কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ইং ২০২০ মে থাগী ভারতকী হোলসেল মমলগী ইন্দেক্স নম্বরশিং
15 JUN 2020 12:00PM by PIB Imphal
দিপার্তমেন্ত ফোর প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদকী ইকনমিক এদভাইজরগী ওফিসনা প্রেস রিলিজ অসিদা মে, ২০২০ (প্রোভিজনেল) অমদি মার্চ ২০২০ (ফাইনেল) থাগী ভারত্তা লৈখিবা হোলসেল মমলগী ইন্দেক্স নম্বরশিং ফোঙদোক্লি‍। ইনস্তিত্যুসনেল সোর্সশিং অমদি লৈবাক্কী মফম কয়াদগী খনগৎলবা মেনুফেকচরিং য়ুনিতশিংদগী ফংবা দেতাদগী শেমবা হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (দব্লিউ. পি. আই.)গী প্রোভিজনেল ফিগর রিফরেন্স ওইরিবা থাদুদগী চয়োল অনি কোন্থরগা থা খুদিংগী তাং ১৪দা (নৎত্রগা মথংগী থবক কানবা নুমিত্তা) ফোঙদোকই‍। চয়োল ১০গী মতুংদা ইন্দেক্স অসি ফাইনেলাইজ তৌদুনা ফাইনেল ফিগর ফোঙদোকই অমদি লেঙদনা থমজিল্লি‍। এপ্রিল ২০২০ ইনফোর্মেসন খরখক ফংবা মরম্না মে-২০২০গী প্রোভিজনেল ফিগর অসি মার্চ, ২০২০গী ফাইনেল ফিগরগা চাঙদম্নবনি‍।
মে ২০২০গী ওফিসিএল ওইবা ‘কোমোদিতী খুদিংমক্কী’ (বেজ: ২০১১-১২=১০০) হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স মার্চ ২০২০গী ১২০.৪ (ফাইনেল)দগী ১১৭.৭ (প্রোভিজনেল)দা লৈদুনা (চাদা -২.২৪গী চাংদা) হন্থরে‍।
ইনফ্লেসন
চহীগী ইনফ্লেসনগী চাং অসি থাগী দব্লিউ. পি. আই.দা য়ুম্ফম ওইরগা, মমাঙ চহীগী মান্নবা থাদা লৈখিবা চাদা ২.৭৯গী চাংগা চাংদম্নবদা মে ২০২০ (মে, ২০১৯গা য়েংনবদা) (চাদা -৩.২১)(প্রোভিজনেল)গী চাংদা লৈরি‍।
দব্লিউ. পি. আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইন্দাইসেস অমদি এনুএল রেত ওফ ইনফ্লেসন (চাদা পাবা) *
কোমোদিতী পুম্নমক/অচৌবা কাঙলুপ
শরুক (চাদা)
মার্চ-২০ (এফ)
এপ্রিল-২০ (পি)
মে-২০ (পি)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
পোৎলম খুদিংমক
১০০
১২০.৪
০.৪২
-
-
১১৭.৭
-৩.২১
১. প্রাইমারী আর্তিকলশিং
২২.৬
১৩৭.৪
২.১৬
১৩৮.২
-০.৭৯
১৩৬.২
-২.৯২
২. ফ্যুল এন্দ পৱার
১৩.২
৯৯.৫
-২.৯৩
৯২.৪
-১০.১২
৮৩.৭
-১৯.৮৩
৩. মেনুফেকচর প্রদক্ত
৬৪.২
১১৮.৬
০.২৫
-
-
১১৮.১
-০ও৪২
৪. দব্লিউ. পি. আই. ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৪
১৪৫.৭
৫.২০
১৪৬.৬
৩.৬০
১৪৬.১
২.৩১
নোৎ: পি: প্রোভিজনেল, এফ: ফাইনেল, *এনুএল রেত ওফ ইনফ্লেসন মমাঙ চহীগী মান্নবা থাগা য়েংনরগা হোৎপনি‍।
তোঙান তোঙানবা কাঙলুপকী পোৎলমশিংগী ইন্দেক্স লেঙথোক লেঙশিন তৌবা অদু মখাদা শম্লপ্না পীরি‍:-
প্রাইমারী অর্তিকলশিং (শরুক চাদা ২২.৬২)
অচৌবা কাঙলুপ অসুগী ইন্দেক্স মার্চ, ২০২০দা লৈরবা ১৩৭.৪ (ফাইনেল)দগী মে, ২০২০দা (চাদা ০.৮৭) হন্থদুনা ১৩৬.২ (প্রোভিজনেল)দা লৈরে‍। মার্চ ২০২০গা চাংদম্নবদা চানবা পোৎলমশিংগী মমল (চাদা ০.৭৩) হেনগৎলে অদুগা ক্রুদ পেত্রোলসয়ম এন্দ নেচরেল গ্যেস (চাদা -২৩.১৮) অমদি চানবা নত্তবা পোৎলমশিং (চাদা -১.৪৪) হন্থরে‍।
