NITI Aayog
Implementation of Special Campaign 4.0 in NITI Aayog from 2nd October, 2024 to 31st October, 2024
08 NOV 2024 10:56AM by PIB Delhi
Drawing inspiration from Prime Minister, Shri Narendra Modi’s vision and mission to institutionalize Swachhta and minimize pendency in Government, NITI Aayog launched the Special Campaign 4.0 (implementation phase) from 2nd October to 31st October 2024 with special impetus on disposal of pendency, better space management and making the environment and government infrastructures clean and green.
This comprehensive campaign spanned two distinct phases and exemplified our commitment to efficient governance and public service:
1. Preparatory Phase (16th to 30th September, 2024): During this preparatory phase, NITI Aayog identified 10389 files for review, 5 Pending Public Grievance Petitions, 12 Parliament Assurances, 1 PMO reference, 1 State Govt. reference and office spaces for cleanliness & improved space management, all set for disposition during Special Campaign 3.0 from 2nd October, 2024 to 31st October, 2024.
2. Implementation Phase (2nd October to 31st October, 2024): In the subsequent phase, NITI Aayog successfully disposed of 100% of the 5 Pending Public Grievance Petitions, 1 each of PMO & State Govt. references and 3 Parliament Assurances. A total of 10389 files were reviewed, out of which, 720 files were identified for weeding out. Furthermore, cleanliness activities were undertaken in office spaces, outdoor premises, record room and Departmental Canteen. It is particularly noteworthy that approximately 1956 sqft. of the space was freed by way of disposal of files and improvements in office space management, contributing to more environmentally responsible workspace and surroundings.
The Campaign was fittingly augmented by the Swachhta Hi Seva Campaign 2024 in NITI Aayog from 14th September to 2nd October, 2024 wherein the Department undertook the following activities:
1. Inspection of Record Room in NITI Aayog by the senior Officers with special emphasis on File reviewing, Weeding out & Digitisation of old records and disposal of scrap;
2. Cleanliness Awareness Campaign for generating awareness amongst Officers/Staff of NITI Aayog;
3. Cleanliness Drive in NITI Aayog Office Premises;
4. Deep Cleaning of NITI Aayog Departmental Canteen;
5. Hon’ble Vice Chairman, NITI Aayog administered the Swachhta Pledge to NITI Aayog staff, followed by the Cleanliness Drive of NITI Aayog outdoor campus led by the Hon’ble Vice Chairman, NITI Aayog (Shri Suman K. Bery); the Hon’ble Member, NITI Aayog (Shri Ramesh Chand); and the Hon’ble Member, NITI Aayog (Shri Arvind Virmani).
WhatsApp Image 2024-10-08 at 2.56.41 PM WhatsApp Image 2024-10-08 at 3.07.12 PM
WhatsApp Image 2024-10-08 at 2.56.42 PM WhatsApp Image 2024-10-08 at 3.09.43 PM

