Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article by Union Minister highlighting how the PMFME Scheme is formalising enterprises and strengthening rural economies
21 JUL 2026 3:09PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Union Minister, Shri Chirag Paswan.
The Prime Minister noted that India's micro food processing sector is powering grassroots entrepreneurship, particularly among women. He added that the article highlights how the PMFME Scheme is formalising enterprises through affordable finance, technology, branding and market linkages, enabling local producers to become job creators, strengthen rural economies and build an Aatmanirbhar Bharat.
The Prime Minister posted on X:
“India's micro food processing sector is powering grassroots entrepreneurship, particularly among women. Union Minister Shri @iChiragPaswan highlights how the PMFME Scheme is formalising enterprises through affordable finance, technology, branding and market linkages. It is enabling local producers to become job creators, strengthen rural economies and build an Aatmanirbhar Bharat.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
PMFME স্কিমনা মতৌ করম্না এন্তরপ্রাইজশিংবু ফোর্মেলাইজ তৌরি অমসুং খুঙ্গংগী শেন্মিৎলোনবু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি হায়বগী মতাংদা কেন্দ্র মন্ত্রীনা ইবা আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রীনা শেয়র তৌরক্লি
21 JUL 2026 3:09PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী চিরাগ পাসৱান্না ইবা আর্তিকল অমা শেয়র তৌরক্লি।
ভারতকী মাইক্রো ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরনা খ্বায়দগী পীকপা ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংবু, মরুওইনা নুপীশিংগী মরক্তা মপাঙ্গল হাপ্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে। আর্তিকল অসিনা মতৌ করম্না অতাবা মমলগী শেন্থং, তেক্নোলোজী, ব্রান্দিং অমসুং মার্কেৎ লিঙ্কেজকী খুত্থাঙদা PMFME স্কিমনা এন্তরপ্রাইজশিংবু ফোর্মেলাইজ তৌদুনা মফম মফমগী পোৎথোক পুথোক্লিবশিংবু থবক পীবা ঙম্বা ওইহল্লি, খুঙ্গংগী শেন্মিৎলোনবু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি অমসুং আত্মনির্ভর ভারত অমা শেমগৎপদা মতেং পাংই হায়বা উৎলি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা X অসুম্না থাগৎলকখি:
“ভারতকী মাইক্রো ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরনা খ্বায়দগী পীকপা ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংবু, মরুওইনা নুপীশিংগী মরক্তা মপাঙ্গল হাপ্লি। কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী @iChiragPaswan মতৌ করম্না অতাবা মমলগী শেন্থং, তেক্নোলোজী, ব্রান্দিং অমসুং মার্কেৎ লিঙ্কেজকী খুত্থাঙদা PMFME স্কিমনা এন্তরপ্রাইজশিংবু ফোর্মেলাইজ তৌদুনা মফম মফমগী পোৎথোক পুথোক্লিবশিংবু থবক পীবা ঙম্বা ওইহল্লি, খুঙ্গংগী শেন্মিৎলোনবু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি অমসুং আত্মনির্ভর ভারত অমা শেমগৎপদা মতেং পাংই হায়বা উৎলি।”