ফ্যুল অমদি পৱার (শরুক চাদা ১৩.১৫)
অচৌবা কাঙলুপ অসিগী ইন্দেক্স মার্চ ২০২০গী ৯৯.৫ (ফাইনেল)দগী মে ২০২০দা (চাদা -১৫.৮৮) হন্থদুনা ৮৩.৭ (প্রোভিজনেল)দা লৈরে‍। মার্চ ২০২০গা চাংদম্নবদা মিনরেল থাউ কাঙলুপকী মমল (চাদা -৩০.১০) হন্থরে‍। কোইলা অমদি ইলেক্ত্রিসিতীকী মমলদি অদুমক হোংদনা লৈরি‍।
মেনুফেকচর্দ প্রদক্তশিং (শরুক চাদা ৬৪.২৩)
অচৌবা কাঙলুপ অসিগী ইন্দেক্স মার্চ, ২০২০গী ১১৮.৬(ফাইনেল) দগী মে, ২০২০দা (চাদা -০.৪২) হন্থদুনা ১১৮.১ (প্রোভিজনেল)দা লৈরে‍। মেনুফেকরর্দ প্রদক্তশিংগী এন. আই. সি. তু-দিজিত কাঙলুপ ২২গী মনুংদা মমল হেনগৎখিবা কাঙলুপ ১০দি বিভরেজ; হিদাক মনাগী পোত্থোক; শেৎনবা ফিরোল; শউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোক; উ অমদি উদগী থোকপা পোত্থোক অমদি কোর্ক; চে অমদি চেগী পোত্থোক; ফার্মাসিউতিকেল, মিদিসিনেল কেমিকেল অমদি বোতনিকেল পোত্থোকশিং; অতৈ নন-মেতল্লিক মিনরেল পোত্থোকশিং; মোতোর ভেহিকল, ত্রেলর অমদি সেলি-ত্রেলর অমসুং পোৎ পুথোক পুশিনগী মচাক মথুমশিংনি‍। অদুগা মার্চ ২০২০গা য়েংনবদা মমল হন্থরকখিবা কাঙলুপশিংদি চীঞ্জাক্কী পোত্থোক; তেক্সতাইল; রেকোর্দ মেদিয়া নম্বা অমদি অমুক হন্না পুথোকপা; কেমিকেল অমদি কেমিকেলগী পোত্থোক; রব্বর অমদি প্লাস্তিক্কী পোত্থোক; বেসিক মেতেল পুথোকপা; ফেব্রিকেতেদ মেতেলগী পোত্থোকল মেচিনরী অমদি ইকুইপমেন্ত য়াওদনা; কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমদি ওপ্তিকেল পোত্থোকশিং; ইলেক্ত্রিকেল ইকুইপমেন্ত; মেচিনরী অমদি ইকুইপমেন্তনি‍।
মে ২০২০গী দব্লিউ. পি. আই. অসি চাদা ৭৫গী রেসপোন্স রেততা শেমখিবনি অদুগা মার্চ ২০২০গী ফাইনেল ফিগর অসিনা চাদা ৮৫গী রেসসপোন্স রেততা শেমখিবনি‍। দব্লিউ. পি. আই.কী প্রোভিজনেল ফিগরশিং অসি দব্লিউ. পি. আই.গী ফাইনেল রিভিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না অমুক হন্না রিভিজন তৌখিগনি‍।
দব্লিউ. পি. আই. ফুদ ইন্দেক্স (শরুক চাদা ২৪.৩৮)
প্রাইমারী অর্তিকল কাঙলুপ্তগী ‘ফুদ অর্তিকল’ অমদি মেনুফেকুচর্দ প্রদক্ত কাঙলুপ্তগী ‘ফুদ প্রদক্ত’ পুল্লগা শেমবা ফুদ ইন্দেক্স অসি মার্চ ২০২০দা লৈরমবা ১৪৫.৭দগী মে, ২০২০দা প্রোভিজনেল ওইনা ১৪৬.১দা হেনগৎলে‍। দব্লিউ. পি. আই. ফুদ ইন্দেক্সতা য়ুম্ফম ওইবা এনুএল রেত ওফ ইনফ্লেসন মার্চ ২০২০দা লৈরমবা চাদা ৫.২০দগী মে, ২০২০দা চাদা ২.৩১দা হন্থরে‍।
মার্চ, ২০২০গী ফাইনেল ইন্দেক্স (বেজ ইয়র: ২০১১-১২=১০০)
মার্চ, ২০২০গী ওইনা অরোয়বা হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং ‘পোৎলম খুদিংমক্কী’(বেজ: ২০১১-১২=১০০) ইনফ্লেসন রেত ১৪.০৪.২০২০দা রিপোর্ত তৌখিবগী মতুং ইন্না প্রোভিজনেল ফিগর ১২১.১গা চাংদম্নবদা ১২০.৪দা অদুগা দব্লিউ. পি. আই.দা য়ুম্ফম ওইবা রেত ওফ ইনফ্লেসননা প্রোভিজনেল থাক্কী চাদা ১.০০গা য়েংনবদা চাদা ০.৪২দা লৈরে‍। মার্চ, ২০২০গী ইন্দাইসশিং খনগৎলবা সোর্সশিংদগী ফংলকপা অপদেত তৌরবা মমল য়েংলগা ফাইনেলাইজ তৌখি‍।
