Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah addresses the 150th anniversary celebrations of Shri Laxmi Narayan Mandir at Madhavbag in Mumbai, Maharashtra
Prime Minister Shri Narendra Modi has assured the countrymen India will be fully developed and leader in every field that by 2047
For 150 years, this temple has been spreading faith as well as a strong sense of social service among the people
Madhavbag Trust is the confluence of purity, balance and good deeds
Only great people could revive social consciousness by building a temple in 1875 during the period of foreign rule
After independence, many problems could not be solved due to lack of political will, but Modi Ji completed these tasks by showing strong political will
By naming the military strike as Operation Sindoor, Modi Ji showed the importance of Sindoor
India raised the head of its women power with pride by entering the territory of the terrorists and destroying their headquarters
27 MAY 2025 5:09PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today addressed the 150th anniversary celebrations of Shri Laxmi Narayan Mandir at Madhavbag in Mumbai, Maharashtra. Many dignitaries including Maharashtra Chief Minister Shri Devendra Fadnavis and Deputy Chief Minister Shri Eknath Shinde were present on the occasion.
In his address, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that for the past 150 years, all the members of the trust have been spreading faith as well as a strong sense of social service among the people. He said that in those days, Shri Varjivandas and Shri Narottambhai had established this institution with a big heart and by showing their generous spirit towards the society. He said, only great people could revive social consciousness by building a temple in 1875 during the period of foreign rule.
Shri Amit Shah said that many types of social trends have been going on in Laxminarayan temple and educational work, practice of Gita and once upon a time a Sanskrit school also used to run here. He said that Madhavbag Trust was formed from the confluence of purity, balance and good deeds. This tradition has been going on for 150 years and it is a matter of great pride for all of us. Shri Shah said that we have to think that when we celebrate the completion of 200 years, what will be the form of this trust. He said that can we convert this trust into a religious center that removes all the worries of the middle class society. Shri Shah said that by providing many types of health facilities, a Sanjeevani Center can also be built here for the sick citizens of the middle class.
Union Home Minister said that just yesterday, Shri Narendra Modi completed 11 years as Prime Minister and for the last 11 years, Prime Minister Modi has been taking the country's development journey forward. He said that Prime Minister Modi has done such work that people feel proud of being Indian. For many decades after independence, many problems could not be solved due to lack of political will in the country. Shri Shah said that a strong political will was needed to build a grand temple of Lord Ram in Ayodhya after 550 years, which was shown by Prime Minister Modi. He said that the work of increasing the glory of Kashi Vishwanath today by building the corridor of Kashi Vishwanath which was demolished by Aurangzeb is the result of the same strong political will. Shri Shah said that Shri Narendra Modi has done the work of taking yoga to every home in the world. He said that Prime Minister Modi has given the confidence to make India fully developed and leader in every field by 2047. Home Minister said that now India neither needs to look back nor stop.
Shri Amit Shah said that by naming the recent military strike as Operation Sindoor, Modi Ji showed the importance of Sindoor. He said India raised the head of its women power with pride by entering the territory of the terrorists and destroying their headquarters.

ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମୁମ୍ବାଇର ମାଧବବାଗରେ ଶ୍ରୀ ଲକ୍ଷ୍ମୀ ନାରାୟଣ ମନ୍ଦିରର ୧୫୦ତମ ବାର୍ଷିକୀ ସମାରୋହକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ଆଶ୍ୱାସନା ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ୨୦୪୭ ମସିହା ସୁଦ୍ଧା ଭାରତ ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିକଶିତ ଏବଂ ନେତୃତ୍ୱ ନେବ
୧୫୦ ବର୍ଷ ଧରି ଏହି ମନ୍ଦିର ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ବିଶ୍ୱାସର ପ୍ରସାର କରିବା ସହିତ ସାମାଜିକ ସେବାର ଏକ ଦୃଢ଼ ଭାବନା ସୃଷ୍ଟି କରିଆସୁଛି
ମାଧବବାଗ ଟ୍ରଷ୍ଟ ହେଉଛି ଶୁଦ୍ଧତା, ସନ୍ତୁଳନ ଏବଂ ଉତ୍ତମ କାର୍ଯ୍ୟର ସଙ୍ଗମ
ବିଦେଶୀ ଶାସନ କାଳରେ ୧୮୭୫ ମସିହାରେ କେବଳ ମହାନ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ହିଁ ମନ୍ଦିର ନିର୍ମାଣ କରି ସାମାଜିକ ଚେତନାକୁ ପୁନର୍ଜୀବିତ କରିପାରିଥିଲେ
ସ୍ୱାଧୀନତା ପରେ ରାଜନୈତିକ ଇଚ୍ଛାଶକ୍ତିର ଅଭାବ ଯୋଗୁଁ ଅନେକ ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ ହୋଇପାରିଲା ନାହିଁ, କିନ୍ତୁ ମୋଦୀ ଜୀ ଦୃଢ଼ ରାଜନୈତିକ ଇଚ୍ଛାଶକ୍ତି ଦେଖାଇ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟଗୁଡ଼ିକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରିଥିଲେ
ସାମରିକ ଆକ୍ରମଣକୁ 'ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂର "ନାମରେ ନାମିତ କରି ମୋଦିଜୀ ସିନ୍ଦୂରର ଗୁରୁତ୍ୱ ଦର୍ଶାଇଥିଲେ
ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କ ଅଞ୍ଚଳରେ ପ୍ରବେଶ କରି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ମୁଖ୍ୟାଳୟକୁ ଧ୍ୱଂସ କରି ଭାରତ ଗର୍ବର ସହ ନିଜର ମହିଳା ଶକ୍ତିର ଟେକ ରଖିଥିଲା
27 MAY 2025 5:09PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଆଜି ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ମୁମ୍ବାଇର ମାଧବବାଗରେ ଶ୍ରୀ ଲକ୍ଷ୍ମୀ ନାରାୟଣ ମନ୍ଦିରର ୧୫୦ତମ ବାର୍ଷିକୀ ସମାରୋହକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ଅବସରରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଦେବେନ୍ଦ୍ର ଫଡନାଭିସ ଏବଂ ଉପମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଏକନାଥ ସିନ୍ଦେଙ୍କ ସମେତ ଅନେକ ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତି ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣରେ କହିଥିଲେ ଯେ ଗତ ୧୫୦ ବର୍ଷ ଧରି ଟ୍ରଷ୍ଟର ସମସ୍ତ ସଦସ୍ୟ ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ବିଶ୍ୱାସ ତଥା ସାମାଜିକ ସେବାର ଭାବନା ବିସ୍ତାର କରିଆସୁଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ସେହି ସମୟରେ ଶ୍ରୀ ବର୍ଜିଭାନଦାସ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ନରୋତ୍ତମଭାଇ ଏକ ବିଶାଳ ହୃଦୟ ସହିତ ଏବଂ ସମାଜ ପ୍ରତି ନିଜର ଉଦାର ମନୋଭାବ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରି ଏହି ଅନୁଷ୍ଠାନର ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିଥିଲେ। ସେ କହିଥିଲେ, ବିଦେଶୀ ଶାସନ କାଳରେ ୧୮୭୫ ମସିହାରେ କେବଳ ମହାନ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ହିଁ ଏକ ମନ୍ଦିର ନିର୍ମାଣ କରି ସାମାଜିକ ଚେତନାକୁ ପୁନର୍ଜୀବିତ କରିପାରିଥିଲେ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଲକ୍ଷ୍ମୀନାରାୟଣ ମନ୍ଦିରରେ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ସାମାଜିକ ଧାରା ଚାଲି ଆସିଛି ଏବଂ ଶିକ୍ଷା କାର୍ଯ୍ୟ, ଗୀତା ଅଭ୍ୟାସ ଏବଂ ଏକଦା ଏଠାରେ ଏକ ସଂସ୍କୃତ ବିଦ୍ୟାଳୟ ମଧ୍ୟ ଚାଲୁଥିଲା। