প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সযোগে অংশগ্ৰহণ কৰিলে থুগলক আলোচনীৰ ৫০তম বাৰ্ষিকীত
তামিলনাডুৰ উত্থানত প্ৰভূত অৱদান আগবঢ়োৱা বুলি মন্তব্য প্ৰদান
14 JAN 2020 9:11PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সযোগে চেন্নাইত অনুষ্ঠিত তামিল আলোচনী থুগলকৰ ৫০তম বাৰ্ষিকীত অংশগ্ৰহণ কৰে৷ উপস্থিত ব্যক্তিসকলক সম্বোধি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিগত ৫০ বছৰ ধৰি আলোচনীখনে প্ৰদৰ্শিত কৰি অহা সাফল্যৰ ধাৰাক প্ৰশংসা কৰে৷ আলোচনীখনৰ প্ৰতিষ্ঠাতা চো ৰামাস্বামীৰ দেহাৱসানত তেওঁ শোকো প্ৰকাশ কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আলোচনীখন সত্য, বৌদ্ধিক তৰ্ক আৰু ব্যংগ সাহিত্যৰ ওপৰত প্ৰতিষ্ঠিত বুলি উল্লেখ কৰে৷
তামিলনাডুৰ গতিশীলতা
তামিলনাডুৰ গতিশীলতাৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ৰাজ্যখনে শতিকাজুৰি দেশক পথ প্ৰদৰ্শিত কৰি আহিছে৷ এই সন্দৰ্ভত তেওঁ এইদৰে কয়, ‘‘তামিলনাডুৰ গতিশীলতা তথা ইয়াৰ জনসাধাৰণে মোক আচৰিত কৰি তোলে৷ তামিলনাডুয়ে শতিকাজুৰি দেশক পথ প্ৰদৰ্শিত কৰি আহিছে৷ ইয়াত সামাজিক সংস্কাৰৰ সৈতে অৰ্থনৈতিক সংস্কাৰো সুন্দৰভাৱে খাপ খাই পৰিছে৷ এই ভূমি বিশ্বৰ সবাতোকৈ প্ৰাচীন ভাষাৰ গৃহভূমি৷ যোৱা বছৰৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত মই ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ ভাষণত তামিল ভাষাত কেইশাৰীমান বাক্য উপস্থাপন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিলো৷’’
তামিলনাডুৰ বাবে প্ৰতিৰক্ষা কৰিডৰ
ৰাজ্যখনৰ বিকাশৰ ধাৰাক আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে এই ক্ষেত্ৰত বিভিন্ন পদক্ষেপ যেনে দুটা প্ৰতিৰক্ষা কৰিডৰৰ ভিতৰত এটা তামিলনাডুত স্থাপন কৰিবলৈ ওলাইছে৷ এই সন্দৰ্ভত তেওঁ এইদৰে কয়, ‘‘বিগত কেইটামান বৰ্ষ ধৰি তামিলনাডুত বিকাশৰ গতি দ্ৰুত হৈছে৷ প্ৰতিৰক্ষা কৰিডৰ স্থাপনৰ দৰে অভিলাসী আঁচনি গ্ৰহণ কৰাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত তাৰে এটা কৰিডৰ আমি তামিলনাডুত স্থাপন কৰিবলৈ ওলাইছো৷ এই কৰিডৰে ৰাজ্যখনলৈ অধিক উদ্যোগৰ স্ৰোত সম্ভৱ কৰি তোলাৰ লগতে তামিল যুৱক-যুৱতীসকলে কৰ্মসংস্থাপনৰ সুযোগো লাভ কৰিব৷’’
বস্ত্ৰ আৰু ফিচাৰীখণ্ডৰ প্ৰসাৰণ
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ৰাজ্যখনৰ বস্ত্ৰখণ্ডৰ আধুনিকীকৰণৰ বাবে বিশেষ প্ৰয়াস কৰা হৈছে৷ বস্ত্ৰখণ্ডক তামিলনাডুৰ বিকাশৰ অন্যতম উৎস বুলি অভিহিত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বস্ত্ৰখণ্ডৰ আধুনিকীকৰণৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় হস্ততাঁত বিকাশ কাৰ্যসূচীৰ অধীনত বিত্তীয় সাহায্য প্ৰদান কৰা হৈছে৷ দুটা মেগা হস্ততাঁত ক্লাষ্টাৰ স্থাপন কৰা হ’ব আৰু লগতে যান্ত্ৰিক আধুনিকীকৰণৰ বাবে সংসাধনো আৱণ্টিত কৰা হৈছে বুলি তেওঁ উল্লেখ কৰে৷
শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ফিচাৰীখণ্ডৰ প্ৰসাৰণৰ বাবেও বিশেষ ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰা বুলি জানিবলৈ দিয়ে৷ তেওঁ কয় যে প্ৰযুক্তি, বিত্তীয় সাহায্য তথা মানৱ সম্পদৰ জৰিয়তে ফিচাৰীখণ্ডৰ বিকাশৰ ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰা হৈছে৷ কিছুদিন পূৰ্বে তামিলনাডুৰ মাছমৰীয়াসকলক গভীৰ সাগৰৰ মাছ ধৰা নাও আৰু ট্ৰেন্সপ’ণ্ডাৰ্ছো বিতৰণ কৰা বুলি তেওঁ উল্লেখ কৰে৷ মাছমৰীয়াসকলেও এতিয়াৰে পৰা কিষাণ ক্ৰেডিট কাৰ্ডৰ সুবিধা লাভ কৰাৰ লগতে নাওসমূহৰো আধুনিকীকৰণ কৰা হৈছে বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জানিবলৈ দিয়ে৷
পৰ্যটনৰ প্ৰসাৰণ
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশৰ জনসাধাৰণক আগন্তুক দুবছৰৰ ভিতৰত ভাৰতৰ যিকোনো ১৫টা স্থান ভ্ৰমণ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়৷ এই সন্দৰ্ভত তেওঁ এইদৰে কয়, ‘‘যোৱা পাঁচ বছৰত ভাৰতত বিদেশী পৰ্যটকৰ সংখ্যা উল্লেখযোগ্য ধৰণে বৃদ্ধি পাইছে৷ ফলত পৰ্যটনৰ পৰা বৈদেশিক মুদ্ৰাও উপাৰ্জন হৈছে৷ আপোনালোকে এই কথা জানি সুখী হ’ব যে তামিলনাডুয়ে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ স্বদেশ দৰ্শন আৰু প্ৰসাদ আঁচনিৰ অধীনত বিশেষভাৱে উপকৃত হৈছে৷ চেন্নাইৰ পৰা কন্যাকুমাৰী, কাঞ্চীপুৰম আৰু ভেল্লানকালিলৈ সাগৰীয় উপকূলক পৰ্যটন অনুকূল হিচাপে নিৰ্মাণ কৰা হ’ব৷’’
নতুন ভাৰত-নতুন দশক
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, ‘‘ভাৰতে নতুন দশকত প্ৰৱেশ কৰাৰ মুহূৰ্তত ভাৰতৰ জনসাধাৰণে দেশক বিকাশৰ নতুন উচ্চতাত অৱৰোহণ কৰোৱাব৷ মই সদায়েই বিশ্বাস কৰোঁ: আমাৰ সভ্যতা বিকশিত হোৱাৰ মূলতে দুটা কাৰণ আছে৷ প্ৰথমটো হ’ল দেশৰ ঐক্যতা, বৈচিত্ৰতা আৰু ভ্ৰাতৃত্ববোধৰ উদযাপন৷ আৰু দ্বিতীয়টো হ’ল ভাৰতৰ জনসাধাৰণৰ সদিচ্ছা আৰু উৎসাহ৷ যেতিয়া ভাৰতে কিবা এটা কৰাৰ বাবে সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰে, তেতিয়া কোনো শক্তিয়েই তেওঁলোকক স্তব্ধ কৰিব নোৱাৰে৷’’
এই সন্দৰ্ভত তেওঁ সংবাদ মাধ্যমৰ ভূমিকাক প্ৰশংসা কৰি কয় যে সংবাদ মাধ্যমে ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণৰ প্ৰতিটো মহৎ পদক্ষেপ যেনে স্বচ্ছতা, এবাৰ ব্যৱহৃত প্লাষ্টিকৰ বৰ্জন আদি আঁচনিসমূহক দেশৰ জনসাধাৰণৰ মাজলৈ লৈ গৈছে৷ আগন্তুক সময়তো এই উদ্দীপনা যাতে বৰ্তি থাকে তাৰবাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আশা প্ৰকাশ কৰে৷

Prime Minister's Office
Prime Minister Participates in the 50th Anniversary of Thuglak Magazine through Video Conference
Says unprecedented efforts have been put in for Tamil Nadu’s Progress
14 JAN 2020 9:11PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today participated in the 50th Anniversary function of Tamil Magazine Thuglak at Chennai through Video Conference.