এপ্রিল ২০২০গী দব্লিউ. পি. আই. ফোঙবদগী মতাংদা শেংদোকপা
দিপার্তমেন্ত অসিনা ফিল্দ ওফিসশিংদা মমলগী দেতা লোকদাউন মনুংগী ওইনা ইলেক্ত্রোনিক পাম্বৈ শীজিন্নদুনা খোমগৎনবা খঙহনখ্রে। এপ্রিল, ২০২০গী রেসপোন্স রেত নীংথিনা হেনগৎলে‍। এপ্রিল ২০২০গী ফাইনেল ইন্দেক্স খনগৎলবা সোর্সশিংদগী ফংলকপা দেতাদা য়ুম্ফম ওইদুনা মথং থাগী প্রেস নোত থাদোকপদা ফোঙদোক্লগনি‍।
নোত: মমলগী দেতা নেসনেল ইন্ফোর্মেতিক্স সেন্তর (এন. আই. সি.)না মেন্তেন তৌবা ৱেব বেজ পোর্তেল অমগী খুত্থাঙদা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা ইনস্তিত্যুসনেল সোর্সশিং অমদি ইন্দস্ত্রিএল এস্তাব্লিসমেন্তশিংদগী ওনলাইনদা খোমগৎপনি‍।
প্রেস রিলিজ থাদোকপগী মথংগী তাং: জুন, ২০২০গী ওইনা ১৪/০৭/২০২০দা
ওফিস ওফ ইকনমিক এদভাইজর, কম্মর্স অমদি ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়, নই দিল্লী,
প্রেস রিলিজ অসি, আইতেম ইন্দাইসশিং, অমদি ইনফ্লেসন মশিংশিং ঐখোয়গী হোম পেজ http://eaindustry.nic.in তা ফংহল্লি‍।
এনেক্সচর – ১
মে ২০২০গী ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দাইস অমদি ইনফ্লেসন রেত (বেজ ইয়র: ২০১১-১২=১০০)
পোৎলমশিং/অচৌবা কাঙলুপ/কাঙলুপ/কাঙলুপ-মচা/আইতেম
শরুক
ইন্দেক্স (লেতেস্ত মন্থ)*
লেতেস্ত মন্ত ওভর মন্থ
দব্লিউ. পি. আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইইনফ্লেসন রেত (চহীগী ওইনা)
২০১৯-২০২০
২০২০-২০২১
২০১৯-২০২০
২০২০-২২০২১
পোৎলম খুদিংমক
১০০.০০
১১৭.৭
০.৪১
-
২.৭৯
-৩.২১
১. প্রাইমারী অর্তিকলশিং
২২.৬২
১৩৬.২
০.৭২
-১.৪৫
৬.৭৭
-২.৯২
ক. ফুদ অর্তিকলশিং
১৫.২৬
১৫২.৩
১.২১
-০.২০
৭.৩৪
১.১৩
সিরিএল
২.৮২
১৬০.২
০.০৬
-০.৬৮
৭.৯০
১.৯৭
ফৌ
১.৪৩
১৫৯.৫
০.৩৮
০.১৯
২.২০
১.২১
গেহু
১.০৩
১৫৯.৮
-০.৫৩
-১.৬৬
৬.৩৫
৬.০৪
পলসেস
০.৬৪
১৫৮.৮
২.৭৫
২.৩৯
১৮.৪৫
১১.৯১
মনা মশিং
১.৮৭
১৫২.৯
৭.৭১
-৭.৭৮
৩৬.৫৯
-১২.৪৮
অলু
০.২৮
২৪০.৪
১০.৩৪
৫.৩৯
-২৩.১৬
৫২.২৫
তিল্হৌ
০.১৬
১৪২.৬
১৩.১৫
-৩০.৭১
১৫.৮৯
৬.২৬
উহৈ
১.৬০
১৫১.৬
-২.১৪
০.০০
-৩.৪৬
০.৪৬
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫১.২
০.১৪
-০.২৬
১.১৩
৫.৪৪
য়েরুম, শাদুম অমসুং ঙা
২.৪০
১৪৭.১
০.৯৮
৪.৭০
৫.৬৪
১.৯৪
খ. নন-ফুদ অর্তিকলশিং
৪.১২
১২৩.০
-০.১৬
-২.৫৪
৫.৯৯
-৩.৫৩
থাউ মরু
১.১২
১৫৩.৪
০.০০
২.২৭
৭.২৬
৩.৭৯
গ. মিনরেলশিং
০.৮৩
১৫৬.৮
-২.৯১
-০.৩৮
১৮.৩৬
২.২২
ঘ. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৩৩.৯
-০.৬১
-২৯.২৩
-৮.৪১
-৫৮.৫১
২. ফ্যুল এন্দ পৱার
১৩.১৫
৮৩.৭
১.৫৬
-৯.৪২
১.৯৫
-১৯.৮৩
এল. পি. জি.
০.৬৪
৬৫.৩
১.৬৭
-২৬.৯৬
১৩.৩৮
-২৮.৬৩
পেত্রোল
১.৬০
৬৩.৬
০.৪৬
-১৫.২০
-০.৩৪
-২৭.৮৯
ঐচ. এস. দি.
৩.১০
৬৭.৬
১.১৫
-১৬.৩৪
১.২৬
-৩০.০২
৩. মেনুফেকচর্দ প্রদক্তশিং
৬৪.২৩
১১৮.১
০.০৮
-
১.৪৫
-০.৪২
ফুদ প্রদক্ত পুথোকপা
৯.১২
১৩৫.৭
০.৩৯
-০.৫৯
২.১২
৪.৪৬
মনা মশিং অমদি শাগী থাউ অমদি ফেত
