Ministry of Jal Shakti
AMRIT SAROVAR MISSION
29 JUL 2024 2:51PM by PIB Delhi
Mission Amrit Sarovar was launched on 24th April, 2022, with mission period till 15th August, 2023. Atleast 75 Amrit Sarovars were targeted in each rural district of all States/UTs (except Delhi,
Chandigarh and Lakshadweep), having minimum pondage area of 1 acre (0.4 hectare) and minimum water holding capacity of 10,000 cubic metre. A total of about 50,000 Amrit Sarovars were thus planned in the country.
Some of the other key directives under the Mission included use of technology at all stages of implementation, Sarovars to be site for flag hoisting on every 15th August & 26th January, and people’s participation at all stages of development.
State/UT wise details of Amrit Sarovars constructed/ rejuvenated under the Mission till date are given below:
Sr. No.
State/ UT
Total number of Amrit Sarovars constructed/
rejuvenated as on date
1.
Andhra Pradesh
2,154
1.
Arunachal Pradesh
772
1.
Assam
2,966
1.
Bihar
2,613
1.
Chhattisgarh
2,902
1.
Goa
159
1.
Gujarat
2,650
1.
Haryana
2,120
1.
Himachal Pradesh
1,691
1.
Jammu And Kashmir
1,056
1.
Jharkhand
2,050
1.
Karnataka
4,056
1.
Kerala
866
1.
Madhya Pradesh
5,820
1.
Maharashtra
3,055
1.
Manipur
1,228
1.
Meghalaya
707
1.
Mizoram
1,031
1.
Nagaland
256
1.
Odisha
2,367
1.
Punjab
1,450
1.
Rajasthan
3,138
1.
Sikkim
199
1.
Tamil Nadu
2,488
1.
Telangana
1,872
1.
Tripura
682
1.
Uttarakhand
1,322
1.
Uttar Pradesh
16,630
1.
West Bengal
25
1.
Andaman & Nicobar*
228*
1.
Dadra Nagar & Haveli, Daman & Diu
58
1.
Ladakh
100
1.
Puducherry
152
Total
68,863
* Andaman & Nicobar - 1 Sarovar pending for deletion
This was informed by UNION MINISTER OF STATE FOR JAL SHAKTI, SHRI RAJ BHUSHAN CHOUDHARY, in a written reply to a question in Rajya Sabha today.

জল শক্তি মন্ত্রালয়
অমৃত সরোভর মিসন
29 JUL 2024 2:51PM by PIB Imphal
মিসন অমৃত সরোভর অসি এপ্রিল 24, 2022 দা হৌদোকখি অমসুং মসি ওগস্ত 15, 2023 ফাওবা চৎথখি। দিল্লি,চান্দিগর অমসুং লাক্ষদ্বপি খক নত্তনা লৈবাক অসিগী জিলা খুদিংমক্তা য়ামদ্রবদা অমৃত সরোভর 75 পান্দম থমখি। সরোভার অমগী য়ামদ্রবদা পাক-চাউবা অসি লম একর অমা ওইগনি অমসুং য়ামদ্রবদা ঈশিং ক্যুবিক মিতর 10,000 থম্বা চনগদবনি।
মিসন অসিগী অতোপ্পা পান্দমশিংগী মনুংদা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নবা, চহি খুদিংগী ওগস্ত 15 অমসুং জনুৱারি 26 খুদিংগী ফিরাল চিংখৎপা অমসুং থবক খুদিংমক্তা মীয়াম শরুক য়াবা য়াওরি।
মিসন অসিগী মখাদা রাজ্য/য়ু.তিশিংদা শেমগৎখিবা/নৌনা শেমজিনখিবা অমৃত সরোভরশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
হৌজিক ফাওবদা শেমগৎখিবা/নৌনা শেমজিনখিবা অমৃত সরোভর মশিং
1.
অন্ধ্র প্রদেস
2,154
1.
অরুনাচল প্রদেস
772
1.
অসাম
2,966
1.
বিহার
2,613
1.
ছতিসগর
2,902
1.
গৱা
159
1.
গুজরাত
2,650
1.
হরিয়ানা
2,120
1.
হিমাচল প্রদেস
1,691
1.
জম্মু অমসুং কাস্মির
1,056
1.
ঝারখন্দ
2,050
1.
কর্নাতকা
4,056
1.
কেরলা
866
1.
মধ্য প্রদেস
5,820
1.
মহারাস্ত্রা
3,055
1.
মনিপুর
1,228
1.
মেঘালয়
707
1.
মিজোরম
1,031
1.
নাগালেন্দ
256
1.
ওরিসা
2,367
1.
পঞ্জাব
1,450
1.
রাজস্থান
3,138
1.
সিক্কিম
199
1.
তামিলনাদু
2,488
1.
তেলঙ্গানা
1,872
1.
ত্রিপুরা
682
1.
উত্তরখন্দ
1,322
1.
উত্তর প্রদেস
16,630
1.
নোংচুপ বেঙ্গল
25
1.
অন্দমান অমসুং নিকোবর *
228*
1.
দাদ্রা নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
58
1.
লাদাখ
100
1.
পুদুচেরি
152
অপুনবা
68,863
* অন্দমান অমসুং নিকোবর- সরোভর অমা ৱাৎলি
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা জল শক্তিগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রাজ ভুসন চৌধুরিনা ফোঙদোকখিবনি।