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପବିତ୍ରତା, ସନ୍ତୁଳନ ଏବଂ ଉତ୍ତମ କାର୍ଯ୍ୟର ସଙ୍ଗମରୁ ମାଧବବାଗ ଟ୍ରଷ୍ଟ ଗଠନ କରାଯାଇଥିଲା। ଏହି ପରମ୍ପରା ୧୫୦ ବର୍ଷ ଧରି ଚାଲିଆସୁଛି ଏବଂ ଏହା ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗର୍ବର ବିଷୟ। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଆମକୁ ଚିନ୍ତା କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ ଯେ ଯେତେବେଳେ ଆମେ ୨୦୦ ବର୍ଷ ପୂରଣ ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରିବା, ସେତେବେଳେ ଏହି ଟ୍ରଷ୍ଟର ରୂପ କ "ଣ ହେବ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆମେ ଏହି ବିଶ୍ୱାସକୁ ଏକ ଧାର୍ମିକ କେନ୍ଦ୍ରରେ ପରିଣତ କରିପାରିବା ଯାହା ମଧ୍ୟବିତ୍ତ ସମାଜର ସମସ୍ତ ଚିନ୍ତା ଦୂର କରିବ। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସୁବିଧା ପ୍ରଦାନ କରି ମଧ୍ୟବିତ୍ତ ଶ୍ରେଣୀର ଅସୁସ୍ଥ ନାଗରିକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏଠାରେ ଏକ ସଞ୍ଜୀବନୀ କେନ୍ଦ୍ର ମଧ୍ୟ ନିର୍ମାଣ କରାଯାଇପାରିବ।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଗତକାଲି ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବେ ୧୧ ବର୍ଷ ପୂରଣ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ଧରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦେଶର ବିକାଶ ଯାତ୍ରାକୁ ଆଗକୁ ନେଉଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏପରି କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଲୋକମାନେ ଭାରତୀୟ ହୋଇଥିବାରୁ ଗର୍ବ ଅନୁଭବ କରୁଛନ୍ତି। ସ୍ୱାଧୀନତା ପରେ ଅନେକ ଦଶନ୍ଧି ଧରି ଦେଶରେ ରାଜନୈତିକ ଇଚ୍ଛାଶକ୍ତିର ଅଭାବ ଯୋଗୁଁ ଅନେକ ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ ହୋଇପାରିନଥିଲା। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ୫୫୦ ବର୍ଷ ପରେ ଅଯୋଧ୍ୟାରେ ଭଗବାନ ରାମଙ୍କ ଏକ ଭବ୍ୟ ମନ୍ଦିର ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଏକ ଦୃଢ଼ ରାଜନୈତିକ ଇଚ୍ଛାଶକ୍ତିର ଆବଶ୍ୟକତା ରହିଛି, ଯାହା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ କାଶୀ ବିଶ୍ୱନାଥଙ୍କ କରିଡର ନିର୍ମାଣ କରି ଆଜି କାଶୀ ବିଶ୍ୱନାଥଙ୍କ ଗୌରବ ବୃଦ୍ଧି କରିବାର କାର୍ଯ୍ୟ, ଯାହାକୁ ଔରଙ୍ଗଜେବ ଭାଙ୍ଗି ଦେଇଥିଲେ, ସେହି ଦୃଢ଼ ରାଜନୈତିକ ଇଚ୍ଛାଶକ୍ତିର ପରିଣାମ। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଯୋଗକୁ ବିଶ୍ୱର ପ୍ରତ୍ୟେକ ଘରକୁ ପହଞ୍ଚାଇବାର କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ୨୦୪୭ ମସିହା ସୁଦ୍ଧା ଭାରତକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ବିକଶିତ ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅଗ୍ରଣୀ କରିବା ଲାଗି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ଦେଇଛନ୍ତି। ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଏବେ ଭାରତକୁ ପଛକୁ ଚାହିଁବାର କିମ୍ବା ଅଟକି ଯିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ନିକଟରେ ହୋଇଥିବା ସାମରିକ ଆକ୍ରମଣକୁ 'ଅପରେସନ ସିନ୍ଦର "ନାମରେ ନାମିତ କରି ମୋଦିଜୀ ସିନ୍ଦରର ଗୁରୁତ୍ୱକୁ ଦର୍ଶାଇଥିଲେ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କ ଅଞ୍ଚଳରେ ପ୍ରବେଶ କରି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ମୁଖ୍ୟାଳୟକୁ ଧ୍ୱଂସ କରି ଭାରତ ଗର୍ବର ସହ ନିଜର ମହିଳା ଶକ୍ତିର ଟେକ ରଖିଛି ।