Ministry of Finance
Gross GST revenue collection in May 2024 stands at ₹1.73 lakh crore; Records 10% y-o-y growth
₹3.83 lakh crore gross GST revenue collection in FY2024-25 (till May 2024) records 11.3% y-o-y growth
Net Revenue (after refunds) grows 11.6% in FY 2024-25 (till May 2024)
Domestic Gross GST Revenue grows 15.3% in May, 2024
01 JUN 2024 7:03PM by PIB Delhi
The gross Goods and Services Tax (GST) revenue for the month of May 2024 stood at ₹1.73 lakh crore. This represents a 10% year-on-year growth, driven by a strong increase in domestic transactions (up 15.3%) and slowing of imports (down 4.3%). After accounting for refunds, the net GST revenue for May 2024 stands at ₹1.44 lakh crore, reflecting a growth of 6.9% compared to the same period last year.
Breakdown of May 2024 Collections:
• Central Goods and Services Tax (CGST): ₹32,409 crore;
• State Goods and Services Tax (SGST): ₹40,265 crore;
• Integrated Goods and Services Tax (IGST): ₹87,781 crore, including ₹39,879 crore collected on imported goods;
• Cess: ₹12,284 crore, including ₹1,076 crore collected on imported goods.
The gross GST collections in the FY 2024-25 till May 2024 stood at ₹3.83 lakh crore. This represents an impressive 11.3% year-on-year growth, driven by a strong increase in domestic transactions (up 14.2%) and marginal increase in imports (up 1.4%). After accounting for refunds, the net GST revenue in the FY 2024-25 till May 2024 stands at ₹3.36 lakh crore, reflecting a growth of 11.6% compared to the same period last year.
Breakdown of collections in the FY 2024-25 till May, 2024, are as below:
• Central Goods and Services Tax (CGST): ₹76,255 crore;
• State Goods and Services Tax (SGST): ₹93,804 crore;
• Integrated Goods and Services Tax (IGST): ₹1,87,404 crore, including ₹77,706 crore collected on imported goods;
• Cess: ₹25,544 crore, including ₹2,084 crore collected on imported goods.
Inter-Governmental Settlement:
In the month of May, 2024, the Central Government settled ₹38,519 crore to CGST and ₹32,733 crore to SGST from the net IGST collected of ₹67,204 crore. This translates to a total revenue of ₹70,928 crore for CGST and ₹72,999 crore for SGST in May, 2024, after regular settlement.
Similarly, in the FY 2024-25 till May 2024 the Central Government settled ₹88,827 crore to CGST and ₹74,333 crore to SGST from the net IGST collected of ₹154,671 crore. This translates to a total revenue of ₹1,65,081 crore for CGST and ₹1,68,137 crore for SGST in FY 2024-25 till May 2024 after regular settlement.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. Table-1 shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of May, 2024 as compared to May, 2023. Table-2 shows the state-wise figures of post settlement GST revenue of each State for the month of May, 2024.
Chart: Trends in GST Collection
Table 1: State-wise growth of GST Revenues during May, 2024[1]
