Prime Minister's Office
PM inaugurates Surat Diamond Bourse
“New diamond has been added to the magnificence of Surat city”
“Surat Diamond Bourse showcases the abilities of Indian designs, designers, materials and concepts. This building is a symbol of New India’s capabilities and resolutions”
“Today, Surat is the Dream City for lakhs of youth”
“People of Surat know Modi’s guarantee for a very long time”
“If Surat decides, then our share in gems-jewelry export can touch double-digit”
“Surat is continuously connecting with international trade centers. Very few cities in the world have such international connectivity”
“If Surat moves forward, Gujarat will move forward. If Gujarat moves forward then the country will move forward”
17 DEC 2023 1:46PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the Surat Diamond Bourse today in Surat, Gujarat. Before the program, the Prime Minister also visited Panchtatva Garden, viewed the Green Building of Surat Diamond Bourse & SPINE-4, and signed the visitor booklet. Earlier in the day, the Prime Minister had also inaugurated the new terminal building at Surat Airport.
Addressing the gathering, the Prime Minister remarked that a new diamond has been added to the magnificence of Surat city. “It is not an ordinary diamond, but the best in the world”, Shri Modi said underlining that the radiance of the Surat Diamond Bourse is overshadowing the largest of edifices in the world. He credited the humbleness of Shri Vallabhbhai Lakhani and Shri Laljibhai Patel and the spirit of taking everyone along behind the success of such a huge mission as he congratulated the entire team of Surat Diamond Bourse on the occasion. “Surat Diamond Bourse will now come to the fore along with India’s pride during discussions about diamond bourses in the world”, he emphasized. The Prime Minister said, “Surat Diamond Bourse showcases the abilities of Indian designs, designers, materials and concepts. This building is a symbol of New India’s capabilities and resolutions.” Shri Modi congratulated the entire diamond industry, the people of Surat, Gujarat and India on the inauguration of the Surat Diamond Bourse. Recalling his walkthrough of the Surat Diamond Bourse earlier today, the Prime Minister highlighted the architecture and mentioned the Green Building which can become an example for environment advocates around the world, the overall architecture of the building which can be used as a tool for learning by architecture and structural engineering students, and the Panchtatva Garden which can be used as an example for a lesson in landscaping.
Talking about the two other gifts for Surat, the Prime Minister mentioned the inauguration of a new airport terminal at Surat and the elevation of the status of Surat Airport as an International airport. The gathering gave a standing ovation for the fulfillment of this long pending demand. He informed about the commencement of the Surat Dubai flight and the soon-to-start flight to Hong Kong. “With Surat, Gujarat now boasts three international airports”, he added.
Throwing light on his personal connections and learning experiences with the city of Surat, the Prime Minister mentioned the spirit of Sabka Saath Sabka Prayas. “The soil of Surat differentiates it from the rest”, Shri Modi said, noting that the cotton produced in the region is unmatched. Highlighting Surat’s journey of highs and lows, the Prime Minister stated that Surat’s magnificence attracted the British when they first came to India. He recalled the time when Surat was the manufacturing hub of the largest ships in the world and the port of Surat would hoist flags of ships from 84 countries. “Now, that number will increase to 125”, he added. Throwing light on the hardships faced by the city, the Prime Minister mentioned serious health ailments and floods and recalled how the spirit of the city was questioned. The Prime Minister expressed confidence noting today’s occasion and mentioned that Surat has become one of the top 10 growing cities in the world. He highlighted Surat’s excellent street food, cleanliness and skill development. He underlined that Surat which was known as the Sun City earlier, transformed itself into Diamond City, Silk City and Bridge City through the hard work and dedication of its people. “Today, Surat is the Dream City for lakhs of youth”, he exclaimed. He also noted Surat’s stride in the IT sector and said that it is historic in itself for a modern city like Surat to get such a magnificent building in the form of Diamond Bourse.
The Prime Minister said, “People of Surat know Modi’s guarantee for a very long time.” He said that the diamond bourse is an example of Modi’s guarantee for the people of Surat. Recalling his interaction with the people associated with the diamond trade and the 2014 World Diamond Conference in Delhi, where special notified zones for the diamond industry were announced, the Prime Minister said that the journey has led to a big diamond center in the form of Surat Diamond Bourse, making possible many aspects of diamond trade under one roof. “For artisan, workman and businessman, for all, Surat Diamond Bourse has become a one-stop shop”, he added. The Bourse will have facilities like international banking, safe vaults and jewelry mall leading to 1.5 lakh new jobs, he informed.
