প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গাজিপুৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী মহাৰাজা সুহেলদেৱৰ স্মৃতিত ডাক-টিকট মুকলি গাজিপুৰত চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ আধাৰশিলা স্থাপন
29 DEC 2018 2:04PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি উত্তৰ প্ৰদেশৰ গাজিপুৰ ভ্ৰমণ কৰে৷ তেওঁ মহাৰাজা সুহেলদেৱৰ স্মৃতিত ডাক-টিকট মুকলি কৰে৷ তাৰোপৰি তেওঁ গাজিপুৰত চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰে৷
অনুষ্ঠানত ভাষণ প্ৰদান কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আজি মুকলি হোৱা প্ৰকল্পৰ জৰিয়তে সমগ্ৰ পূৰ্বাঞ্চল চিকিৎসাৰ কেন্দ্ৰ হৈ পৰিব তথা কৃষি গৱেষণাৰ বাবে উত্তম স্থান হিচাপে বিবেচিত হ’ব৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহাৰাজা সুহেলদেৱক এজন সাহসী যোদ্ধা হিচাপে অভিহিত কৰি তেওঁ জনতাক উদ্বুদ্ধ কৰিব পাৰিছিল বুলি মন্তব্য কৰে৷ তেওঁ মহাৰাজা সুহেলদেৱৰ সমৰকলা আৰু কৌশলভিত্তিক শক্তি তথা প্ৰশাসনিক দক্ষতাৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যিসকল ব্যক্তিয়ে ভাৰতৰ শক্তি আৰু সুৰক্ষাৰ প্ৰতি অৰিহণা আগবঢ়াইছে তেওঁলোকৰ স্মৃতি সংৰক্ষণ কৰি ৰখাৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰ আৰু উত্তৰ প্ৰদেশৰ চৰকাৰ জনতাৰ চৰকাৰ৷ তেওঁ কয় যে এই আঁচনিসমূহে প্ৰত্যেকজন লোকৰ জীৱনৰ সন্মানৰ নিশ্চিতি প্ৰদান কৰিব৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আধাৰশিলা স্থাপন কৰা চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়খনৰ দ্বাৰা অঞ্চলটোৰ লোকে আধুনিক চিকিৎসাৰ সুবিধা পাবলৈ সক্ষম হ’ব৷ তেওঁ কয় যে অঞ্চলটোৰ দীৰ্ঘদিনীয়া চাহিদা অতি শীঘ্ৰেই বাস্তৱায়িত হ’ব৷ এই সন্দৰ্ভত তেওঁ গোৰখপুৰ আৰু বাৰাণসীত নিৰ্মিত হ’বলগীয়া চিকিৎসালয়কেইখনৰ বিষয়েও উল্লেখ কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে স্বাধীনতাৰ পিছত প্ৰথমবাৰলৈ স্বাস্থ্য খণ্ডই কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ গুৰুত্ব লাভ কৰিছে৷ তেওঁ আয়ুষ্মান ভাৰত যোজনা তথা ৰোগীক আগবঢ়োৱা চিকিৎসাৰ বিষয়েও উল্লেখ কৰে৷ তেওঁ কয় যে কেৱল ১০০ দিনতে ৬ লাখ লোক প্ৰধানমন্ত্ৰী জন আৰোগ্য যোজনাৰ দ্বাৰা উপকৃত হৈছে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ অন্য বীমা যোজনাসমূহ যেনে জীৱন জ্যোতি অথবা সুৰক্ষা বীমা যোজনাৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰি কয় যে দেশৰ প্ৰায় ২০ কোটি লোকে এই আঁচনিসমূহত যোগদান কৰিছে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অঞ্চলটোত কৃষিৰ সৈতে জড়িত বিভিন্ন আঁচনিৰ বিষয়েও উল্লেখ কৰে৷ এই আঁচনিসমূহত বাৰাণাসীত চাউল গৱেষণা কেন্দ্ৰ, বাৰাণসী আৰু গাজিপুৰৰ কাৰ্গ’ কেন্দ্ৰ, গোৰখপুৰৰ সাৰ কাৰখানা আৰু বানসাগৰ জলসিঞ্চন প্ৰকল্প অন্তৰ্ভুক্ত আছে৷ তেওঁ কয় যে উক্ত পদক্ষেপসমূহৰ দ্বাৰা কৃষকসকল উপকৃত হোৱাৰ লগতে তেওঁলোকৰ উপাৰ্জনো বৃদ্ধি হ’ব৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ৰাজনৈতিক লাভালাভৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপসমূহে দেশৰ সমস্যা লাঘৱ নকৰে৷ তেওঁ কয় যে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে ২২ বিধ শস্যৰ বাবে ব্যয়ৰ ১.৫ গুণ এমএছপি ধাৰ্য কৰিছে৷ কৃষি ক্ষেত্ৰত গ্ৰহণ কৰা বিভিন্ন পদক্ষেপসমূহৰ বিষয়ে তেওঁ উল্লেখ কৰে৷
যোগাযোগ উত্তৰণ সন্দৰ্ভত মন্তব্য প্ৰদান কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে পূৰ্বাঞ্চল এক্সপ্ৰেছৱে’ৰ কাম পূৰ্ণ গতিত চলিব ধৰিছে৷ তেওঁ তাৰিঘাট-গাজিপুৰ-মৌ দলঙৰ কথাও উল্লেখ কৰে৷ তেওঁ কয় যে শেহতীয়াকৈ বাৰাণসী আৰু কলকাতাৰ মাজত আৰম্ভ হোৱা জল পৰিবহণে গাজিপুৰকো উপকৃত কৰিব৷ তেওঁ কয় যে এই প্ৰকল্পসমূহে অঞ্চলটোক বাণিজ্যিকভাৱেও লাভান্বিত কৰিব৷