State/UT
May-23
May-24
Growth (%)
Jammu and Kashmir
422
525
24%
Himachal Pradesh
828
838
1%
Punjab
1,744
2,190
26%
Chandigarh
259
237
-9%
Uttarakhand
1,431
1,837
28%
Haryana
7,250
9,289
28%
Delhi
5,147
7,512
46%
Rajasthan
3,924
4,414
13%
Uttar Pradesh
7,468
9,091
22%
Bihar
1,366
1,521
11%
Sikkim
334
312
-7%
Arunachal Pradesh
120
98
-18%
Nagaland
52
45
-14%
Manipur
39
58
48%
Mizoram
38
39
3%
Tripura
75
73
-3%
Meghalaya
214
172
-20%
Assam
1,217
1,228
1%
West Bengal
5,162
5,377
4%
Jharkhand
2,584
2,700
4%
Odisha
4,398
5,027
14%
Chhattisgarh
2,525
2,853
13%
Madhya Pradesh
3,381
3,402
1%
Gujarat
9,800
11,325
16%
Dadra and Nagar Haveli and Daman & Diu
324
375
16%
Maharashtra
23,536
26,854
14%
Karnataka
10,317
11,889
15%
Goa
523
519
-1%
Lakshadweep
2
1
-39%
Kerala
2,297
2,594
13%
Tamil Nadu
8,953
9,768
9%
Puducherry
202
239
18%
Andaman and Nicobar Islands
31
37
18%
Telangana
4,507
4,986
11%
Andhra Pradesh
3,373
3,890
15%
Ladakh
26
15
-41%
Other Territory
201
207
3%
Center Jurisdiction
187
245
30%
Grand Total
1,14,261
1,31,783
15%
Table-2: SGST & SGST portion of IGST settled to States/UTs in
May (Rs. in crore)
Pre-Settlement SGST
Post-Settlement SGST[2]
State/UT
May-23
May-24
Growth
May-23
May-24
Growth
Jammu and Kashmir
178
225
26%
561
659
17%
Himachal Pradesh
189
187
-1%
435
436
0%
Punjab
638
724
14%
1,604
1,740
8%
Chandigarh
48
54
12%
168
178
6%
Uttarakhand
411
476
16%
666
714
7%
Haryana
1,544
1,950
26%
2,568
3,025
18%
Delhi
1,295
1,477
14%
2,539
2,630
4%
Rajasthan
1,386
1,506
9%
3,020
3,315
10%
Uttar Pradesh
2,384
2,736
15%
5,687
6,848
20%
Bihar
623
695
11%
2,058
2,298
12%
Sikkim
31
26
-15%
84
66
-21%
Arunachal Pradesh
60
45
-26%
187
152
-19%
Nagaland
21
19
-9%
83
79
-4%
Manipur
23
32
35%
77
107
39%
Mizoram
21
22
3%
79
77
-3%
Tripura
40
36
-9%
135
138
2%
Meghalaya
56
52
-7%
158
154
-3%
Assam
488
511
5%
1,170
1,280
9%
West Bengal
1,952
2,030
4%
3,407
3,628
6%
Jharkhand
653
735
13%
976
1,135
16%
Odisha
1,255
1,415
13%
1,676
2,068
23%
Chhattisgarh
583
661
14%
833
1,033
24%
Madhya Pradesh
987
1,028
4%
2,580
2,555
-1%
Gujarat
3,371
3,526
5%
5,156
5,233
2%
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
47
58
23%
92
80
-13%
Maharashtra
7,621
8,711
14%
10,952
12,397
13%
Karnataka
3,022
3,441
14%
5,704
6,062
6%
Goa
182
190
4%
324
321
-1%
Lakshadweep
0
1
478%
7
5
-35%
Kerala
1,040
1,209
16%
2,387
2,497
5%
Tamil Nadu
3,101
3,530
14%
4,829
6,014
25%
Puducherry
36
41
13%
99
106
7%
Andaman and Nicobar Islands
15
18
17%
41
44
5%
Telangana
1,448
1,636
13%
3,024
3,239
7%
Andhra Pradesh
1,048
1,240
18%
2,116
2,597
23%
Ladakh
14
8
-43%
34
24
-27%
Other Territory
16
17
8%
83
66
-20%
Grand Total
35,828
40,265
12%
65,597
72,999
11%

|
শেল-থুম মন্ত্রালয়
মে 2024দা গ্রোস GST রিভেন্যু কল্লেক্সন অসি লুপা করোর লাখ 1.73 লৈখি; 10%গী y-o-y গ্রোথ রেকোর্দ তৌখি