২.৬৪
১২৬.২
-০.৮৮
-১.১০
-৫.৯২
১১.৭৮
বিভরেজ পুথোকপা
০.৯১
১২৪.৮
০.০০
০.৩২
২.৯৪
১.৭১
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৫১
১৬০.৬
০.০০
-
২.২৭
৪.৮৩
তেক্সতাইল পুথোকপা
৪.৮৮
১১৬.৩
০.১৭
-
৩.৩৭
-২.৭৬
শেৎনবা ফিরোল পুথোকপা
০.৮১
১৩৮.৫
০.৫০
-
-১.০৭
০.১৪
শুউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোক পুথোকপা
০.৫৪
১১৭.৮
-১.১৬
-
-২.৫৩
-১.১৭
উ অমদি উগী পোত্থোক অমদি কোর্ক পুথোকপা
০.৭৭
১৩৩.৪
০.৮২
-
০.৯৭
-০.৯৭
চে অমদি চেগী পোত্থোক পুথোকবা
১.১১
১২০.৯
-০.৭৩
-
১.১৫
-১.৭১
কেমিকেল অমদি কেমিকেলগী পোত্থোক পুথোকপা
৬.৪৭
১১৫.১
-০.০৮
-১.৪৬
২.০৪
-৩.৯২
ফার্মাসিউতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমদি বোতনিকেল প্রদক্ত পুথোকপা
১.৯৯
১৩০.২
০.৪০
-০.১৫
২.৭০
৩.৬৬
রব্বর অমদি প্লাস্তিক্কী পোত্থোক পুথোকপা
২.৩০
১০৭.৩
-০.২৭
-
০.৮৩
-১.৯২
অতৈ নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোক পুথোকবা
৩.২০
১১৭.৫
০.৯৪
-
২.৫১
০.৮৪
সিমেন্ত, শুনু অমদি প্লাস্তর পুথোকপা
১.৬৪
১২২.৭
২.২৫
-
৭.১৭
০.০৮
বেসিক মেতেল পুথোকপা
৯.৬৫
১০৩.২
-০.৮১
-২.৩৭
-২.৩২
-৫.৮৪
মাইল্দ স্তীল, সেমি-ফিনিস স্তীল
১.২৭
৯৫.০
-১.৩৩
-১.৬৬
-৩.১১
-১.৭৬
ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোক পুথোকপা, মেচিনরী অমদি ইকুইপমেন্ত য়াওদনা
৩.১৫
১১৪.৪
০.১৭
-
৩.৯১
-.২২
নোত: * = প্রোভিজনেল, পুথোকপা = মেনুফেকচর ওফ
এনেক্সচর ২
পোৎলমশিং/অচৌবা কাঙলুপ/কাঙলুপ/কাঙলুপ-মচা/আইতেম
শরুক
দব্লিউ. পি. আই.দা য়ুম্ফম ওইবা হৌখিবা থা ৬গী ইনফ্লেসন ফিগরশিং
দিস-১৯
জন-২০
ফেব-২০
মার্চ-২০
এপ্রিল-২০
মে-২০
পোৎলম খুদিংমক
১০০.০০
২.৭৬
৩.৫২
২.২৬
০.৪২
-
-৩.২১
১. প্রাইমারী অর্তিকল
২২.৬২
১১.৫৪
১০.০১
৬.৪৯
২.১৬
-০.৭৯
-২.৯২
ক. চানবা পোৎশকশিং
১৫.২৬
১৩.৩১
১১.৩০
৭.৬৪
৪.৬৪
২.৫৫
১.১৩
সিরিএল
২.৮২
৭.৮১
৭.৮৬
৫.২১
২.৬৭
২.৭৪
১.৯৭
ফৌ
১.৪৩
৪.০৫
৪.১৭
৩.৭১
১.৭২
১.৪০
১.২১
গেহু
১.০৩
৮.৪৪
৮.৯৮
৬.৪২
৪.৭৬
৭.২৬
৬.০৪
হৱাই
০.৬৪
১৩.১৮
১২.৮১
১১.৪২
১১.৯০
১২.৩১
১১.৯১
মনা মশিং
১.৮৭
৬৯.৪৮
৫০.৭০
২৯.৯৭
১০.৬৪
২.২২
-১২.৪৮
অলু
০.২৮
৫০.০৬
৮৫.৫০
৬০.৭৩
৬১.৩৬
৫৯.৩০
৫২.২৫
তিল্হৌ
০.১৬
৪৫৫.৮৩
২৯৩.৩৭
১৬২.৩০
১১২.৩১
৭৩.৫২
৬.২৬
উহৈ
১.৬০
২.২৭
১.৯০
-০.৫০
-১.৯২
-১.৬৯
০.৪৬
শঙ্গোম
৪.৪৪
৩.৩৪
৩.৯১
৪.৬৯
৫.৫৯
৫.৮৭
৫.৪৪
য়েরুম, শাদুম অমদি ঙা
২.৪০
৬.৫০
৭.৩৬
৬.৮৮
৪.১৯
-১.৬৮
১.৯৪
খ. চানবা নত্তবা পোৎশকশিং
৪.১২
৭.৭২
৭.০৫
৬.৯০
০.৮৯
-১.১৭
-৩.৫৩
থাউ মরু
১.১২
৮.৫২
৯.০২
৪.৬৩
২.৮৯
১.৪৯
৩.৭৯
গ. মিনরেলশিং
০.৮৩
৫.৯৬
১২.৫১
৯.৩১
১৩.৬২
-০.৩৮
২.২২
ঘ. ক্রুদ পোত্রোলিয়ম
১.৯৫
৮.৯০
৪.০৮
-১০.৪২
-৩৮.৯৮
-৪১.৭৩
-৫৮.৫১
২. ফ্যুল এন্দ পৱার
১৩.১৫
০.৩৯
৫.৪৪
৩.০৮
-২.৯৩
-১০.১২
-১৯.৮৩
এল.পি.জি.
০.৬৪
-১৪.৬৯
২.০২
২১.৮৫
১১.৮৭
০.৬৭
-২৮.৬৩
পেত্রোল
১.৬০
৪.৪৩
৮.১৬
২.০৫
-৬.৮৬
-১৪.৫৮
-২৭.৮৯
ঐচ. এস. দি.