Prime Minister's Office
PM in Ghazipur :
Releases commemorative stamp on Maharaja Suheldev
Lays Foundation Stone of Medical College in Ghazipur
29 DEC 2018 2:04PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, visited Ghazipur in Uttar Pradesh today. He released a commemorative postage stamp on Maharaja Suheldev. He also laid the Foundation Stone of a Medical College in Ghazipur.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said that the projects being unveiled at various events today, would go a long way in making Poorvanchal a medical hub, and a centre for research in agriculture.
The Prime Minister recalled Maharaja Suheldev, as a brave warrior, and a hero who inspires the people. He spoke of the martial and strategic prowess, and administrative skills of Maharaja Suheldev. The Prime Minister said the Union Government is determined to preserve the legacy of all those who contributed to the cause of India's defence and security, and to its social life.
The Prime Minister said that the Union Government and the State Government in Uttar Pradesh, are both sensitive to the concerns of the people. He said the mission is to ensure a life of dignity for everyone.
The Prime Minister said that the medical college for which the Foundation Stone has been laid will provide the region with modern healthcare amenities. He said this has been a long standing demand of the people of this region, and it shall soon become a reality. He said this is one of many important hospitals that are being set up to improve healthcare facilities in the region. In this context, he also mentioned hospitals that are coming up in Gorakhpur and Varanasi.
The Prime Minister said that healthcare is receiving this magnitude of attention from the Union Government, for the first time since independence. He mentioned the Ayushman Bharat Yojana, and treatment being offered to patients. He said that in just 100 days, over 6 lakh people had benefited from the Pradhan Mantri Jan ArogyaYojana.
The Prime Minister also mentioned the insurance schemes launched by the Union Government, and said 20 crore people across the country have joined the JeevanJyoti, or Suraksha Beema schemes.
The Prime Minister mentioned several projects in the region, which are associated with agriculture. These include the International Rice Research Institute in Varanasi, cargo centres in Varanasi and Ghazipur, fertilizer plant in Gorakhpur, and Bansagar irrigation project. He said such initiatives will benefit farmers and help improve their incomes.
The Prime Minister emphasized that steps taken only for immediate political gain, do not help solve the country's problems. He said the Union Government has fixed MSP of 22 crops based on 1.5 times the cost. He mentioned various other initiatives taken for the agriculture sector.
Speaking of connectivity related progress, the Prime Minister said that work is in full swing for the Poorvanchal Expressway. He said work is progressing on the Tarighat-Ghazipur-Mau bridge. He said the recently opened waterway between Varanasi and Kolkata would also benefit Ghazipur. He said these projects would boost trade and commerce in the region.