Ministry of Youth Affairs and Sports
Shri Anurag Singh Thakur felicitates players under Pandit Deendayal Upadhyay National Welfare Fund for Sportspersons (PDUNWFS)
Prime Minister Shri. Narendra Modi has provided every possible support for the athletes and will continue to support sportspersons : Shri Anurag Singh Thakur
19 SEP 2023 9:03PM by PIB Delhi
Union Minister for Youth Affairs & Sports Shri Anurag Singh Thakur on 19th September 2023 felicitated players under Pandit Deendayal Upadhyay National Welfare Fund for Sportspersons (PDUNWFS) in New Delhi.
On the occasion Shri Anurag Singh Thakur said thatPandit Deendayal Upadhyay National Welfare Fund for Sportspersons (PDUNWFS) was formulated to help sportspersons who play well but are from poor and needy family . He said the scheme helps in procurement of sports equipment and training and till date 270 sportspersons have been provided support of around 8 crore 15 lakhs rupees. He also said that the sportsperson provided with assistance today also play well and are in need of certain facilities. He added that Government is providing help to athletes be it through TOPS or through Pandit Deendayal Upadhyay National Welfare Fund for Sportspersons (PDUNWFS). He added Prime Minister Shri Narendra Modi has provided every possible support for the athletes and will continue to support sportspersons .
56IH.jpeg)
60MD.jpeg)
Speaking on Asian Games he said that we hope that India will win the highest medals till date this year.
The scheme of Pandit Deendayal Upadhyay National Welfare Fund for Sportspersons (PDUNWFS) is being implemented with the objective of providing financial assistance to outstanding sportspersons, coaches and their family members living in indigent circumstances for various purposes like ameliorate condition, medical treatment, injuries, procurement of sports equipment’s and participation in national and international sports event etc.
The following Sportspersons are given financial assistance as per the table:
S. No.
Name of Sportspersons & Achievements
Purpose
Amount
(In Rs.)
1
Shri Vikash Narwal,
He is a sportsperson of Para Lawn Bowls discipline. He has won Silver medals in Asian Championship 2022 at Johar, Malaysia; three Silver Medal in Mixed Pair, Man Pair and in Man–Single categories in National Championship 2021-22 held at Nasik Maharashtra.
For purchase of kit and training.
2,50,000
2
Shri Anil Kumar
He is a sportsperson of Athletics. He has participated in Mauritius Marathon 2017 and Goa River Marathon 2010.
For training, procurement of equipment’s and participation in national and international sports events.
2,25,000
3
Smt. Sanjana Sunil Joshi
She is a sportsperson of Athletics (Triathlon). She has secured Third position in South Asian Championship 2022 held at Nepal.
For participation in national and international sports events.
2,00,000
4
Shri Dinesh Rajasekaran
He is a sportsperson of Power-Lifting. He has secured third place in Powerlifting Championship 2022 held at Hyderabad and first Place in Asian Men’s Equipped Powerlifting Championship, 2023 held at Alappuzha.
For procurement of equipment’s and participation in International Sports events.
2,00,000

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা পন্দিৎ দীনদয়াল উপাধ্যায় নেস্নেল ৱেলফেয়র ফন্দ ফোর স্পোর্তসপর্সনস (পি.দি.য়ু.এন.দবল্যু.এফ.এস.)গী মখাদা শান্নরোইশিংবু ইকায় খুম্নখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এথলেৎশিংগীদমক পীবা য়াবা তেংবাং পুম্নমক পীরি অমসুং স্পোর্তসপর্সনশিংবু মখা তানা তেংবাংখিগনি: শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুর
