Ministry of Defence
CURTAIN RAISER - PASSING OUT PARADE OF FOURTH BATCH OF AGNIVEERS AT INS CHILKA
05 AUG 2024 5:54PM by PIB Delhi
Admiral Dinesh K Tripathi, Chief of the Naval Staff will review the Passing Out Parade (POP) of the fourth batch of Agniveers at INS Chilka on 09 Aug 24. The post sunset ceremony will see 1390 Agniveers including 216 women Agniveers taking the 'Antim Pag' from the hallowed portals of INS Chilka. Along with Naval Agniveers, 330 Coast Guard Naviks will also pass out on this occasion. Vice Admiral V Srinivas, Flag Officer Commanding-in-Chief, Southern Naval Command will be the Conducting Officer of parade. This momentous event will be witnessed by proud families of the passing-out Agniveers, eminent veterans and sports personalities.
The POP not only signifies the successful completion of 16 weeks of ab-initio Naval training of the Agniveers but also their new voyage in the Combat Ready, Credible, Cohesive and Future Ready Indian Navy. The training at Chilka included training on academics, various facets of service and outdoor training based on the core values of Duty, Honour and Courage. During the POP, deserving Agniveers would be presented awards by CNS in various categories.
As part of the event, CNS will inaugurate new infrastructure building/ facilities and attend the valedictory function of Agniveers and present awards to various divisions.
The POP will be live streamed from 1710 h on 09 Aug 24 on Indian Navy YouTube channel, Facebook page and regional Doordarshan network.
(3)53J0.jpeg)
(2)I8VO.jpeg)

ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଆଇଏନ୍‌ଏସ ଚିଲିକାରେ ଚତୁର୍ଥ ବ୍ୟାଚ୍ ଅଗ୍ନିବୀରଙ୍କ ପ୍ୟାରେଡ୍
ଯୋଗଦେବେ ନାଭାଲ ଷ୍ଟାଫ ମୁଖ୍ୟ (ସିଏନଏସ) ଆଡମିରାଲ୍ ଦିନେଶ କେ. ତ୍ରିପାଠୀ
05 AUG 2024 5:54PM by PIB Bhubaneswar
ଅଗଷ୍ଟ ୯ ତାରିଖରେ ନାଭାଲ ଷ୍ଟାଫ ମୁଖ୍ୟ (ସିଏନଏସ) ଆଡମିରାଲ୍ ଦିନେଶ କେ. ତ୍ରିପାଠୀ ଅଗ୍ନିବୀର ମାନଙ୍କର ଚତୁର୍ଥ ବ୍ୟାଚ୍‌ର ଚୂଡ଼ାନ୍ତ ପ୍ୟାରେଡ୍ (ପିଓପି)ର ସମୀକ୍ଷା କରିବେ । ଆଇଏନଏସ ଚିଲିକାରେ ଏହି ସମାରୋହରେ ୨୧୬ ଜଣ ମହିଳା ଅଗ୍ନିବୀରଙ୍କ ସମେତ ୧୩୯୦ ଜଣ ଅଗ୍ନିବୀର ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ । ଏହି ଅବସରରେ ନୌସେନା ଅଗ୍ନିବୀରଙ୍କ ସହ ୩୩୦ ତଟରକ୍ଷୀ ନାବିକ ମଧ୍ୟ ଉତ୍ତୀର୍ଣ୍ଣ ହେବେ । ଦକ୍ଷିଣ ନୌସେନା କମାଣ୍ଡର ଫ୍ଲାଗ ଅଫିସର କମାଣ୍ଡିଂ- ଇନ୍ -ଚିଫ୍ ଭାଇସ୍ ଆଡମିରାଲ ଭି. ଶ୍ରୀନିବାସ ପ୍ୟାରେଡ୍ ର ପରିଚାଳନା ଅଧିକାରୀ ହେବେ ।
ଏହି ମହତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଉତ୍ତୀର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଥିବା ଅଗ୍ନିବୀରଙ୍କ ପରିବାର, ବିଶିଷ୍ଟ ବ୍ୟକ୍ତି ଏବଂ କ୍ରୀଡ଼ାବିତମାନେ ଉପସ୍ଥିତ ରହିବେ ।
ପିଓପି କେବଳ ଅଗ୍ନିବୀର ମାନଙ୍କର ୧୬ ସପ୍ତାହର ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ନୌସେନା ପ୍ରଶିକ୍ଷଣର ସଫଳ ସମାପ୍ତିକୁ ସୂଚିତ କରେ ନାହିଁ , ବରଂ ଯୁଦ୍ଧ ପ୍ରସ୍ତୁତି ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଭାରତୀୟ ନୌସେନାରେ ସେମାନଙ୍କର ନୂତନ ଯାତ୍ରାକୁ ମଧ୍ୟ ସୂଚିତ କରେ । ଚିଲିକାରେ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣରେ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ, ସମ୍ମାନ ଓ ସାହସର ମୂଳ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ଉପରେ ଆଧାରିତ ଶିକ୍ଷା, ସେବାର ବିଭିନ୍ନ ଦିଗ ଉପରେ ତାଲିମ ଏବଂ ବାହ୍ୟ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ଥିଲା । ପିଓପି ସମୟରେ ଯୋଗ୍ୟ ଅଗ୍ନିବୀରମାନଙ୍କୁ ବିଭିନ୍ନ ବର୍ଗରେ ସିଏନଏସ ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରିବେ ।
କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଏକ ଅଂଶ ଭାବରେ, ସିଏନଏସ ନୂତନ ଭିତ୍ତିଭୂମି କୋଠା / ସୁବିଧା ଗୁଡିକର ଉଦଘାଟନ କରିବେ ଏବଂ ଅଗ୍ନିବୀର ମାନଙ୍କର ସମାପନୀ କାର୍ଯ୍ୟରେ ଯୋଗ ଦେବେ ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ବିଭାଗକୁ ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରିବେ ।
ଉତ୍ତୀର୍ଣ୍ଣ ପ୍ୟାରେଡ୍‌ (ପିଓପି) ୯ ଅଗଷ୍ଟ ୨୦୨୪ ରେ ସନ୍ଧ୍ୟା ୫ : ୧୦ରୁ ଭାରତୀୟ ନୌସେନାର ୟୁଟ୍ୟୁବ୍ ଚ୍ୟାନେଲ, ଫେସବୁକ୍ ପୃଷ୍ଠା ଏବଂ ଆଞ୍ଚଳିକ ଦୂରଦର୍ଶନ ନେଟୱାର୍କରେ ସିଧା ପ୍ରସାରିତ ହେବ ।