Ministry of Education
In a major move towards fulfilling the vision of NEP 2020, Letter of Intent issued to University of Southampton, UK, to establish campus in India ; Dr. S Jaishankar graced the occasion
India as a ‘Vishwa-Bandhu’ is committed to fulfil its global responsibilities and build a brighter future for education, innovation and progress – Shri Dharmendra Pradhan
29 AUG 2024 6:23PM by PIB Delhi
The Ministry of Education has taken a major step towards realising the goals of internationalization as envisioned in the National Education Policy (NEP) 2020. A Letter of Intent (LoI) was issued to the University of Southampton (UoS), UK, allowing them to establish their first-ever campus in India. UoS is ranked among the top 100 Higher Educational Institutions globally, and its presence in India will enhance the educational landscape of India and offer students a unique opportunity for global exposure while receiving an education rooted in Indian values. This will be the first foreign University to be issued LoI under the UGC Regulations for setting up of Indian campuses of foreign universities.
The letter of Intent was issued to the University of Southampton (UoS), UK in an event today, held in New Delhi, titled Internationalization of Education under NEP 2020: Setting up of Foreign University in India today in New Delhi.
Union Minister for External Affairs Dr. S. Jaishankar graced the occasion along with participation of dignitaries, including Shri Sanjay Murthy, Secretary, Department of Higher Education, Ministry of Education; Shri Vikram Misri, Foreign Secretary, Ministry of External Affairs; Ms. Christina Scott, Deputy High Commissioner, UK in India; Mr. Andrew Atherton, Vice-President, International, University of Southampton; Shri M. Jagadesh Kumar, Chairman, UGC; esteemed Ambassadors of nations; eminent academicians from Private and State universities; industry officials and other distinguished guests.
Dr. S. Jaishankar, in his address expressed his happiness over the handing over of Letter of Intent to the University of Southampton which will be establishing a campus in India under NEP 2020. He said this reflects both the vision of elevating our educational standards to the highest global levels and delivering on the education pillar of India-UK cooperation. Confident that such endeavors will further make our youth work ready and foster a spirit of global understanding and cooperation, he stated.
The Minister highlighted the initiative will help establish a strong interactional footprint of brand India in the educational sphere. This is a growing reality as new technologies and service demands are sought to be harmonized with demographic deficits, the Minister said.
Dr. Jaishankar also mentioned some of the major initiatives that are part of the India-UK Road Map 2030 and said that cooperation in education has been a major part of it. He mentioned the MoU on Mutual Recognition of Academic Qualifications between the two countries and the Young Professionals Scheme (YPS), jointly announced by the leadership which provides a unique opportunity for young graduates in both the countries to learn and benefit from each other's institutions, programs such as the UK-India Education and Research Initiative (UKIERI), and the scheme for Promotion of Academic and Research Collaboration (SPARC).
Union Education Minister Shri Dharmendra Pradhan in his message on X platform said this initiative is a foot forward towards realising the goal of ‘internationalisation at home’ as envisioned in the NEP 2020. India as a ‘Vishwa-Bandhu ’ is committed to fulfil its global responsibilities and build a brighter future for education, innovation and progress, he stated.
He expressed his happiness that more and more globally-renowned HEIs are evincing keen interest for multi-faceted collaborations with top Indian institutions as well as for tapping the potential of India as a global education and talent hub of the future.
He further said that the establishment of campuses of foreign universities in India and Indian HEIs abroad is not just about expanding educational opportunities, it is about creating a vibrant ecosystem of research, knowledge exchange and global collaboration. Educational institutions across countries have a responsibility to produce “global citizens” with global ethos who can provide solutions to global challenges, he added.
Union Education Minister extended his heartiest compliments to the management of University of Southampton for further strengthening India-UK relations by opening its campus in India. He also invited other top institutions of the world to come to India.
Shri K. Sanjay Murthy in his address emphasized that since the launch of National Education Policy 2020, the Education Ministry, along with Regulating bodies like UGC and AICTE has been rolling out various reform initiatives aimed at ensuring inclusive and equitable, global quality education, and opportunities of lifelong learning for all. The objective is to build future ready competencies in our youth, Shri Murthy added.
