা য়েংনবদা চাদা ১৪.১৫ হেনগত্তুনা কোতী ১৪,৪৬৫.৯২ ওইখি। শেনবা চহি ২০গী ৪শুবা চহি মশুংগী ওইনা পি.বি.তি. অসি শেনবা চহি ১৯দা কোতী ৩,৫৩৭.১৭ অসিগা য়েংনবদা চাদা ২৩.৯৩%. হেনগত্তুনা কোতী ৪,৩৮৩.৭৭ ওইখি।
শেনবা চহি ২০গী তেক্স মমাংগী শেন্দোং অসি শেনবা চহি ১৯দা কোতী ১১,৭৪৯.৮৯ ওইখিবা অসিগা য়েংনবদা কোতী ১০,১১২.৮১ ওইখি।
এন.তি.পি.সি. লিমিতেদকী বোর্দ ওফ দিরেক্তরশিংনা থিখিবা কেপিতেল অসি চাদা ২৬.৫গী ফাইনেল দিভিদেন্দ হায়বদি শেনবা চহি ২০গী ওইনা এন্যুএল জেনরেল মিতিং(এ.জে.এম.)দা স্তেকহোলদরশিং অয়াবা পীবগী ওইফম থোকপা ফেস ভেল্যু খুদিংদা লুপা ১০গী ইক্বিতী সেয়র ২.৬৫ রিকমেন্দ তৌখ্রে। কম্পনিনা মার্চ ২০২০দা শেল থিখ্রবা শেয়র কেপিতেলগী চাদা ৫গী ফাইনেল দিভিদেন অমা হায়বদি ইক্বিতী সেয়রদা লুপা ০.৫০ থিখি। কম্পনি অসিদগী দিভিদেন পেমেন্ত তৌবা অসি লেপ্তনা তৌরকপদা চহি ২৭ শুবনি।

Ministry of Power
NTPC – FY20 Profit Before Tax up by 14.15%
27 JUN 2020 5:52PM by PIB Delhi
NTPC Ltd., a central PSU under Ministry of Power and the Country’s largest power generator with a group installed capacity of 62110 MW, declared the financial results for FY20 along with the unaudited financial results for Q4 FY20 on 27 June 2020.
In FY20, NTPC has recorded the highest ever commercial capacity addition of 8260 MW which includes acquisition of 2970 MW capacity of THDC and NEEPCO. The gross generation of NTPC Group for FY20 was 290.19 Billion units as against 305.90 Billion units during the previous year. In addition, the gross generation of THDC & NEEPCO was 10.91 Billion Units. On Standalone basis, the gross generation of NTPC for FY20 was 259.62 Billion units as against 274.45 Billion units in the previous year. Coal stations achieved a Plant Load Factor of 68.20% as against National Average of 55.89% with an availability factor of 89.67%.
For FY20, the total income crossed the one lakh crore mark and was ₹ 100,478.41 crore as against ₹ 92,179.56 crore in FY19, registering an increase of 9%. For Q4 FY20, total income was ₹ 28,278.75 crore as against ₹ 22,545.61 crore in Q4 FY19, registering an increase of 25.43%.
Profit before tax was ₹ 14,465.92 crore in FY20 as against ₹ 12,672.52 crore in FY19 registering an increase of 14.15%. For Q4 FY20, PBT was ₹ 4,383.77 crore, as against ₹ 3,537.17 crore in Q4 FY19 registering an increase of 23.93%.
Profit after tax was ₹ 10,112.81 crore in FY20 as against ₹ 11,749.89 crore in FY19.
The Board of Directors of NTPC Ltd. have recommended a final dividend @ 26.5% of paid-up share capital i.e. ₹ 2.65 per equity share of the face value of ₹ 10/- each for FY20, subject to the approval of shareholders in the Annual General Meeting. The Company had paid an Interim Dividend @ 5% of paid-up share capital i.e. ₹0.50 per equity share in March 2020. This is the 27th consecutive year of dividend payment by the Company.