Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Viksit Bharat Sankalp Yatra started from 68 tribal districts spread across the country
Lakhs of people are enthusiastically joining 'Modi's Guaranteed Vehicle' in villages, towns and cities
Union Minister Shri Narendra Singh Tomar is monitoring the Yatra, with the help of 140 crore countrymen the country will develop
06 DEC 2023 5:34PM by PIB Delhi
Vikasit Bharat Sankalp Yatra campaigns are being held across the country to raise awareness through outreach activities and achieve saturation of various welfare programs launched by the Centre. The Vikasit Bharat Sankalp Yatra was flagged off by Prime Minister Narendra Modi on November 15th on the occasion of Janjatiya Gaurav Divas at Khunti, Jharkhand. The yatra aims to cover all gram panchayats and urban local bodies through IEC vans and camps of various schemes organised at each location.
Union Agriculture and Farmers Welfare Minister Shri Narendra Singh Tomar is monitoring of Vikas Bharat Sankalp Yatra daily for its smooth operations. Shri Tomar is taking information about the progress of Vikas Bharat Sankalp Yatra from the nodal officers and other top officials of the states through meetings/virtual meetings. Shri Tomar said that the Central Government is trying to cover more than 2.6 lakh Gram Panchayats as well as other areas by 26th January through the Yatra. In last two days, Shri Tomar held meetings with Gujarat, Maharashtra, Goa, Daman-Diu, Lakshadweep, Andaman and Nicobar and said that through the Yatra, the eligible beneficiaries should definitely get the benefits and the schemes should be taken to the common people. The minister said that Prime Minister Shri Modi has pledged to all to make India a developed nation by the year 2047 and everyone has to work to make this entire program successful in the direction of making Prime minister’s dream a reality with the support of 140 crore countrymen. The minister reiterated PM’s resolve that every section of the society across the country should be connected with the resolve of a developed India and every section should develop, empower them so that our country can be fully developed by 2047 and take Mother India to the pinnacle of ultimate glory.
Currently the Yatra is going on in 26 states/UTs. So far, about 30 thousands Gram Panchayats have been covered, where about 80 lakh people have participated and took a pledge to create a developed India. Digitally enabled Information, Education and Communication (IEC) vans were deployed in the yatra, which are continuously touring and creating awareness for more than 17 rural schemes and 5 tribal schemes. The vans are also spreading awareness about 17 urban schemes in the urban bodies. Various activities and services like general health camps, TB screening, sickle cell screening camps etc. are also being conducted during the programmes, in which lakhs of people are participating enthusiastically. Campaigns like PM Ujjwala enrolment, My Bharat volunteer registration, distribution of Ayushman cards are being run during the programs. To capture the details of the programme, an IT portal (Vikas Bharat Sankalp website) has been developed which displays various data and photos/videos captured during the program through various dashboards and reports.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা ত্রাইবেল দিস্ত্রিক্ত 68দগী বিক্ষিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা হৌখ্রে