৩.১০
০.২১
৫.২৬
-৩.০৬
-১০.৫৫
-১৫.৩৯
-৩০.০২
৩. মেনুফোকচর্দ পোত্থোক
৬৪.২৩
-০.২৫
০.৫৯
০.৫১
০.২৫
-
-০.৪২
চানবা পোত্থোক পুথোকপা
৯.১২
৭.২০
৭.৭১
৬.৪৫
৬.৩১
৫.৪৯
৪.৪৬
মনা মশিং অমদি শাগী থাউ অমদি ফেত
২.৬৪
১০.৯৭
১৪.৬৩
১১.৯৫
১১.৯৬
১২.০৩
১১.৭৮
বিভরেজ পুথোকপা
০.৯১
১.৫৬
১.৮০
১.৮১
২.১৩
১.৩৯
১.৭১
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৫১
১.২১
০.৮৬
১.৬৪
০.৪৬
-
৪.৮৩
তেক্সতাইল পুথোকপা
৪.৮৮
-২.৪৪
-২.১৮
-১.৯৩
-১.৬০
-
-২.৭৬
শেৎনবা ফিরোল পুথোকপা
০.৮১
.৩৬
-০.৩৬
.৪৪
০.০৭
-
০.১৪
শুউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোক পুথোকপা
০.৫৪
-১.৯৯
-৩.২২
-১.১৭
-২.৫৭
-
-১.১৭
উ অমদি উগী পোত্থোক অমদি কোর্ক পুথোকপা
০.৭৭
-১.০৪
-১.০৪
-২.৫৭
-১.৭০
-
-০.৯৭
চে অমদি চেগী পোত্থোক পুথোকবা
১.১১
-৫.১১
-৩.৬৮
-৩.০৬
-২.৭৫
-
-১.৭১
কেমিকেল অমদি কেমিকেলগী পোত্থোক পুথোকপা
৬.৪৭
-৩.১৭
-২.৮৪
-৩.২৬
-৩.৪৩
-২.৫৯
-৩.৯২
ফার্মাসিউতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমদি বোতনিকেল প্রদক্ত পুথোকপা
১.৯৯
৩.৫৭
৩.৫৭
৪.৫২
২.৬১
৪.২৪
৩.৬৬
রব্বর অমদি প্লাস্তিক্কী পোত্থোক পুথোকপা
২.৩০
-১.৮১
-১.৮২
-১.৫৫
-২.৪৫
-
-১.৯২
অতৈ নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোক পুথোকবা
৩.২০
০.১৭
-০.৫২
-০.৮৫
-০.৪৩
-
-০.৮৪
সিমেন্ত, শুনু অমদি প্লাস্তর পুথোকপা
১.৬৪
৪.৫২
২.৩৪
১.৫৩
১.৪৫
-
০.০৮
বেসিক মেতেল পুথোকপা
৯.৬৫
-৭.৭৫
-৩.২৫
-৩.৬০
-৪.৫৯
-৪.৩৪
-৫.৮৪
মাইল্দ স্তীল, সেমি-ফিনিস স্তীল
১.২৭
-৫.০৭
-১.৬৩
-২.২৪
-২.৩৪
-১.৪৩
-১.৭৬
ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোক পুথোকপা, মেচিনরী অমদি ইকুইপমেন্ত য়াওদনা
৩.১৫
-০.৪৩
-১.০৩
-১.২৯
-১.২৮
-
-২.২২
নোত: * = প্রোভিজনেল, পুথোকপা = মেনুফেকচর ওফ
এনেক্সচর ৩
পোৎলমশিং/অচৌবা কাঙলুপ/কাঙলুপ/কাঙলুপ-মচা/আইতেম
শরুক
হৌখিবা থা ৬কী দব্লিউ. পি. আই. ইন্দেক্স
দিস-১৯
জন-২০
ফেব-২০
মার্চ-২০
এপ্রিল-২০
মে-২০*
পোৎলম খুদিংমক
১০০
১২৩.০
১২৩.৪
১২২.২
১২০.৪
-
১১৭.৭
১. প্রাইমারী অর্তিকলশিং
২২.৬২
১৪৮.৯
১৪৭.২
১৪২.৮
১৩৭.৪
১৩৮.২
১৩৬.২
ক. ফুদ অর্তিকলশিং
১৫.২৬
১৬২.৬
১৬০.৫
১৫৪.৭
১৫১.২
১৫২.৬
১৫২.৩
সিরিএল
২.৮২
১৬৫.৭
১৬৭.৫
১৬৫.৭
১৬১.৭
১৬১.৩
১৬০.২
ফৌ
১.৪৩
১৬২.০
১৬২.৩
১৬২.৩
১৫৯.৩
১৫৯.২
১৫৯.৫
গেহু
১.০৩
১৬৫.৭
১৬৮.৭
১৬৭.৩
১৬২.৯
১৬২.৫
১৫৯.৮
পলসেস
০.৬৪
১৫৩.৭
১৫৪.১
১৫৩.২
১৫১.৪
১৫৫.১
১৫৮.৮
মনা মশিং
১.৮৭
২৪৩.২
২১৬.১
১৭২.৬
১৫৮.১
১৬৫.৮
১৫২.৯
অলু
০.২৮
২৫০.৬
২৬২.৩
২১১.২
২১৫.৯
২২৮.১
২৪০.৪
তিল্হৌ
০.১৬
৭২৯.৮
৪৬৫.৫
২৭৬.২
২২৯.৩
২০৫.৮
১৪২.৬
উহৈ
১.৬
১৩৯.৯
১৩৯.৭
১৩৯.৩
১৩৭.৮
১৫১.৬
১৫১.৬
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৪৮.৫
১৪৯
১৪৯.৬
১৫১.২
১৫১.৬
১৫১.২
য়েরুম, শাদুম অমসুং ঙা
২.৪
১৪৯.২
১৫১.৩
১৫৩.৭
১৪৬.৮
১৪০.৫
১৪৭.১
খ. নন-ফুদ অর্তিকলশিং
৪.১২
১৩৪.০
১৩২.১
১৩১.৭
১২৪.৮
১২৬.২
১২৩
থাউ মরু
১.১২
১৫২.৯
১৫৭.১
১৫৩.৭
১৪৯.৭
১৫০
১৫৩.৪
গ. মিনরেলশিং
০.৮৩
১৪৭.৬
১৫৩.৮
১৫৭.৪
১৫৬.৮
১৫৭.৪
১৫৬.৮
ঘ. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৭৮.৩
৭৬.৬
৬৯.৬
৪৭.৯
৪৭.৯
৩৩.৯
২. ফ্যুল এন্দ পৱার
১৩.১৫
১০৩.২
১০৪.৭
১০৩.৬
৯৯.৫
৯২.৪
৮৩.৭
এল. পি. জি.
০.৬৪
৮৩.৬
৮৫.৯
৯৮.৭
৯৬.১
৮৯.৪
৬৫.৩
পেত্রোল
১.৬
৮৭.৩
৮৭.৫
৮৪.৬
৮০.১
৭৫
৬৩.৬
ঐচ. এস. দি.
