প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ওড়িশা আৰু পূব ভাৰতৰ সৰ্বাংগীন উন্নয়নৰ প্ৰতি চৰকাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী বালাংগীৰ ভ্ৰমণ কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে; ঝাৰছুগুড়াত ওড়িশাৰ বাবে ১,৫০০ কোটি টকা ব্যয়সাপেক্ষ উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ অধীনত মাল্টি মডেল লজিষ্টিক পাৰ্ক(এমএমএলপি)ৰ শুভাৰম্ভ, ১৫ কিলোমিটাৰ সংযোগ বৃদ্ধিৰ অৰ্থে ৬টা ৰে’লৱে প্ৰকল্প দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা৷ বালাংগীৰ আৰু বিচ্চুপলীৰ মাজত নতুন ৰে’ল পথ উদ্বোধন
15 JAN 2019 3:09PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ওড়িশাৰ বালাংগীৰ ভ্ৰমণ কৰে৷ এই উপলক্ষে তেওঁ ১,৫০০ কোটি চকা ব্যয়সাপেক্ষ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প শুভাৰম্ভ কৰাৰ লগতে কেতবোৰ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰে৷
পুৱা ৰায়পুৰৰ স্বামী বিবেকানন্দ বিমানবন্দৰত উপস্থিত হোৱাৰ পাছতে তেওঁ বালাংগীৰ অভিমুখে ৰাওনা হয়৷ বালাংগীৰত তেওঁ ঝাৰছুগুড়া মাল্টি মডেল লজিষ্টিক পাৰ্ক(এমএমএলপি) দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰে৷ এই এমএমএলপিয়ে ঝাৰছুগুড়াক অঞ্চলটোৰ লজিষ্টিকৰ প্ৰাণকেন্দ্ৰত পৰিণত কৰিব৷ ৰে’ল প্ৰকল্পৰ প্ৰতি উদ্গনি জনাই শ্ৰীযুত মোদীয়ে প্ৰায় ১১৫ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা বালাংগীৰ-বিচ্চুপলী ৰে’ল পথৰ উদ্বোধন কৰে৷
ওড়িশাবাসীক তেওঁ দিয়া প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা দোঁহাৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বিগত তিনি সপ্তাহত এয়া তেওঁ তৃতীয় ওড়িশা ভ্ৰমণ৷ বালাংগীৰ ৰে’লৱে য়াৰ্ডত সমবেত লোকক উদ্দেশ্যি তেওঁ কয়, “চৰকাৰে ওড়িশা আৰু পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়নৰ প্ৰতি ধাৰাবাহিকভাৱে প্ৰচেষ্টা হাতত লৈ আহিছে৷ বালাংগীৰত এলানি উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ শুভাৰম্ভণিও এই পদক্ষেপসমূহৰে অংশবিশেষ৷”
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে নাগাভালি নদীৰ ওপৰত নির্মিত এখন দলং, বৰপালি-দুংগাৰীপালি আৰু বালাংগীৰ-দেওগাঁৰ মাজত ৰে’লপথৰ দ্বৈত লাইন, ঝাৰছুগুড়া-ভিজিলাগ্রাম আৰু সম্বলপুৰ-আংগুল ৰে’লপথৰ ৮১৩ কিলোমিটাৰ অংশত বিদ্যুতিকীকৰণ প্ৰকল্প দেশবাসীৰ উদ্দেশ্যে উৎচর্গা কৰে৷ ইয়াৰ পাছতে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ওড়িশাৰ সোনপুৰত আনুমানিক ১৫.৮১ কোটি টকা ব্যয়সাপেক্ষ এখন কেন্দ্রীয় বিদ্যালয়ৰো আধাৰশিলা স্থাপন কৰে৷ যোগাযোগ আৰু শিক্ষাৰ গুৰুত্ব সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্রীয়ে কয়, “শিক্ষাই মানৱসম্পদৰ বিকাশত সহায় কৰে৷ কিন্তু যোগাযোগে এই ধৰণৰ সম্পদক সুযোগলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে৷ ৬টা ৰে’ল প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন যোগাযোগ ব্যৱস্থাৰ গঢ়ি তোলাৰ ক্ষেত্রত এক ডাঙৰ প্ৰয়াস৷ ই মানুহৰ চাল-চলন, উদ্যোগসমূহে খনিজ সম্পদ আহৰণৰ লগতে কৃষকসকলে তেওঁলোকৰ উৎপাদিত সামগ্ৰী বজাৰলৈ নিয়াত সহায় কৰি ওড়িশাৰ জনসাধাৰণৰ জীৱন-ধাৰণৰ মানদণ্ড উন্নত কৰিব৷”
