প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
পিএমএফএমই আঁচনিখনে কেনেদৰে উদ্যোগসমূহক আনুষ্ঠানিক কৰি তুলিছে আৰু গ্ৰাম্য অৰ্থনীতি শক্তিশালী কৰিছে সেই বিষয়ে আলোকপাত কৰা কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীৰ প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
21 JUL 2026 3:09PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী চিৰাগ পাছৱানে লিখা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে ভাৰতৰ ক্ষুদ্ৰ খাদ্য সংসাধন খণ্ডই বিশেষকৈ মহিলাসকলৰ মাজত তৃণমূল পৰ্যায়ৰ উদ্যমশীলতাক শক্তিশালী কৰিছে। তেওঁ লগতে কয় যে এই প্ৰবন্ধটোত উল্লেখ কৰা হৈছে কেনেদৰে পিএমএফএমই আঁচনিখনে সহজে বিত্তৰ যোগান, প্ৰযুক্তি, ব্ৰেণ্ডিং আৰু বজাৰ সংযোগৰ জৰিয়তে উদ্যোগসমূহক আনুষ্ঠানিক কৰি তুলিছে, স্থানীয় উৎপাদকসকলক নিয়োগ সৃষ্টিকাৰী হ'বলৈ, গ্ৰাম্য অৰ্থনীতি শক্তিশালী কৰিবলৈ আৰু এক আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত গঢ়ি তুলিবলৈ সক্ষম কৰি তুলিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্স-ত পোষ্ট কৰিছেঃ
"ভাৰতৰ ক্ষুদ্ৰ খাদ্য সংসাধন খণ্ডই বিশেষকৈ মহিলাসকলৰ মাজত তৃণমূল পৰ্যায়ৰ উদ্যমশীলতাক শক্তিশালী কৰিছে। কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী @iChiragPaswan-এ কেনেদৰে পিএমএফএমই আঁচনিখনে সহজতে বিত্তৰ যোগান, প্ৰযুক্তি, ব্ৰেণ্ডিং আৰু বজাৰ সংযোগৰ জৰিয়তে উদ্যোগসমূহক আনুষ্ঠানিক কৰি তুলিছে সেই বিষয়ে আলোকপাত কৰিছে। ই স্থানীয় উৎপাদকসকলক নিয়োগ সৃষ্টিকাৰী হ’বলৈ, গ্ৰাম্য অৰ্থনীতি শক্তিশালী কৰিবলৈ আৰু এক আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত গঢ়ি তুলিবলৈ সক্ষম কৰি তুলিছে।"

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article by Union Minister highlighting how the PMFME Scheme is formalising enterprises and strengthening rural economies
21 JUL 2026 3:09PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Union Minister, Shri Chirag Paswan.
The Prime Minister noted that India's micro food processing sector is powering grassroots entrepreneurship, particularly among women. He added that the article highlights how the PMFME Scheme is formalising enterprises through affordable finance, technology, branding and market linkages, enabling local producers to become job creators, strengthen rural economies and build an Aatmanirbhar Bharat.
The Prime Minister posted on X:
“India's micro food processing sector is powering grassroots entrepreneurship, particularly among women. Union Minister Shri @iChiragPaswan highlights how the PMFME Scheme is formalising enterprises through affordable finance, technology, branding and market linkages. It is enabling local producers to become job creators, strengthen rural economies and build an Aatmanirbhar Bharat.”