FY2024-25দা (মে 2024 ফাওবা) গ্রোস GST রিভেন্যু কল্লেক্সন অসি লুপা করোর লাখ 3.83 ওইদুনা 11.3%গী y-o-y গ্রোথ রেকোর্দ তৌখি FY2024-25দা (মে 2024 ফাওবা) নেৎ রিভেন্যু (রিফন্দশিংগী মতুংদা) 11.6% হেনগৎলকখি মে 2024দা দোমেস্তিক গ্রোস GST রিভেন্যু 15.3% হেনগৎলকখি
01 JUN 2024 7:03PM by PIB Imphal
মে 2024দা গ্রোস গুদস এন্দ সর্ভিসেস তেক্স (GST) কল্লেক্সন অসি লুপা করোর লাখ 1.73 ওইখি। মসিনা তাকপদা দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনশিং (15.3% ফাওবা) অমসুং ইম্পোর্তশিংদা হন্থরকপনা (4.3% হন্থরকপা) চাউনা হেনগৎলকপনা শাহৌ পীদুনা ইয়র-ওন-ইয়র গ্রোথ 12.4% লৈখি তাক্লি। রিফন্দশিং একাউন্ত তৌরবা মতুংদা মে 2024গী নেৎ GST রিভেন্যু অসি লুপা করোর লাখ 1.44 ওইদুনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা য়েংনবদা চাউনা 6.9%গী গ্রোথ লৈ তাক্লি।
মে 2024 কল্লেক্সনশিংগী ব্রেকদাউন:
- সেন্ত্রেল গ্রোস গুদস এন্দ সর্ভিসেস তেক্স (CGST): লুপা করোর 32,409;
- স্তেৎ গ্রোস গুদস এন্দ সর্ভিসেস তেক্স (SGST): লুপা করোর 40,265;
- ইন্তিগ্রেতদ গ্রোস গুদস এন্দ সর্ভিসেস তেক্স (IGST): লুপা করোর 87,781, ইম্পোর্তেদ গুদসতা কল্লেক্ত তৌখিবা লুপা করোর 39,879 য়াওরগা;
- সেস: লুপা করোর 12,284, ইম্পোর্তেদ গুদসতা কল্লেক্ত তৌখিবা লুপা করোর 1,076 য়াওরগা।
FY 2024-25গী ওইনা মে 2024 ফাওবদা গ্রোস GST কল্লেক্সন অসি লুপা করোর লাখ 3.83 ওইখি। মসিনা তাকপদা দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনশিং চাউনা হেনগৎলকপা (14.2% ফাওবা) অমসুং ইম্পোর্তশিংদা খজিক হেনগৎলকপা (1.4% ফাওবা) চাউনা হেনগৎলকপনা শাহৌ পীদুনা ইয়র-ওন-ইয়র গ্রোথ চাউনা 11.3% লৈখি তাক্লি। রিফন্দশিং একাউন্ত তৌরবা মতুংদা FY 2024-25গী ওইনা মে 2024 ফাওবগী নেৎ GST রিভেন্যু অসি লুপা করোর লাখ 3.36 ওইদুনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা য়েংনবদা চাউনা 11.6%গী গ্রোথ লৈ তাক্লি।
FY 2024-25গী ওইনা মে 2024 ফাওবগী কল্লেক্সনশিংগী ব্রেকদাউন মখাদা পীরি:
- সেন্ত্রেল গ্রোস গুদস এন্দ সর্ভিসেস তেক্স (CGST): লুপা করোর 76,255;
- স্তেৎ গ্রোস গুদস এন্দ সর্ভিসেস তেক্স (SGST): লুপা করোর 93,804;
- ইন্তিগ্রেতদ গ্রোস গুদস এন্দ সর্ভিসেস তেক্স (IGST): লুপা করোর 1,87,404, ইম্পোর্তেদ গুদসতা কল্লেক্ত তৌখিবা লুপা করোর 77,706 য়াওরগা;
- সেস: লুপা করোর 25,544, ইম্পোর্তেদ গুদসতা কল্লেক্ত তৌখিবা লুপা করোর 2,084 য়াওরগা।
ইন্তর-গভর্নমেন্তেল সেত্তলমেন্ত:
মে 2024গী থাদা কেন্দ্র সরকারনা IGSTদা কল্লেক্ত তৌখিবা লুপা করোর 67,204দগী CGSTতা লুপা করোর 38,519 অমসুং SGSTদা লুপা করোর 32,733 সেত্তল তৌখি। মসিনা তাকপদি রিগ্যুলর সেত্তলমেন্তগী মতুংদা মে 2024গী অপুনবা রিভেন্যু অসি CGSTগী লুপা করোর 70,928 অমসুং SGSTগী ওইনা লুপা করোর 72,999 ওইখি হায়বনি।
মতৌ অসুম্না FY 2024-25গী ওইনা মে 2024 ফাওবদা কেন্দ্র সরকারনা IGSTদা কল্লেক্ত তৌখিবা লুপা করোর 154,671 দগী CGSTতা লুপা করোর 88,827 অমসুং SGSTদা লুপা করোর 74,333 সেত্তল তৌখি। মসিনা তাকপদি রিগ্যুলর সেত্তলমেন্তগী মতুংদা FY 2024-25গী ওইনা মে 2024 ফাওবগী অপুনবা রিভেন্যু অসি CGSTগী লুপা করোর 1,65,081 অমসুং SGSTগী ওইনা লুপা করোর 1,68,137 ওইখি হায়বনি।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিগী মনুংদা থাগী গ্রোস GST রিভেন্যুদা লৈরিবা ত্রেন্দশিং উৎলি। তেবল-1না মে 2023গা চাংদম্নবদা মে 2024গী থাদা রাজ্য অমমমদা খোমগৎখিবা GSTগী রাজ্য অমমমগী মশিং উৎলি। তেবল-2না মে 2024গী থাদা রাজ্য অমমমগী পোস্ত সেত্তলমেন্ত GST রিভেন্যুগী রাজ্য অমমমগী মশিং উৎলি।
