Ministry of New and Renewable Energy
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates 4th Global Renewable Energy Investor’s Meet and Expo (RE-INVEST) in Gandhinagar, Gujarat
India's diversity, scale, capacity, potential, and performance pave the way for Indian solutions for global applications: Prime Minister
India is claiming a leading position in the global renewable energy sector under the leadership of Prime Minister: Shri Prahlad Joshi
16 SEP 2024 8:18PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the 4th Global Renewable Energy Investor’s Meet and Expo (RE-INVEST) at Mahatma Mandir, Gandhinagar in Gujarat today. The 3-day summit honours the important contributors to India's remarkable achievement of over 200 GW of installed non-fossil fuel capacity. Shri Modi also took a walkthrough of the exhibition showcasing cutting-edge innovations from public and private sector companies, start-ups, and major industry players.
The Prime Minister said that India's diversity, scale, capacity, potential and performance are all unique and pave the way for Indian solutions for global applications. “Not just India, the whole world believes that India is the best bet of the 21st century”, exclaimed the Prime Minister. Recounting the global events hosted by India in the last one month, Shri Modi said that Global Fintech Fest was organized earlier in this month, people from across the globe participated in the First International Solar Festival, Global Semiconductor Summit, India also hosted the 2nd Asia-Pacific Civil Aviation Ministerial Conference and today India is hosting a conference of Green Energy.
The Prime Minister said India is the first G20 nation to achieve the climate commitments set in Paris, that too 9 years before the deadline. Shri Modi outlined the nation’s goals to achieve the target of 500 GW of renewable energy by 2030 and said that the government has turned the green transition into a people’s movement. He suggested studying India’s unique scheme for Rooftop Solar - PM Surya Ghar Free Electricity Scheme where the government funds a Rooftop Solar Setup for every family and helps in installation. Through this scheme, the Prime Minister said, every household in India becomes a power producer. He informed that more than 1 crore 30 lakh families have registered under the scheme and installation work has been completed in 3.25 lakh houses so far. Shri Modi further added that PM Suyra Ghar scheme is becoming a medium of employment generation and environment protection generating around 20 lakh jobs. PM Modi informed that the government aims to prepare 3 lakh youth as skilled manpower under this scheme. Out of these, one lakh youth will be Solar PV Technicians. “Every 3 kilowatts of solar electricity generated will prevent emission of 50-60 tonnes of carbon dioxide”, he said, noting the contributions of every family in fighting climate change.
Addressing the gathering Union Minister for New and Renewable Energy, Shri Prahlad Joshi made the inaugural address and emphasised how under Shri Narendra Modi’s leadership India is claiming a leading position in the global renewable energy sector. He also made an appeal to all stakeholders to invest in India’s vibrant and rapidly growing RE sector. He reiterated our commitment to harness the immense potential of renewables that India offers.
Shri Joshi expressed deepest gratitude to participating States in the RE INVEST Meet. He said, our States not only highlight the collective vision of India for a greener future but also play a key role in attracting and nurturing investments in the renewable sector. Shri Prahlad Joshi also felicitated states and industries for their remarkable contribution in surpassing 200 GW of installed non-fossil power capacity in the country. Urge other States to learn from the success stories in the renewable sector and adopt it suiting their own requirements.
Governor of Gujarat, Acharya Devvrat, Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel, Chief ministers of Andhra Pradesh, Rajastahn, Madhya Pradesh, Chhattisgarh and Goa were present on the occasion among others.
Background
The 4th Global Renewable Energy Investor’s Meet and Expo (RE-INVEST) is poised to highlight India's impressive progress in renewable energy manufacturing and deployment. It will feature a two-and-a-half-day conference attracting delegates from around the world. Attendees will engage in a comprehensive program including the Chief Ministerial Plenary, CEO Roundtable, and specialized discussions on innovative financing, green hydrogen, and future energy solutions. Germany, Australia, Denmark and Norway are taking part in the event as partner countries. Gujarat is the host state and Andhra Pradesh, Karnataka, Madhya Pradesh, Maharashtra, Rajasthan, Telangana and Uttar Pradesh are participating as Partner States.
There will be an exhibition which will showcase cutting-edge innovations from public and private sector companies, start-ups, and major industry players. This exhibition will underscore India's commitment to a sustainable future.

ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী গান্ধীনগরদা ৪শুবা গ্লোবেল রিন্যুএবল ইনর্জি ইনবেস্তরস মিত অমসুং এক্সপো (রি-ইনবেস্ত) হৌদোকখ্রে
ভারতকী খেন্নবা, পাক-চাউবা, থবক ঙম্বা, শক্তি অমসুং থবক ওইনা পাংথোকপনা ভারতনা পুথোকপা পাম্বৈশিং মালেমগী লৈবাকশিংনা শীজিন্ননবা লম্বী শেম্লে: প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা ভারতনা গ্লোবেল রিন্যুয়েবল ইনর্জী সেক্তরদা মকোকথোংবা পোজিসন অমা ফংলি: শ্রী প্রহলাদ জোশি
16 SEP 2024 8:18PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী গান্ধীনগরদা লৈবা মহাত্মা মন্দিরদা ৪শুবা গ্লোবেল রিন্যুএবল ইনর্জি ইনবেস্তরস মিত অমসুং এক্সপো (রি-ইনবেস্ত) হৌদোকখ্রে। নুমিৎ ৩ গী মীফম অসিদা ভারতনা মাইপাক্না গিগাৱাত ২০০গী নন-ফোসিল ফুয়েল পুথোকপা ঙম্বগী মরুওইবা থবক অসি ইকায়খুম্নবা উৎলি। সরকার অমসুং লনাই কম্পেনিশিং, স্তার্দ-অপশিং অমসুং অচৌবা ইন্দস্ত্রিশিংগী অৱাংবা থাক্কী অনৌবা থবকশিং উৎপা একজিবিসন অমশু প্রধান মন্ত্রীনা য়েংখ্রে।
ভারতকী খেন্নবা, পাক-চাউবা, থবক ঙম্বা, শক্তি অমসুং থবক ওইনা পাংথোকপা অসি ময়ামদগী তোঙাল্লি অমসুং ভারতনা পুথোকপা পাম্বৈশিং মালেমগী লৈবাকশিংনা শীজিন্ননবা লম্বী শেম্লে। ভারত খক নত্তনা, “ভারত ২১শুবা চহিচাদা খ্বাইনা পাম্নবা লৈবাক ওইরে হায়বদা মালেম শীনবা থুংনা থাজরে। হৌখিবা থাদা ভারতনা য়ুম্বু ওইদুনা পাংথোকখিবা মালেমগী থৌরমশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, থা অসিগী অঙনবা শরুক্তা গ্লোবেল ফিনতেক ফেস্ত পাংথোকখ্রে, অহানবা ইন্তরনেসনেল সোলার ফেস্তিবেল, গ্লোবেল সেমিকন্দক্তর সম্মিৎতা মালেম শীনবা থুংবগী মীওইশিং শরুক য়াখ্রে অমসুং ভারতনা য়ুম্বু ওইদুনা ২শুবা এসিয়া-পেসিফিক সিবিল এভিএসন মিনিস্তরিয়েল কনফরেন্স পাংথোকখ্র অমসুং ঙসি ভারতনা য়ুম্বু ওইদুনা গ্রিন ইনর্জিগী মীফম অমা পাংথোক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি থানখিবা মতমদগী চহি ৯ ঙনখৎনা, পেরিসতা য়ানখিবা ক্লাইমেতগী ৱাফম থবক ওইনা পাংথোকপা অহানবা জি-২০ লৈবাক ভারতনা ওইরে। ২০৩০ ফাওবদা গিগাৱাত ৫০০গী রিন্যুএল ইনর্জি পুথোক্নবা লৈবাক অসিনা পান্দম থম্লি অমসুং মৈখু থাংদবা থবকশিংগী অওনবা অমা পুরকপা অসি সরকারনা মীয়ামগী ইহৌ অমা ওইহল্লে। ভারত সরকারগী পি.এম সু্র্য়া ঘর ফ্রি ইলেক্ত্রিসিতি স্কিম অসিনা ইমুং খুদিংদা রুপতোপ সোলার থম্বদা সরকারনা শেন্থং পীরে অমসুং ভারতকী য়ুমথোং খুদিং মৈ পুথোকপা য়ুমশিং ওইরে। স্কিম অসিগী মখাদা ইমুং করোর ১.৩০ রেজিস্তার তৌরে অমসুং হৌজিক ফাওবদা য়ুম লাখ ৩.২৫ তা পানখৎপা লোইরে। শ্রী মোদীনা মখা তানা হায়খি মদুদি পি.এম সু্র্য়া ঘর ফ্রি ইলেক্ত্রিসিতি স্কিম থবক পীনবা অমসুং মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম ঙাক-শেন্নবা পাম্বৈ অমনি অমসুং মসিনা চাউরাক্না থবক লাখ ২০ লোম পীগনি। স্কিম অসিগী মখাদা নহারোল লাখ ৩ হৈথোই-শিংথোইবা শিন্মীশিং ওইনা শেমগৎনবা সরকারনা পান্দম থম্লি। নহারোল লাখ ৩ অসিগী মনুংদা, নহারোল লাখ ১ সোলার পি.ভি তেক্নিসিয়ানশিং ওইগনি। সোলার ইলেক্ত্রিসিত কিলোৱাত ৩ পুথোকপা খুদিংগী কার্বোনদাইওক্সাইদ তন ৫০-৬০ থাদোকপা থিংগনি। অইং-অশাগী খল কাইথরকপা থেংনবদা ইমুং খুদিংমক্কী থৌদাং য়াম্না মরুওই।
