Ministry of Steel
Shri Jatothu Hussain, Member, National Commission for Scheduled Tribes interacts with top management of RINL and representatives of Visakhapatnam Steel Plant’s ST Employees’ Welfare Association
Shri Shri Jatothu Hussain lauds various measures being taken at RINL towards the welfare of SC&ST Employees
21 JUL 2024 9:30AM by PIB Delhi
In a meeting held at Nagarjuna, centre for HRD at Visakhapatnam steel plant yesterday (20.7.2024), Shri Jatothu Hussain, Member, National Commission for Scheduled Tribes, New Delhi interacted with Sri Atul Bhatt, CMD, RINL, Directors, CGMs and other senior officials of RINL.
Shri Jatothu Hussain, Member National Commission for Scheduled Tribes appreciated the sustained efforts of the RINL management in working towards the welfare of SC&ST employees of RINL.
Shri Jatothu Hussain, Member, National Commission for Scheduled Tribes also interacted with the representatives of Visakhapatnam Steel Plant’s (VSP) SC&ST Employees’ Welfare Association and discussed the issues of SC& ST employees and received memorandum from VSP SC&ST Employees’ Welfare Association.
Earlier, the process of steel making was explained by the senior officials to Shri Jatothu Hussain, Member, National Commission for Scheduled Tribes at the Visitor’s gallery located in Executive director(Works) building. Later, accompanied by the senior officials of RINL, Shri JATOTHU HUSSAIN has visited important production units of Visakhapatnam steel plant.
Shri Jatothu Hussain expressed satisfaction at the neatness, greenery and the technological highlights of Visakhapatnam steel plant.
During the meeting, Shri Atul Bhatt, CMD, RINL briefed the Member that in every domain of activities, RINL is committed to follow Presidential directives in letter and spirit for the welfare of SC&ST both within the Company and also in surrounding communities.
Shri Atul Bhatt, CMD, RINL said that RINL is immensely benefitted by the guidance of the National Commission for Scheduled Tribes from time to time.
Shri Atul Bhatt also informed that RINL has been organising awareness programs to SC&ST Employees Welfare Association, Medical Camps’ and ‘Eye Screening’ camps in the tribal villages of Visakhapatnam District (Araku etc.) on regular basis.
Shri Atul Bhatt CMD RINL also informed that RINL has also been contributing significantly for the Socio-Economic Development of the Scheduled Tribes especially in the area of Health, Education, Drinking Water Sanitation Environment, Sports and Rural Development etc.
Various awareness programs are conducted exclusively for SC&ST employees on the subjects like ‘The Constitution of India’, for the women on ‘women health care’, RINL also provides Free Coaching for Recruitment of Management Trainees & Junior Trainees for SC&ST candidates whenever recruitment schedule is announced and also conducts ‘Computer Training’ Programmes for the children of SC&ST employees.”, Shri Atul Bhatt added.
Especially in the Tribal Areas of erstwhile Visakhapatnam District in the agency area, RINL provided gravity based drinking water supply in the name of ‘Jaladhara’ to 35 Tribal villages of erstwhile Visakhapatnam District. Nearly 10,440 tribal populations have been benefitted from this CSR activity and also installed RO water plant in the surrounding villages of Mines benefitting ST communities.
An exclusive SC&ST Cell is established at RINL with a Liaison Officer in the rank of a Deputy General Manager to monitor reservation in recruitment & promotions as per Presidential Directives and RINL established ‘Dr BR Ambedkar Merit Recognition’ for pursuing professional courses for children of SC & ST employees of RINL.
Sri AK Bagchi, Director ( Projects) and additional charge Director( Operations), Dr SC Pandey, Director (Personnel), Sri Ch SRVGK Ganesh, Director (finance), Sri GVN Prasad, Director(Commercial), CGMs, senior officials also participated in the interaction with the Member, National Commission for Scheduled Tribes (NCST).

