Ministry of Defence
MoD continues dialogue with employees’ associations on OFB corporatisation
26 JUN 2020 5:39PM by PIB Delhi
A High Level Official Committee (HLOC) of Department of Defence Production (DDP), Ministry of Defence (MoD) has continued dialogue with employees’ federations/associations to address their concerns regarding corporatisation of Ordnance Factory Board (OFB) here yesterday. It is part of the Atmanirbhar Bharat package that the Government announced on May 16, 2020 stating its corporatisation will improve autonomy, accountability and efficiency in ordnance supplies.
Immediately after the announcement, the Committee, headed by Additional Secretary in the Department, along with senior Army officials, had commenced dialogue process with employee federations/associations on June 5, 2020. The HLOC has been holding these meetings through video conferencing with OFB employees’ associations/federations.
Third such HLOC meeting was held on June 25, 2020 with three associations – All India Association of Non-Gazetted Officers (AIANGOs) of Ordnance & Equipment Factories and Quality Assurance Organisations; All India Association of Clerical Employees of Ordnance Factories (AIACEOF) and Indian Ordnance Factories Non-Technical Supervisory Staff Association (IOFNTSSA) wherein the intent of the Government to implement aforesaid decision with involvement of all the stakeholders was conveyed and suggestions were invited from the members of the associations on ways to safeguard the benefits/interests of employees in terms of wages, salary, retirement benefits, health facilities and other service matters etc, while converting OFB into one or more 100 per cent Government owned corporate entities.
Suggestions were also sought on their concern regarding future orders and budgetary support needed from the Government for the new corporate entity/entities. Earlier, the HLOC met with three associations namely Confederation of Defence Recognised Associations (CDRA), Indian Ordnance Factories Gazetted Officers Association (IOFGOA) & National Defence Group-B Gazetted Officers Association (NDGBGOA) on June 5, 2020 and on June 16, 2020 held discussions with two associations namely Indian Ordnance Factories Service Officers’ Association (IOFSOA) and Ordnance Factories Doctors Association (OFDA).
The discussions in the meeting took place in a cordial atmosphere. The request of the associations to hold more meetings with them was considered by the Committee headed by Shri V L Kantha Rao, Additional Secretary, DDP, MOD and it was assured that the engagement with the federations/associations will continued.
Employees’ associations were represented by General Secretary Shri M Johnson & Shri P Eliyah, Executive member from IOFNTSSA; General Secretary Shri S K Sachan and Shri Ajay Organising Secretary from AIANGOs and President Shri D K Verma & Shri H K Agnihotri General Secretary from AIACEOF.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এম.ও.দি.না ও.এফ.বি. কোর্পোরেৎ ওইহনবগী মতাংদা থবক তৌরিবশিংগী লুপকা ৱারী শান্নখ্রে