Further dwelling on the capabilities of Surat, the Prime Minister mentioned India’s stride from 10th to 5th place in the world economy. “Now Modi has given the guarantee that, in the third innings, India will be among the top 3 economies of the world”, he said. The government has a roadmap for the next 25 years and is working on the goals of a 5 trillion dollar economy and a 10 trillion dollar economy, he added.
Mentioning the efforts to increase exports, the Prime Minister said that the country’s diamond industry will have a big role to play. He asked the titans of industry to explore ways of increasing Surat’s role in increasing the country’s exports. Stating the leading position of India in diamond jewelry exports, silver cut diamonds and lab-grown diamonds he pointed out that in overall global gems-jewelry exports, India’s share is just 3.5 percent. “If Surat decides, then our share in gems-jewelry export can touch double-digit”, the Prime Minister said, reiterating the government's support for the sector. He mentioned measures like declaring the sector as a focus area for export promotion, promotion of patented design, diversification of export products, collaboration for better technology, promotion of lab-grown or green diamonds and special provisions for green diamonds in the budget. He expressed confidence that the sector is bound to get benefitted from the positive global outlook towards India and the growing stature of ‘Make in India’ brand.
The Prime Minister said that the government is increasing the capacity of Surat to further the potential of the people by giving special emphasis on building modern infrastructure in the city. Highlighting Surat’s connectivity, Shri Modi mentioned Surat International Airport, Metro Rail service, and Surat’s Ports including Hazira Port, deep water LNG terminal and multi-cargo port. “Surat is continuously connecting with international trade centers. Very few cities in the world have such international connectivity”, he added. He also mentioned Surat’s connectivity with the Bullet Train Project and the ongoing work on the Western Dedicated Freight Corridor which will strengthen rail connectivity of Surat to Northern and Eastern India. Delhi-Mumbai Expressway is also going to provide new opportunities to the business of Surat. The Prime Minister urged everyone to take maximum advantage of the city’s modern connectivity and said, “If Surat moves forward, Gujarat will move forward. If Gujarat moves forward then the country will move forward.” Concluding the address, the Prime Minister also conveyed his best wishes for the Vibrant Gujarat Summit scheduled for next month