৩.১
৯৪.১
৯৬
৯১.৯
৮৬.৫
৮০.৮
৬৭.৬
৩. মেনুফেকচর্দ প্রদক্তশিং
৬৪.২৩
১১৮.০
১১৮.৮
১১৮.৮
১১৮.৬
-
১১৮.১
ফুদ প্রদক্ত পুথোকপা
৯.১২
১৩৭.০
১৩৮.৩
১৩৭
১৩৬.৫
১৩৬.৫
১৩৫.৭
মনা মশিং অমদি শাগী থাউ অমদি ফেত
২.৬৪
১২৬.৪
১৩১.৬
১২৯.৩
১২৭.৩
১২৭.৬
১২৬.২
বিভরেজ পুথোকপা
০.৯১
১২৩.৭
১২৪.১
১২৩.৯
১২৪.৬
১২৪.৪
১২৪.৮
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৫১
১৫১.০
১৫২
১৫৫
১৫৪.৫
-
১৬০.৬
তেক্সতাইল পুথোকপা
৪.৮৮
১১৬.০
১১৬.৪
১১৬.৯
১১৬.৭
-
১১৬.৩
শেৎনবা ফিরোল পুথোকপা
০.৮১
১৩৯.২
১৩৭.৮
১৩৮.১
১৩৮.৪
-
১৩৮.৫
শুউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোক পুথোকপা
০.৫৪
১১৮.৪
১১৭.৪
১১৮.১
১১৭.৫
-
১১৭.৮
উ অমদি উগী পোত্থোক অমদি কোর্ক পুথোকপা
০.৭৭
১৩৩.০
১৩২.৮
১৩২.৭
১৩২.৮
-
১৩৩.৪
চে অমদি চেগী পোত্থোক পুথোকবা
১.১১
১১৮.৯
১২০.৩
১২০.৩
১২০.৪
-
১২০.৯
কেমিকেল অমদি কেমিকেলগী পোত্থোক পুথোকপা
৬.৪৭
১১৬.২
১১৬.২
১১৫.৮
১১৫.৫
১১৬.৮
১১৫.১
ফার্মাসিউতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমদি বোতনিকেল প্রদক্ত পুথোকপা
১.৯৯
১২৭.৮
১৩০.৬
১৩১.৭
১২৯.৭
১৩০.৪
১৩০.২
রব্বর অমদি প্লাস্তিক্কী পোত্থোক পুথোকপা
২.৩
১০৮.২
১০৮.১
১০৭.৯
১০৭.৪
-
১০৭.৩
অতৈ নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোক পুথোকবা
৩.২
১১৫.৫
১১৫.৭
১১৬.৫
১১৬.১
-
১১৭.৫
সিমেন্ত, শুনু অমদি প্লাস্তর পুথোকপা
১.৬৪
১১৮.০
১১৭.৯
১১৯.৪
১১৯
-
১২২.৭
বেসিক মেতেল পুথোকপা
৯.৬৫
১০৩.৬
১০৬.৫
১০৭
১০৬
১০৫.৭
১০৩.২
মাইল্দ স্তীল, সেমি-ফিনিস স্তীল
১.২৭
৯৩.৭
৯৬.৩
৯৬
৯৫.৮
৯৬.৬
৯৫
ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোক পুথোকপা, মেচিনরী অমদি ইকুইপমেন্ত য়াওদনা
৩.১৫
১১৫.২
১১৫.২
১১৪.৬
১১৫.৩
-
১১৪.৪
নোত: * = প্রোভিজনেল, পুথোকপা = মেনুফেকচর ওফ

Ministry of Commerce & Industry
Index Numbers of Wholesale Price in India for the month of May, 2020
15 JUN 2020 12:00PM by PIB Delhi
The Office of the Economic Adviser, Department for Promotion of Industry and Internal Trade is releasing index numbers of wholesale price in India for the month of May, 2020 (Provisional) and for the month of March 2020 (Final) in this press release. Provisional figures of Wholesale Price Index (WPI) are released on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month and compiled with data received from institutional sources and selected manufacturing units across the country. After 10 weeks, the index is finalized and final figures are released and then frozen thereafter. Due to limited information available for the month of April 2020, the provisional figures of May-2020 are compared with final figures of March, 2020.
The official Wholesale Price Index for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) for the month of May, 2020 declined by (-2.24%) to 117.7 (provisional) from 120.4 (Final) for the month of March, 2020.
INFLATION
The annual rate of inflation, based on monthly WPI, stood at (-3.21%) (provisional) for the month of May, 2020 (over May, 2019) as compared to 2.79% during the corresponding month of the previous year.
WPI based Indices and Annual Rate of Inflation (%)*
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Mar-20 (F)
Apr-20 (P)
May-20 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
All Commodities
100
120.4
0.42
-
-
117.7
-3.21
I. Primary Articles
22.6
137.4
2.16
138.2
-0.79
136.2
-2.92
II. Fuel & Power
13.2
99.5
-2.93
92.4
-10.12
83.7
-19.83
III. Manufactured Products
64.2
118.6
0.25
-
-
118.1
-0.42
WPI Food Index
24.4
145.7
5.20
146.6
3.60
146.1
2.31
Note: P: Provisional, F: Final, * Annual Rate of Inflation calculated over corresponding month of last year.
The movement of the index for the various commodity group is summarized below:-
PRIMARY ARTICLES (Weight 22.62%)
The index for this major group declined by (-0.87%) to 136.2 (provisional) in May 2020 from 137.4 (final) for the month of March, 2020. Prices of Food Articles (0.73%) increased whereas prices of Crude Petroleum & Natural Gas (-23.18%) and Non Food Articles (-1.44%) declined as compared to March 2020.
FUEL & POWER (Weight 13.15%)
The index for this major group declined by (-15.88%) to 83.7 (provisional) in May 2020 from 99.5 (final) for the month of March, 2020. Prices of mineral oils group (-30.10%) declined compared to month of March, 2020. Prices of Coal and Electricity remain unchanged.
