প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আমেথিত ভাৰত-ৰাছিয়া ৰাইফল প্ৰাইভেট লিমিটেড শীৰ্ষক যৌথ উদ্যোগ দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
03 MAR 2019 7:15PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি উত্তৰপ্ৰদেশৰ আমেথিৰ কৌহাৰ ভ্ৰমণ কৰে৷ এই উপলক্ষে তেওঁ কালাছনিকভ এছল্ট ৰাইফল উৎপাদনৰ বাবে ভাৰত-ৰাছিয়া ৰাইফল প্রাইভেট লিমিটেড শীৰ্ষক যৌথ উদ্যোগ দেশবাসীৰ নামত উচর্গা কৰে৷
আমেথিত তেওঁ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰাৰ লগতে দেশবাসীৰ নামতো উচৰ্গা কৰে৷
এই উপলক্ষে ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিন প্ৰেৰণ কৰা বাৰ্তা পাঠ কৰি শুনায় প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্রী নির্মলা সীতাৰমনে৷ বার্তাটোত ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনে কয়, “ৰাছিয়া-ভাৰতৰ নতুন এই যৌথ উদ্যোগৰ জৰিয়তে অত্যাধূনিক ২০০ ছিৰিজৰ বিশ্ববিখ্যাত কালাছনিকভ এছল্ট ৰাইফল নিৰ্মাণ কৰা হ’ব৷ থলুৱা প্ৰযুক্তিৰে ইয়াৰ উৎপাদন হ’বলৈ গৈ আছে৷ এই উদ্যোগৰ জৰিয়তে ভাৰতৰ প্ৰতিৰক্ষা উদ্যোগ ক্ষেত্রত ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা সংস্থাসমূহৰ চাহিদা পূৰণ কৰাটো সম্ভৱ হৈ পৰিব৷ একেদৰে, ৰাছিয়াৰ আধুনিক প্ৰযুক্তিৰ ভিত্তিত সৰু জোখৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰও নিৰ্মাণ কৰা হ’ব৷”
এই উপলক্ষে আয়োজিত সভাত সমবেত ৰাইজক উদ্দেশ্যি প্ৰধানমন্ত্রীয়ে এই যৌথ উদ্যোগৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনক ধন্যবাদ জনায়৷ তেওঁ কয় যে আমেথিৰ এই কাৰখানাৰ পৰা লাখ লাখ ৰাইফল নিৰ্মাণ কৰা হ’ব, যি দেশৰ নিৰাপত্তা বাহিনীসমূহক আৰু অধিক শক্তিশালী কৰিব৷
প্ৰধানমন্ত্রীয়ে লগতে কয় যে এই উদ্যোগ বিভিন্ন কাৰণত বিলম্ব হৈছিল৷ দেশৰ সেনাবাহিনীৰ বাবে আধুনিক ৰাইফলৰ উৎপাদনত বিলম্ব কৰাটো প্ৰকৃতাৰ্থত জোৱানসকলৰ প্ৰতি কৰা এক চৰম অন্যায়৷ ২০০৯ত জোৱানসকলৰ বাবে বুলেট প্রুফ জেকেটৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ কথা দোঁহাৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ২০১৪লৈকে এই ধৰণৰ জেকেট সংগ্ৰহ কৰাই হোৱা নাছিল৷ বর্তমান কেন্দ্রীয় চৰকাৰে জোৱানসকলৰ এই চাহিদা পূৰণ কৰিছে৷ তেওঁ লগতে কয় যে পূৰ্বতে বহু ক্ষেত্রত গুৰুত্বপূর্ণ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু সা-সৰঞ্জাম সংগ্ৰহতো এনে ধৰণৰ পলম কৰিছিল৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰসংগক্ৰমে ৰাফেল যুদ্ধ বিমানৰ কথা উল্লেখ কৰি কয় যে অহা কেইমাহ মানৰ ভিতৰতে বায়ু সেনাবাহিনীত অত্যাধুনিক এই যুদ্ধ বিমান অন্তৰ্ভূক্ত কৰা হ’ব৷ বর্তমান কেন্দ্রীয় চৰকাৰৰ আন্তৰিক প্ৰচেষ্টাৰ ফলতেই এই সফলতা লাভ কৰা বুলি কয় প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে৷
আমেথিত একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্রীয়ে কয় যে এই প্ৰকল্পসমূহ ৰূপায়ণৰ ক্ষেত্রত বিভিন্ন বাধা-বিঘিনিয়ে দেখা দিছিল৷ এতিয়া এই সমস্যাসমূহ দূৰ কৰা হৈছে যাতে এইবোৰৰ দ্ৰতগতিত ৰূপায়ণ কৰিব পৰা যায়৷ প্ৰকল্পসমূহ কাৰ্যকৰী হ’লে ব্যাপক হাৰত কর্মসংস্থাপনৰো সুযোগ সৃষ্টি হ’ব৷ প্ৰধানমন্ত্রীয়ে কয় যে আমেথিত প্ৰধানমন্ত্রী আবাস যোজনা, উজ্জ্বলা যোজনা, সৌভাগ্য যোজনা আৰু শৌচাগাৰ নির্মাণৰ ফলত সাধাৰণ লোকসকলৰ জীৱনধাৰণৰ মান উন্নত কৰিছে৷