নীতি আয়োগ
নিতি আয়োগতা ওক্তোবর 2, 2024দগী ওক্তোবর 31, 2024 ফাওবা স্পেসিএল কেম্পেন 4.0 পাংথোকপা
08 NOV 2024 10:56AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী স্বচ্ছতাবু ইন্সতিত্যুস্নেলাইজ তৌনবা অমসুং সরকারদা পেন্দেন্সী হন্থহন্নবা মিসন অমসুং ভিজনদগী ‌ইথিল লৌদুনা, নিতি আয়োগনা স্পেসিএল কেম্পেন 4.0 (ইম্প্লিমেন্তেসন ফেজ) অসি পেন্দেন্সী হন্থহন্নবা, স্পেস মেনেজমেন্ত ফগৎহন্নবা অমসুং এনভাইর্নমেন্ত অমসুং সরকারগী ইনফ্রাস্ত্রকচরবু ক্লিন অমসুং গ্রীন ওইহন্নবা অখন্নবা ‌ইনোৎ অমগা লোয়ননা ওক্তোবর 2দগী ওক্তোবর 31, 2024 ফাওবা হৌদোকখ্রে।
অসিগুম্বা পাক-চাওরবা কেম্পেন অসিনা তোঙান-তোঙানবা তাঙ্কক অনীদা শাংদোকখি অমসুং মতিক চাবা লৈঙাক অমসুং মীয়ামগী সেবাদা ঐখোয়গী অচেৎপা ফিরেপ অদু উৎখি:
1. প্রিপরেতরী ফেজ (সেপ্তেম্বর 16 দগী 30, 2024): মসিগী প্রিপরেতরী ফেজ অসিগী মনুংদা, নিতি আয়োগনা রিভিয়ু তৌনবা ফাইল 10389, পেন্দিং পব্লিক গ্রিভান্স পিতিসন 5, পার্লিয়ামেন্ত এস্যুরেন্স 12, PMO রিফরেন্স অমা, রাজ্য সরকারগী রিফরেন্স অমা অমসুং স্বচ্ছতা অমসুং ফগৎলবা স্পেস মেনেজমেন্তকী ওফিস স্পেসশিং মশক খঙদোকখি। পুম্নমক অসি স্পেসিএল কেম্পেন 3.0গী মনুংদা 2024গী ওক্তোবর 2দগী ওক্তোবর 31 ফাওবদা দিসপোজ তৌনবা শেম-শারি।
2. ইম্প্লিমেন্তেসন ফেজ (ওক্তোবর 2 দগী ওক্তোবর 31, 2024):. মখা তারকপা তাঙ্কক অমদা, নিতি আয়োগনা পব্লিক গ্রিভান্স পিতিসন 5, PMO অমসুং রাজ্য সরকারগী রেফরেন্স অমমম অমসুং পার্লিয়ামেন্তকী এস্যুরেন্স 3গী 100% মায় পাক্না লোইশিন্নখি। অপুনবা ফাইল 10389 রিভিয়ু তৌখি, মসিগী মনুংদা, ফাইল 720 অসি লৌথোক্নবা মশক খঙদোকখি। মসিগী মথক্তা, ওফিসকী অহাংবা মফমশিং, মপানগী মফমশিং, রেকোর্দ রুম অমসুং দিপার্তমেন্তেল কেন্তিনদা শেংদোকপগী থবকশিং পায়খৎখি। অকোইবগী ফিভমগা মরী লৈনবা থবক শুফম অমসুং অকোয়বগী ফিভমদা হেন্না থৌনা হাপ্পা ওফিস স্পেস মেনেজমেন্তকী ফগৎলকপা অমসুং ফাইলশিং থাদোক্তুনা চাউরাক্না স্ক্বারফুত 1956গী অহাংবা মফম অমা ফংহনখিবসি মরুওইনা পল্লি।
কেম্পেন অসি নিতি আয়োগকী স্বচ্ছতা হী সেবা কেম্পেন 2024না সেপ্তেম্বর 14দগী ওক্তোবর 2, 2024 ফাওবা মওং চুম্না হেনগৎহনখি। মসিদা দিপার্তমেন্ত অসিনা মখাগী থবকশিং অসি পায়খৎখি:
1. সেনিয়র ওফিসরশিংনা নীতি আয়োগকী রেকোর্দ রুম য়েংশিনবা, ফাইল রিভিয়ু তৌবদা, অরিবা রেকোর্দশিং লৌথোকপা অমসুং দিজিতেলাইজ তৌবা অমসুং স্ক্রেপশিং লৌথোকপদা অখন্নবা মীৎয়েং থমখি।
2. নিতি আয়োগকী ওফিসরশিং/ স্তাফশিংগী মরক্তা এৱেরনেস পীনবা ক্লিনলিনেস এৱেরনেস কেম্পেন;
3. নিতি আয়োগকী ওফিসকী মফমশীংদাদা ক্লিনলিনেস দ্রাইব চত্থবা;
4. নিতি আয়োগকী দিপার্তমেন্তেল কেন্তিনবু দীপ ক্লিনিং তৌবা;
5. নিতি আয়োগকী ইকাই খুম্নরবা ভাইস চিয়রমেননা নিতি আয়োগকী স্তাফশিংগী স্বচ্ছতাগী ৱাশক লৌখি মতুংদা নিতি আয়োগকী ইকাই খুম্নরবা ভাইস চিয়রমেন (শ্রী সুমন কে বেরী)না; নিতি আয়োগকী ইকাই খুম্নরবা মেম্বর (শ্তী রামেশ চান্দ); নিতি আয়োগী ইকাই খুম্নরবা মেম্বর (শ্রী অর্বিন্দ বির্মানি)না লমজিংদুনা নিতি আয়োগকী আউতদোর কেম্পসতা ক্লিনলিনেস দ্রাইব পাংথোকখি।
WhatsApp Image 2024-10-08 at 2.56.41 PM WhatsApp Image 2024-10-08 at 3.07.12 PM
WhatsApp Image 2024-10-08 at 2.56.42 PM WhatsApp Image 2024-10-08 at 3.09.43 PM