ব্যক্তি, ৰাজহুৱা অভিযোগ আৰু পেঞ্চন মন্ত্ৰালয়
কৰ্মচাৰীৰ প্ৰশিক্ষণ মন্ত্ৰালয়ৰ স্মাৰকপত্ৰ
28 MAR 2020 8:21PM by PIB Guwahati
কৰ্মচাৰীৰ প্ৰশিক্ষণ বিভাগে শেহতীয়াভাৱে জাৰি কৰা এক চৰকাৰী বিজ্ঞপ্তিত সকলো মন্ত্ৰালয় তথা বিভাগক কৰ্মচাৰীসকলক অত্যাৱশ্যকীয় সেৱাৰ বাবে উপস্থিত থাকিবলৈ প্ৰস্তুত কৰা ৰোষ্টাৰৰ সময়ত ‘বিশেষভাৱে সক্ষ’ম বা দিব্যাংগ’ কৰ্মচাৰীসকলক এই ক্ষেত্ৰত ৰেহাই প্ৰদানৰ বিষয়টো ধ্যান দিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছে৷
উল্লেখ্য যে পূৰ্বৰ বিজ্ঞপ্তিত বিভাগটোৱে তাক্ষণিকভাৱে ২১ দিনীয়া লকডাউন মানিবলৈ নিৰ্দেশ জাৰি কৰাৰ লগতে প্ৰতিটো বিভাগৰ মুৰব্বীসকলক সংশ্লিষ্ট বিভাগৰ ভিতৰতে অতিৰিক্ত সেৱা চলাই যাব পৰাকৈ ‘অত্যাৱশ্যকীয়’ কৰ্মচাৰীসকলৰ এখন তালিকা প্ৰস্তুত কৰিবলৈ জনোৱা হৈছিল৷
ইফালে, ক’ভিড-১৯ৰ বাবে সৃষ্টি হোৱা পৰিস্থিতিৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ২০১৯-২০২০ বৰ্ষৰ কেন্দ্ৰীয় সেৱাৰ গ্ৰুপ ‘এ’ পৰ্যায়ৰ বিষয়াসকলৰ বাৰ্ষিক কাম-কাজ মুল্যাংকন প্ৰতিবেদন(এপিএআৰ) দাখিল কৰাৰ সময় বৃদ্ধি কৰাৰ সন্দৰ্ভতো এক বিজ্ঞপ্তি জাৰি কৰিছিল৷ সেই হিচাপে পূৰ্বৰ সূচীত সকলো বিষয়াৰ খালী এপিএআৰ বিতৰণ কৰাৰ দিন ৩১ মাৰ্চ ধাৰ্য কৰা হৈছিল যদিও বৰ্তমান এই তাৰিখ ৩১ মে’ লৈ সংশোধনেৰে বৃদ্ধি কৰা হৈছে৷
একেদৰে, এগৰাকী বিষয়াই ৰিপ’ৰ্টিং অফিচাৰ(আৰঅ’)ক স্ব-মুল্যাংকন প্ৰতিবদেন দাখিলৰ তাৰিখ ১৫ এপ্ৰিল ধাৰ্য কৰা হৈছিল, যদিও বৰ্তমান সময়সীমা ৩০ জুনলৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছে৷
অৱশ্যে, বহু বিষয়া-কৰ্মচাৰীক ঘৰৰ পৰাই কাম অব্যাহত ৰখাৰ লগতে টেলিফোন আৰু ইলেক্ট্ৰনিক মাধ্যমত যোগাযোগ ৰাখিবলৈ কোৱা হৈছে৷ প্ৰয়োজন সাপেক্ষে তেওঁলোকক কামলৈ আহিবলৈও জনোৱা হৈছে৷

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
DoPT Memorandum
28 MAR 2020 8:21PM by PIB Delhi
As per fresh Office Memorandum (OM) issued by the Ministry of Personnel, all the Ministries and departments have been instructed that while drawing up roster of staff who are required to attend essential services within their respective Ministries or departments, they may keep in mind that employees who are “Persons with Disability" (PwD) or "Divyangjans" are exempted.
Pertinent to mention that as per an earlier Office Memorandum issued by DoPT immediately following the imposition of 21 day lockdown, the Heads of Departments (HoDs) were asked to draw a list of staff that are “absolutely necessary” to carry out additional essential services within the department.
Meanwhile, through another memorandum issued by DoPT, timeline for submission of Annual Performance Appraisal Report (APAR) in respect of Group-A officers of Central Services has been extended for the year 2019-20, in the light of the situation arising out of the spread of Covid-19. As per the earlier schedule, the date for distribution of blank APARs to all concerned officers was 31st March, which has now been revised and extended upto 31st May.
Similarly, the date for the submission of self-appraisal by an officer to the Reporting Officer(RO) was 15th April as per the earlier schedule, but it has now been revised and extended upto 30th June.
Meanwhile, most of the officials have been asked to continue to work from home and remain available on telephone and electronic means of communication. They may be asked to make themselves available if and when required.