Cabinet Secretariat
National Crisis Management Committee (NCMC) meets to review preparedness for impending cyclonic storm ‘Michaung’ in Bay of Bengal
03 DEC 2023 7:26PM by PIB Delhi
National Crisis Management Committee (NCMC) under Chairmanship of Cabinet Secretary Shri Rajiv Gauba met today to review preparedness of State governments and Central Ministries/ Departments for impending cyclone ‘Michaung’ in Bay of Bengal.
Director General, India Meteorological Department (IMD), briefed the Committee about the current status of cyclonic storm ‘Michaung’. The Cyclonic Storm over southwest Bay of Bengal moved northwestwards with a speed of 9 kmph during past 06 hours and lay centered at 1630 hours IST today over the same region near latitude 11.8°N and longitude 82.2°E, about 260 km east-southeast of Puducherry, 250 km southeast of Chennai, 380 km south-southeast of Nellore, 490 km south-southeast of Bapatla and 500 km south-southeast of Machilipatnam.
It is likely to continue to move northwestwards, intensify further and reach westcentral Bay of Bengal off south Andhra Pradesh and adjoining north Tamil Nadu coasts by 4th December forenoon. Thereafter, it would move nearly northwards almost parallel and close to south Andhra Pradesh coast and cross south Andhra Pradesh coast between Nellore and Machilipatnam during forenoon of 5thDecember as a Severe Cyclonic Storm with a maximum sustained wind speed of 90-100 kmph gusting to 110 kmph.
Cabinet Secretary emphasized that states concerned must take up all necessary precautionary measures in the backdrop of the latest forecast by IMD. He stressed that it must be ensured that there is no loss of life and evacuation from vulnerable areas is completed well in time.
Chief Secretaries of Tamil Nadu, Odisha, Puducherry and Special Chief Secretary, Revenue & Disaster Management, Andhra Pradesh apprised the committee of the preparatory measures being taken. The committee was informed that low lying areas have been identified and evacuation of people to relief centers has started. Alerts are being issued in local languages through SMS and weather bulletins. Fishermen and vessels at sea have returned to safety. Essential commodities have been stocked. Local administration has deployed sufficient number of officials for 24/7 supervision and monitoring of the situation.
National Disaster Response Force (NDRF) has deployed 21 teams in Tamil Nadu, Andhra Pradesh and Puducherry and 08additional teams have been kept in reserve. Rescue and relief teams of the Coast Guard, Army and Navy along with ships and aircrafts have been kept on standby.
Reviewing preparedness measures of the Central Agencies and Governments of Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Odisha and Puducherry, Cabinet Secretary stressed that all preventive and precautionary measures should be taken. He said that the aim should be to avoid any loss of life and minimize damage to property. Evacuation should be completed timely. He also directed that timely alerts should be sent in local languages.
Cabinet Secretary directed Ministry of Ports, Shipping & Waterways, Ministry of Petroleum & Natural Gas and Indian Coast Guard that all boats/ vessels and manpower deployed at offshore installations should be moved to risk free area immediately. He assured the Governments of Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Odisha and Puducherry that sufficient number of NDRF teams shall be deployed as per requirement and all Central agencies are available for any assistance.
The meeting was attended by Chief Secretary of Tamil Nadu, Odisha and Puducherry, Special Chief Secretary, Revenue & Disaster Management, Andhra Pradesh, Union Home Secretary, Secretary, Department of Fisheries, Secretary, Ministry of Power, Secretary, Ministry of Ports, Shipping & Waterways, Secretary, Department of Telecommunications, Additional Secretary, Petroleum & Natural Gas, Member Secretary NDMA, DG IMD, DG Coast Guard, CISC IDS, IG NDRF and senior officers from the Ministry of Home Affairs.