Governor of Gujarat, Shri Acharya Devvrat, Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel, Union Ministers, Shri Mansukh Mandaviya and Shri Purshottam Rupala, Union Minister of State, Smt Darshana Jardosh, Member of Parliament, Shri C R Patil, Chairman of Surat Diamond Bourse, Shri Vallabhbhai Lakhani and Shri Laljibhai Patel from Dharmanandan Diamond Ltd were present on the occasion.
Background
Surat Diamond Bourse will be the World’s largest and most modern center for international diamond and jewelry business. It will be a global center for trading of both rough and polished diamonds as well as jewelry. Bourse will comprise state-of-the-art ‘Customs Clearance House’ for Import – Export; a Jewelry mall for retail jewelry business and a facility for International Banking and Safe Vaults.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না সুরত দাইমন্দ বোর্স শঙ্গাখ্রে
“সুরত সহরগী মতিক ময়াইদা অনৌবা মনী হাপচিনখ্রে”
“সুরত দাইমন্দ বোর্সনা ভারতকী দিজাইনশিং, দিজাইনরশিং, মেতরিএলশিং অমসুং কনসেপ্তশিংগী মতিক-ময়াই উৎলি। বিল্দিং অসি অনৌবা ভারতকী তৌবা ঙম্বশিং অমসুং ৱাশকশিংগী খুদম অমনি”
“ঙসি, সুরত অসি নহা লাখ কয়াগী দ্রীম সিতী ওইরি”
“সুরতকী মীয়াম্না মোদীগী গরেন্তী অসি য়াম্না শাংলবা মতমদগী খঙদুনা লাকখি”
“করিগুম্বা সুরতনা লেপখ্রবদি জেম্স-জ্বেলরী এক্সপোর্ত্তা ঐখোয়গী শিয়রনা দবল-দিজিৎ য়ৌবা ঙমগনি”
“সুরতনা লেপ্পা লৈতনা ইন্তরনেস্নেল ত্রেদ সেন্তরশিংগী শম্নরি। মালেমগী সহর খরা খক্তদা অসিগুম্বা ইন্তরনেস্নেল কন্নেক্তিবিতী লৈ”
“করিগুম্বা সুরতনা মাংদা চংশিল্লবদি, গুজরাতনা মাংদা চংশিনগনি। করিগুম্বা গুজরাতনা মাংদা চংশিল্লবদি লৈবাক অসিনা মাংদা চংশিনগনি”
17 DEC 2023 1:46PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি গুজরাতকী সুরত্তা সুরত দাইমন্দ বোর্স শঙ্গাখ্রে। থৌরম অসিগী মমাংদা প্রধান মন্ত্রীনা পঞ্চতত্ব গার্দেনদসু চৎখি, সুরত দাইমন্দ বোর্স অমসুং SPINE-4গী গ্রীন বিল্দিং য়েংখি অমসুং বিজিতর বুকলেৎতা খুৎয়েক পীখি। ঙসি অঙনবদা প্রধান মন্ত্রীনা সুরত এয়রপোর্তকী অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিংসু শঙ্গাখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সুরত সহরগী মতিক ময়াইদা অচৌবা মনী অমা হাপচিনখ্রে। “মসি অচম্বা দাইমন্দ নত্তে, মসিদি মালেমগী খ্বাইদগী ফবা অদুনি” হায়না শ্রী মোদীনা ফোঙদোক্লদুনা সুরত দাইমন্দ বোর্সকী মতিক-মঙালনা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা ইদিফিসশিংদগী মগুন লৈবা হেল্লি হায়খি। মহাক্না শ্রী বল্লভভাই লখানি অমসুং শ্রী লালজীভাই পতেলগী অচম্বা মতৌ অমসুং অচৌবা মিসন অসি মাইপাক্নবা মীপুম খুদিংমক লমজিংবগী ৱাখল্লোন অদুবু মহাক্না থৌরম অসিদা সুরত দাইমন্দ বোর্সকী তীম পুম্বদা থাগৎপা ফোঙদোকপদা ফোঙদোকখি। “সুরত দাইমন্দ বোর্সনা হৌজিক মালেমদা দাইমন্দ বোর্সকী মরমদা খন্নবা মতমদা ভারতকী মীংচৎকা লোয়ননা মাংদা থোকপা ঙম্লগনি” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “সুরত দাইমন্দ বোর্স অসিনা ভারতকী দিজাইনশিং, দিজাইনরশিং, মেতরিএলশিং অমসুং কনসেপ্তশিংগী মতিক ময়াই অদু উৎলি। বিল্দিং অসিনা অনৌবা ভারতকী তৌবা ঙম্বশিং অমসুং ৱাশকশিংগী খুদম অমা ওইরি”। শ্রী মোদীনা অপুনবা দাইমন্দ ইন্দস্ত্রী, সুরত, গুজরাত অমসুং ভারতকী মীয়ামবু