Prime Minister's Office
PM condoles the demise of Dr. MS Swaminathan
28 SEP 2023 1:57PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed deep sorrow over the death of eminent agriculture scientist, Dr. MS Swaminathan whose "groundbreaking work in agriculture transformed the lives of millions and ensured food security for our nation."
The Prime Minister posted a thread on X:
"Deeply saddened by the demise of Dr. MS Swaminathan Ji. At a very critical period in our nation’s history, his groundbreaking work in agriculture transformed the lives of millions and ensured food security for our nation.
Beyond his revolutionary contributions to agriculture, Dr. Swaminathan was a powerhouse of innovation and a nurturing mentor to many. His unwavering commitment to research and mentorship has left an indelible mark on countless scientists and innovators.
I will always cherish my conversations with Dr. Swaminathan. His passion to see India progress was exemplary.
His life and work will inspire generations to come. Condolences to his family and admirers. Om Shanti."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দোক্তর এম.এস শ্বামীনাথন লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
28 SEP 2023 1:57PM by PIB Imphal
লৌউ-শিংউগী লমদা মহাক্কী অনৌবা থবক্না মীওই মিল্লিয়ন কয়াগী পুন্সিদা অহোংবা পুরকখিবা অমসুং লৈবাক অসিগী ওক্নবা চীঞ্জাক পুথোকপা ঙমখিবা শক্নাইরবা লৌউ-শিংউগী সাইন্তিস্ত দোক্তর এম.এস শ্বামীনাথন লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা থ্রিদ অমা থাগৎখি;
দোক্তর এম.এস শ্বামীনাথন জি লৈখিদবদা অৱাবা ফাওহল্লে। ঐখোয়গী লৈবাক্কী অরুবা তানফম অমদা, মহাক্কী অনৌবা থবক্না মীওই মিল্লিয়ন কয়াগী পুন্সিদা অহোংবা পুরকখি অমসুং লৈবাক অসিগী ওক্নবা চীঞ্জাক পুথোকপা ঙমখি।
লৌউ-শিংউগী লমদা অওনবা পুরকখিবা মহাক্কী থবকশিংগী মথক্তা, দোক্তর শ্বামীনাথন অনৌবা থবক্কী পৱারহাওস অমনি অমসুং মীওই কয়াগী লমজিং-লমতাকপনি। রিছার্স অমসুং লমজিং-লমতাকপগী মহাক্কী অকনবা থবক্না মশিং থিঙমদ্রবা সাইন্তিস্তশিং অমসুং অনৌবা পুথোকপা মীওইশিংদা মুৎপা নাইদ্রবা মমি তাখি।
দোক্তর শ্বামীনাথনগা ঐগী ৱারি শানখিবা অদু ঐনা মতম চুপ্পা নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি। মহাক্না ভারতনা চাউখৎপা উজনিংবা অদু তমজনিঙাইনি।
মহাক্কী পুন্সি অমসুং থবক্না তুংগী মীরোলশিংদা ইথিল পীগনি। মহাক্কী ইমুং-মনুং অমসুং মহাক নুংশিজবশিংগী অৱাবদা শরুক য়াজরি। ঔম শান্তি”।