Ministry of Tourism
Ministry of Tourism conducts its 25th webinar titled ‘Northeast India for the immersive traveller’ under Dekho Apna Desh Series
Dekho Apna Desh Webinar Series is promoting spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat through virtual tours of different parts of the country
29 MAY 2020 12:46PM by PIB Delhi
To showcase the Northeast Region of India which is a largely unexplored destination for both domestic and foreign travellers, the Ministry of Tourism’s Dekho Apna Desh webinar “NORTHEAST INDIA FOR THE IMMERSIVE TRAVELLER” on 28th May 2020 offered an attractive virtual tour to four north-eastern states namely Nagaland, Arunachal Pradesh, Assam and Sikkim.DekhoApnaDeshseries is also meant to promote the spirit of Ek Bharat SreshthaBharat through virtual tours of different parts of the country and it is promoting the same even during the tough circumstances arising due to Covid19.
The 25th session of the Dekho Apna Desh webinar series on 28th May 2020 was presented by Julie Kagti, proprietor, Curtain Call Adventures; David Angami, Traveller in chief, India Trail; Devraj Barooah, co-founder , Monyul Gathering and Pintso Gyatso, Co-founder, Ourguest.in.
The presenters spoke about the unexplored destinations, tribes, festivals, crafts, culture of the local people to convey the message that north east’s speciality is not only hills but there is lot more to explore and experience.
Some of the wonders and experiences that North East India offers to travellerswhich were show cased in this session of webinar included Dzukou valley situated between Manipur and Nagaland which is the crater base of an extinct volcano and most famous Dzukoulily is found only in this region . The Hornbill festival annually celebrated from 1st of December to 10th of December in Kohima has become a big attraction for both domestic and foreign tourists leading to the development of tourist amenities in Nagaland.
The option that the largest north eastern state, Arunachal Pradesh offers to tourist was well covered by the presenters. The state with its 70% forest cover and home to 26 major tribes, gives an opportunity to the traveller to experience new culture, tradition and dialects after every few kilometres. The beauty of Tawang, Sangti valley which allows the visitors to experience fairy-tale views and Losar festival which is celebrated in February were highlighted.
The webinar showcased Assam’s women centric textile sector and willingness of locals to openly share and show casing their art and other special interest tour options the state offers.
Sikkim’s success in adopting sustainable tourism practices and care for environmental ecology by following the pillars of Eco tourism were highlighted too :
• Environmental Preservation
• Sustainable Business models
• Sensitivity to & appreciation of indigenous cultures
• Social equity.
The Dekho Apna Desh Webinar series launched on 14th April 2020, till date has conducted 25 sessions showcasing the varied tourism products and experiences that India offers across the country.
The National e-Governance Division (NeGD) created by the Ministry of Electronics & Information Technology (MeitY) has been playing a pivotal role in supporting the Ministry in conducting of the DekhoApna Desh Webinars by providing technical assistance directly with a professional team thereby ensuring effective citizen engagement and communication with all stakeholders using the digital experience platform.
The sessions of webinars are now available on the https://www.youtube.com/channel/UCbzIbBmMvtvH7d6Zo_ZEHDA/featured and also on all social media handles of Ministry of Tourism, Government of India.