সুরত দাইমন্দ বোর্স শঙ্গাবদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। ঙসি অঙনবদা সুরত দাইমন্দ বোর্স কোইনা চৎতুনা য়েংখিবগী মতাংদা নীংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা আর্কিতেকচরগী মতাংদা ফোঙদোকখি অমসুং মালেম শিনবা থুংবদা ঙাংনরিবা এনভাইর্নমেন্তগী খুদম ওইবা য়াগদবা গ্রীন বিল্দিংগী মরমদসু পনখি, বিল্দিংগী অপুনবা আর্কিতেকচর অসি আর্কিতেকচর অমসুং স্ত্রকচরেল ইঞ্জিনীয়রিং মহৈরোয়শিংনা তমশিন্নবা তুল অমা ওইনা শিজিন্নবসু য়াগনি অমসুং পঞ্চতত্ব গার্দেন অসিনা লেন্দস্কেপিংদা পরা অম ওইনবগী খুদম ওইনা শিজিন্নবা য়াগনি।
সুরতকী অতোপ্পা খুদোল অনিগী মরমদা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা সুরত্তা অনৌবা এয়রপোর্ত তর্মিনেল শঙ্গাখিবা অমসুং সুরত এয়রপোর্তপু ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্তকী স্তেতস ফংহনখিবগী মতাংদা ফোঙদোকখি। তিল্লিবা মীয়াম্না মতম শাংনা পন্দুনা লৈরকখিবা দিমান্দ অসি থুংহনবগীদমক লেপখৎতুনা ইকাই খুম্নবা উৎখি। মহাক্না হায়খি সুরত দুবাই ফ্লাইৎ হৌখিবা অমসুং হোং কোং ফাওবগী অথুবদা হৌগদৌরিবা ফ্লাইৎকী মরমদসু হায়খি। “সুরতকা লোয়ননা গুজরাত্তা হৌজি ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত অহুম লৈরে” হায়না মহাক্না মখা তাখি।
সুরতকী সহরগা লৈনরিবা মহাক্কী মরী অমসুং মসিদগী ফংখিবা এক্সপরিয়েন্সশিংগী মতমদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা সবকা সাথ সবকা প্রয়াসকী মতাংদা ফোঙদোকখি। “সুরতকী লৈহাও অসিনা অতৈদগী তোঙাল্লি” হায়না শ্রী মোদীনা ফোঙদোক্লদুনা হায় মদুদি রিজন অসিদা পুথোকপা লশিং অসি লম্বা লৈতে। সুরতকী নুংঙাইবা অমসুং অৱাবা খোঙচৎকী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি সুরতকী মতিক ময়াইনা ব্রিতিসনা ভারত্তা অহানবা ওইনা লাকপা মতমদা মখোয়গী পুক্নিং চীংশিনখি। মহাক্না মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা জহাজশিংগী সুরত্তা মেন্যুফেকচরিং হব ওইরমখিবা অমসুং সুরতকী হীথাংফমদা লৈবাক 84দগী জহাজশিংগী ফিরালশিং চীংখৎখিবা মতম অদু নীংশিংখি। “হৌজিক মশিং অসি 125দা হেনগৎলগনি” হায়না মহাক্না মখা তাখি। সহর অসিনা থেংনখিবা অৱাবশিংগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা শাথিরবা হকশেলগী অনাবা অমসুং ঈচাওগী মরমদা পনখি অমসুং সহর অসিগী থৌনাদা করম্না ৱাহং কয়া হংখিবা অদু নীংশিংখি। প্রধান মন্ত্রীনা ঙসিগী থৌরম অসি পল্লদুনা সুরতনা মালেমগী মকোক থংবা খুমাং চাউশিল্লিবা সহর 10গী মনুংদা অমা ওইরগনি হায়না থাজবা ফোঙদোকখি। মহাক্না সুরতকী অথোইবা স্ত্রীত ফুদ, লুনানবা অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্তগী মরমদা পনখি। মহাক্না সুরত অসি সন সিতী হায়না মমাংঙৈদা খঙনরমখিবা অদু দাইমন্দ সিতী, সিল্ক সিতী অমসুং ব্রিদজ সিতী হায়না মাগী মীয়ামগী হোৎনবা কনবা অমসুং কত্থোকপা অসিনা ওন্থোকপা ঙমখি হায়না ফোঙদোকখি। “ঙসি সুরত অসি নহা লাখ কয়াগী দ্রীম সিতী ওইরি” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি সুরতনা IT সেক্তরদা খুমাং চাউশিল্লি অমসুং সুরতগুম্বা মোর্দন সিতী অমনা দাইমন্দ বোর্সকী শক্তমদা অচৌবা বিল্দিং অমা ফংবা অসিমক পুৱারী ওইরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “সুরতকী মীয়াম্না য়াম্না শাংলবা মতমদগী মোদীগী গরেন্তীগী