Prime Minister's Office
Telephonic Conversation between PM and Amir of the State of Qatar
26 MAR 2020 10:27PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephonic conversation today with His Highness Sheikh Tamim Bin Hamad al Thani, the Amir of the State of Qatar.
The two leaders discussed the ongoing developments related to the COVID-19 global pandemic and its social and economic impact. They exchanged notes about the measures taken in their respective countries to contain the spread of the virus. Prime Minister also informed HH the Amir about the recent regional initiatives among the SAARC countries, and the Virtual Summit among G-20 Leaders earlier in the day.
Both leaders expressed hope that the efforts and the measures being taken to stop the spread of the disease by all affected countries, would yield early and positive results. They emphasised the importance of international solidarity and information-sharing in fighting the pandemic.
Prime Minister thanked HH Sheikh Tamim bin Hamad al Thani for his personal attention to the welfare of the Indian nationals living and working in Qatar, particularly in the present situation. HH The Amir assured Prime Minister about the safety and welfare of all Indian expatriates in Qatar.
Prime Minister and HH the Amir agreed to maintain regular contact and consultation on the evolving situation.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଓ କତାରର ଅମିରଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଟେଲିଫୋନ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ
26 MAR 2020 11:04AM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି (ଗୁରୁବାର ଦିନ) କତାର ରାଜ୍ୟର ଅମିର ମହାମହିମ ଶେଖ ତମିମ ବିନ ହମଦ ଅଲ ଥାନିଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ ।
ଦୁଇ ନେତା କୋଭିଡ-19 ବୈଶ୍ୱିକ ମହାମାରୀ ଏବଂ ଏହାର ସାମାଜିକ ଓ ଅର୍ଥନୈତିକ ପ୍ରଭାବ ସଂପର୍କୀତ ସଂପ୍ରତି ଘଟଣାକ୍ରମ ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ । ସେ ଏହି ଭୂତାଣୁର ପ୍ରସାରକୁ ରୋକିବା ପାଇଁ ନିଜ ନିଜ ଦେଶରେ ନିଆଯାଇଥିବା ବିଭିନ୍ନ ପଦକ୍ଷେପଗୁଡିକ ଉପରେ ପରସ୍ପରକୁ ଅବଗତ କରାଇଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହାମହିମ ଅମିରଙ୍କୁ କିଛି ଦିନ ପୂର୍ବେ ସାର୍କ ଦେଶଗୁଡିକ ଦ୍ୱାରା ଆଂଚଳିକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ନିଆଯାଇଥିବା ବିଭିନ୍ନ ପଦକ୍ଷେପ ବିଷୟରେ ଅବଗତ କରାଇଥିଲେ । ଏଥିସହିତ ସେ ଜି-20 ଦେଶଗୁଡିକର ନେତାମାନଙ୍କର ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସ ଜରିଆରେ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ଜଣାଇଥିଲେ ।
ଦୁଇ ନେତା ଆଶା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ମହାମାରୀର ପ୍ରସାରକୁ ରୋକିବା ପାଇଁ ପ୍ରଭାବିତ ଦେଶଗୁଡିକ ଦ୍ୱାରା ନିଆଯାଉଥିବା ପଦକ୍ଷେପ ଏବଂ ଉପାୟଗୁଡିକର ଅତିଶୀଘ୍ର ସକାରାତ୍ମକ ପରିଣାମ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିବ । ସେମାନେ ଏହି ବୈଶ୍ୱିକ ମହାମାରୀ ବିରୋଧରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ଲଢେଇରେ ଅନ୍ତର୍ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଏକତା ଏବଂ ସୂଚନାଗୁଡିକର ଆଦାନ ପ୍ରଦାନ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହାମହିମ ଶେଖ ତମିମ ବିନ ହମଦ ଅଲ ଥାନିଙ୍କୁ କତରରେ ରହୁଥିବା ଏବଂ ସେଠାରେ କାମ କରୁଥିବା ଭାରତୀୟ ନାଗରିକମାନଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ଖାସକରି ବର୍ତ୍ତମାନର ପରିସ୍ଥିତିରେ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଭାବେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇଥିବାରୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଥିଲେ । ମହାମହିମ ଅମିର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ କତାରରେ ରହୁଥିବା ସମସ୍ତ ଭାରତୀୟ ପ୍ରବାସୀମାନଙ୍କ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ କଲ୍ୟାଣ ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ଆଶ୍ୱସ୍ତ କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ମହାମହିମ ଅମିର ସଂପ୍ରତି ପରିସ୍ଥିତିକୁ ନେଇ ପରସ୍ପର ମଧ୍ୟରେ ନିରନ୍ତର ସଂପର୍କ ଏବଂ ଆଲୋଚନା ଜାରି ରଖିବା ପାଇଁ ସହମତି ଜଣାଇଥିଲେ ।