স্তীল মন্ত্রালয়
শ্রী জতোথু হুসৈন, মেম্বর, নেসনেল কম্মিসন ফোর সেদ্যুল ত্রাইবনা আর.আই.এন.এল.গী মকোক থোংবা মেনেজমেন্ত অমসুং বিশাখাপতনম স্তীল প্লান্তকী এস.তি. ইমপ্লোইয়ী ৱেলফিয়র এসোসিএসনগী মীহুৎশিংগা উনখ্রে
শ্রী শ্রী জতোথু হুসৈন্না আর.আই.এন.এল.দা এস.সি. অমসুং এস.তি. ইমপ্লোয়ীশিংগী য়াইফনবগীদমক পায়খৎখিবা তোঙান-তোঙানবা থৌরাংশিংবু শিংথাখি
21 JUL 2024 9:30AM by PIB Imphal
বিশাখাপতনম স্তীল প্লান্ততা লৈবা নগর্জুনা সেন্তর ফোর ঐচ.আর.দি.দা ঙরাং পাঙথোকপা মীফম অমদা, শ্রী জতোথু হুসৈন, মেম্বর, নেসনেল কম্মিসন ফোর সেদ্যুল ত্রাইবস, নৈ দিল্লীনা শ্রী অতুল ভারত, সি.এম.দি., আর.আই.এন.এল., দিরেক্তর, সি.জি.এম. অমসুং আর.আই.এন.এল.গী অতৈ মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা লোইননা উনখ্রে।
শ্রী জতোথু হুসৈন, মেম্বর নেসনেল কম্মিসন ফোর সেদ্যুল ত্রাইবসনা আর.আই.এন.এল.দা এস.সি. অমসুং এস.তি. ইমপ্লোইয়ীশিংগী য়াইফনবগীদমক লৌখৎলিবা থৌরাংশিংবু শিংথাখি।
শ্রী জতোথু হুসৈন, মেম্বর নেসনেল কম্মিসন ফোর সেদ্যুল ত্রাইবসনা বিশাখাপতনম স্তীল প্লান্ত (ভি.এস.পি.) এস.সি. অমসুং এস.তি. ইমপ্লোইয়ী ৱেলফিয়র এসোসিএসনগী মীহুৎশিংগা উনখি অমসুং এস.সি. অমসুং এস.তি. ইমপ্লোইয়ীশিংগী খুদোংচাদবশিংগী মতাংদা খন্নখি অমসুং ভি.এস.পি. এস.সি. অমসুং এস.তি. ইমপ্লোইয়ী ৱেলফিয়র এসোসিএসনদগী অইবা চেরোল লৌশিনখি।
অঙনবদা, স্তীল পুথোকপগী থবক অসি মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা শ্রী জতোথু হুসৈন মেম্বর নেসনেল কম্মিসন ফোর সেদ্যুল ত্রাইবসকী মফমদা একজিক্যুতিব দিরেক্তর (ৱার্ক্স)তা লৈবা ভিজিতরশিংগী গেলরীদা তমখি। তুংদা, আর.আই.এন.এল.গী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা লোইননা, শ্রী জতোথু হুসৈন্না ভিশাখাপতনম স্তীল প্লান্তকী মরুওইবা পুথোকপগী য়ুনিত্তা চৎখি।
শ্রী জতোথু হুসৈন্না বিশাখাপতনম স্তীল প্লান্তকী লু নানবা, অশং অমান অমসুং তেক্নোলোজীগী ওইবা অৱাংবা থাক উবদা অপুনবা ফোংদোকখি।
মীফম অদুগী মনুংদা, শ্রী অতুল ভাত, সি.এম.দি., আর.আই.এন.এল.না মেম্বরদা, থবক্কী মায়কৈ খুদিংদা আর.আই.এন.এল.না কম্পেনী মনুংদা অমসুং মপান অনিমক্তা এস.সি. অমসুং এস.তি.গী য়াইফনবগীদমক প্রেজিদেন্সিএল দিরেক্তিবশিং থৱাই নয়াওনা ঙাক্না ইল্লি হায়না ফোঙদোকখি।
শ্রী অতুল ভাত সি.এম.দি., আর.আই.এন.এল.না হায়খি মদুদি আর.আই.এন.এল.না মতম মতমগী মতুং ইন্না নেসনেল কম্মিসন ফোর সেদ্যুল ত্রাইবসতগী লমজিং লমতাক লৌদুনা কান্নবা কয়া ফংলি হায়খি।