মরমদা খঙদুনা লাকখি”। মহাক্না হায়খি মদুদি দাইমন্দ বোর্স অসি সুরতকী মীয়ামগীদমক মোদীগী গরেন্তীগী খুদম অমনি। দাইমন্দ ত্রেদকা খুৎশম্নরিবা মীওইশিংগা মহাক্না ৱারী শাখিবা অমসুং 2014 ৱর্ল্দ দাইমন্দ কনফরেন্স দিল্লীদা পাঙথোকখিবা অদুদা দাইমন্দ ইন্দস্ত্রীগীদমক স্পেসিএল নোতিফাইদ জোনশিং লাউথোকখিবা অদু নীংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি খোঙচৎ অসিনা সুরত দাইমন্দ বোর্সকী শক্তমদা অচৌবা দাইমন্দ সেন্তর অমা পুরক্তুনা মফম অমদা দাইমন্দ ত্রেদকী লম কয়া ওইথোকপা য়াহল্লি। “আর্তিসান, শিন্মী অমসুং বিজিনেসমেন, পুম্নমক্কীদমক সুরত দাইমন্দ বোর্স অসি ৱান-স্তোপ সোপ অমা ওইরি” হায়না মহাক্না মখা তাখি। বোর্সতা ইন্তরনেস্নেল বেঙ্কিং, সেফ ভোল্তশিং অমসুং জ্বেলরী মোলগুম্বা ফেসিলিতীশিং লঙগনি মসিনা অনৌবা থবক লাখ 1.5 পীরগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
সুরতকী তৌবা ঙম্বশিংগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ভারতনা মালেমগী ইকনোমীদা 10শুব মফমদগী 5 শুবা মফমদা কাখৎখি হায়খি। “হৌজিক মোদীনা গরেন্তী পীরি মদুদি অহুমশুবা ইন্নিংসতা ভারতনা মালেমগী মকোক থংবা ইকনোমী 3গী মনুংদ অমা ওইরগনি” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। সরকারনা মথংগী চহি 25গী রোদমেপ শেমখ্রে অমসুং ত্রিলিয়ন দোলর 5 ইকনোমী অমসুং ত্রিলিয়ন দোলর 10 ইকনোমীগী পান্দমশিং ফংনবা চংশিল্লি, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
এক্সপোর্তশিং হেনগৎহন্নবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক্কী দাইমন্দ ইন্দস্ত্রীআ মসিদা অচৌবা থৌদাং লৌগনি। মহাক্না ইন্দস্ত্রীগী তাইতানশিংনা লৈবাক্কী এক্সপোর্তশিং হেনগৎহনবদা সুরতকী থৌদাং হেনগৎহন্নবা লম্বীশিং পুথোক্নবা হায়খি। ভারতনা দাইমন্দ জ্বেলরী এক্সপোর্তশিং, সিলভর কত দাইমন্দশিং অমসুং লেব-গ্রোন দাইমন্দশিংদা কল্লিবা মকোক থংবা মফম অসিগী মতাংদা পল্লদুনা হায়খি মদুদি অপুনবা গ্লোবেল জেম্স-জ্বেলরী এক্সপোর্তশিংদা ভারতকী শিয়র অসি শুপ্নগী চাদা 3.5 ওইরি। “করিগুম্বা সুরতনা লেপখ্রবদি জেম্স-জ্বেলরী এক্সপোর্তদা ঐখোয়গী শিয়রনা দবল-দিজিৎ য়ৌবা ঙমগনি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোক্লদুনা সরকারনা সেক্তর অসি শৌগৎলি হায়না নৌহৌনা ফোঙদোকখি। মহাক্না সেক্তর অসি এক্সপোর্ত প্রমোসন, পেতেন্তেদ দিজাইন প্রমোসন তৌবা, এক্সপোর্ত প্রদক্তশিং দাইভর্সিফিকেসন তৌবা, হেন্না ফবা তেক্নোলোজীগীদমক কোল্লাবোরেসন তৌবা, লেব-গ্রোন নত্ত্রগা গ্রীন দাইমন্দশিংগী প্রমোসন তৌবা অমসুং ফোকস এরিয়া ওইনা লাউথোকখিবা অমসুং বজেৎতা গ্রীন দাইমন্দশিংগীদমক অখন্নবা প্রোবিজনশিংগুম্বা খোঙথাংশিং পনখি। মহাক্না সেক্তর অসিনা ভারতকী পোজিতিব গ্লোবেল আউৎলুক্তগী অমসুং ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ ব্রান্দগী হেনগৎলক্লিবা থাক্তগী কান্নবা ফংলগনি হায়না থাজবা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি সরকারনা সহরদা মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা অখন্নবা মীৎয়েং চংদুনা মীয়ামগী মতিক ময়াই হেন্না হেনগৎহন্নবা সুরতকী কেপাসিতী হেনগৎহল্লি। সুরতকী কন্নেক্তিবিতীগী মতাংদা পল্লদুনা শ্রী মোদীনা সুরত ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত, মেত্রো রেল সর্ভিস, অমসুং হাজিরা পোর্ত য়াওনা