Prime Minister's Office
PM to visit Telangana on 1st October
PM to lay the foundation stone and dedicate to nation multiple developmental projects worth more than Rs 13,500 crore in Telangana
PM to lay the foundation stone of important road projects related to Nagpur – Vijayawada Economic Corridor
PM to dedicate to nation road project related to Hyderabad – Visakhapatnam Corridor developed under Bharatmala Pariyojana
PM to lay the foundation stone and dedication to nation of key Oil and Gas pipeline projects
PM to also flag-off the inaugural Hyderabad (Kacheguda) – Raichur-Hyderabad (Kacheguda) train service
29 SEP 2023 2:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Telangana on 1st October, 2023. At around 2:15 PM, Prime Minister will reach Mahabubnagar district, where he will dedicate to nation and lay the foundation stone of multiple developmental projects worth more than Rs 13,500 crore, in important sectors like road, rail, petroleum and natural gas and higher education. During the programme, Prime Minister will also flag off a train service through video conferencing.
In a step that will provide impetus to the Prime Minister’s vision of development of modern road infrastructure across the country, foundation stone and dedication to nation of multiple road projects will be done during the programme. Prime Minister will lay the foundation stone of key road projects that are part of Nagpur – Vijayawada Economic Corridor. The projects include - 108 km long ‘four lane access controlled Greenfield highway from Warangal to Khammam section of NH-163G’ and 90 km long ‘four lane access controlled greenfield highway from Khammam to Vijayawada section of NH-163G. These road projects will be developed at a total cost of about Rs 6400 crore. The projects will reduce travel distance between Warangal and Khammam by about 14 km; and between Khammam and Vijayawada by about 27 km.
Prime Minister will also dedicate to nation a road project - ‘four laning of 59 km long Suryapet to Khammam section of NH-365BB’. Built at a cost of about Rs. 2,460 crore, the project is a part of Hyderabad – Visakhapatnam Corridor and is developed under Bharatmala Pariyojana. It will also provide better connectivity to Khammam district and coastal regions of Andhra Pradesh.
During the project, Prime Minister will dedicate ‘37 Kms of Jaklair – Krishna New Railway Line’. Built at a cost of more than Rs 500 crore, the new rail line section brings areas of the backward district of Narayanpet for the first time onto the Railway Map. Prime Minister will also flag-off the inaugural Hyderabad (Kacheguda) – Raichur – Hyderabad (Kacheguda) train service from Krishna station via video conferencing. The train service will connect Hyderabad, Rangareddy, Mahabubnagar, Narayanpet districts in Telangana with Raichur district in Karnataka. The service will provide first-time rail connectivity to several new areas in backward districts of Mahabubnagar and Narayanpet, benefiting students, daily commuters, labourers, and local handloom industry in the region.
In line with Prime Minister’s vision of improving logistics efficiency in the country, foundation stone and dedication to the nation of important oil and gas pipeline projects will be done during the programme. Prime Minister will dedicate to nation ‘Hassan-Cherlapalli LPG Pipeline Project’. Built at a cost of about Rs 2170 crore, the LPG pipeline, from Hassan in Karnataka to Cherlapalli (suburb of Hyderabad), provides a safe, cost-efficient, and eco-friendly mode of LPG transportation and distribution in the region. He will also lay the foundation stone of ‘Multi- Product Petroleum Pipeline of Bharat Petroleum Corporation Ltd (BPCL) from Krishnapatnam to Hyderabad (Malkapur)’. The 425 kilometre pipeline will be built at a cost of Rs 1940 crore. The pipeline will provide safe, faster, efficient and environment friendly mode of petroleum products in the region.
