Ministry of Youth Affairs and Sports
Khelo India Women’s Wushu League Gears Up for Northern Zonal Showdown in Patiala
Ayeera Chisti and Komal Nagar Set to Shine at NSNIS Patiala in Khelo India Women’s Wushu League
“Khelo India women’s League is very important for a lot of girls especially looking at the future and I’m thankful to the government for this”: Ayeera Chisti
“Khelo India Women’s League gives us a good playfield for our performance assessment, understand flaws in our game and areas to work on”: Komal Nagar
08 JUL 2024 2:11PM by PIB Delhi
The upcoming northern zonal round of the Khelo India women’s wushu league is set to draw significant attention, featuring prominent international athletes Ayeera Chisti and Komal Nagar. This competition will take place at the Netaji Subhas National Institute of Sports in Patiala from July 9 to 13, showcasing the talents of 350 athletes across sub-junior, junior, and senior categories. Organized by SAI Patiala, the event will encompass both Sanda (fighting) and Taolu (forms), welcoming participants from Haryana, Punjab, Delhi, Himachal Pradesh, Chandigarh, Uttarakhand, Jammu & Kashmir, and Ladakh.
Department of Sports, Ministry of Youth Affairs and Sports funds the Rs 7.2 lakh prize money competition conducted by the Wushu Federation of India. The top eight wushu athletes from the sub-junior, junior and senior events will get cash incentives.
Following last month's successful South Zonal event in Karnataka, the North Zonal meet marks the next phase in the league's calendar. After the four zonal meets, the national ranking championship will be held.
The women’s wushu league will provide an opportunity to several players wanting to make it big like international medallists Ayeera (18 years) and Komal (19 years), who train at the NSNIS Patiala Centre.
“I am very excited to play in my home ground here in my third Khelo India women’s wushu league, having won gold in the last two championships,” said Ayeera, who debuted in this competition in 2022.
“The Khelo India women’s league is very important for a lot of girls especially looking at the future and I’m thankful to the government for this. As for me, I want to clinch gold medal at the Asian Games in the 52kg category and become the first woman to achieve this feat for India in this weight division. Before that, I am aiming for the gold at the senior Asian championships in China this September,” Ayeera added.
Jammu and Kashmir's Ayeera Chisti looking to clinching her third consecutive gold medal at the Khelo India Women's Wushu League.
Jammu and Kashmir’s Ayeera, who will take part in the senior 52kg Sanda category, won a bronze at the junior wushu world championship in Indonesia in 2022. She also landed a gold at the international wushu championship in Georgia in 2022 as well as a gold at the Russian Moscow Stars Wushu International Championship in 2024.
Chandigarh’s Komal, gold medallist at the Russian Moscow Stars Wushu International Championship 2023 in Sanda, said, “Getting an opportunity to play one more tournament in the calendar year besides the nationals, bolsters our confidence.”
“The Khelo India Women’s League gives us a good playfield for our performance assessment, understand flaws in our game and areas to work on,” said Komal, who started learning self-defence techniques when she was 14.
Chandigarh's Komal with her gold medal at the Russian Moscow Stars Wushu International Championship 2023
About Sports for Women:
Under the Sports for Women Vertical, Khelo India Women's Leagues are structured into two main formats: Major League and City League. These leagues serve as platforms for promoting women's sports across various disciplines. Additionally, leagues are organized within specific age categories or weight categories, tailored to the requirements of each sport.