Some of the important initiatives taken under the leadership of Education minister Shri Dharmendra Pradhan to promote internationalization include UGC regulations enabling Joint/Dual and Twinning arrangements between Indian and Foreign HEIs; streamlining the entry of foreign students to Indian institutions through Study in India portal that is a one stop window for entry of students and aligns VISA issuance with the admission process, he said.
Professor Andrew Atherton said that the University of Southampton Delhi will be the first comprehensive international campus in India. It will develop world-class, work-ready graduates with specialist and transferable skills that will enhance India’s fast-growing knowledge economy, he added.
The creation of the UoS campus in India will be beneficial for students, in terms of extending global course curriculum and study opportunities in India, and for research, knowledge exchange, enterprise and engagement. Courses will be offered on business and management, computing, law, engineering, art and design, biosciences and life sciences. The University has submitted a 10-year projected course rollout plan. In the first three years they will operate the following courses:
• First year: BSc Computer Science, BSc. Business Management, BSc. Accounting and Finance, BSc. Economics and MSc. International Management, MSc. Finance.
• Second year adds BSc. Software Engineering, BSC Creative Computing, MSc. Economics.
• Third year adds LLB Law and then B. Eng (Mechanical Engineering).
The National Education Policy 2020 (NEP 2020) places a strong emphasis on attaining the highest global standards in higher education quality. It highlights the need for “internationalization at home” and promotes India as a global study destination, offering premium education at an affordable cost. The establishment of the branch campus of University of Southampton in India will enhance India’s appeal as a top global study destination and strengthen India-UK relations, paving the way for future educational collaborations.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
এন.ই.পি. ২০২০গী মিৎয়েং অসি মপুং ফাহন্নবগী মায়কৈদা অচৌবা খোংথাং অমা ওইনা, য়ু.কে.গী সাউথএম্পতন য়ুনিভর্সিতীদা ভারত্তা কেম্পস অমা লিংখৎনবা লেতর ওফ ইন্তেন্ত পীখ্রে; এস জয়শঙ্করনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি
ভারতনা 'বিশ্ব-বন্ধু' অমা ওইনা মালেমগী ওইবা থৌদাংশিং অদু মপুং ফাহনবা অমসুং এজুকেসন, ইন্নোবেসন অমসুং প্রোগ্রেসকীদমক্তা অফবা তুংলমচৎ অমা শেমগৎনবা ৱাশক্লি - শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান
29 AUG 2024 6:23PM by PIB Imphal