Prime Minister will also inaugurate ‘five new buildings of University of Hyderabad’ i.e, School of Economics; School of Mathematics & Statistics; School of Management Studies; Lecture Hall Complex – III; and Sarojini Naidu School of Arts & Communication (Annexe). The upgradation of infrastructure at University of Hyderabad is a step towards providing improved facilities and amenities to the students and faculty.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী ওক্তোর ১ দা তেলঙ্গানাদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা তেলঙ্গানাদা লুপা করোর ১৩,৫০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা নাগপুর-বিজয়ৱারা ইকোনোমিক কোরিদোরগা মরী লৈনবা লম্বীগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা থাউ অমসুং গ্যাস পাইপলাইন প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা হায়দ্রবাদ(কাচেগুরা)-রাইচুর ত্রেন চেনবা হৌবা লমথাগনি
29 SEP 2023 2:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ওক্তোবর ১,২০২৩দা তেলঙ্গানাদা চৎকনি। চাউরাক্না নুংথিলগী পুং ২:১৫ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রী মহাবুবনাগর জিলাদা থুংগনি, মফম অদুদা মহাক্না লুপা করোর ১৩,৫০০ হেনবগী লম্বী,রেল, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস অমসুং অৱাংবা থাক্কী লাইরিক-লাইশুগী হিরমশিংদা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি। থৌরম মনুংদা, ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ত্রেন অমা লমথাগনি।
থৌরম মনুংদা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তম্বা অমসুং মীয়ামদা কৎথোকপা অসি লৈবাক শীনবা থুংনা মতমগা চুনবা লম্বীগী ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমদা ইনোৎ পীনবা মাইকৈদা থাংজিনবা খোঙথাং অমনি। প্রধান মন্ত্রীনা নাগপুর-বিজয়ৱারা ইকোনোমিক কোরিদোরগা মরী লৈনবা লম্বীগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রোজেকশিংগী মনুংদা এন.ঐ-163Gগী ৱারঙ্গলদগী খাম্মাম ফাওবগী কিমি ১০৮ শাংবা ফোর লেন এসেস কন্ত্রোল গ্রিনফিল্দ হায়ৱে অমসুং এন.ঐ-163Gগী খাম্মামদগী বিজয়ৱারা ফাওবগী কিমি ৯০ শাংবা ফোর লেন এসেস কন্ত্রোল গ্রিনফিল্দ হায়ৱে য়াওরি। হায়রিবা লম্বীগী প্রোজেকশিং অসি লুপা করোর ৬৪০০ রোম চঙনা শেমগৎকদবনি। প্রোজেকশিং অসিনা ৱারঙ্গল অমসুং খাম্মাম অনিগী মরক্কী অরাপ্পা কিমি ১৪ অমসুং খাম্মাম অমসুং বিজয়ৱারা অনিগী মরক্কী অরাপ্পা কিমি ২৭ রোম হন্থহনগনি।
এন.ঐচ-365BBগী সুরয়াপেত্তগী খাম্মাম ফাওবগী কিমি ৫৯ শাংবা লম্বী লেন মরি ওনখৎপগী লম্বীগী প্রোজেক অমা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। হায়দ্রবাদ-বিশাখাপত্নম কোরিদোরগী শরুক অমা ওইনা প্রোজেক অসি লুপা করোর ২৪৬০ চঙনা শেমগৎপনি অমসুং মসি ভারতমালা পরিয়োজনাগী মখাদা পায়খৎপনি। মসিনা খাম্মাম জিলাদগী অন্ধ্র প্রদেসকী সমুদ্র মপানগী লমদমশিংদা হেন্না নুংঙাইবা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা পীগনি।
থৌরম মনুংদা প্রধান মন্ত্রীনা কিমি ৩৭ শাংবা জাকলায়র-কৃষ্ণ নিউ রেলৱে লাইন মীয়ামদা কৎথোক্কনি। লুপা করোর ৫০০ হেন্না চঙনা শেমগৎপা অনৌবা রেল লাইন অসিনা নরায়ানপেত জিলাগী চাউখৎত্রিবা মফমশিং অহানবা ওইনা রেলৱেগী মেপ্তা য়াওহল্লগনি। ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা কৃষ্ণ স্তেসন্দগী প্রধান মন্ত্রীনা হায়দ্রবাদ(কাচেগুরা)-রাইচুর ত্রেন চেনবা হৌবা লমথাগনি। ত্রেন সর্বিস অসিনা তেলঙ্গানাগী হায়দ্রবাদ, রঙ্গরেদ্দি, মহাবুবনাগর, নরায়ানপেত জিলাশিংগা কর্নাতকাগী রাইচুর জিলাগা শম্নহনগনি। মসিনা মহাবুবনাগর অমসুং নরায়ানপেত জিলাশিংগী চাউখৎত্রিবা অনৌবা মফমশিং অহানবা ওইনা ত্রেন য়ৌদুনা মহৈরোয়শিং, নোংমগী চৎথোক-চৎশিন তৌরিবা মীওইশিং, শিন্মীশিং অমসুং লমদম অদুগী ইয়োংগী উদোগতা কান্নবা পীরগনি।
লৈবাক অসিদা লোজিস্তিক্স ফগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমগী শরুক অমা ওইনা, থৌরম মনুংদা মরুওইবা থাউ অমসুং গ্যাস পাইপলাইন প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা ‘হাসান-চেরলাপাল্লি এল.পি.জি পাইপলাইন প্রোজেক’ মীয়ামদা কৎথোক্কনি। কর্নাতকাগী হাসানদগী চেরলাপাল্লি(হায়দ্রবাদগী সবঅর্বান) ফাওবা লুপা করোর ২১৭০ চঙনা পায়খৎপা এল.পি.জি পাইপলাইন অসিনা লমদম অসিদা অশোই-অঙাম থোকহন্দনা, মমল হোঙনা অমসুং অকোয়বগী ফিবম কাইহন্দনা এল.পি.জি পুবা অমসুং য়েন্থোকপা ঙমহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা কৃষ্ণপত্নমদগী হায়দ্রবাদ(মালকাপুর) ফাওবগী ভারত পেত্রোলিয়ম কোর্পোরেসন লিমিতেৎকী মল্তি-প্রদক পেত্রোলিয়ম পাইপলাইনগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। কিমি ৪২৫ শাংবা পাইপলাইন অসি লুপা করোর ১৯৪০ চঙনা পায়খৎকদবনি। মসিনা লমদম অসিদা অশোই-অঙাম থোকহন্দনা, য়াম্না য়াংনা অমসুং মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম কাইহন্দনা পেত্রোলিয়মগী পোৎথোকশিং ফংহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়দ্রবাদ য়ুনিভর্সিতিগী বিল্দিং মঙা হায়বদি স্কুল ওফ ইকোনোমিক্স; স্কুল ওফ মেথেমেতিক্স; স্কুল ওফ মেনেজমেন্ত স্তদিজ; লেকচর হোল কমপ্লেক্স- III অমসুং সোরোজিনি নাইদু স্কুল ওফ আর্তস এন্দ কম্মুনিকেসন(এন্নেক্স)শু শঙ্গাগনি। হায়দ্রবাদ য়ুনিভর্সিতিগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহনবা অসি মহৈরোয়শিং অমসুং ফেকলতিদা অফবা খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা খোঙথাং অমনি।