মন্ত্রীমন্দলগী লোইশঙ
বে ওফ বেঙ্গলগী অকনবা নোংলৈ-নুংশিৎ ‘মিচাং’ থেংননবা শেম-শারিবশিং নেসনেল ক্রাইসিস মেনেজমেন্ত কম্মিতি(এন সি এম সি)না অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে
03 DEC 2023 7:26PM by PIB Imphal
বে ওফ বেঙ্গলগী নোংলৈ-নুংশিৎ ‘মিচাং’ থেংননবা রাজ্য সরকারশিং অমসুং কেন্দ্র সরকারগী মিনিস্ত্রিশিং/দিপার্তমেন্তশিংনা থৌরাং তৌরিবশিং হন্না য়েংশিন্নবা ঙসি কেবিনেত সেক্রেতরি শ্রী রজিব গৌবনা লুচিংদুনা নেসনেল ক্রাইসিস মেনেজমেন্ত কম্মিতি(এন সি এম সি)গী মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
নোংলৈ-নুংশিৎ ‘মিচাং’গী হৌজিক ওইরিবা ফিবমগী মতাংদা ইন্দিয়ান মেতিওরোলোজিকেল দিপার্তমেন্ত(আই এম দি)গী দিরেক্তর জেনেরেলনা কম্মিতিদা পাউদমখি। বে ওফ বেঙ্গলগী খা-নোংচুপ থংবদা লৈরিবা নোংলৈ-নুংশিৎ অসি হৌখিবা পুং ৬ তা পুংদা কিমি ৯গী চাংদা অৱাং-নোংচুপলোমদা হুমজিল্লক্লি অমসুং ঙসি ভারতকী মতম পুং ১৬৩০দা পুদুচেরিদগী ইস্ত-সাউথইস্ততা কিমি ২৬০ রোম, চেন্নাইগী সাউথইস্ততা কিমি ২৫০, নেল্লোরগী সাউথ-সাউথইস্ততা কিমি ৩৮০, বাপাতলাগী সাউথ-সাউথইস্ততা কিমি ৪৯০ অমসুং মাচিলিপাত্নমগী সাউথ-সাউথইস্ততা কিমি ৫০০ লাপ্না লেতিচুদ 11.8°N অমসুং লোঙ্গিচুদ 82.2°E তা লৈরি।
নোংলৈ-নুংশিৎ অসি মখা তানা অৱাংনোংচুপলোমদা হুমজিল্লকপা য়ানা লৈরি অমসুং দিশেম্বর ৪গী নুমিৎয়ুংবা ফাওবদা অন্ধ্র প্রদেসকী খাদা লৈবা বে ওফ বেঙ্গলগী ৱেস্তসেন্ত্রেল অমসুং তামিল নাদুগী অৱাং থংবা শরুক্তা য়ৌরকপা য়াই। তুংদা,মসি দিশেম্বর ৫গী নুমিৎয়ুংবা মতুংদা পুংদা কিমি ৯০-১০০ ফাওবগী খোঙজেলদা অকনবা নোংলৈ-নুংশিৎ অমা ওইনা নেল্লোর অমসুং মাচিলিপত্নমগী মরক্তা অন্ধ্র প্রদেসকী খা থংবা শরুক লানখিগনি।
কেবিনেত সেক্রেতরিনা হায়খি আই.এম.দিগী খ্বাইদগী নৌবা চেকশিনৱাগী মতুংইন্না মরী লৈনবা রাজ্যশিংনা দরকার ওইবা চেকশিন-থৌরাং খুদিংমক লৌখৎকদবনি। অশি-অনা অমতা থোকহল্লোইদবনি অমসুং খুদোংথিনিঙাই ওইবা মফমশিংদগী মাংজৌননা মতম চানা মী হোন্দোক্কদবনি।
মাংজৌননা চেকশিন-থৌরাং লৌখৎপগীদমক তামিল নাদু, ওরিসা, পুদুচেরিগী চীফ সেক্রেতরিশিং অমসুং অন্ধ্র প্রদেসকী স্পিসিএল চীফ সেক্রেতরিনা কম্মিতি থাগৎপা ফোঙদোকখি। অকুৎপা মফমশিং মশক খঙদোক্লে অমসুং রিলিফ সেন্তরশিংদা মী লৈহনবগী থবক হৌরে হায়না কম্মিতিদা পাউদমখি। এস.এম.এসশিং অমসুং নোং-চিংগী পাউশিংগী খুৎথাংদা লম-লমগী লোলশিংদা মীয়ামদা চেকশিনৱাশিং পীরে। সমুদ্রদা লৈবা ঙামীশিং অমসুং হিশিং অশোই-অঙাম থোক্তনা থুংলরে। তঙাইফদবা পোৎলমশিং পৈশীন্দুনা থম্লে। 24/7 য়েংশিন্নবা অমসুং ফিবম কুপ্না শেন্নবা লোকেল এদমিনিস্ত্রেসন্না মতিক চাবা ওফিসিএলশিং থম্লে।