MANUFACTURED PRODUCTS (Weight 64.23%)
The index for this major group declined by (-0.42%) to 118.1 (provisional) in May 2020 from 118.6 (final) for the month of March, 2020. Out of the 22 NIC two-digit groups for Manufactured products, 10 groups that have witnessed increase in prices are manufacture of beverages; tobacco products; wearing apparel; leather and related products; wood and of products of wood and cork; paper and paper products; pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products; other non-metallic mineral products; motor vehicles, trailers and semi-trailers and other transport equipment. Whereas the groups that witnessed decrease in prices were manufacture of food products; textiles; printing and reproduction of recorded media; chemicals and chemical products; rubber and plastics products; manufacture of basic metals; fabricated metal products, except machinery and equipment; computer, electronic and optical products; electrical equipment; machinery and equipment as compared to March, 2020.
The WPI for May, 2020 have been compiled at a response rate of 75 per cent, the final figure for March, 2020 at a response rate of 85 per cent. These provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI.
WPI FOOD INDEX (Weight 24.38%)
The Food Index consisting of ‘Food Articles’ from Primary Articles group and ‘Food Product’ from Manufactured Products group have provisionally increased from 145.7 in March, 2020 to 146.1 in May, 2020. The annual rate of inflation based on WPI Food Index decreased from 5.20% in March, 2020 to 2.31% in May, 2020.
FINAL INDEX FOR THE MONTH OF MARCH, 2020 (BASE YEAR:2011-12=100)
For the month of March, 2020 the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 120.4 as compared to provisional figure121.1 and WPI based rate of inflation stood at 0.42% as compared to its provisional levels of 1.00% reported on 14.04.2020. Indices for the month of March 2020 are finalized in the light of updated price data received from the selected sources.
CLARIFICATION ON RELEASE OF APRIL 2020 WPI
This department has advised the field offices to collect price data through electronic means of the communication during the lockdown. The response rate for April 2020 has improved substantially. Final index for the month of April 2020 will be released in next month press note in the light of the updated data received from the selected sources.
Note: Price Data are collected from selected institutional sources and industrial establishments spread across the country online through web based portal maintained by the National Informatics Centre (NIC).
Next date of press release: 14/07/2020 for the month of June, 2020
Office of Economic Adviser, Ministry of Commerce & Industry, New Delhi,
This press release, item indices, and inflation numbers are available at our home page http://eaindustry.nic.in
Annexure-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for May,2020
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index (Latest Month)*
Latest month over month
WPI Based rate of Inflation (Year on year)
2019-2020
2020-2021
2019-2020
2020-2021*
ALL COMMODITIES
100.00
117.7
0.41
-
2.79
-3.21
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
136.2
0.72
-1.45
6.77
-2.92
A. Food Articles
15.26
152.3
1.21
-0.20
7.34
1.13
Cereals
2.82
160.2
0.06
-0.68
7.90
1.97
Paddy
1.43
159.5
0.38
0.19
2.20
1.21
Wheat
1.03
159.8
-0.53
-1.66
6.35
6.04
Pulses
0.64
158.8
2.75
2.39
18.45
11.91
Vegetables
1.87
152.9
7.71
-7.78
36.59
-12.48
Potato
0.28
240.4
10.34
5.39
-23.16
52.25
Onion
0.16
142.6
13.15
-30.71
15.89
6.26
Fruits
1.60
151.6
-2.14
0.00
-3.64
0.46
Milk
4.44
151.2
0.14
-0.26
1.13
5.44
Eggs, Meat & Fish
2.40
147.1
0.98
4.70
5.64
1.94
B. Non-Food Articles
4.12
123.0
-0.16
-2.54
5.99
-3.53
Oil Seeds
1.12
153.4
0.00
2.27
7.26
3.79
C. Minerals
0.83
156.8
-2.91
-0.38
18.36
2.22
D. Crude Petroleum
1.95
33.9
-0.61
-29.23
-8.41
-58.51
II. FUEL & POWER
13.15
83.7
1.56
-9.42
1.95
-19.83
LPG
0.64
65.3
1.67
-26.96
13.38
-28.63
Petrol
1.60
63.6
0.46
-15.20
-0.34
-27.89
HSD
3.10
67.6
1.15
-16.34
1.26
-30.02
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
118.1
0.08
-
1.45
-0.42
Mf/o Food Products
9.12
135.7
0.39
-0.59
2.12
4.46
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
126.2
-0.88
-1.10
-5.92
11.78
Mf/o Beverages
0.91
124.8
0.00
0.32
2.94
1.71
Mf/o Tobacco Products
0.51
160.6
0.00
-
2.27
4.83
Mf/o Textiles
4.88
116.3
0.17
-
3.37
-2.76
Mf/o Wearing Apparel
0.81
138.5
-0.50
-
-1.07
0.14
Mf/o Leather and Related Products
0.54
117.8
-1.16
-
-2.53
-1.17
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
133.4
0.82
-
0.97
-0.97
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
120.9
-0.73
-
1.15
-1.71
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
115.1
-0.08
-1.46
2.04
-3.92
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
130.2
0.40
-0.15
2.70
3.66
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
107.3
-0.27
-
0.83
-1.92
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
117.5
0.94
-
2.51
-0.84
Cement, Lime and Plaster
1.64
122.7
2.25
-
7.17
0.08
Mf/o Basic Metals
9.65
103.2
-0.81
-2.37
-2.32
-5.84
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
95.0
-1.33
-1.66
-3.11
-1.76