মীওই লাখ কয়ানা খুঙ্গংশিং, তাউনশিং অমসুং সহরশিংদা ‘মোদীগী গরেন্তী ভেহিকল’দা থৱায় য়াওনা য়াওশিল্লি
কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমরনা য়াত্রা অসি য়েংশিল্লি, লোয়ননা ইরৈবাকচা করোর 140গী মতেংগা লোয়ননা লৈবাক অসি চাউখৎকনি
06 DEC 2023 5:34PM by PIB Imphal
আউৎরীচ এক্তিবিতীশিংগী খুত্থাংদা এৱের্নেস পীনবা অমসুং কেন্দ্রনা হৌদোকখিবা তোঙান-তোঙানবা য়াইফ-থৌরাংগী প্রোগ্রামশিংগী সেচুরেসন ফংবা ঙম্নবা লৈবাক শিনবা থুংবদা বিক্ষিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা কেম্পেনশিং চত্থরি। বিক্ষিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা অসি ঝারখন্দগী খুন্তিদা পাঙথোকপা জনজাতীয় গৌরব দিবসকী থৌরমদা নবেম্বর 15দা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা লমথাখি। য়াত্রা অসিনা IEC ভেনশিংগী খুত্থাংদা গ্রাম পঞ্চায়ৎ অমসুং অর্বান লোকেল বোদীশিং কোনশিন্নবা অমসুং লোকেসন অমমমদা তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিংগী কেম্পশিং পাঙথোক্নবা পান্দম থম্মি।
.কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাং মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমরনা অপনবা লৈতনা ওপরেসন তৌনবগীদমক বিক্ষিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা নুমিৎ খুদিংগী য়েংশিল্লি। শ্রী তোমরনা মীফমশিং/ভর্জুএল মীফমশিংগী খুত্থাংদা রাজ্যশিংগী নোদেল ওফিসরশিং অমসুং অতৈ মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংদগী বিক্ষিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী মরমদা ই-পাউ লৌরি। শ্রী তোমরনা হায়খি কেন্দ্র সরকারনা য়াত্রা অসিগী খুত্থাংদা জনুৱারী 26 ফাওদা গ্রাম পঞ্চায়ৎ লাখ 2.6 লোয়ননা অতোপ্পা মফমশিং কোনশিন্নবা হোৎনরি। হৌখিবা নুমিৎ নিনি অসিদা শ্রী তোমরনা গুজরাত, মহারাস্ত্র, গোৱা, দামন-দিয়ু, লক্ষদ্বীপ, অন্দমান অমসুং নিকোবরগা মীফমশিং পাঙথোকখি অমসুং হায়খি মদুদি য়াত্রা অসিগী খুত্থাংদা ইলিজিবল ওইবা বেনিফিসরীশিংনা কান্নবশিং শোইদনা লৌগদবনি অমসুং স্কিমশিং অসি মীচম মীয়ামদা য়ৌহনগদবনি। মন্ত্রীনা হায় প্রধান মন্ত্রী শ্রী মোদীনা 2047 ফাওবদা ভারতপু চাউখৎপা লৈবাক অমা ওইহন্নবা পুম্নমক্তা ৱাশকখি অমসুং মীপুম খুদিংমক্না অপুনবা প্রোগ্রাম অসি মাইপাকপা ওইহন্দুনা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান অসি প্রজা করোর 140গী মতেংগা লোয়ননা মঙফাওননবা হোৎনগদবনি। মন্ত্রীনা পি.এম.না লৈবাক্কী খুন্নাইগী শরুক খুদিংমকপু চাউখৎপা ভারত অমা ওইহন্নবা ফিরেপকা লোয়ননা কন্নেক্ত তৌনবা অমসুং শরুক খুদিংমক চাউখৎহনবা, মখোয়বু শক্তি পীদুনা ঐখোয়গী লৈবাক অসি 2047 ফাওবদা মপুং ফানা চাউখৎপা ঙম্নবা অমসুং ভারত ইমাবু খ্বাইদগী ৱাংবা থাক্তা য়ৌহন্নবা হোৎননবা ফিরেপ অদু নৌহৌননা নীংশিংখি।
হৌজিক্কী ওইনা য়াত্রা অসি রাজ্য/UT 26তা চত্থরি। হৌজিক ফাওবদা গ্রাম পঞ্চায়ৎ লিশিং 30রোম কোনশিনখ্রে, মসিদা মীওই লাখ 80না শরুক য়াদুনা চাউখৎপা ভারত অমা শেম্নবা ৱাশকখ্রে। য়াত্রা অসিদা দিজিতেল্লী ইনেবল ইনফোর্মেসন, এজুকেসন এন্দ কম্ম্যুনিকেসন (IEC) ভেনশিং দিপ্লোই তৌরি, মখোয়না লেপ্পা লৈতনা তুর তৌরি অমসুং রুরেল স্কিম 17 অমসুং ত্রাইবেল স্কিম 5 হেনবগী এৱের্নেস পীরি। ভেনশিং অসিনা অর্বান বোদীশিংদা অর্বান স্কিম 17কী মরমদা এৱের্নেস শন্দোক্লি। জেনরেল হেল্থ কেম্পশিং, TB স্ক্রীনিং, সিকল সেল স্ক্রীনিং কেম্পশিংগুম্বা তোঙান-তোঙানবা এক্তিবিতীশিং অমসুং সর্ভিসশিং প্রোগ্রাম অসিগী মনুংদা পাঙথোক্লি, হায়রিবা অসিদা মীওই লাখ কয়ানা থৱায় য়াওনা শরুক য়ারি। পি.এম. উজ্জ্বলা এনরোলমেন্ত, মাই ভারত ভোল্যুন্তীয়র রেজিস্ত্রেসন, আয়ুশ্মান কার্দশিং য়েন্থোকপা অসিগুম্বা কেম্পেনশিংনা প্রোগ্রাম অসিদা পাঙথোক্লি। প্রোগ্রামগী অকুপ্পা ৱারোলশিং লৌনবা IT পোর্তেল (বিক্ষিৎ ভারত সঙ্কল্প ৱেবসাইৎ) দিবেলপ তৌখ্রে মসিনা তোঙান-তোঙানবা দেশবোর্দশিং অমসুং রিপোর্তশিংগী খুত্থাংদা প্রোগ্রাম মনুংদা লৌখিবা তোঙান-তোঙানবা দেতা অমসুং ফোতো/ভিদিওশিং দিস্প্লে তৌরি।