ন্যু অমসুং রিন্যুয়েবল ইনর্জীগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী প্রহলাদ জোশিনা সভাদা ৱা ঙাংলদুনা হৌদোক ৱারোল থমখি অমসুং মতৌ করম্না শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ভারতনা গ্লোবেল রিন্যুয়েবল ইনর্জী সেক্তরদা মকোকথোংবা পোজিসন অমা ফংলি হায়বা ফোংদোকখি।
শ্রী জোশিনা রি ইনবেস্ত মীত্তা শরুক য়ারিবা স্তেতশিংদা থমোয় শেংনা তৌবিমল খংবা উৎখি। মহাক্না হায়খি, ঐখোয়গী স্তেতনা গ্রীনর ফ্যুচর অমগীদমক ভারতকী কলেক্তিব ভিজন হায়লাইত তৌবা খক্তা নত্তনা রিন্যুয়েবল ইনর্জীদা পুক্নিং চিংশিনবা অমসুং নর্চরিং ইনবেস্তমেন্তদা মরুওইবা থৌদাং অমসু লৌরি। শ্রী প্রহলাদ জোশিনা লৈবাক অসিদা ইন্সতোল তৌরিবা নন-ফোসিল পাৱর কেপাসিতীবু গিগাৱাত ২০০ হেলহনবদা মখোয়গী শিংথানিংঙাই ওইবা থৌদাংগীদমক স্তেতশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংবুসু থাগৎপা ফোংদোকখি। রিন্যুয়েবল সেক্তরদা মায়পাকপগী ৱারীশিংদগী তম্নবা অতোপ্পা স্তেতশিংদসু তকশিনখি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা গুজরাতকী রাজ্যপাল অচার্য়া দেবব্রাত, গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল, নিউ অমসুং রিন্যুএবল ইনর্জিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী প্রাহলাদ জোসি, অন্ধ্র প্রদেস, রাজস্থান, মধ্য প্রদেস, ছতিসগর অমসুং গৱাগী চীফ মিনিস্তরশিং য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
৪শুবা গ্লোবেল রিন্যুএবল ইনর্জি ইনবেস্তরস মিত অমসুং এক্সপো (রি-ইনবেস্ত) না ভারতকী রিন্যুৱেবল ইনর্জী মেন্যুফেচরিং অমসুং দিপ্লোইমেন্ততা শিংথানিংঙাই ওইরবা মওংদা খুমাং চাউশিনখিবা অদুবু উৎলগনি। মসিনা মালেম শিনথুংনদগী দেলিগেতশিংগী পুক্নিং চিংশিনগদবা নুমিৎ নিনিগা তঙ্খাইগী কনফরেন্স অমা পাংথোক্লগনি। মদুদা শরুক য়ারিবশিং অদুনা চীফ মিনিস্তরিয়েল প্লেনরী, সি.ই.ও রাউন্দতেবল, অমসুং ইনোভেতিব ফাইনান্সিং, গ্রীন হাইদ্রোজেন, অমসুং তুংগী ইনর্জী সোল্যুসনশিংগি মতাংদআ অখন্নবা খন্ন-নৈনবশিং অসি য়াওনা কমপ্রেহেন্সিব ওইবা থৌরম অমদা শরুক য়াগনি। জর্মনী, ওস্ত্রেলিয়া, দেনমার্ক অমসুং নোর্ৱেনা থৌরম অদুদা পার্তনর ওইনা শরুক য়ারি। গুজরাত রাজ্যনা থৌরম অসিগী থৌবু ওইরি অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্র, রাজস্থান, তেলঙ্গনা অমসুং উত্তর প্রদেশনা পার্তনর ওইনা শরুক য়ারি।
মসিদা সরকার অমসুং প্রাইভেত সেক্তর কম্পেনিশিং, স্তার্ত-অপশিং অমসুং মরু ওইবা ইন্দস্ত্রী প্লেয়রশিংদগী খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলজীশিং উৎপা একজিবিশন অমা পাংথোক্লগনি। একজিবিশন অদুনা সস্তেনেবল ফ্যুচর অমগীদমক্তা ভারতনা লেপ্লিবা ফিরেপ অদুগী মরু ওইবা অদুশু উৎলগনি।