এজুকেসন মন্ত্রালয়না নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী (এন.ই.পি.) ২০২০দা পল্লিবা ইন্তর্নেস্নেলাইজেসনগী পান্দমশিং অসি মংফাওনহন্নবা অচৌবা খোংথাং অমা লৌখৎলে। য়ু.কে.গী সাউথ এম্পতন য়ুনিভর্সিতীদা লেতর ওফ ইন্তেন্ত (এল.ও.আই.) অমা ইসু তৌখি। মসিনা মখোয়দা ভারত্তা মখোয়গী অহানবা কেম্পস লিংখৎনবা অয়াবা পীখি। য়ু.ও.এস. অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী ফবা হায়র এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসন ১০০গী মনুংদা লৈরে অমসুং ভারত্তা য়ু.ও.এস. অসি লৈবনা ভারতকী এজুকেস্নেল লেন্দস্কেপ হেঙ্গৎহল্লগনি অমসুং মহৈরোইশিংদা মালেমগী থাক্তা ময়েক শেংবা অমসুং ভারতকী ভেল্যুশিংদা য়ুম্ফম ওইবা এজুকেসন ফংনবগী অখন্নবা খুদোংচাবা অমা পীগনি। মসিনা য়ু.জি.সি.গী রিগুলেসনশিংগী মখাদা ভারতকী মপান লৈবাক্কী য়ুনিভর্সিতীশিংগী কেম্পসশিং লিংখৎনবগীদমক এল.ও.আই. পীবা অহানবা মপান লৈবাক্কী য়ুনিভর্সিতী ওইগনি।
এন.ই.পি. ২০২০গী মখাদা ইন্তর্নেস্নেলাইজেসন ওফ এজুকেসন: ভারত্তা ফোরেন য়ুনিভর্সিতী লিংখৎপা হায়না মিংথোনবা থৌরম অমা ঙসি ন্যু দিল্লীদা পাংথোকখ্রে।
কেন্দ্রগী ফোরেন এফিয়র্স মিনিস্তর দা. এস. শ্রী জয়শঙ্করনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি। শ্রী সঞ্জয় মুর্তী, এজুকেসন মন্ত্রালয়গী হায়র এজুকেসন দিপার্তমেন্তকী সেক্রেতরী; শ্রী বিক্রম মিস্রী, মপান থৌরমগী মন্ত্রালয়গী ফোরেন সেক্রেতরী; শ্রীমতি মুর্তী, এজুকেসন মন্ত্রালয়গী মপান থৌরমগী সেক্রেতরী; শ্রীমতি মুর্তী, এজুকেসন মন্ত্রালয়গী মপান থৌরমগী সেক্রেতরী; শ্রীমতি মুর্তী, এজুকেসন মন্ত্রালয়গী মপান থৌরমগী সেক্রেতরী; শ্রীমতি মুর্তী, এজুকেসন মন্ত্রালয়গী মপান থৌরমগী সেক্রেতরী; শ্রীমতি মুর্তী, এজুকেসন মন্ত্রালয়গী মপান থৌরমগী সেক্রেতরী; শ্রীমতি মুর্তী, এজুকেসন মন্ত্রালয়গী মপান থৌরমদা শরুক য়াখি। ভারততা য়ু.কে.গী দিপুতি হাই কম্মিস্নর ক্রিস্তিনা স্কোৎ; এন্দ্রিয়ু এথর্টন, ভাইস-প্রসিদেন্ত, ইন্তর্নেস্নেল, সাউথএম্পতন য়ুনিভর্সিতী; শ্রী এম. য়ু.জি.সি.গী চেয়রমেন জগদেশ কুমার; লৈবাকশিংগী ইকাই খুম্নরবা এম্বেসেদরশিং; প্রাইবেৎ অমসুং স্তেত য়ুনিভর্সিতীশিংগী শক্নাইরবা একাদেমিকশিং; ইন্দস্ত্রীগী ওফিসিএলশিং অমসুং অতোপ্পা শক্নাইরবা মীথুংলেনশিং।
দোক্তর. এস. জয়শঙ্করনা মহাক্কী ৱারোলদা এন.ই.পি. ২০২০গী মখাদা ভারত্তা কেম্পস অমা লিংখৎকদবা সাউথএম্পতন য়ুনিভর্সিতীদা লেতর ওফ ইন্তেন্ত পীবদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিনা ঐখোয়গী এজুকেস্নেল স্তেন্দর্দশিং অসি মালেমগী থাক্তা হেনগৎহন্নবা অমসুং ভারত-য়ু.কে. কোওপরেসনগী এজুকেসন পিল্লরদা ফংহন্নবা ভিজন অদু উৎলি। অসিগুম্বা হোৎনরিবশিং অসিনা ঐখোয়গী নহারোলশিংবু হেন্না থবক তৌনবা শেম-শারগনি অমসুং মালেমগী ওইনা খঙমিন্নবা অমসুং মতেং পীনবগী ৱাখল্লোন অমা পোকহল্লগনি হায়না মহাক্না থাজবা থমখি।
মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি খোংথাং অসিনা এজুকেস্নেলগী লমদা ব্রান্দ ইন্দিয়াগী মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মতেং পাংগনি। অনৌবা তেক্নোলোজীশিং অমসুং সর্ভিসকী দিমান্দশিং অসি দেমোগ্রাফিক দিফিসিৎশিংগা চান্নহন্নবা হোৎনরিবা অসিদগী মসি হেনগৎলক্লিবা রিএলিতি অমনি হায়না মন্ত্রীনা হায়খি।
দোক্তর. জয়শঙ্করনা ইন্দিয়া-য়ু.কে. রোদ মেপ ২০৩০গী শরুক ওইরিবা মরুওইবা খোংথাং খরগী মতাংদসু পনখি অমসুং হায়খি মদুদি এজুকেসনদা মতেং পীনবা অসি মসিগী মরুওইবা শরুক অমনি। মহাক্না লৈবাক অনিগী মরক্তা একাদেমিক ক্বালিফিকেসনশিংগী ম্যুচেল রিকোগনিসনগী এম ও য়ু অমসুং লুচিংবশিংনা পুন্না লাউথোকখিবা য়ং প্রোফেস্নেল স্কিম (ৱাই.পি.এস.) গী মতাংদা পনখি। মসিনা লৈবাক অনিগী নহা ওইরিবা গ্রেজুয়েৎশিংদা ইন্তিস্তিতুসনশিং, য়ু.কে.-ইন্দিয়া এজুকেসন অমসুং রিসর্স ইনিসিয়েতিব (য়ু.কে.আই.ই.আর.আই.) অমসুং একাদেমিক অমসুং রিসর্স কোলাবোরেসন প্রমোৎ তৌনবা স্কিম (এস.পি.এ.আর.সি.)
কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা এক্স প্লেৎফোর্মদা মহাক্কী পাউজেলদা হায়খি মদুদি মসিগী খোংথাং অসি এন.ই.পি. ২০২০দা পান্দম থম্লিবা "য়ুমদা ইন্তর্নেস্নেলাইজেসন"গী পান্দম অদু মংফাওনহন্নবা খোংথাং অমনি। ভারতনা "বিশ্ব-বন্ধু" অমা ওইনা মালেমগী ওইবা থৌদাংশিং অদু মপুং ফাহনবা অমসুং এজুকেসন, ইন্নোবেসন অমসুং প্রোগ্রেসকীদমক্তা অফবা তুংলমচৎ অমা শেমগৎনবা ৱাশক্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
মালেমগী থাক্তা মমিং চৎলবা অৱাংবা থাক্কী ইন্সতিত্যুসন কয়া অমনা ভারতকী মকোক থোংবা ইন্সতিত্যুসনশিংগা মখল কয়াগী মরী লৈননবা অমসুং তুংলমচৎকী মালেমগী এজুকেসন অমসুং তেলেন্ত হব অমা ওইনা ভারতকী ওইথোকপা য়াবশিং শীজিন্ননবা অচেৎপা পুক্নিং চিংশিল্লক্লিবা অসিদা মহাক্না নুংঙাইবা ফোঙদোকখি।
মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি ভারত্তা মপান লৈবাক্কী য়ুনিভর্সিতীশিংগী কেম্পসশিং অমসুং মপান লৈবাক্তা লৈরিবা ভারতকী হায়র ইন্সতিত্যুসনশিং অসি এজুকেস্নেলগী খুদোংচাবশিং পাকথোক চাউথোকহনবতা নত্তনা রিসর্স, নোলেজ একচেঞ্জ অমসুং মালেমগী থাক্তা পুন্না থবক তৌমিন্নবগী ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎপদা য়াওরি। লৈবাকশিংগী এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনশিংনা মালেমগী ওইবা শিংনবশিংদা সোলুসন পীবা ঙম্বা গ্লোবেল ইথোস লৈবা গ্লোবেল সিতিজনশিং পুথোকপগী থৌদাং লৈ হায়না মহাক্না মখা তাখি।
কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রীনা ভারততা কেম্পস হাংদোক্তুনা ভারত-য়ু.কে.গী মরী হেন্না চেৎশিলহন্নবা সাউথএম্পতন য়ুনিভর্সিতীগী মেনেজমেন্তদা মহাক্কী থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না মালেমগী অতোপ্পা মকোক থোংবা ইন্সতিত্যুসনশিংবুসু ভারত্তা লাক্নবা কৌখি।
শ্রী কে. সঞ্জয় মুর্তীনা মহাক্কী ৱারোলদা হায়খি মদুদি নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী ২০২০ হৌদোকখিবদগী এজুকেসন মিনিস্ত্রীনা য়ু.জি.সি. অমসুং এ.আই.সি.তি.ই.গুম্বা রেগুলেতরী বোদীশিংগা লোয়ননা ইনক্লুসিব অমসুং ইক্যুইৎ, গ্লোবেল ক্বালিতী এজুকেসন, অমসুং মীপুম খুদিংমক্কীদমক পুন্সি চুপ্পগী লর্নিংগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা মঙলান কয়া অমা লৌখৎলি। ঐখোয়গী নহারোলশিংদা তুংলমচৎকীদমক শেম-শারবা হৈশিংবা শেমগৎপা অসি পান্দমনি হায়না শ্রী মুর্তীনা মখা তাখি।
ইন্তর্নেস্নেলাইজেসন প্রমোৎ তৌনবা এজুকেসন মিনিস্তর শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধানগী লুচিং মখাদা লৌখৎলিবা মরুওইবা খোংথাং খরগী মনুংদা য়ু.জি.সি.