শ্রী অতুল ভাতনা মসিমসু হায়খি মদুদি আর.আই.এন.এল.না এস.সি. অমসুং এস.তি. ইমপ্লোইয়ী ৱেলফিয়র এসোসিএসন, মেদিকেল কেম্প, অমসুং 'মীত স্ক্রীনিং' কেম্পশিং বিশাখাপতনম জিলা (অরাকু অসিনচিংবা)গী খুঙ্গংশিংদা চাং নাইনা পাঙথোক্লি।
শ্রী অতুল ভাত সি.এম.দি., আর.আই.এন.এল.না মসিমসু হায়খি মদুদি আর.আই.এন.এল.না সেদ্যুল ত্রাইবশিংগী সোসিও একনোমিক ফগৎনবগীদমক অখনবা মওংদা হকশেল, এজুকেসন, থক্নবা ঈশিং, সেনিতেসন এনভাইরোনমেন্ত, শান্নখোৎনবা অমসুং খুঙ্গং চাউখৎথৌরাং অসিনচিংবশিংগীদমক হোৎনদুনা লাক্লি।
এস.সি. অমসুং এস.তি. ইমপ্লোইয়ীশিংগীদমক অখন্ননা 'ভারতকী সংবিধান'গুম্বা হীরমদা, নুপীশিংগে ওইনা 'নুপীশিংগী হকশেলগী চেকশিন থৌরাং'গুম্বা হীরমদা ভাপ তাহন্নবা থৌরম কয়া পাঙথোক্লি, অমসুং আর.আই.এন.এল.না এস.সি. অমসুং এস.তি. কেন্দিদেতশিংদমক রিক্রুত্মেন্ত সেদ্যুল হেক লাউথোকপগা মেনেজমেন্ত ত্রেনী অমসুং জুনিয়র ত্রেনীগী ফ্রী কোচিং, এস.সি. অমসুং এস.তি. ইমপ্লোইয়ীশিংগী মচাশিংগীদমক 'কম্প্যুতর ত্রেনিং' প্রোগ্রামশিং পাঙথোক্লি।
মমাংদা লৈরম্বা এজেন্সী এরিয়াগী বিশাখাপতনম জিলাগী ত্রাইবেল লমশিংদা আর.আই.এন.এল.না হান্নগী বিশাখাপতনম জিল্লাগী ত্রাইবেল খুঙ্গং ৩৫দা 'জলধরা'গী মিংদা গ্রেভিতীদা য়ুম্ফম ওইবা থক্নবা ঈশিংগী সপ্লাই পীরি। চাউরাক্না ত্রাইবেল মীয়াম ১০৪৪০ রোমদা সি.এস.আর.গী থবক থৌরম অসিদগী কান্নবা ফংখ্রে অমসুং মাইনসগী অকোইবদা লৈবা খুঙ্গংশিংদা আর.ও. ঈশিং পীদুনা এস.তি. খুনাইদা কান্নবা পীরি।
আর.আই.এন.এল.দা লাইএজন ওফিসর অমগা লোইননা দিপ্যুতী জেনরেল মেনেজরগী রেঙ্কতা প্রেজিদেন্সিএল দিরেক্ততিবকী মতুং ইন্না রিক্রুত্মেন্ত অমসুং প্রোমোসন্দা কোতা য়েংশিন্নবগীদমক এস.সি. অমসুং এস.তি. সেল হাংলে অমসুং আর.আই.এন.এল.গী এস.সি. অমসুং এস.তি. ইমপ্লোইয়ীশিংগী মচাশিংদা প্রোফেসনেল কোর্স পীনবগীদমক 'দা. বি.আর. অম্বেদকর মেরিত রিকগনিসন' লিংখৎখ্রে।
শ্রী এ.কে. বাগচি, দিরেক্তর (প্রোজেক্ত) অমসুং এদিসনেল চার্জ দিরেক্তর (ওপরেসন), দা. এস.সি. পান্দে, দিরেক্তর (পার্সনেল), শ্রী সি.ঐচ এস.আর.ভি.জি.কে. গনেশ, দিরেক্তর (ফাইনান্স), শ্রী জি.ভি.এন. প্রসাদ, দিরেক্তর (কম্মর্সিএল), সি.জি.এম.শিং, মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংসু মেম্বর নেসনেল কম্মিসন ফোর সেদ্যুল ত্রাইবস (এন.সি.এস.তি.)গা লোইননা ৱারী শানবা অদুদা শরুক য়াখি।