This approach, supported by the Union Ministry of Youth Affairs and Sports, not only encourages widespread participation among women athletes but also facilitates talent identification and development across different skill levels and age groups nationwide. Through these structured formats, the Khelo India initiative aims to foster a vibrant sports culture and support the growth of female athletes in India.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
খেলো ইন্দিয়া ৱিমেন্স ৱুশু লীগনা পতিয়ালাদা নোরদর্ন জোনেল শোদাউনগীদমক্তা শেম শাখ্রে
পতিয়ালাগী এন.এস.এন.আই.এস.তা পাংথোক্কদৌরিবা খেলো ইন্দিয়া ৱিমেন্স ৱুশু লীগ অসিদা অয়ীরা চিস্তী অমসুং কোমল নগরনা মীথোয় মীহেন্নবা শেম শাখ্রে
“খেলো ইন্দিয়া ৱিমেন্স লীগ অসি নুপীমচাশিংগীদমক্তা, মরু ওইনা, তুংগী মতমদা মিৎয়েং থম্লিবীশিংগীদমক্তা য়াম্না মরু ওইরি অমসুং ঐহাক্না মসিগীদমক্তা সরকারবু থাগৎচনীংই”: অয়ীরা চিস্তী
“খেলো ইন্দিয়া ৱিমেন্স লীগ অসিনা ঐখোয়দা ঐখোয়গী পর্ফোর্মেন্স নৈননবা, ঐখোয়গী মশান্নদা অশোইবা মশক খঙদোক্নবা অমসুং চুম্থোকফম থোকপা মফম খঙদোক্নবা ঐখোয়দা য়াম্না ফবা ফম্বাক অমা পীবিরি”: কোমল নগর
08 JUL 2024 2:11PM by PIB Imphal
ইকুই কুইদবা মতমদা পাংথোক্কদৌরিবা খেলো ইন্দিয়া ৱিমেন্স ৱুশু লীগকী নোরদর্ন জোনেল রাউন্দ অসিনা মীয়ামগী পুক্নিং চীংশিন্নবা শেম শারি অমসুং মসিদা মালেমগী থাক্কী শান্নরোই অয়ীরা চিস্তী অমসুং কোমল নগরশু শরুক য়াগদৌরি। চাংয়েংনবা অসিদা সব-জুনিয়র, জুনিয়র অমসুং সেনিয়র কেতগরী শিনবা থুংবদা শান্নরোই 350না মশাগী হৈ-শিংবা উত্তুনা জুলাই 9 দগী 13 ফাওবা পতিয়ালাগী নেতাজী সুভাস নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ স্পোর্ত্তা পাংথোক্কনি। সাই পতিয়ালানা শীন লাঙদুনা পাংথোক্কদৌরিবা থৌরম অসিদা সন্দা (ফাইতিং) অমসুং তাওলু (ফোর্ম) অনিমক মনুং চনগনি অমসুং হরিয়ানা, পঞ্জাব, দিল্লী, হিমাচল প্রদেশ, চন্দিগর, উত্তরাখন্দ, জম্মু অমসুং কশ্মীর অমদি লদাখকী শান্নরোইশিংনা শরুক য়াগনি।
ৱুশু ফেদেরসন ওফ ইন্দিয়ানা পাংথোক্কদৌরিবা থৌরম অসিগী শেলগী মনা ওইগদৌরিবা লুপা লাক্ষ 7.2গী শেনফম অসি য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্ত মন্ত্রালয়গী স্পোর্ত বিভাগনা পুথোক্লি। সব-জুনিয়র, জুনিয়র অমসুং সেনিয়র ইভেন্তকী মকোক থোংবা শান্নরোই নিপান্না শেলগী মনা ফংগনি।
হৌখিবা থাদা কর্নাতকাদা মায় পাক্না পাংথোকখিবা সাউথ জোনেল ইভেন্তকী মতুংদা নোর্থ জোনেল মীত অসিনা লীগ কেলেন্দরগী মথংগী ফেজ হৌদোক্কনি। জোনেল মীত মরিগী মতুংদা নেস্নেল রেঙ্কিং চেম্পিয়নশিপ অমা পাংথোক্কদবনি।
ৱিমেন্স ৱুশু লীগ অসিনা মালেমগী থাক্তা মেদল লৌরবী অমসুং এন.এস.এন.আই.এস. পতিয়ালাদা ত্রেন তৌখ্রবী অয়ীরা (চহি 18) অমসুং কোমল (চহি 19)গুম্না মায় পাকপা ঙম্বগী খুদোংচাবা কয়া শান্নরোই কয়াদা পীগনি।
“হৌখিবা চেম্পিয়নশিপ অনিদা সনাগী মেদল লৌরবা মতুংদা শান্নগদৌরিবা ঐহাক্কী অহুমশুবা খেলো ইন্দিয়া ৱিমেন্স ৱুশু লীগ অসিদা ঐহাক্না ইশাগী লমদমদা শান্নগদৌরিবা অসিদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওরি”, কম্পিতিসন অসিদা ইং 2022দগী অহানবা ওইনা শরুক য়াবা হৌখিবী অয়ীরানা হায়খি।