প্রোফেসর এন্দ্রিয়ু এথরতন্না হায়খি মদুদি সাউথএম্পতন দিল্লী য়ুনিভর্সিতী অসি ভারতকী অহানবা কমপ্রেহেন্সিব ইন্তর্নেস্নেল কেম্পস ওইগনি। মসিনা ভারতকী খোংজেল য়াংনা চাউখৎলক্লিবা নোলেজ ইকোনোমী অসি হেনগৎহনগদবা স্পিসিয়েলিস্ত অমসুং ত্রান্সফর তৌবা ঙম্বা স্কিলশিংগা লোইননা মালেমগী থাক্কী, থবক তৌবা ঙম্বা গ্রেজুএৎশিং শেমগৎলগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
ভারত্তা য়ু.ও.এস. কেম্পস অমা শেম্বা অসিনা মহৈরোয়শিংগীদমক মালেমগী ওইবা কোর্স করিকুলম অমসুং ভারত্তা মহৈ তম্বগী খুদোংচাবশিং অমসুং রিসর্স, লৌশিং একচেঞ্জ, এন্তরপ্রাইজ অমসুং এঙ্গেজমেন্তকীদমক কান্নবা ওইগনি। বিজিনেস অমসুং মেনেজমেন্ত, কম্প্যুতিং, লো, ইঞ্জিনীয়রিং, আর্ত অমসুং দিজাইন, বাইওসাইন্স অমসুং লাইফ সাইন্সকী মতাংদা কোর্সশিং পীগনি। য়ুনিভর্সিতীনা চহি ১০গী ওইবা প্রোজেক্ত তৌরবা কোর্স রোলওৎ প্লান অমা পীশিনখ্রে। অহানবা চহি অহুমগী মনুংদা মখোয়না মখাদা পীরিবা কোর্সশিং অসি চলাইগনি:
অহানবা চহি: বি.এস.সি. কম্প্যুতর সাইন্স, বি.এস.সি. বিজিনেস মেনেজমেন্ত, BSc. একাউন্তিং অমসুং ফাইনান্স, BSc. ইকোনোমিক্স অমসুং এম.এস.সি. ইন্তরনেস্নেল মেনেজমেন্ত, এম.এস.সি. ফাইনান্স।
অনিশুবা চহিদা বি.এস.সি. সোফৱেয়র ইঞ্জিনীয়রিং, বি.এস.সি. ক্রিয়েতিব কম্প্যুতিং, এম.এস.সি. ইকোনোমিক্স।
অহুমশুবা চহিদা এল.এল.বি. লো অমসুং মতুংদা বি. ইং (মেকানিকেল ইঞ্জিনীয়রিং)
নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী ২০২০ (এন.ই.পি. ২০২০) না হায়র এজুকেসনগী মগুনদা খ্বাইদগী ৱাংবা গ্লোবেল স্তেন্দর্দ ফংবদা অকনবা মিৎয়েং থম্লি। মসিনা "য়ুমদা ইন্তর্নেস্নেলাইজেসন"গী তঙাইফদবা অদু ময়েক শেংহল্লি অমসুং ভারতপু মালেমগী স্তদী দেস্তিনেসন অমা ওইনা প্রমোৎ তৌরি। ভারত্তা সাউথহ্যাম্পতন য়ুনিভর্সিতীগী ব্রাঞ্চ কেম্পস লিংখৎপা অসিনা মালেমগী থাক্কী মরুওইবা স্তদী দেস্তিনেসন অমা ওইনা ভারতকী অপীল হেঙ্গৎহল্লগনি অমসুং ভারত-য়ু.কে.গী মরী মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। মসিনা তুংগী এজুকেস্নেল কোলাবোরেসনগী লম্বী য়াৎলগনি।