Ministry of Defence
PASSING OUT PARADE OF AGNIVEERS 02/23 BATCH AT INS CHILKA
16 MAR 2024 4:44PM by PIB Delhi
A spectacular Passing Out Parade (POP) of third batch of Agniveers (02/2023) was held at INS Chilka, at Odisha on 15 Mar 24. A total of 2,630 Agniveers including 396 women Agniveers passed out in a post sunset ceremony reviewed by Adm R Hari Kumar, Chief of the Naval Staff. V Adm V Srinivas, Flag Officer Commanding-in -Chief, Southern Naval Command was the conducting officer. Shri Sudarshan Sahoo, the master sculptor and recipient of Padma Shri and Padma Vibhusan was the Guest of Honour for the event. Distinguished sports personality and Arjuna awardee M Suranjay Singh, MCPO I (PT) and various achiever veterans were present for the POP. This momentous event was also witnessed by proud family members of the passing out course. The POP marks the culmination of 16 weeks of ab-initio Naval training and beginning of their new voyage in the Indian Navy.
The CNS congratulated the trainees on parade for their impeccable turn out, good military bearing and smart drill. He highlighted that new challenges are emerging from the global security scenario and hence the training acquired should be well utilised to achieve the desired objectives. He impressed upon the Agniveers to hone their skills, be technologically aware and develop a strong foundation of knowledge, willingness to learn and commitment to perform in their respective fields. He also urged them to uphold Navy's core values of Duty, Honour and Courage while serving the nation with strength and honour. The Reviewing Officer expressed his appreciation to the parents of Agniveers acknowledging their contribution to the country.
The Chief Guest also awarded medals and trophies to the meritorious Agniveers on the occasion. Prathamesh Amit Darekar, Agniveer (SSR), Sanni Kumar Rajak, Agniveer (MR) were awarded Chief of the Naval Staff Rolling Trophy and Gold Medal for Best Agniveer SSR & MR respectively in men's category. Samruddhi Khandave, Agniveer (SSR) was the Best Woman Agniveer in the overall order of merit and was awarded Gen Bipin Rawat Rolling Trophy.
Earlier, during the valedictory function, the Chief of the Naval Staff gave away the overall Championship Trophy to Angad Division and Runners Up Trophy to Shivaji Division. He also unveiled the summer edition of Ankur - the bilingual trainees’ magazine of INS Chilka.
PASSINGOUTPARADEOFAGNIVEERS02-23BATCHATINSCHILKA42U2.jpeg)
PASSINGOUTPARADEOFAGNIVEERS02-23BATCHATINSCHILKA8Q1R.jpeg)
PASSINGOUTPARADEOFAGNIVEERS02-23BATCHATINSCHILKAR8UI.jpeg)
PASSINGOUTPARADEOFAGNIVEERS02-23BATCHATINSCHILKA3V2K.jpeg)

ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଆଇଏନଏସ ଚିଲିକାରେ ଅଗ୍ନିବୀର ୦୨/୨୩ ବ୍ୟାଚ୍ ର ପାସ ଆଉଟ୍ ପରେଡ୍
16 MAR 2024 4:44PM by PIB Bhubaneswar