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
114.4
0.17
-
3.91
-2.22
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annexure II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
Dec-19
Jan-20
Feb-20
Mar-20
Apr-20*
May-20*
ALL COMMODITIES
100.00
2.76
3.52
2.26
0.42
-
-3.21
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
11.54
10.01
6.49
2.16
-0.79
-2.92
A. Food Articles
15.26
13.31
11.30
7.65
4.64
2.55
1.13
Cereals
2.82
7.81
7.86
5.21
2.67
2.74
1.97
Paddy
1.43
4.05
4.17
3.71
1.72
1.40
1.21
Wheat
1.03
8.44
8.98
6.42
4.76
7.26
6.04
Pulses
0.64
13.18
12.81
11.42
11.90
12.31
11.91
Vegetables
1.87
69.48
50.70
29.97
10.64
2.22
-12.48
Potato
0.28
50.06
85.50
60.73
61.36
59.40
52.25
Onion
0.16
455.83
293.37
162.30
112.31
73.52
6.26
Fruits
1.60
2.27
1.90
-0.50
-1.92
-1.69
0.46
Milk
4.44
3.34
3.91
4.69
5.59
5.87
5.44
Eggs, Meat & Fish
2.40
6.50
7.36
6.88
4.19
-1.68
1.94
B. Non-Food Articles
4.12
7.72
7.05
6.90
0.89
-1.17
-3.53
Oil Seeds
1.12
8.52
9.02
4.63
2.89
1.49
3.79
C. Minerals
0.83
5.96
12.51
9.31
13.62
-0.38
2.22
D. Crude Petroleum
1.95
8.90
4.08
-10.42
-38.98
-41.73
-58.51
II. FUEL & POWER
13.15
0.39
5.44
3.08
-2.93
-10.12
-19.83
LPG
0.64
-14.69
2.02
21.85
11.87
-0.67
-28.63
Petrol
1.60
4.43
8.16
2.05
-6.86
-14.58
-27.89
HSD
3.10
0.21
5.26
-3.06
-10.55
-15.39
-30.02
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
-0.25
0.59
0.51
0.25
-
-0.42
Mf/o Food Products
9.12
7.20
7.71
6.45
6.31
5.49
4.46
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
10.97
14.63
11.95
11.96
12.03
11.78
Mf/o Beverages
0.91
1.56
1.80
1.81
2.13
1.39
1.71
Mf/o Tobacco Products
0.51
1.21
0.86
1.64
0.46
-
4.83
Mf/o Textiles
4.88
-2.44
-2.18
-1.93
-1.60
-
-2.76
Mf/o Wearing Apparel
0.81
0.36
-0.36
0.44
0.07
-
0.14
Mf/o Leather and Related Products
0.54
-1.99
-3.22
-1.17
-2.57
-
-1.17
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
-1.04
-1.04
-2.57
-1.70
-
-0.97
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
-5.11
-3.68
-3.06
-2.75
-
-1.71
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
-3.17
-2.84
-3.26
-3.43
-2.59
-3.92
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
3.57
3.57
4.52
2.61
4.24
3.66
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
-1.81
-1.82
-1.55
-2.45
-
-1.92
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
0.17
-0.52
-0.85
-0.43
-
-0.84
Cement, Lime and Plaster
1.64
4.52
2.34
1.53
1.45
-
0.08
Mf/o Basic Metals
9.65
-7.75
-3.27
-3.60
-4.59
-4.34
-5.84
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
-5.07
-1.63
-2.24
-2.34
-1.43
-1.76
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
-0.43
-1.03
-1.29
-1.28
-
-2.22
* = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annexure III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI Index for last 6 months
Dec-19
Jan-20
Feb-20
Mar-20
Apr-20*
May-20*
ALL COMMODITIES
100
123.0
123.4
122.2
120.4
-
117.7
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
148.9
147.2
142.8
137.4
138.2
136.2
A. Food Articles
15.26
162.6
160.5
154.7
151.2
152.6
152.3
Cereals
2.82
165.7
167.5
165.7
161.7
161.3
160.2
Paddy
1.43
162.0
162.3
162.3
159.3
159.2
159.5
Wheat
1.03
165.7
168.7
167.3
162.9
162.5
159.8
Pulses
0.64
153.7
154.1
153.2
151.4
155.1
158.8
Vegetables
1.87
243.2
216.1
172.6
158.1
165.8
152.9
Potato
0.28
250.6
262.3
211.2
215.9
228.1
240.4
Onion
0.16
729.8
468.5
276.2
229.3
205.8
142.6
Fruits
1.6
139.9
139.7
139.3
137.8
151.6
151.6
Milk
4.44
148.5
149
149.6
151.2
151.6
151.2
Eggs, Meat & Fish
2.4
149.2
153.1
153.7
146.8
140.5
147.1
B. Non-Food Articles
4.12
134.0
132.1
131.7
124.8
126.2
123
Oil Seeds
1.12
152.9
157.1
153.7
149.7
150
153.4
C. Minerals
0.83
147.6
153.8
157.4
156.8
157.4
156.8
D. Crude Petroleum
1.95
78.3
76.6
69.6
47.9
47.9
33.9
II. FUEL & POWER
13.15
103.2
104.7
103.6
99.5
92.4
83.7
LPG
0.64
83.6
85.9
98.7
96.1
89.4
65.3
Petrol
1.6
87.3
87.5
84.6
80.1
75
63.6
HSD
3.1
94.1
96
91.9
86.5
80.8
67.6
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
118.0
118.8
118.8
118.6
-
118.1
Mf/o Food Products
9.12
137.0
138.3
137
136.5
136.5
135.7
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
126.4
131.6
129.3
127.3
127.6
126.2
Mf/o Beverages
0.91
123.7
124.1
123.9
124.6
124.4
124.8
Mf/o Tobacco Products
0.51
151.0
152
155
154.5
-
160.6
Mf/o Textiles
4.88
116.0
116.4
116.9
116.7
-
116.3
Mf/o Wearing Apparel
0.81
139.2
137.8
138.1
138.4
-
138.5
Mf/o Leather and Related Products
0.54
118.4
117.4
118.1
117.5
-
117.8
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
133.0
132.8
132.7
132.8
-
133.4
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
118.9
120.3
120.3
120.4
-
120.9
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
116.2
116.2
115.8
115.5
116.8
115.1
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
127.8
130.6
131.7
129.7
130.4
130.2
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.3
108.2
108.1
107.9
107.4
-
107.3
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.2
115.5
115.7
116.5
116.1
-
117.5
Cement, Lime and Plaster
1.64
118.0
117.9
119.4
119
-
122.7
Mf/o Basic Metals
9.65
103.6
106.5
107
106
105.7
103.2
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
93.7
96.3
96
95.8
96.6
95
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
115.2
115.2
114.6
115.3
-
114.4