“খেলো ইন্দিয়া ৱিমেন্স লীগ অসি নুপীমচাশিংগীদমক্তা, মরু ওইনা, তুংগী মতমদা মিৎয়েং থম্লিবীশিংগীদমক্তা য়াম্না মরু ওইরি অমসুং ঐহাক্না মসিগীদমক্তা সরকারবু থাগৎচনীংই। ঐহাক্কী ওইনদি, এসিয়ন গেম্সকী 52 kg গী কেতগরীদা গোল্দঃ মেদল লৌদুনা অরুম্বগী কেতগরী অসিদা মসিগুম্বা মায় পাকপা ফংবা খ্বাইদগী অহানবা ভারত মচা ওইবা হায়বসি ঐহাক্কী অপাম্বনি। মসিগী মমাংদা, সেপ্তেম্বর থাদা চাইনাদা পাংথোক্কদৌরিবা সেনিয়র এসিয়ন চেম্পিয়নশিপ্তা গোল্দ মেদল লৌবা হায়বসি ঐহাক্কী পান্দম্নি”, অয়ীরানা মখা তাখি।
জম্মু অমসুং কশ্মীরগী অয়ীরা চিস্তীনা খেলো ইন্দিয়া ৱিমেন্স ৱুশু লীগ অসিদা মহাক্কী থংন-থংনবা অহুম্লক শুবা গোল্দ মেদল লৌনবা মিৎয়েং থম্লি।
সেনিয়রগী 52 Kgগী সন্দা কেতগরীদা শরুক য়াগদৌরিবী জম্মু অমসুং কশ্মীরগী অয়ীরানা ইং 2022দা ইন্দোনেসিয়াদা পাংথোকখিবা জুনিয়র ৱর্ল্দ ৱুশু চেম্পিয়নশিপ্তা ব্রোঞ্জ লৌখ্রবনি। ইং 2022দা জিওর্জিয়াদা পাংথোকখিবা ইন্তর্নেস্নেল ৱুশু চেম্পিয়নশিপ অমদি ইং 2024দা পাংথোকখিবা রসিয়ন মোস্কো স্তার্স ৱুশু ইন্তর্নেস্নেল চেম্পিয়নশিপ্তা মহাক্না সনাগী মেদলশু লৌখ্রবনি।
ইং 2023দা পাংথোকখিবা রসিয়ন মোস্কো স্তার্স ৱুশু ইন্তর্নেস্নেল চেম্পিয়নশিপ্তা সন্দাদা সনাগী মেদল লৌখ্রবী চন্দিগরগী কোমলনা হায়খি, “নেস্নেলগী মথক্তা চহিসিমক্তদা তুর্নামেন্ত অমগা শান্নবগী খুদোংচাবা ফংবসিনা ঐহাক্না ইশাদা থাজরিবা অসি য়াম্না হেনগৎহল্লে”।
“খেলো ইন্দিয়া ৱিমেন্স লীগ অসিনা ঐখোয়দা ঐখোয়গী পর্ফোর্মেন্স নৈননবা, ঐখোয়গী মশান্নদা অশোইবা মশক খঙদোক্নবা অমসুং চুম্থোকফম থোকপা মফম খঙদোক্নবা ঐখোয়দা য়াম্না ফবা ফম্বাক অমা পীবিরি”, মশাগী চহি 14 শুবা মতমদা মশাবু ঙাকথোকচনবগী তেক্নিক তম্বা হৌখ্রবী কোমলনা হায়খি।
ইং 2023গী রসিয়ন মোস্কো স্তার্স ৱুশু ইন্তর্নেস্নেল চেম্পিয়নশিপ্তা ফংখিবা মশাগী গোল্দ মেদলগা লোয়ননা চন্দিগরগী কোমল
নুপীগী স্পোর্তকী মতাংদাঃ
স্পোর্ত ফোর ৱিমেন ভর্তিকেলগী মখাদা খেলো ইন্দিয়া ৱিমেন্স ৱুশু লীগ অসি মপুং ওইবা মওং অনিদা খায়দোকই – মেজর লীগ অমসুং সিতী লীগ। লীগশিং অসিনা তোঙান-তোঙানবা দিসিপ্লিন কয়াদা নুপীগী স্পোর্ত হেন্না খুমাং চাউশিলহন্নবা ফম্বাক অমা ওইনা তেংবাংলি। অহেনবা ৱাফম ওইনা, লীগশিং অসি চহি নত্ত্রগা অরুম্বগী অখন্নবা কেতগরীগী মনুংদা পাংথোকই অমসুং মশান্না খুদিংগী মথৌ তাবশিং য়েংদুনা মওং শেম্মি।
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তকী কেন্দ্র মন্ত্রালয়না শৌগৎপা মসিগুম্বা থৌওং অসিনা নুপী শান্নরোইশিংনা মশিং য়াম্না শরুক য়াহনবদা পুক্নিং থৌগৎপগা লোয়ননা লৈবাক শিনবা থুংবগী তোঙান-তোঙানবা স্কিল লেভেল অমসুং চহিগী কাঙলুপকী মনুংদা লৈবা তেলেন্ত মশক খঙদোকপা অমসুং মখোয়গী চাউখৎ থৌরাংদশু তেংবাংই। মসিগুম্বা নীংথিনা মওং শেম্লবা থৌওংশিং অসিগী খুত্থাংদা খেলো ইন্দিয়া খঙথাং অসিনা শান্নবগী মতিক লৈবা চৎনবী অমা শাগৎনবা অমসুং ভারত্তা নুপী শান্নরোইশিং পুথোকপদা শৌগৎনবা পান্দম থম্লি।