ଗତ ୧୫ ତାରିଖରେ ଓଡ଼ିଶାର ଆଇଏନଏସ ଚିଲିକା ଠାରେ ଅଗ୍ନିବୀରଙ୍କ ତୃତୀୟ ବ୍ୟାଚ୍ (୦୨/୨୦୨୩)ର ଏକ ଚମତ୍କାର ପାସିଂ ଆଉଟ୍ ପରେଡ୍ (ପିଓପି) ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିଲା। ନୌସେନା ର ମୁଖ୍ୟ ଆଡମିରାଲ ଆର ହରି କୁମାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସମୀକ୍ଷା ପରେ ସୂର୍ଯ୍ୟାସ୍ତ ପରେ ଏକ ସମାରୋହରେ ୩୯୬ ଜଣ ମହିଳା ଅଗ୍ନିବୀରଙ୍କ ସମେତ ସମୁଦାୟ ୨୬୩୦ ଜଣ ଅଗ୍ନିବୀର ଉତ୍ତୀର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଥିଲେ । ଦକ୍ଷିଣ ନୌସେନା କମାଣ୍ଡର ଫ୍ଲାଗ ଅଫିସର କମାଣ୍ଡିଂ-ଇନ୍-ଚିଫ୍ ଭି ଶ୍ରୀନିବାସ ପରିଚାଳନା ଅଧିକାରୀ ଥିଲେ। ମାଷ୍ଟର ମୂର୍ତ୍ତିଶିଳ୍ପୀ ତଥା ପଦ୍ମଶ୍ରୀ ଓ ପଦ୍ମବିଭୂଷଣ ସମ୍ମାନିତ ସୁଦର୍ଶନ ସାହୁ ସମ୍ମାନିତ ଅତିଥି ଭାବେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ। ପିଓପି ପାଇଁ ବିଶିଷ୍ଟ କ୍ରୀଡ଼ାବିତ୍ ତଥା ଅର୍ଜୁନ ପୁରସ୍କାରପ୍ରାପ୍ତ ଏମ୍ ସୁରଞ୍ଜୟ ସିଂହ, ଏମ୍ ସିପିଓ ଆଇ (ପିଟି) ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ସଫଳତା ହାସଲକାରୀ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ। ଏହି ମହତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ପାସିଂ ଆଉଟ୍ ପାଠ୍ୟକ୍ରମର ଗର୍ବିତ ପରିବାର ସଦସ୍ୟମାନେ ମଧ୍ୟ ଦେଖିଥିଲେ। ଏହି ପିଓପି ୧୬ ସପ୍ତାହର ନୌସେନା ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ସମାପ୍ତି ଏବଂ ଭାରତୀୟ ନୌସେନାରେ ସେମାନଙ୍କର ନୂତନ ଯାତ୍ରା ଆରମ୍ଭ ଅଟେ ।
ସିଏନଏସ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ପ୍ୟାରେଡ୍ ରେ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛି, ଯେଉଁମାନେ ଉତ୍ତମ ସାମରିକ ପରିଚାଳନା ଏବଂ ସ୍ମାର୍ଟ ଅଭ୍ୟାସ କରିଛନ୍ତି। ବିଶ୍ୱ ସୁରକ୍ଷା ଦୃଶ୍ୟପଟରୁ ନୂତନ ଆହ୍ୱାନ ସୃଷ୍ଟି ହେଉଛି ଏବଂ ତେଣୁ ଅର୍ଜିତ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣକୁ ଇଚ୍ଛିତ ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ ପାଇଁ ଭଲ ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରାଯିବା ଉଚିତ ବୋଲି ସେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ । ଅଗ୍ନିବୀରମାନେ ନିଜର ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧି କରିବା, ବୈଷୟିକ ଜ୍ଞାନକୌଶଳରେ ସଚେତନ ହେବା ଏବଂ ଜ୍ଞାନର ଏକ ମଜବୁତ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକଶିତ କରିବା, ଶିଖିବା ପାଇଁ ଇଚ୍ଛା ଏବଂ ନିଜ ନିଜ କ୍ଷେତ୍ରରେ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ସେ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଥିଲେ । ଶକ୍ତି ଓ ସମ୍ମାନର ସହ ଦେଶ ସେବା କରିବା ସହିତ ନୌସେନାର କର୍ତ୍ତବ୍ୟ, ସମ୍ମାନ ଓ ସାହସର ମୂଳ ମୂଲ୍ୟବୋଧକୁ ବଜାୟ ରଖିବାକୁ ସେ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ। ସମୀକ୍ଷା ଅଧିକାରୀ ଅଗ୍ନିବୀରଙ୍କ ପିତାମାତାଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରି ଦେଶ ପ୍ରତି ସେମାନଙ୍କ ଅବଦାନକୁ ସ୍ୱୀକାର କରିଥିଲେ।
ଏହି ଅବସରରେ ମୁଖ୍ୟ ଅତିଥି ମେଧାବୀ ଅଗ୍ନିବୀରମାନଙ୍କୁ ପଦକ ଓ ଟ୍ରଫି ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ। ପୁରୁଷ ବର୍ଗରେ ପ୍ରଥମେଶ ଅମିତ ଦାରେକର, ଅଗ୍ନିବୀର (ଏସ୍ଏସ୍ଆର୍), ସନ୍ନି କୁମାର ରଜକ, ଅଗ୍ନିବୀର (ଏମ୍ଆର୍)ଙ୍କୁ ଯଥାକ୍ରମେ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଅଗ୍ନିବୀର ଏସ୍ଏସ୍ଆର୍ ଓ ଏମଆର୍ ପାଇଁ ଚିଫ୍ ଅଫ୍ ଦି ନାଭାଲ୍‌ ଷ୍ଟାଫ୍ ରୋଲିଂ ଟ୍ରଫି ଏବଂ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ପଦକ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା। ସମୃଦ୍ଧି ଖଣ୍ଡଭେ, ଅଗ୍ନିବୀର (ଏସଏସଆର) ସାମଗ୍ରିକ ଯୋଗ୍ୟତା କ୍ରମରେ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ମହିଳା ଅଗ୍ନିବୀର ଥିଲେ ଏବଂ ତାଙ୍କୁ ଜେନେରାଲ ବିପିନ ରାୱତ ରୋଲିଂ ଟ୍ରଫି ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା ।
ଉଦଯାପନୀ ଉତ୍ସବରେ ନୌସେନା ମୁଖ୍ୟ ଅଙ୍ଗଦ ଡିଭିଜନକୁ ସାମଗ୍ରିକ ଚାମ୍ପିୟନଶିପ୍ ଟ୍ରଫି ଓ ଶିବାଜୀ ଡିଭିଜନକୁ ରନର୍ସ ଅପ୍ ଟ୍ରଫି ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ। ସେ ଆଇଏନଏସ ଚିଲିକାର ଦ୍ୱିଭାଷିକ ପ୍ରଶିକ୍ଷାର୍ଥୀ ପତ୍ରିକା ଅଙ୍କୁରର ଗ୍ରୀଷ୍ମ କାଳୀନ ସଂସ୍କରଣ ଉନ୍ମୋଚନ କରିଥିଲେ ।