কেন্দ্রীয় চৰকাৰে দৰিদ্ৰ লোকসকলক সবলীকৰণ আৰু দাৰিদ্র্যতা দূৰীকৰণৰ কাম কৰিছে বুলি উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্রীয়ে কয় যে কৃষক সমাজৰ কল্যাণৰ ক্ষেত্ৰতো একে প্ৰচেষ্টা গ্ৰহণ কৰা হৈছে৷ প্ৰসংগক্ৰমে তেওঁ প্ৰধানমন্ত্রী কিষাণ সন্মান নিধি শুভাৰম্ভ কৰাৰ কথাও উল্লেখ কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয় যে এই আঁচনিৰ জৰিয়তে অহা ১০ বছৰত কৃষকসকলে ৭.৫০হাজাৰ কোটি টকা লাভ কৰিব৷

Prime Minister's Office
PM dedicates the Joint Venture Indo-Russian Rifles Pvt. Ltd. to the Nation, at Amethi
03 MAR 2019 7:15PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, visited Kauhar, Amethi in Uttar Pradesh today. He dedicated to the nation, the Joint Venture of Indo-Russian Rifles Pvt Ltd, for Kalashnikov Assault Rifle Production.
He also laid the Foundation Stone and dedicated various development projects in Amethi.
In his special message on the occasion, which was read out by Defence Minister Nirmala Sitharaman, Russian President Vladimir Putin said that “the new joint venture will manufacture world famous Kalashnikov assault rifles of the newest 200 series and eventually will reach full localization of production. Thus, the Indian defence-industrial sector will have the opportunity to fulfill the needs of national security agencies in this category of small arms, resting upon advanced Russian technologies.”
Addressing the gathering, the Prime Minister thanked President Putin for this partnership. He said lakhs of rifles will be made from this facility in Amethi, and will strengthen our security forces.
He also said that this development has been long delayed. He said that this delay in the production of modern rifles for our soldiers, actually amounts to an injustice to the jawans. He recalled that despite projecting a requirement for bullet-proof jackets in 2009, no such jackets were procured till 2014. This requirement has now been fulfilled by the Union Government, he added. He said that earlier, such delays had also been happening in procurement of other important armaments. In this context, he also mentioned the Rafale fighter planes, and said these will start joining the Air Force within a few months, as a result of the efforts of the Union Government.
He also mentioned other development projects in Amethi, which were facing various bottlenecks in operationalization. He said those bottlenecks were being removed, so that the projects could be operationalized, and provide employment to people. He said the implementation of schemes such as PM Awas Yojana, Ujjwala Yojana, Saubhagya Yojana and construction of toilets, in Amethi, is now bringing ease of living to the people.
The Prime Minister said that the Union Government is empowering the poor, and helping them come out of poverty. He said similarly, the farmers are being empowered. In this context, he mentioned the PM Kisan Samman Nidhi. He said this scheme will ensure that 7.5 lakh crore rupees reach farmers over the next ten years.