Ministry of Information & Broadcasting
PM interacts with beneficiaries of Viksit Bharat Sankalp Yatra
Beneficiary from Assam shares success story with PM
Kalyani Rajbongshi impresses PM with her zeal for social service
Union Minister Sarbananda Sonowal and Kiren Rijiju witness live screening of PM's programme from Assam
16 DEC 2023 7:28PM by PIB Guwahati
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted and addressed the beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY) via video conferencing today. This was the third such interaction during this Yatra. Addressing the gathering, the Prime Minister informed that in its one-month journey, VBSY has reached thousands of villages as well as 1500 cities which include smaller cities and towns.
Connecting with the journey of VBSY, the Prime Minister interacted with people from rural areas where he spoke about PM Kisan Samman Nidhi, natural farming, aspects of rural economy, and making India’s villages developed. Noting the involvement of a large number of people from urban areas in today's program, PM Modi said that today’s focus will be on urban development.
Thousands of Viksit Bharat Sankalp Yatra beneficiaries from across the country including Assam joined the event.
Smt Kalyani Rajbongshi, a beneficiary from Noonmati, Guwahati, shared her experience with the PM. She explained how government schemes like DAY-NULM, PMFME have transformed her life from a homemaker to a self-reliant woman. She informed that she availed the benefits from both the State and Central government and started her journey. She first started with a mushroom unit with a revolving fund of Rs. 10,000, after which she opened a food processing unit. After this, she founded an Area Level Federation with 200 women. Talking more about her journey she said how she motivated other women in her locality to join SHGs and to get bank loans under various government schemes.
Smt Rajbongshi also informed the PM that she has received the prestigious Assam State civilian award ‘Assam Gaurav Award' for educating the vendors to take the benefit from PM SVANidhi scheme.
When PM Shri Modi asked her experience about the VBSY IEC Van, she replied that the people of her area enthusiastically welcomed the van and are taking the benefits from it. The PM appreciated her and said that she is not only doing good work through SHG, she is also helping the society. The PM encouraged her and said that she is an example of woman getting atmanirbhar and benefiting the society.
The programme was also joined by a large number of Union Ministers, MPs, MLAs and local level representatives. Live screening of the programme was arranged at various locations of Assam.
In Assam Shri Sarbananda Sonowal, Union Minister for Ports, Shipping and Waterways and AYUSH joined to witness live screening of PM's programme on Viksit Bharat Sankalp Yatra in Dibrugarh district. Shri Sarbananda Sonowal in his speech said that the aim of VBSY is to reach all the eligible beneficiaries to ensure the success of the schemes. He said that under the able leadership of PM Shri Narendra Modi the country is today moving forward towards becoming a more powerful nation. Talking about the “Modi Ki Guarantee” IEC Van the minister said that the Van ensures that each and every beneficiary in each corner of the country will avail the benefits of the scheme. He said that this government has taken all the initiatives in last nine and half years to make every individual empowered.
Shri Kiren Rijiju, Union Minister of Earth Sciences also joined the live screening of PM’s interaction from Golaghat.
During the programme, Prime Minister also flagged off the Viksit Bharat Sankalp Yatra in Rajasthan, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Telangana and Mizoram.
Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country with the aim to attain saturation of flagship schemes of the government through ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time bound manner.
In a short span of just one month, the Yatra has reached more than 2.50 Crore citizens across 68,000 Gram Panchayats (GPs) in the country. Further, nearly 2 Crore individuals have taken Viksit Bharat Sankalp and over 2 Crore beneficiaries of Central Government Schemes have shared their experiences under ‘Meri Kahani Meri Zubani’ initiative.