সুরতকী পোর্ত, দীপ ৱাতর LNG তর্মিনেল অমসুং মলতি-কার্গপ পোর্তকী মতাংদা পনখি। “সুরতনা ইন্তরনেস্নেল ত্রেদ সেন্তরশিংগা লোয়ননা লেপ্পা লৈতনা কন্নেক্ত তৌরি। মালেমদা সহর খরা খক্তনা অসিগুম্বা ইন্তরনেস্নেল কন্নেক্তিবিতী লৈ” হায়না মহাক্না মখা তাখি। মহাক্না বুল্লেৎ ত্রেন প্রোজেক্তকা লোয়ননা সুরতকী কন্নেক্তিবিতী অমসুং অৱাং অমসুং নোংপোক থংবা ভারতকা সুরতকা রেল কন্নেক্তিবিতী মপাঙ্গল কনখৎহনগদৌরিবা ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোরগী হৌজিক থবক পাইখৎলিবা অসিগী মতাংদসু পনখি। দিল্লী-মুম্বাই এক্সপ্রেসৱেনা সুরতকী বিজিনেস্তা অনৌবা খুদোংচাবশিং পীরগনি। প্রধান মন্ত্রীনা মীপুম খুদিংমক্তা সহরগী মোদর্ন কন্নেক্তিবিতীগী খ্বাইদগী চাউনা কান্নবা লৌনবা হায়খি অমসুং “করিগুম্বা সুরতনা মাংদা চংশিল্লবদি, গুজরাতনা মাংদা চংশিনগনি। করিগুম্বা গুজরাতনা মাংদা চংশিল্লবদি লৈবাক অসিনা মাংদা চংশিনগনি” হায়খি। ৱারোল পীবা লোইশিনবদা প্রধান মন্ত্রীনা মথংগী থাদা পাঙথোক্কদবা বাইব্রেন্ত গুজরাত সম্মিৎকীদমক য়াইফ পাউজেল পীখি।
থৌরম অদুদা গুজরাতকী রাজ্যপাল, শ্রী অচার্য়া দেবরত, গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল, কেন্দ্রগী মন্ত্রীশিং, শ্রী মনসুখ মন্দাবিয়া, অমসুং শ্রী পুরশোপত্তম রুপালা, কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রীশিং, শ্রীমতি দরশানা জরদোশ, মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত, শ্রী সি আর পতিল, সুরত দাইমন্দ বোর্সকী চিয়রমেন, শ্রী বল্লভভাই লাখানি অমসুং ধারমান্দন দাইমন্দ লিমিতেদকী শ্রী লালজিভাই পতেলনা শরুক য়াখি।
বেকগ্রাউন্দ
প্রধান মন্ত্রীনা সুরত দাইমন্দ বোর্সসু শঙ্গাগনি‍। মসিনা মালেমগী দাইমন্দ অমদি সনা লিক্কোনগী করবারগী খ্বায়দগী চাউবা অমদি মতমগা চুনবা মফম অমা ওইরগনি‍। মসি নান্থোকত্রিবা অমদি নীংথিনা নান্থোক্লবা দাইমন্দ লোয়ননা সনা লিক্কোন লল্লোন ইতিক তৌবগী মালেমগী ওইবা মফম অমা ওইগনি‍। বর্স অসিদা ইম্পোর্ত-এক্সপোর্তকী স্তেত ওফ দি আর্ত ‘কস্তম্স ক্লিয়রেন্স হাউস’; সনা লিক্কোনগী রিতেল বিজিনেসশিংগী জিৱেল্লরী মোল অমদি সেফ ভোল্ত য়াওবা ইন্তরনেস্নেল বেঙ্কিংগী খুদোংচাবশিং য়াওরি‍।
A symbol of steadfast commitment to excellence in the realm of precious gems, the Surat Diamond Bourse is a game-changer for the country’s economy. https://t.co/bsldYuYRjk
— Narendra Modi (@narendramodi) December 17, 2023
आज सूरत शहर की भव्यता में एक और डायमंड जुड़ गया है।
और डायमंड भी छोटा-मोटा नहीं है बल्कि ये तो दुनिया में सर्वश्रेष्ठ है। pic.twitter.com/To84moPzeX
— PMO India (@PMOIndia) December 17, 2023
The new Terminal Building of Surat Airport has been inaugurated today. With this, Surat Airport has also got the status of international airport. pic.twitter.com/yupor7oe5K
— PMO India (@PMOIndia) December 17, 2023
कामगार हो, कारीगर हो, व्यापारी हो, सबके लिए सूरत Diamond Bourse वन स्टॉप सेंटर है। pic.twitter.com/fDXVmKGwRR
— PMO India (@PMOIndia) December 17, 2023
Today, the global discourse is centered around India.
'Made in India' has become an influential brand. pic.twitter.com/lp6zslx5Xu
— PMO India (@PMOIndia) December 17, 2023