কেবিনেট
২০১৮-১৯ বিত্তীয় বৰ্ষত ৰে’ল কর্মচাৰীসকলৰ বাবে উৎপাদনশীলতাভিত্তিক বোনাছ (পিএলবি) প্ৰদানত কেবিনেটৰ অনুমোদন
18 SEP 2019 4:04PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত আজি অনুষ্ঠিক কেন্দ্রীয় কেবিনেট বৈঠকত ১১ লাখ ৫২ হাজাৰ নন-গেজেটেড ৰে’ল কর্মচাৰীক (আৰপিএফ/আৰপিএছএফ জোৱানক বাদ দি) ২০১৮-১৯ বিত্তীয় বৰ্ষত ৰে’ল কর্মচাৰীসকলৰ মাজত ঔদ্যোগিক শান্তি আৰু উদ্যম বৰ্তাই ৰখাৰ বাবে ৭৮ দিনৰ দৰমহাৰ সমহাৰত উৎপাদনশীলতাভিত্তিক বোনাছ প্ৰদানত অনুমোদন জনোৱা হৈছে৷ এই সিদ্ধান্তৰ ফলত চৰকাৰৰ ২,০২৪.৪০ কোটি টকা ব্যয় হ’ব।
শ্রী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বাধীন চৰকাৰে বিগত ছবছৰ একেৰাহে ৭৮ দিনৰ মজুৰি বোনাছ প্ৰদান কৰি আহিছে৷। এই পৰিমাণ কেতিয়াও হ্ৰাস কৰা নাই৷
ৰে’লৰ সেৱা দক্ষভাবে পৰিচালনাৰ স্বীকৃতিস্বৰূপে নন-গেজেটেড ৰে’ল কর্মচাৰীসকলক এই উৎপাদনভিত্তিক বোনাচ প্ৰদান কৰা হয়৷
লাভালাভঃ
২০১৮-১৯ বিত্তীয় বৰ্ষত যোগ্য ৰে’ল কৰ্মচাৰীসকলক (আৰপিএফ/আৰপিএছএফ জোৱানক বাদ দি) ৭৮ দিনৰ দৰমহাৰ সমহাৰত উৎপাদনশীলতাভিত্তিক বোনাছ প্ৰদানৰ ফলত বৃহৎসংখ্যক ৰে’ল কৰ্মচাৰীয়ে তেওঁলোকৰ পাৰদৰ্শিতা বৃদ্ধি কৰাৰ লগতে ঔদ্যোগিক শান্তি বৰ্তাই ৰাখিব৷
ইয়াৰ জৰিয়তে ৰে’লৰ কৰ্মচাৰী আৰু তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ মাজত অন্তৰ্ভূক্তি তথা সমতাৰ ভাৱ অনুভূত হ’ব৷

Cabinet
Cabinet approves Payment of PLB to railway employees for the FY 2018-19
18 SEP 2019 4:04PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the payment of Productivity Linked Bonus (PLB) equivalent to 78 days wages to over 11.52 Lakh eligible non-gazetted railway employees (excluding RPF/RPSF personnel) for the Financial Year (FY) 2018-19, for maintaining industrial peace and motivation of railwaymen. This entails an expenditure of Rs. 2024.40 crores to the exchequer.
This is the sixth consecutive year that the Government led by Mr Narendra Modi has maintained a bonus of 78 days wages. It has never lowered it.
Benefits:
Payment of PLB equivalent to 78 days wages to eligible railway employees (excluding RPF/RPSF personnel) for the FY 2018-19 would result in motivating a large number of railway employees to improve the performance of the Railways and enhance the productivity levels further, besides maintaining industrial peace.
PLB to all non-gazetted railway employees is an acknowledgement of their contribution to the efficient running of the Railways.
There being large number of railwaymen and their families, this acknowledgement will enhance the sense of inclusiveness and equity among them.