19 SEP 2023 9:03PM by PIB Imphal
য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা নই দিল্লীদা ২০২৩গী সেপ্তেম্বর ১৯দা পন্দিৎ দীনদয়াল উপাধ্যায় নেস্নেল ৱেলফেয়র ফন্দ ফোর স্পোর্তসপর্সনস (পি.দি.য়ু.এন.দবল্যু.এফ.এস.)গী মখাদা শান্নরোইশিংবু ইকায় খুম্নখ্রে।
থৌরম অদুদা শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা হায়খি মদুদি পন্দিৎ দীনদয়াল উপাধ্যায় নেস্নেল ৱেলফেয়র ফন্দ ফোর স্পোর্তসপর্সনস (পি.দি.য়ু.এন.দবল্যু.এফ.এস.) অসি নিংথিজনা শান্নজবা অদুবু লাইরবা ইমুংদগী ওইবা অদুগুম্লবা স্পোর্তসপর্সনশিংবু মতেং পাংনবা শেমখিবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি স্কিম অসিনা স্পোর্তস ইক্বিপমেন্ত লৈবা অমসুং ত্রেনিংদা মতেং পাংলি অমসুং হৌজিক ফাওবদা স্পোর্তসপর্সন ২৭০দা চাউরাক্না লুপা করোর ৮ লাখ ১৫গী তেংবাং পীখ্রে। মহাক্না ফোংদোকখি মদুদি ঙসি তেংবাং ফংহল্লিবা স্পোর্তসপর্সনশিং অসিসু নিংথিজনা শান্নৈ অমসুং ফেসিলিতী কয়া অমা মথৌ তাবশিংনি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি সরকারনা এথেলেৎশিংদা মতেং ফংহল্লি মদু তোপসকী খুত্থাংদা ওইবা য়াই নত্রগা পন্দিৎ দীনদয়াল উপাধ্যায় নেস্নেল ৱেলফেয়র ফন্দ ফোর স্পোর্তসপর্সনস (পি.দি.য়ু.এন.দবল্যু.এফ.এস.)গী খুত্থাংদা ওইবা য়াই। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এথলেৎশিংগীদমক পীবা য়াবা তেংবাং পুম্নমক পীরি অমসুং স্পোর্তসপর্সনশিংবু মখা তানা তেংবাংখিগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
56IH.jpeg)
60MD.jpeg)
এসিয়ান গেম্সদা ৱা ঙাংলদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি চহি অসিদা হৌজিক ফাওবগী খ্বাইদগী ৱাংবা মেদলশিং ভারতনা ফংগনি হায়না ঐখোয়না আশা তৌই।
পন্দিৎ দীনদয়াল উপাধ্যায় নেস্নেল ৱেলফেয়র ফন্দ ফোর স্পোর্তসপর্সনস (পি.দি.য়ু.এন.দবল্যু.এফ.এস.)গী স্কিম অসি লাইরবা ফিভমদা হিংলিবা থোইদোক হেন্দোকপা স্পোর্তসপর্সনশিং, কোচশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংদা মেদিকেল ত্রিৎমেন্ত, শোকপা পনবা, স্পোর্তস ইক্বিপমেন্তশিং লৈবা অমসুং নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল স্পোর্তস ইভেন্তদা শরুক য়াবগুম্বা অসিনচিংবা তোঙান তোঙানবা পর্পজশিংগীদমক শেলগী তেংবাং ফংহন্নবগী পান্দমগা লোয়ননা ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবনি।
মখাগী স্পোর্তসপর্সনশিং অসিদা তেবলগী মতুং ইন্না শেলগী তেংবাং পীরে:
মথং মনাও
স্পোর্তসপর্সনশিংগী মমিং অমসুং এচিবমেন্তশিং
পর্পজ
শেনফম
(লুপাদা)
1
শ্রী বিকাশ নর্ৱাল,
মহাক পারা লোন বাউল্স মশান্নগী শান্নরোই অমনি। মহাক মালেসিয়াগী জোহারদা পাংথোকখিবা এসিয়ান চেম্পিয়নশিপ ২০২২দা সিলভল মেদল; মহারাস্ত্রগী নাসিকতা পাংথোকখিবা নেস্নেল চেম্পিয়নশিপ ২০২১-২২দা মিক্স পেয়র, মেন পেয়র অমসুং মেন সিঙ্গল কেতেগোরীদা সিলভর মেদল অহুম লৌখি।
কিৎ লৈনবা অমসুং ত্রেনিংগীদমক
২,৫০,০০০
2
শ্রী অনিল কুমার
মহাক এথেলেৎকী শান্নরোই অমনি। মহাক মোরিসিয়স মরাথোন ২০১৭ অমসুং গৱা রিভর মরাথোন ২০১০দা শরুক য়াখি।
ত্রেনিং, ইক্বিপমেন্তশিং লৈনবা অমসুং নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল স্পোর্তস ইভেন্তশিংদা শরুক য়ানবগীদমক।
২,২৫,০০০
3
শ্রীমতী সঞ্জনা সুনিল জোশি
মহাক এথেলেতিক্স (ত্রাইথলোন)গী শান্নরোই অমনি। মহাক নেপালদা পাংথোকখিবা সাউথ এসিয়ন চেম্পিয়নশিপ ২০২২দা অহুমশুবা পোজিসন লৌখি।
নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল স্পোর্তস ইভেন্তশিংদা শরুক য়ানবগীদমক।
২,০০,০০০
4
শ্রী দিনেশ রাজাসেকরন
মহাক পাৱর লিফতিংগী শান্নরোই অমনি। মহাক হায়দ্রবাদতা পাংথোকখিবা পাৱরলিফতিং চেম্পিয়নশিপ ২০২২দা অহুমশুবা তাখি অমসুং অলাপ্পুঝাদা পাংথোকখিবা এসিয়ান মেন্স ইক্বিপ পাৱরলিফতিং চেম্পিয়নশিপ, ২০২৩দা অহানবা মফম ফংখি।
ইক্বপমেন্তশিং লৈনবা অমসুং ইন্তরনেস্নেল স্পোর্তস ইভেন্তশিংদা শরুক য়ানবা।
২,০০,০০০