চার্ত: GST কল্লেক্সনদা লৈরিবা ত্রেন্দশিং
তেবল 1: মে 2024গী মনুংদা লৈখিবা GST রিভেন্যুগী রাজ্য অমমমগী গ্রোথ [1]
রাজ্য/UT
মে-23
মে-24
গ্রোথ (%)
জম্মু অমসুং কাশ্মির
422
525
24%
হিমাচল প্রদেশ
828
838
1%
পঞ্জাব
1,744
2,190
26%
চান্দিগর
259
237
-9%
উত্তরাখন্দ
1,431
1,837
28%
হরিয়ানা
7,250
9,289
28%
দিল্লী
5,147
7,512
46%
রাজস্থান
3,924
4,414
13%
উত্তর প্রদেশ
7,468
9,091
22%
বিহার
1,366
1,521
11%
সিক্কিম
334
312
-7%
অরুনাচল প্রদেশ
120
98
-18%
নাগালেন্দ
52
45
-14%
মনিপুর
39
58
48%
মিজোরাম
38
39
3%
ত্রিপুরা
75
73
-3%
মেঘালয়
214
172
-20%
অসাম
1,217
1,228
1%
ৱেস্ত বেঙ্গল
5,162
5,377
4%
ঝারখন্দ
2,584
2,700
4%
ওরিশা
4,398
5,027
14%
ছত্তিসগর
2,525
2,853
13%
মধ্য প্রদেশ
3,381
3,402
1%
গুজরাত
9,800
11,325
16%
দাদরা অমসুং নগর হবেলি অমদি দামন অমসুং দিয়ু
324
375
16%
মহারাস্ত্র
23,536
26,854
14%
কর্নাতকা
10,317
11,889
15%
গোৱা
523
519
-1%
লক্ষদ্বীপ
2
1
-39%
কেরালা
2,297
2,594
13%
তামিল নাদু
8,953
9,768
9%
পুদুচেরী
202
239
18%
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
31
37
18%
তেলঙ্গানা
4,507
4,986
11%
অন্ধ্র প্রদেশ
3,373
3,890
15%
লদাখ
26
15
-41%
অতৈ তেরিতোরী
201
207
3%
সেন্তর জুরিসদিক্সন
187
245
30%
অপুনবা
1,14,261
1,31,783
15%
তেবল-2: রাজ্যশিং/UT শিংদা সেত্তল তৌখিবা IGSTগী SGST & SGST শরুক
মে (লুপা করোরদা)
সেত্তলমেন্ত মমাংগী SGST
সেত্তলমেন্ত মতুংগী SGST[2]
রাজ্য/UT
মে-23
মে-24
গ্রোথ
মে-24
মে-23
গ্রোথ
জম্মু অমসুং কাশ্মির
178
225
26%
561
659
17%
হিমাচল প্রদেশ
189
187
-1%
435
436
0%
পঞ্জাব
638
724
14%
1,604
1,740
8%
চান্দিগর
48
54
12%
168
178
6%
উত্তরাখন্দ
411
476
16%
666
714
7%
হরিয়ানা
1,544
1,950
26%
2,568
3,025
18%
দিল্লী
1,295
1,477
14%
2,539
2,630
4%
রাজস্থান
1,386
1,506
9%
3,020
3,315
10%
উত্তর প্রদেশ
2,384
2,736
15%
5,687
6,848
20%
বিহার
623
695
11%
2,058
2,298
12%
সিক্কিম
31
26
-15%
84
66
-21%
অরুনাচল প্রদেশ
60
45
-26%
187
152
-19%
নাগালেন্দ
21
19
-9%
83
79
-4%
মনিপুর
23
32
35%
77
107
39%
মিজোরাম
21
22
3%
79
77
-3%
ত্রিপুরা
40
36
-9%
135
138
2%
মেঘালয়
56
52
-7%
158
154
-3%
অসাম
488
511
5%
1,170
1,280
9%
ৱেস্ত বেঙ্গল
1,952
2,030
4%
3,407
3,628
6%
ঝারখন্দ
653
735
13%
976
1,135
16%
ওরিশা
1,255
1,415
13%
1,676
2,068
23%
ছত্তিসগর
583
661
14%
833
1,033
24%
মধ্য প্রদেশ
987
1,028
4%
2,580
2,555
-1%
গুজরাত
3,371
3,526
5%
5,156
5,233
2%
দাদরা অমসুং নগর হবেলি অমদি দামন অমসুং দিয়ু
47
58
23%
92
80
-13%
মহারাস্ত্র
7,621
8,711
14%
10,952
12,397
13%
কর্নাতকা
3,022
3,441
14%
5,704
6,062
6%
গোৱা
182
190
4%
324
321
-1%
লক্ষদ্বীপ
0
1
478%
7
5
-35%
কেরালা
1,040
1,209
16%
2,387
2,497
5%
তামিল নাদু
3,101
3,530
14%
4,829
6,014
25%
পুদুচেরী
36
41
13%
99
106
7%
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
15
18
17%
41
44
5%
তেলঙ্গানা
1,448
1,636
13%
3,024
3,239
7%
অন্ধ্র প্রদেশ
1,048
1,240
18%
2,116
2,597
23%
লদাখ
14
8
-43%
34
24
-27%
অতৈ তেরিতোরী
16
17
8%
83
66
-20%
অপুনবা
35,828
40,265
12%
65,597
72,999
11%