The next Dekho Apna Desh Webinar on 30th May 2020 – 1100-1200 hrs. is ‘The tenacity of survival-Inspirational story of Kutch’ To register click https://bit.ly/KutchDAD

তুরিজম মন্ত্রালয়
তুরিজম মন্ত্রালয়না দেখো অপনা দেশ সিরীজগী মখাদা ‘নোর্থইস্ত ইন্দিয়া ফোর দ ইম্মর্সিব ত্রাভেলর’ হায়না মিংথোনবা মসিগী ২৫সুবা ৱেবিনার পাংথোকখ্রে
দেখো অপনা দেশ ৱেবিনার অসিনা লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা শরুকশিংগী ভর্চুয়েল তুরশিং অসিগী খুত্থাংদা এক ভারত শ্রেস্থ ভারতগী ৱাখল্লোন অদু থৌগৎলি
29 MAY 2020 12:46PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিগী অমদি অতোপ্পা লৈবাক্তগী লাকপা লমকোইবশিং অনিমক্কীদমক্তা ওইনা অনম্বনা এক্সপ্লোর তৌদ্রিবা ভারতকী অৱাং-নোংপোক লমদমগী মফমশিং অসিবু উৎথোক্নবা, ২০২০গী মে ২৮দা “নোর্থইস্ত ইন্দিয়া ফোর ইম্মর্সিব ত্রাভেলর” হায়বা তুরিজম মন্ত্রলয়গী দেখো অপনা দেশকী ৱেবিনার অসিনা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য মরি খুদম ওইনা নাগালেন্দ, অরুনাচল প্রদেশ, অসাম অমসুং সিক্কিমগী পুক্নীং চিংশিন্নীংঙাই ওইরবা ভর্চুৱল তুর তৌহনখি। দেখো অপনা দেশ সিরীজ অসিনা লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙান শরুকশিংগী ভর্চুৱল তুরশিং অসিগী খুত্থাংদা এক ভারত শ্রেস্থ ভারতগী ৱাখল্লোন অসিবু উৎথোক্নবগীদমক্তানি অমসুং মসিনা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা থোরক্লিবা লুরবা ফিভম অসিদফাওবা মসিগী ৱাখল্লোন অসিবু উৎলি।
২০২০গী মে ২৮দা পাংথোকখিবা দেখো অপনা দেশকী ৱেবিনার সিরীজ অসিগী ২৫সুবা সেসন অসি কর্তেন কোল এদভেনচর্সকী প্রোপ্রাইতর, জুলী কাগতি; ইন্দিয়া ত্রেলগী ত্রাভেলর ইন চীফ, দেবিদ অঙ্গামি; মোনয়ুল গেদরিংগী কো-ফাউন্দর, দেবরাজ বরুৱা অমসুং অৱর গেস্তকী কো-ফাউন্দর, পিন্তসো গ্যাৎসোনা উৎখি।
উৎলিবশিং অদুনা অৱাং-নোংপোক্কী অখন্নবা মগুন অসি চিংশিং অসি খক্তা নত্তনা থিজিনগদবা অমসুং খঙগদবা কয়া অমা লৈরি হায়বগী পাউজেল অসিবু পীনবগীদমক্তা, এক্সপ্লোর তৌদ্রিবা মফমশিং, ত্রাইবশিং, কুম্হৈশিং, ক্রাফৎশিং, মফম অদুগী মীশিংগী কলচরগী মতাংদা ঙাংখি।
ৱেবিনারগী সেসন অসিদা উৎখিবা, অৱাং-নোংপোক ভারতনা লমকোইবশিংদা পীগদবা ঙক্নীংঙাই ওইবা অমসুং খঙনীংঙাই ওইবশিং অদুদা মনিপুর অমসুং নাগালেন্দগী মরক্তা লৈবা জুকো ভেলী য়াওরি, হায়রিবা মফম অসি এক্সতিঙ্ক ভোল্কেনোগী বেস ক্রেতরনি অমসুং খ্বাইদগী মমিং চৎলবা জুকোলিলী অসি মফম অসি খক্তদা ফংঙি। কোহিমাদা দিসেম্বর ১দগী দিসেম্বর ১০ ফওবা চহিগী ওইনা পাংথোক্লিবা হোর্নবিল ফেস্তিবল অসি লৈবাক অসিগী অমসুং অতোপ্পা লৈবাক্তগী লাকপা লমকোইবশিং অনিমক্কী ওইনা য়াম্না চাউনা পুক্নীং চিংশিন্নীংঙাই ওইরি, মসিনা মরম ওইরগা নাগালেন্দদা লমকোইবশিংগীদমক্তা ওইবা খুদোংচাবশিং চাউখৎহল্লি।