26 JUN 2020 5:39PM by PIB Imphal
ঙাক-শেল মন্ত্রালয় (এম.ও.দি.)গী দিপার্তমেন্ত ওফ দিফেন্স প্রদক্সন (দি.দি.পি.)গী হাই লেভেল ওফিসিএল কম্মিতী (ঐচ.এল.ও.সি.)না ঙরাং ওর্দিনেন্স ফেক্তরী বোর্দ (ও.এফ.বি.)পু কোর্পোরেৎ ওনবগী মরী লৈনবা হীরমশিং খন্ননবা মসিদা থবক তৌরিবা থৌমীশিংগী লুপকা ৱাফম কয়া খন্নখ্রে। মসি মে ১৬, ২০২০দা লাউথোকখিবা আত্মানির্ভর ভারত পেকেজকী শরুক অমনি অমসুং থৌওং অসিনা ওর্দিনেন্স সপ্লাই তৌবদা ওতোনোমী, একাউন্তেবিলিতী অমসুং ইফিসেন্সী হেনগৎহনগনি হায়রি।
ৱাফম অসি হেক লাউথোকখিবগা জুন ৫, ২০২০দা বিভাগ অসিগী এদিস্নেল সেক্রেতরীনা লুচিংবা কম্মিতী অসিনা অতোপ্পা আর্মীগী সেনিয়র ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা থৌমীশিংগী লুপকা ৱারী শানবা হৌখি। ঐচ.এল.ও.সি.না ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ও.এফ.বি.গী থৌমীশিংগী লুপকা মীফম পাংথোক্তুনা লাক্লি।
অসিগুম্বা ঐচ.এল.ও.সি.গী অহুমশুবা মীফম অমা অতোপ্পা লুপ অহুম, ওল ইন্দিয়া এসোসিএসন ওফ নন-গেজেতেদ ওফিসার্স (এ.আই.এ.এন.জি.ও.শিং) ওফ ওর্দিনেন্স এন্দ ইক্বিপমেন্ত ফেক্তরী এন্দ ক্বালিতী এস্যুরেন্স ওর্গানাইজেসন; ওল ইন্দিয়া এসোসিএসন ওফ ক্লরিকেল ইমপ্লোয়ীস ওফ ওর্দিনেন্স ফেক্তরীস (এ.আই.এ.সি.ই.ও.এফ.) অমসুং ইন্দিয়ন ওর্দিনেন্স ফেক্তরীস নন-তেক্নিকেল সুপর্বাইজরী স্তাফ এসোসিএসন (আই.ও.এফ.এন.তি.এস.এস.এ.)গা জুন ২৫, ২০২০দা পাংথোকখি অমসুং মসিদা সরকারনা হায়রিবা ৱারেপ অসি মরী লৈনবা স্তেকহোলদরশিং য়াওদুনা থবক ওইনা পাংথোকপগী অনিংবা ফোংদোকখি অমসুং ও.এফ.বি.বু চাদা ১ নত্ত্রগা ১দগী হেন্না সরকারনা মপু ওইবা এন্তাইতী অমা ওন্থোক্নবা হোৎনরিবা অসিদা লুপ অসিগী মেম্বরশিংদগী খুৎশুমন, তোলোব, রিতায়রমেন্ত বেনেফিৎ, হেলথ ফেসিলিতী অমসুং অতোপ্পা সর্বিসকী হীরমশিংগী তেক্ত কায়দনা লৈহন্নবা পাউতাক কয়া পীরক্নবা হায়খি।
অনৌবা কোর্পোরেৎ এন্তাইতী অসিগীদমক্তা তুংদা লাক্কদৌরিবা ওর্দরশিং অমসুং সরকারদগী পীহন্নিংবা শেলগী তেংবাংগী মরমদসু পাউতাক পীরক্নবা হায়খি। মমাংদা ঐচ.এল.ও.সি.না লুপ অহুম, মিং ওইনা পল্লবদা কনফেদেরেসন ওফ দিফেন্স রিকগ্নাইজদ এসোসিএসন (সি.দি.আর.এ.), ইন্দিয়ন ওর্দিনেন্স ফেক্তরী গেজেতেদ ওফিসার্স এসোসিএসন (আই.ও.এফ.জি.ও.এ.) অমসুং নেস্নেল দিফেন্স গ্রুপ-বি. গেজেতেদ ওফিসার্স এসোসিএসন (এন.দি.জি.বি.জি.ও.এ.)গা জুন ৫, ২০২০দা উন্নখি অমসুং জুন ১৬, ২০২০দা লুপ অনি, মিং ওইনা পল্লবদা ইন্দিয়ন ওর্দিনেন্স ফেক্তরীস সর্বিস ওফিসার্স এসোসিএসন (আই.ও.এফ.এস.ও.এ.) অমসুং ওর্দিনেন্স ফেক্তরীস দোক্তরস এসোসিএসন (ও.এফ.দি.এ.)গা ৱা খন্নখি।
মীফম অদুদা য়াম্না ইং তপ্পা মওংদা ৱারী শানখি। লুপশিং অসিনা মখোয়গা খরা তোয়না ৱা তান্ননিংবগী হায়জরকপা অদুবু শ্রী ভি.এল. কান্থা রাও, এদিস্নেল সেক্রেতরী, দি.দি.পি., এম.ও.পি.না লুচিংবা কম্মিতীনা য়াখিবগা লোয়ননা লুপশিং অসিগা লোয়ননা চৎমিন্নগনি হায়বগী থাজবসু পীখি।
থৌমীশিংগী লুপ অসি আই.ও.এফ.এন.তি.এস.এস.এ.গী জেনেরেল সেক্রেতরী শ্রী এম. জোহনসন অমসুং একজেক্যুতিব মেম্বর শ্রী পি. এলিয়াহ; এ.আই.এ.এন.জি.ও.গী জেনেরেল সেক্রেতরী শ্রী এস.কে. সচন অমসুং ওর্গানাইজিং সেক্রেতরী শ্রী অজয় অমসুং এ.আই.এ.সি.ই.ও.এফ.কী প্রসিদেন্ত শ্রী দি.কে. ভর্মা অমসুং জেনেরেল সেক্রেতরী শ্রী ঐচ.কে. অগ্নিহোত্রিনা মীহুৎ শিনখি।