নেসনেল দিজাস্তর রেসপোন্স ফোর্স(এন দি আর এফ)না তামিল নাদু, অন্ধ্র প্রদেস অমসুং পুদুচেরিদা তিম ২১ থম্লে অমসুং অহেনবা তিম ৮ রিজার্ব ওইনা থম্লে। জহাজশিং অমসুং এয়ারক্রাফশিংগা লোয়ননা কোস্ত কার্দ, লান্মী অমসুং নেভিগী মী কনবা অমসুং তেংবাং পীবগী তিমশিং শেম-শাদুনা লৈরে।
কেন্দ্রগী এজেন্সিশিং অমসুং তামিল নাদু, অন্ধ্র প্রদেস, ওরিসা অমসুং পুদুচেরি সরকারশিংনা পায়খৎলিবা থবকশিং হন্না য়েংশিল্লদুনা, মাঙজৌননা পায়খৎফম থোকপা থবকশিং পায়খৎনবা কেবিনেত সেক্রেতরিনা তকশিনখি। মহাক্না হায়খি অশি-অনা য়াওদনবা অমসুং লন-থুমশিং মাংদনবা পান্দম থমগদবনি। মতম চানা মী লৌথোকপগী থবক পাংথোক্কদবনি। লম-লমগী লোলশিংদা মতম চানা চেকশিনৱাশিং পীগদবনি।
সমুদ্রদা লৈরিবা ইন্সতোল্লেসনশিংদা মথৌ পাংথোক্লিবা মীওই খুদিংমক খুদক্তা শাফগদবা মফমশিংদা লৈহন্নবা পোর্তস, সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মিনিস্ত্রি, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মিনিস্ত্রি অমসুং ভারতকী কোস্ত কার্দতা কেবিনেত সেক্রেতরিনা খঙহনখ্রে। দরকারগী মতুংইন্না মতিক চাবা এন.দি.আর.এফ তিমশিং থম্লে অমসুং মতে পাংনবা কেন্দ্রগী এজেন্সিশিং থৌরাং তৌদুনা লৈরে হায়না মহাক্না তামিল নাদু, অন্ধ্র প্রদেস, ওরিসা অমসুং পুদুচেরি সরকারশিংদা থাজবা পীখি।
মীফম অদুদা তামিল নাদু, অন্ধ্র প্রদেস, ওরিসা অমসুং পুদুচেরিগী চীফ সেক্রেতরিশিং, অন্ধ্র প্রদেসকী রেভিনিয়ু অমসুং দিজাস্তর মেনেজমেন্তগী স্পিসিএল চীফ সেক্রেতরি, য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরি, ফিসরিজ দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরি, পৱার মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি, পোর্তস, সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি, তেলিকম্মুনিকেসন দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরি, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী সেক্রেতরি, এন.দি.এম.এগী মেম্বর সেক্রেতরি, আই.এম.দিগী দি.জি, কোস্ত কার্দকী দি.জি, সি.আই.এস.সি আই.দি.এস, আই.জি এন.দি.আর.এফ অমসুং হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী সেনিয়র ওফিসারশিং শরুক য়াখি।