ঙাকশেল মন্ত্রালয়
২০২০গী জুন ১৩দা ইন্দিয়ন নেভেল একাদমীদা কোর্স লোইরকপগী থৌরম পাংথোক্কদৌরি
12 JUN 2020 6:34PM by PIB Imphal
১. ২০২০গী জুন ১৩,থাংজা নুমিৎতা ইন্দিয়ন নেভেল একাদমী (আই.এন.এ.), ইজিমলাদা কোর্স লোইরকপগী থৌরম অমা পাংথোক্কদৌরি৷ কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা চেকশিন থৌরাংশিং ইন্দুনা ত্রেনীশিংগী মমা মপাশিং অমসুং মীথুংলেনশিং য়াওদনা থৌরম অদু পাংথোক্কদৌরি৷ স্প্রিং তর্ম ২০২০গী তোঙান তোঙানবা কোর্স মরি, ৯৮শুবা ইন্দিয়ন নেভেল একাদমী কোর্স (বি.তেক), ৯৮শুবা ইন্দিয়ন নেভেল একাদমী (এম.এস.সি), ২৯শুবা নেভেল ওরেন্তেসন কোর্স (এক্সতেন্দেদ) অমসুং কোস্ত গার্দশিং অমসুং মরুপ ওইবা লৈবাকশিংদগী লাক্লিবা ত্রেনীশিং য়াওরিবা ৩০শুবা নেভেল ওরেন্তেসন কোর্স (রিগুলর) লৈরিবা ত্রেন্নিং অসিদা মপুং ফানা লোইশিনগদৌরিবা ত্রেনীশিংনা থৌরম অদুদা শরুক য়াগনি৷
২. কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা ত্রেনিং অদু মখা চৎথনবা আই.এন.এ.না ‘এদাপ্ত অমসুং এদোপ্ত’কী ৱাখল্লোন অদু মতুং ইল্লম্মী৷ ফিভম অসিদা ত্রেনিং অদু তৌবা য়ানবা ত্রেনিংগী মওং শেমদোক্তুনা অমসুং সোসিয়েল দিস্তেন্সিং তৌদুনা অমসুং ঙাকথোক্নবা থৌওংশিং তৌরি৷ কোর্স মপুং ফানা লৌইশিল্লবা ত্রেনীশিংনা একাদমিক্কী রিক্বুইসাইৎ স্তেন্দর্দশিং অমসুং মপানগী ওইবা ত্রেনিংশিং মাই পাক্না তৌখ্রে৷ মাই পাক্লবা ত্রেনীশিংনা ২০২০গী জুনগী তাং ১০ নুমিৎতা আই.এন.এ.গী ভি.সি.এম., দিপুতী কম্মান্দেন্ত অমসুং চীফ ইন্সপেক্তর ওইরিবা রিয়র এদমিরেল তরুন সোবতিনা ৱাশক লৌহনখ্রে৷ লৈবাক অসিগী থৌনা ফবা লান্মীশিংনা কৎথোকখিবশিং অদু নিংশিংবা ওইনা আই.এন.এ.গী ৱার মিমোরিয়েল “প্রান স্থল”দা হৈকৎ লৈকৎ তম্বগী থৌরম অমা পাংথোকখ্রে৷ ত্রেনীশিং অসিনা কোর্স লোইরকপা মতমদা সর্বিস ত্রান্সপোর্ত তৌদুনা মখোয় মখোয়গী প্রোফেস্নেল মহৈলোইশঙশিং অমসুং দাউনস্ত্রিম য়ুনিৎশিংদা চৎকদৌরি৷
৩. কোর্স লৌইশিনবগী থৌরম অদুদা ভাইস এদমিরেল অনিল কুমার চৌলা, পি.ভি.এস.এম., এ.ভি.এস.এম., এন.এম., ভি.এস.এম., এ.দি.সি., সাউথদর্ন নেভেল কম্মান্দগী কম্মান্দিং-ইন-চীফকী ফ্লেগ ওফিসরনা থৌরম মপু ওইগদৌরি৷

Ministry of Defence
Course completion ceremony to be held at Indian Naval academy on 13 June 2020
12 JUN 2020 6:34PM by PIB Delhi
1. Indian Naval Academy (INA), Ezhimala will hold its Course Completion Ceremony for Spring Term 2020 on Saturday, 13th June 2020. The ceremony will be a scaled down events without presence of parents and guests of trainees, considering the precautions to be followed during COVID -19 crisis. The trainees who will complete their training, comprise four different courses of Spring Term 2020, viz., 98th Indian Naval Academy Course (B.Tech), 98th Indian Naval Academy Course (MSc), 29th Naval Orientation Course (Extended) and 30th Naval Orientation Course (Regular) including Coast Guard and trainees from friendly foreign countries.
1. INA followed the principle of ‘Adapt and Adopt’ to continue training during the COVID – 19 crisis. This included adapting to the circumstances by modifying the training pattern and adopting safe practices of social distancing and preventive measures. The trainees completing the course have successfully met their requisite standards of academics and outdoor training. The passing out trainees were administered the Oath of Allegiance by Rear Admiral Tarun Sobti, VSM, Deputy Commandant and Chief Instructor, INA on 10th June 2020. To commemorate the sacrifices of the brave soldiers of the country, a Wreath Laying Ceremony was also conducted at the War Memorial “Prerna Sthal” of INA. These trainees will move to their professional schools and downstream units, directly from INA by service transport on completion of the course.
1. Vice Admiral Anil Kumar Chawla, PVSM, AVSM, NM, VSM, ADC, Flag Officer Commanding-in-Chief, Southern Naval Command, will be the Chief Guest for the Course Completion Ceremony.