Ministry of Home Affairs
Special Campaign 3.0 in full swing in Ministry of Home Affairs
MHA along with its subordinate/attached/field offices conducted 7811 cleanliness campaigns till 25th October
Ministry successfully disposed 100% of its identified 3676 Public Grievances
Rs. 4.64 crore revenue generated during the first three weeks of October 2023 along with freeing up of a total of 1,27,767 square feet of workspace
81284 physical files reviewed so far and 53519 redundant files weeded out
27 OCT 2023 4:57PM by PIB Delhi
The Ministry of Home Affairs (MHA) is conducting Special Campaign 3.0 with an all-round approach, prioritizing space management, workplace experience and cleanliness sites within the Ministry and across its subordinate/attached/field offices.
The Campaign has seen enthusiastic participation from the offices and officials of MHA. Till 25th October 2023, MHA along with its subordinate/attached/field offices has conducted 7811 cleanliness campaigns. As on date, MHA has successfully disposed 100% of its identified 3676 Public Grievances.
MHA has generated approx. Rs. 4.64 crore revenue during the first three weeks of October 2023 along with freeing up of a total of 1,27,767 square feet of workspace. Under the Campaign, daily progress report is being monitored through an intra-ministry portal as part of best practices of the Ministry
The Ministry has initiated a systematic review of physical and electronic files. 81284 physical files have been reviewed so far and 53519 redundant files have been weeded out. This has freed significant working space in the office.
MHA is also using social media to conduct outreach with public and highlighting its efforts under Special Campaign 3.0. More than 1600 tweets have been posted on ‘X’ and various other social media platforms, by the CAPFs, UT Governments and also other attached/subordinate offices of MHA.
Some of the highlights of the activities undertaken during Special Campaign are as under:
The Ministry of Home Affairs is leaving no stone unturned to achieve the identified targets and making Special campaign 3.0 a big success.

গৃহ মন্ত্ৰালয়
গৃহ মন্ত্ৰালয়ত বিশেষ অভিযান ৩.০ পূৰ্ণ ৰূপত
গৃহ মন্ত্ৰালয়ে নিজৰ অধীনস্থ/সংলগ্ন/ক্ষেত্ৰীয় কাৰ্যালয়সমূহৰ লগ হৈ ২৫ অক্টোবৰলৈকে ৭৮১১টা স্বচ্ছতা অভিযান চলায়
মন্ত্ৰালয়ে চিহ্নিত কৰা নিজৰ ৩৬৭৬টা ৰাজহুৱা অভিযোগৰ এশ-শতাংশ সফলতাৰে নিষ্পত্তি কৰে
অক্টোবৰ ২০২৩ৰ পূৰ্বে তিনি সপ্তাহত মুঠ ১,২৭,৭৬৭ বৰ্গফুট কৰ্মস্থল মুক্ত কৰাৰ লগতে ৪.৬৪ কোটি টকাৰ ৰাজহ অৰ্জন কৰা হয়
27 OCT 2023 4:57PM by PIB Guwahati
গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে (এমএইচএ) মন্ত্ৰালয়ৰ ভিতৰত আৰু ইয়াৰ অধীনস্থ/সংলগ্ন/ক্ষেত্ৰ কাৰ্যালয়সমূহৰ ভিতৰত স্থান ব্যৱস্থাপনা, কৰ্মক্ষেত্ৰৰ অভিজ্ঞতা আৰু পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্নতাৰ স্থানসমূহক অগ্ৰাধিকাৰ দি সৰ্বাংগীন পদ্ধতিৰে বিশেষ অভিযান ৩.০ চলাই আছে।
এই অভিযানত এম এইচ এৰ কাৰ্যালয় আৰু বিষয়াসকলৰ উৎসাহী অংশগ্ৰহণ দেখা গৈছে। ২০২৩ চনৰ ২৫ অক্টোবৰলৈকে এম এইচ এৰ অধীনস্থ/সংলগ্ন/ক্ষেত্ৰ কাৰ্যালয়ৰ লগতে ৭৮১১টা স্বচ্ছতা অভিযান চলাইছে। আজিলৈকে এমএইচএই চিনাক্ত কৰা ৩৬৭৬টা ৰাজহুৱা অভিযোগৰ ১০০% সফলতাৰে নিষ্পত্তি কৰিছে।
এমএইচএই ২০২৩ চনৰ অক্টোবৰৰ প্ৰথম তিনি সপ্তাহত ৪.৬৪ কোটি টকাৰ ৰাজহ লাভ কৰাৰ লগতে মুঠ ১,২৭,৭৬৭ বৰ্গফুট কৰ্মক্ষেত্ৰ মুক্ত কৰা হৈছে। অভিযানৰ অধীনত মন্ত্ৰালয়ৰ উত্তম পদ্ধতিৰ অংশ হিচাপে মন্ত্ৰালয়ৰ ভিতৰৰ পৰ্টেলৰ জৰিয়তে দৈনিক অগ্ৰগতিৰ প্ৰতিবেদন নিৰীক্ষণ কৰা হৈছে।
মন্ত্ৰালয়ে ভৌতিক আৰু ইলেক্ট্ৰনিক ফাইলৰ পদ্ধতিগত পৰ্যালোচনাৰ কাম আৰম্ভ কৰিছে। এতিয়ালৈকে ৮১২৮৪টা ভৌতিক ফাইল পৰ্যালোচনা কৰা হৈছে আৰু ৫৩৫১৯টা অতিৰিক্ত ফাইল আঁতৰাই পেলোৱা হৈছে। ইয়াৰ ফলত কাৰ্যালয়ত উল্লেখযোগ্য কৰ্মক্ষেত্ৰ মুক্ত হৈছে।
এমএইচএই ছ’চিয়েল মিডিয়া ব্যৱহাৰ কৰি জনসাধাৰণৰ সৈতে সম্পৰ্কও চলাইছে আৰু বিশেষ অভিযান ৩.০ৰ অধীনত নিজৰ প্ৰচেষ্টাক উজ্জ্বল কৰি তুলিছে। ‘এক্স’ আৰু অন্যান্য বিভিন্ন ছ’চিয়েল মিডিয়া প্লেটফৰ্মত, চিএপিএফ, কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ চৰকাৰ আৰু লগতে এমএইচএৰ অন্যান্য সংলগ্ন/অধীনস্থ কাৰ্যালয়সমূহেও ১৬০০ৰো অধিক টুইট পোষ্ট কৰিছে।
বিশেষ অভিযানৰ সময়ত গ্ৰহণ কৰা কাৰ্যকলাপৰ কিছুমান উল্লেখযোগ্য দিশ তলত দিয়া ধৰণৰ:
গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে চিনাক্ত কৰা লক্ষ্যত উপনীত হ’বলৈ যত্নৰ কোনো ত্ৰুটি কৰা নাই আৰু বিশেষ অভিযান ৩.০ক এক বৃহৎ সফলতা কৰি তুলিছে।