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ বাৰ্তালাপ
অসমৰ হিতাধিকাৰীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীক অৱগত কৰিলে সফলতাৰ কাহিনী
সমাজসেৱাৰ প্ৰতি দেখুওৱা কল্যাণী ৰাজবংশীৰ ধাউতিৰ বিষয়ে জানিব পাৰি আপ্লুত হৈ পৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদী
অসমৰ পৰা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যসূচীৰ লাইভ স্ক্ৰীণিং প্ৰত্যক্ষ কৰে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱাল আৰু কিৰেণ ৰিজিজুৱে
16 DEC 2023 7:28PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ (ভিবিএছৱাই) হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰাৰ লগতে ভাষণ প্ৰদান কৰে । চলিত যাত্ৰাৰ সময়ত এয়ৈা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ তৃতীয়টো বাৰ্তালাপ আছিল। সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এমহীয়া বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা হাজাৰ হাজাৰ গাওঁৰ লগতে ১৫০০ খন চহৰত উপস্থিত হৈছে৷ সেইবোৰৰ ভিতৰত সৰু চহৰসমূহো অন্তৰ্ভুক্ত হৈ আছে।
বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ সৈতে সংগতি ৰাখি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গ্ৰাম্য অঞ্চলৰ লোকসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে ৷এই বাৰ্তালাপৰ সময়ত তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী কিষাণ সন্মান নিধি, প্ৰাকৃতিক কৃষি, গ্ৰাম্য অৰ্থনীতিৰ সবলীকৰণৰ নানান দিশ আৰু ভাৰতৰ গাওঁসমূহৰ বিকাশৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰে। আজিৰ কাৰ্যসূচীত নগৰাঞ্চলৰ বহু সংখ্যক লোক জড়িত থকাৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয় যে আজিৰ গুৰুত্ব নগৰ উন্নয়নৰ বিষয়ত হ'ব।
অসমকে ধৰি সমগ্ৰ দেশৰ হাজাৰ হাজাৰ বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ হিতাধিকাৰীয়ে অনুষ্ঠানটোত যোগদান কৰে।
গুৱাহাটীৰ নুনমাটিৰ এগৰাকী হিতাধিকাৰী শ্ৰীমতী কল্যাণী ৰাজবংশীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে তেওঁৰ অভিজ্ঞতাৰ কথা বিনিময় কৰে৷ কেনেদৰে ডিএৱাই-এনইউএলএম, পিএমএফএমইৰ দৰে চৰকাৰী আঁচনিয়ে তেওঁৰ জীৱন এগৰাকী গৃহিণীৰ পৰা এগৰাকী আত্মনিৰ্ভৰশীল মহিলালৈ ৰূপান্তৰিত কৰিছে সেই বিষয়ে শ্ৰীমতী কল্যাণী ৰাজবংশীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ আগত প্ৰকাশ কৰে৷ তেওঁ জনায় যে তেওঁ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰ উভয়ৰে পৰা লাভালাভ অৰ্জন কৰিছে আৰু প্ৰগতিৰ এক নতুন যাত্ৰা আৰম্ভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। তেওঁ প্ৰথমে ১০,০০০ টকাৰ ঘূৰ্ণীয়মান পুঁজিৰ সৈতে এটা কাঠফুলা গোট আৰম্ভ কৰিছিল, তাৰ পিছত তেওঁ খাদ্য প্ৰক্ৰিয়াকৰণ গোট এটা খুলিছিল। ইয়াৰ পিছত, তেওঁ ২০০ গৰাকী মহিলাৰ সৈতে এটা গোট প্ৰতিষ্ঠা কৰে।তেওঁৰ এই যাত্ৰাত শ্ৰীমতী কল্যাণী ৰাজবংশীয়ে কেনেকৈ তেওঁৰ অঞ্চলৰ আন মহিলাসকলক আত্মসহায়ক গোটত যোগদান কৰিবলৈ আৰু বিভিন্ন চৰকাৰী আঁচনিৰ অধীনত বেংকৰ ঋণ লাভ কৰিব পাৰি সেই বিষয়ত অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল সেই বিষয়ে মোদীৰ আগত বিৱৰি কয়৷
শ্ৰীমতী ৰাজবংশীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীক লগতে জনায় যে তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী স্ব-নিধি আঁচনিৰ পৰা লাভ অৰ্জন কৰাৰ বিষয়ত বিক্ৰেতাসকলক শিক্ষিত কৰাৰ বাবে চলোৱা প্ৰচেষ্টাৰ স্বীকৃতি স্বৰূপে অসম ৰাজ্যিক অসামৰিক বঁটা 'অসম গৌৰৱ বঁটা' লাভ কৰিছে।
