Prime Minister's Office
PM hails the Historic Bodo Accord
Says it will lead to transformative results for Bodo people
27 JAN 2020 5:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi hailed the historic Bodo Accord signed today and said the Accord will lead to transformative results for the Bodo people.
In a tweet Prime Minister said, “Ushering in a new dawn of peace, harmony and togetherness! Today is a very special day for India. The Accord with Bodo groups, which has been inked today will lead to transformative results for the Bodo people.
Bodo Accord inked today stands out for many reasons. It successfully brings together the leading stakeholders under one framework. Those who were previously associated with armed resistance groups will now be entering the mainstream and contributing to our nation’s progress.
The Accord with Bodo groups will further protect and popularise the unique culture of the Bodo people. They will get access to a wide range of development oriented initiatives. We are committed to doing everything possible to help the Bodo people realise their aspirations”.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা পুৱারী ওইরবা বোদো একোর্দ তরাম্না ওকখ্রে
মসিনা বোদো মীয়ামগীদমক ত্রান্সফোর্মেতিব রিজল্ত পুরক্লগনি হায়খ্রে
27 JAN 2020 5:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি খুৎয়েক পীনখিবা পুৱারী ওইরবা বোদো একোর্দ তরাম্না ওকখ্রে অমদি একোর্দ অসিনা বোদো মীয়ামগীদমক ত্রান্সফোর্মেতিব রিজল্ত পুরক্লগনি হায়খ্রে।
ত্বিতরদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “শান্তি, মত তিন্নবা অমসুং অপুনবগী অনৌবা অয়ুক অমদা, ভারতকীদমক ঙসি অসি য়াম্না অখন্নবা নুমীৎ অমনি। বোদো গ্রুপশিংগা লোয়ননা ঙসি একোর্দ খুৎয়েক পীনখিবা অসিনা বোদো মীয়ামগীদমক ত্রান্সফোর্মেতিব রিজল্ত পুরক্লগনি।
ঙসি খুৎয়েক পীনখিবা বোদো একোর্দ অসিনা ফ্রেমৱার্ক অমগী মখাদা মকোকথোংবা স্তেকহোল্দরশিং মায় পাক্না পুন্সিলহল্লে। মমাংদা খুৎলায় পায়বা কাংলুপশিংগা লোয়নরম্বা মখোয় অদু হৌজিক মেনস্ত্রিমদা চংলক্লগনি অমসুং ঐখোয়গী জাতিগী চাউখৎপদা শরুক য়ারগনি।
বোদো কাংলুপশিংগা লোয়ননা একোর্দ পাংথোকখিবা অসিনা বোদো মীয়ামগী য়ুনিক কলচর মখা তানা ঙাক্তুনা থম্লগনি অমসুং পোপুলর ওইহল্লগনি। ঐখোয়না বোদো মীয়ামগী এস্পিরেসনশিংবু মপুং ফাহন্নবগীদমক পাংথোকপা য়াবা পুম্নমক পাংথোক্নবা ৱাশক্লি।”