Addressing the gathering Prime Minister praised the illustrious progress made by the magazine in the last 50 years. He however regretted the passing away of its founder Cho Ramaswamy.
Prime Minister said that the magazine was based on Facts, Intelligent Arguments and Satire.
Dynamism of Tamil Nadu
Referring to the dynamism of Tamil Nadu, the Prime Minster said the state had been guiding light for the nation for centuries.
“The dynamism of Tamil Nadu and the Tamil people amazes me. Tamil Nadu has been a guiding light for our nation for centuries. Here, economic success mixes beautifully with social reform. This land is home to the world’s oldest language. In September last year, I had the honour of saying a few lines in Tamil during my United Nations address.” he said
Defence Corridor for Tamil Nadu
Referring to the development of the state, the Prime Minister said that the Union Government is taking several steps like establishment of one of the two defence corridors in Tamil Nadu.
“Over the last few years, unprecedented efforts have been put in for Tamil Nadu’s progress. When we took the ambitious decision of setting up two defence corridors, Tamil Nadu was a certain choice for one of them. This corridor will bring more industry to the state and boost employment opportunities for Tamil youth. “
Textiles and Fisheries Sector boost
Prime Minister said that special efforts are being made for modernizing the textile sector in the State.
“The textile sector plays a vital role in Tamil Nadu’s progress. The Central Government is modernising the sector to help citizens. Financial assistance has been provided under the National Handloom Development programme. Two Mega handloom Clusters are to be set up. Resources have been allocated for machinery modernisation as well.”
Shri Narendra Modi said that the Government is also taking special steps for boosting the fisheries sector.
Fisheries is one of the most upcoming sectors today. We to make the fisheries sector more vibrant.
“Our focus is on technology, financial assistance and human resource development. Just a few days back, deep sea fishing boats and transponders were handed over to fishermen from Tamil Nadu. Our fishermen have been linked with Kisan Credit Cards. New fishing harbours have been built for fishermen. Help is being given for boat modernisation too.”
Boost to Tourism
Prime Minister urged everyone to visit 15 places in India in the next two years. He said the Government is focusing on Tourism sector and that India is given the 34th ranking in the Travel and Tourism Competitiveness Index of World Economic Forum. He said it was 65th Rank 5 years ago, when the NDA Government took over in 2014.
“I am happy to share that over the last five years, foreign tourist arrivals to India have gone up significantly. So has the foreign exchange earned from tourism” he said.
“You would be glad to know that Tamil Nadu is greatly benefitting due to the Union Government’s Swadesh Darshan and Prashad schemes. The coastal circuit from Chennai to Kankyakumari, Kanchipuram and Vellankali are going to be made more tourist friendly. “
New India – New Decade
Prime Minister said, “Now, as India enters a new decade, it is the very people of India, who will guide India’s growth trajectory and take it to new heights. I have always believed: There are two essential reasons that our great civilisation has prospered. The first is India’s celebration of harmony, diversity and brotherhood. The second reason is the will and zeal of India’s people. Whenever the people of India decided to do something, no force has been able to stop them.”
He urged the media to respect this spirit and keep pace with it
“As Governments or media houses, we will have to respect this spirit and keep pace with it. Here, I would also like to appreciate the role of the media. They have taken forward every possible noble mission of nation building be it cleanliness, reducing single use plastic and protecting the environment. I hope this same spirit gets reinforced in the times to come” he said.