অৱাং-নোংপোক্কী খ্বাইদগী চাউবা রাজ্য, অরুনাচল প্রদেশনা লমকোইবশিংদা পীরিবা ওপ্সনশিং অদুসু উৎলিবশিং অদুনা নীংথিনা উৎখি। উমংনা ৭০% ওইবা অমসুং মপুং ওইবা ত্রাইব ২৪গী ময়ুম ওইরিবা রাজ্য অসিনা লমকোইবশিংদা কিলোমিতর খরগী মতুং খুদিংগী অনৌবা কলচর, ত্রেদিশন অমসুং দাইলেকশিং থেংনবগী খুদোংচাবা পীরি। তাৱাং সাংতি ভেলীগী ফজবা অসিনা লমকোইবা লাক্লিবশিংদা কৈদৌনুংদা উদ্রিবা অঙকপা ফংনা ফজরবা মফমশিং অমসুং ফেব্রৱারীদা পাংথোকপা লোসার ফেস্তিভলগী নঙঙাইবসু ফংহল্লি হায়না পনখি।
ৱেবিনার অসিনা অসামগী ৱিমেন সেন্ত্রিক তেক্সতাইল সেক্তর অমসুং লোকেলশিং অদুনা মখোয়গী আর্ত অমসুং রাজ্য অসিনা পীরিবা অতোপ্পা অখন্ননা তুরগী ওপসনশিং অদুবু ফোংনা শেয়র তৌবদা অমসুং উৎথোকপদা য়ানীংবসু উৎখি।
সিক্কিম্না ইকো তুরিজমগী পিলরশিং অসি নীংথিনা ইন্দুনা সস্তেন্নেবল তুরিজম প্রক্তিসশিং শজিন্নবদা অমসুং এনভাইরনমেন্তকী ইওলোজীগীদমক্তা কেয়র লৌবদা মাইপাকপগী মরমসু পনখি:
• অকোইবদা লৈরিবা ফিভমশিং ঙাক-শেন্দুনা থম্বা
• সস্তেন্নেবল বিজনেস মোদেলশিং
• ইন্দিজিনস কলচরশিংদা সেন্সিতিভিতী লৈবা অমসুং মসিগী এপ্রিসিয়েশন তৌবা
• সোসিয়েল ইক্বিতী
২০২০গী এপ্রিল ১৪দা হৌদোকখিবা দেখো অপনা দেশকী ৱেবিনার সিরীজ অসিনা, ভারতনা লৈবাক অসিদা শিন-থুংনা পীরিবা মখল-মখা কয়াগী তুরিজম প্রোদক্তশিং অমসুং মসিদা থেংনরিবা, উরিবশিং অদুগী মতাংদা উৎথোক্তুনা হৌজিক ফাওবদা সেসন ২৫ পাংথোকখ্রে।
ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেশন তেক্নোলোজীগী মন্ত্রালয়না শেমখিবা নেস্নেল ই-গোবর্নেন্স দিভিজন (এন.ই.জি.দি.)না প্রোফেস্নেল তীমগা লোইননা তেক্নিকেলগী ওইবা মতেং হকথেংননা পীদুনা দেখো অপনা দেশকী ৱেবিনারশিং পাংথোকপদা মন্ত্রালয়গী মতেং পাংবদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌদুনা লাক্লি, মসিনা মরম ওইরগা দিজিতেল প্লেৎফোর্ম অসি শিজিন্নদুনা প্রজাশিংদা য়াওবা ঙমহনবা অমসুং স্তেকহোলদরশিংগা পাউনবদা য়াম্না খুদোংচাহল্লি।
https://www.youtube.com/channel/UCbzlbBmMvtvH7d6Zo_ZEHDA/featured দা ৱেবিনার অসিগী সেসনশিং অদু ফংবীগনি অমসুং ভারত সরকারগী তুরিজম মন্ত্রালয়গী সোসিয়েল মীদিয়া হেন্দলশিংদসু ফংবীগনি।
২০২০গী মেগী ৩০, পুং ১১০০-১২০০দা মথংগী দেখো অপনা দেশকী ৱেবিনার অসি ‘দ তেনাসিতী ওফ সর্ভাইবল- ইন্সপিরেসনএল স্তোরী ওফ কৎছ’নি। রিজিস্তর তৌনবগীদমক্তা https://bit.ly/KutchDAD দা ক্লিক তৌবিয়ু।