আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
খা-নোংচুপ মোন্সুন্না মধ্য প্রদেশকী নোংচুপ থংবা অমসুং নোংপোক থংবা মফম খরদা হাইজিনখ্রে
জুন ১৯গী অদুৱাইদা বে ওফ বেঙ্গোলগী অৱাং অমসুং থংনবা মফমশিংদা লো প্রেসর এরিয়া ওইরবা য়াই
16 JUN 2020 2:57PM by PIB Imphal
ইন্দিয়া মেতেওরোলোজিকেল দিপার্তমেন্ত (আই.এম.দি.)গী নই-দিল্লীদা লৈবা নেস্নেল ৱেদর ফোর্কাস্তিং সেন্তর/রিজনেল মেতেওরোলোজিকেল সেন্তরগী মতুং ইন্নাঃ
• খা-নোংচুপ মোন্সুন্না মধ্য প্রদেশকী নোংচুপ থংবা মফম খরা অমসুং নোংপোক থংবা মফম অয়াম্বদা অমসুং উত্তর প্রদেশকী নোংপোক থংবা মফম অয়াম্বদা হাইজিনখ্রে।
• মোন্সুনগী নোর্থর্ন লিমিৎনা (এন.এল.এম.) হৌজিক কান্দলা, অহমেদবাদ, ইন্দোর, রাইসেন, খজুরাহো, ফতেহপুর অমসুং বহরেচ লান্দুনা চৎলি।
• সাইক্লোনিক সর্ক্যুলেসন্না নোংপোক থংবা উত্তর প্রদেশ অমসুং য়ুম্লোন্নবা মফমশিংদা লৈরি অমসুং মীন সি লেবেলগী মথক্তা কিলোমীতর ৩.৬ শাংদোক্তুনা লৈরি অমসুং ত্রোগনা অৱাংনোংচুপ রাজস্থান্দগী নোংপোক উত্তর প্রদেশকী মথক্তা লৈরিবা সাইক্লোনিক সর্ক্যুলেসনগী মথক্তা খা হরয়ানা অমসুং নোংচুপ উত্তর প্রদেশ শিনবা থুংনা মীন সি লেবেলগী মথক্তা কিলোমীতর ০.৯ শাংদোক্তুনা লোইরি। পথাপ অনি অসিনা ইথিল পীদুনাঃ
১) মথংগী নুমিৎ নিনিদা কোঙ্কান অমসুং গোৱাগী মফমশিংদা লৎনা তাবদগীনা য়াম্না কনবা ফাওবা নোং অমসুং তোঙান্না অমুক য়াম্না কা হেন্না কনবা নোং তাগনি অমসুং নুমিৎ নিনিসিগী মনুংদা মধ্য প্রদেশকী মনুংদা অকনবদগীনা য়াম্না কনবা নোং তাগনি।
২) জুন ১৭-১৯, ২০২০গী মনুংদা নোংপোক ভারতকী মফমশিংদা নোং তাবগী চাং হেনগত্তুনা অকনবদগী য়াম্না কনবা নোং তাগনি অমসুং মথংগী নুমিৎ ৫নিগী মনুংদা সব-হিমালয়ান নোংচুপ বেঙ্গোল অমসুং সিক্কিমদা অকনবদগীনা য়াম্না কনবা নোং তাগনি।
৩) মথংগী নুমিৎ ৫নিদা অসম অমসুং মেঘালয় অমদি ত্রিপুরা অমসুং মিজোরমদা পাক শন্না নোং য়াম্না কন্না তাগনি অমসুং মথংগী নুমি ৩নিদা নোংচুপ অসম অমসুং মেঘালয়গী মফমদা কনবদগীনা য়াম্না কনবা নোং তাগনি।
• জুন ১৯গী অদুৱাইদা বে ওফ বেঙ্গোলগী অৱাং অমসুং থংনবা মফমশিংদা লো প্রেসর এরিয়া ওইরবা য়াই।
অপদেৎকীদমক্তা www.imd.gov.in দা চংবিয়ু।

Ministry of Earth Sciences
Southwest Monsoon has further advanced into some more parts of West Madhya Pradesh, most parts of East Madhya Pradesh
A Low Pressure Area is likely to form over north Bay of Bengal & neighbourhood around 19th June
16 JUN 2020 2:57PM by PIB Delhi
According to the National Weather Forecasting Centre/Regional Meteorological Centre, New Delhi of the India Meteorological Department (IMD):
♦ Southwest Monsoon has further advanced into some more parts of West Madhya Pradesh, most parts of East Madhya Pradesh, and some more parts of East Uttar Pradesh.
♦ The Northern Limit of Monsoon (NLM) now passes through Kandla, Ahmedabad, Indore, Raisen, Khajuraho, Fatehpur and Bahraich.
♦ A cyclonic circulation lies over East Uttar Pradesh & neighbourhood and extends upto 3.6 km above mean sea level and a trough runs from northwest Rajasthan to the cyclonic circulation over East Uttar Pradesh across south Haryana and West Uttar Pradesh and extends upto 0.9 km above mean sea level. Under the influence of these two systems:
1. Scattered heavy to very heavy falls and isolated extremely heavy falls over Konkan & Goa during next 2 days and isolated heavy to very heavy falls over Madhya Maharashtra during next 2 days.
2. Rainfall intensity over East India is likely to increase and isolated heavy to very rainfall is likely over the region during 17th-19th June, 2020 and isolated heavy to very heavy rainfall is likely over Sub-Himalayan West Bengal & Sikkim during next 5 days.
3. Widespread rainfall with isolated heavy falls likely to continue over Assam & Meghalaya and Tripura & Mizoram during next 5 days with isolated heavy to very heavy falls over west Assam & Meghalaya during next 3 days.
♦ A Low Pressure Area is likely to form over north Bay of Bengal & neighbourhood around 19th June.
Kindly visit www.imd.gov.in for updates.