যেতিয়া প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীয়ে ভিবিএছৱাই আইইচি ভানৰ বিষয়ে তেওঁৰ অভিজ্ঞতা বিষয়ে সুধিছিল, তেতিয়া তেওঁ উত্তৰ দিছিল যে তেওঁৰ অঞ্চলৰ লোকসকলে উৎসাহেৰে ভানখনক আদৰণি জনাইছে আৰু ইয়াৰ লাভালাভসমূহ গ্ৰহণ কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁক প্ৰশংসা কৰি কয় যে তেওঁ কেৱল আত্মসহায়ক গোটৰ জৰিয়তে ভাল কাম কৰাই নহয়, তেওঁ সমাজকো সহায় কৰি আহিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁক উৎসাহিত কৰে আৰু কয় যে শ্ৰীমতী কল্যাণী ৰাজবংশী আত্মনিৰভৰ আৰু সমাজক লাভাৱান্বিত কৰা মহিলাসকলৰ এক জ্বলন্ত উদাহৰণ।
এই কাৰ্যসূচীত বৃহৎ সংখ্যক কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী, সাংসদ, বিধায়ক আৰু স্থানীয় পৰ্যায়ৰ প্ৰতিনিধিয়েও যোগদান কৰে। অসমৰ বিভিন্ন স্থানত অনুষ্ঠানটোৰ লাইভ স্ক্ৰীণিঙৰ ব্যৱস্থা কৰা হয়৷
অসমত কেন্দ্ৰীয় বন্দৰ, জাহাজ আৰু জলপথ তথা আয়ুষ দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে ডিব্ৰুগড় জিলাত বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যসূচীৰ লাইভ স্ক্ৰীণিং প্ৰত্যক্ষ কৰে। শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে তেওঁৰ ভাষণত কয় যে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ লক্ষ্য হৈছে আঁচনিসমূহৰ সফলতা নিশ্চিত কৰাৰ বাবে সকলো যোগ্য হিতাধিকাৰীৰ ওচৰলৈ যোৱা। তেওঁ কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ সবল নেতৃত্বত দেশখন আজি অধিক শক্তিশালী ৰাষ্ট্ৰ হোৱাৰ দিশত আগবাঢ়িছে। "মোদী কি গেৰাণ্টি" আইইচি ভানৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰি মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে এই ভানে নিশ্চিত কৰিছে যে দেশৰ প্ৰতিটো কোণৰ প্ৰতিজন হিতাধিকাৰীয়ে আঁচনিখনৰ লাভালাভ অৰ্জন কৰিব পাৰিব। তেওঁ কয় যে এই চৰকাৰে প্ৰতিজন ব্যক্তিক বিভিন্ন দিশত সবল কৰি তোলাৰ বাবে যোৱা চাৰে নটা বছৰত বিভিন্ন ধৰণৰ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে।
কেন্দ্ৰীয় ভূ-বিজ্ঞান দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী কিৰেণ ৰিজিজুৱেও গোলাঘাটৰ পৰা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তালাপৰ পোনপটীয়া স্ক্ৰীণিং কাৰ্যসূচীত যোগদান কৰে।
এই কাৰ্যসূচীৰ সময়তে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজস্থান, মধ্য প্ৰদেশ, ছত্তীশগড়, তেলেংগানা আৰু মিজোৰামত বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ শুভাৰম্ভ কৰে।
চৰকাৰী আঁচনিসমূহৰ লাভালাভ নিৰ্দিষ্ট সময়সীমাৰ ভিতৰত সকলো লক্ষ্যযুক্ত হিতাধিকাৰীৰ ওচৰত উপনীত কৰোৱাবলৈ তথা চৰকাৰৰ ফ্লেগশ্বিপ আঁচনিসমূহৰ সফল ৰূপায়ণৰ লক্ষ্যৰে সমগ্ৰ দেশতে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা আৰম্ভ কৰা হৈছে।
মাত্ৰ এমাহৰো কম সময়ৰ ভিতৰতে, এই যাত্ৰা দেশৰ৬৮,০০০ গাওঁ পঞ্চায়তৰ (জিপি) ২.৫০ কোটিৰো অধিক লোকৰ ওচৰত উপস্থিত হৈছে। তদুপৰি, প্ৰায় ২ কোটি লোকে বিকশিত ভাৰত সংকল্প গ্ৰহণ কৰিছে ৷ লগতে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ আঁচনিসমূহৰ ২ কোটিৰো অধিক হিতাধিকাৰীয়ে 'মেৰী কাহানী মেৰী জুৱানী' উদ্যোগৰ অধীনত তেওঁলোকৰ অভিজ্ঞতাৰ বিনিময় কৰিছে৷