ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମସ୍କୋରେ ଦ୍ୱିତୀୟ ବିଶ୍ୱଯୁଦ୍ଧର 75ତମ ବିଜୟ ଦିବସ ପରେଡରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବା ଲାଗି ଭାରତ ପଠାଇବ ଟ୍ରାଇ-ସର୍ଭିସ କଣ୍ଟିଜେଣ୍ଟ
17 JUN 2020 4:54PM by PIB Bhubaneswar
ଦ୍ୱିତୀୟ ବିଶ୍ୱଯୁଦ୍ଧରେ ବିଜୟର 75ତମ ବାର୍ଷିକୀ ଅବସରରେ ମସ୍କୋରେ ରୁଷ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ବନ୍ଧୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଲୋକଙ୍କ ବୀରତ୍ୱ ଏବଂ ବଳିଦାନକୁ ସମ୍ମାନ ଜଣାଇବା ପାଇଁ ଏକ ସାମରିକ ପରେଡର ଆୟୋଜନ ହେବ । ଏଠାରେ ସ୍ମରଣ କରାଇ ଦିଆଯାଉଛି ଯେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ରୁଷ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ଭ୍ଲାଦିମିର ପୁଟିନଙ୍କୁ ମେ’ 9, 2020 ବିଜୟ ଦିବସ ଅବସରରେ ଅଭିନନ୍ଦନ ପତ୍ର ଲେଖିଥିଲେ । ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂ ତାଙ୍କ ପ୍ରତିପକ୍ଷ ଶ୍ରୀ ସର୍ଗି ଶୋଏଗୁଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ନିଜର ଅଭିନନ୍ଦନ ବାର୍ତ୍ତା ପଠାଇଛନ୍ତି ।
ରୁଷ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଜୁନ 24, 2020ରେ ମସ୍କୋରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବାକୁ ଥିବା ବିଜୟ ଦିବସ ପରେଡରେ ଭାଗ ନେବାକୁ ଭାରତୀୟ ଦଳକୁ ଆମନ୍ତ୍ରଣ କରିଛନ୍ତି । ପରେଡରେ ଭାଗ ନେବାକୁ 75 ସଦସ୍ୟ ବିଶିଷ୍ଟ ଟ୍ରାଇ-ସର୍ଭିସ କଣ୍ଟିଜେଣ୍ଟ ପଠାଇବାକୁ ରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ସହମତି ଜଣାଇଛନ୍ତି, ଯେଉଁଠାରେ ଅନ୍ୟ ଦେଶର କଣ୍ଟିଜେଣ୍ଟ ମଧ୍ୟ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି । ପରେଡରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀମାନେ ରୁଷ ଲୋକଙ୍କ ସହ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଏବଂ ଏକତାର ଚିହ୍ନ ହେବା ସହ ମହାନ ଯୁଦ୍ଧର ହିରୋମାନଙ୍କୁ ସ୍ମରଣ କରିବେ ।

Ministry of Defence
India to send Tri-Service contingent to participate in 75th Victory Day Parade of World War II in Moscow
17 JUN 2020 4:54PM by PIB Delhi
On the occasion of the 75th anniversary of the victory in the Second World War, there will be a military parade in Moscow to honour the heroism and sacrifices made by the Russian and other friendly people. It may be recalled that Prime Minister Shri Narendra Modi had written to President of the Russian Federation Mr Vladimir Putin a congratulatory message on the occasion of the Victory Day - May 9, 2020. Raksha Mantri Shri Rajnath Singh has also sent a congratulatory message to his counterpart Mr Sergei Shoigu on the occasion.
Defence Minister of Russia has invited an Indian contingent to take part in the Victory Day Parade scheduled to be held on June 24, 2020 in Moscow. Raksha Mantri has agreed to send a 75-member Tri-Service contingent to participate in the parade, where contingents of other countries are also expected to participate. The participation in the parade will be a mark of tribute and solidarity with the people of Russia at a time when they remember their heroes of the Great Patriotic War.