আমাৰ সংস্কৃতি আৰু ঐতিহ্য ধৰি ৰখাৰ ক্ষেত্ৰত চৰকাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই যোগাযোগে সাংস্কৃতিক যোগাযোগক শক্তিশালী কৰিব আৰু ৰাজ্যখনত পর্যটনৰ সা-সুবিধা আৰি বৃদ্ধি কৰিব৷ এই প্ৰসংগত তেওঁ গান্ধহাৰাদিত নীলমাধৱ আৰু সিদ্ধেশ্বৰ মন্দিৰ দুটাৰ সংস্কাৰ আৰু নবীকৰণৰ কাম আৰম্ভ হোৱাক লৈ তেওঁ সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে বালাংগীৰ আৰু কালাহান্দিত ক্ৰমে ৰাণীপুৰ ঝৰিয়াল গোষ্ঠীৰ প্ৰত্নতান্ত্ৰিক স্মৃতিসৌধ আৰু অসুৰগড় দূৰ্গৰ সংস্কাৰৰ কামৰো শুভাৰম্ভ কৰে৷

Prime Minister's Office
Government committed to all round development of Odisha & Eastern India: PM
PM visits Balangir; Launches development projects worth Rs. 1500 crore for Odisha
Multi-Modal Logistics Park (MMLP) in Jharsuguda dedicated to the nation
Six Railway projects inaugurated to enhance connectivity
15 Km. New Railway Line inaugurated between Balangir & Bichupali
15 JAN 2019 3:09PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi visited Balangir in Odisha today. He launched several development projects worth Rs. 1500 crores and laid foundation stones of various Projects.
The Prime Minister arrived at the Swami Vivekanand Airport in Raipur this morning and then left for Balangir. In Balangir, he dedicated Multi-Modal Logistics Park (MMLP) Jharsuguda to the Nation. The MMLP will make Jharsuguda the prime hub of logistics in the region. Giving a boost to rail projects, Mr. Modi inaugurated the Balangir-Bichhupali railway line built at an estimated cost of Rs. 115 crore.
In a reflection of his commitment towards the people of Odisha, the Prime Minister said that it was his third visit to Odisha over the past three weeks. Addressing a gathering at the Railway Yard in Balangir, he said that the “Government is making continuous efforts for the development of Eastern India and Odisha. Launch of a series of development projects at Balangir is a step in this direction.”
The PM also dedicated to the nation, the new bridge over Nagavali River, Doubling of Railway Lines between Barpali-Dungaripali and Balangir-Deogaon and Electrification of 813 km of Jharsuguda-Vizinagaram and Sambalpur-Angul lines. The Prime Minister laid the foundation stone of Kendriya Vidyalaya in Odisha's Sonepur at an estimated cost of Rs.15.81 crore. Highlighting the importance of connectivity and education, he said, “Education leads to human resource development. But, it is connectivity that transforms such resources into opportunity. Inauguration of 6 railway projects is an effort of our endeavour to enhance connectivity. It will facilitate movement of people, make mineral resources more accessible to industry and help farmers to take their produce to far-off markets, furthering ‘Ease of Living’ for Odisha’s citizens”.
Citing his commitment for the preservation of culture and heritage, the Prime Minister said that it will strengthen our cultural links and enhance the tourism potential in the state. He expressed his happiness over the renovation and restoration works at the Nilamadhav and Siddheswar temples in Gandhaharadi (Boudh). Mr. Modi also inaugurated restoration and renovation work of Ranipur Jharial group of monuments in Balangir & Asurgarh Fort in Kalahandi.