Cabinet
Cabinet approves signing of an MoU between India and Antigua & Barbuda on cooperation in the field of sharing successful Digital Solutions implemented at Population Scale for Digital Transformation
13 SEP 2023 3:25PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Hon'ble Prime Minister approves the signing of Memorandum of Understanding (MoU) on 13th of June 2023 between the Ministry of Electronics & Information Technology of the Republic of India and the Ministry of Information, Communications Technologies, Utilities and Energy of the Antigua & Barbuda on Cooperation in the field of sharing successful Digital Solutions implemented at Population Scale for Digital Transformation.
The MoU intends to promote closer cooperation and exchange of experiences and digital technologies-based solutions (viz. INDIA STACK) in the implementation of digital transformational initiatives of both the country. MoU envisages improved collaboration leading to employment opportunities in the field of IT.
The MoU shall come into effect from the date of signature of the Parties and shall be remain in force for a period of 3 years.
Both G2G and B2B bilateral Cooperation in the field of Digital Public Infrastructure (DPI) will be enhanced. The activities contemplated in this MoU would be financed through their administration’s regular operating allocations.
MeitY is collaborating with a number of countries and multilateral agencies for fostering bilateral and multilateral cooperation in the ICT domain. Over the period, MeitY has entered into MoUs/MoCs/Agreements with its counterpart organizations/ agencies from various countries to promote cooperation and exchange of information in the ICT domain. This is in consonance with the various initiatives taken by Government of India such as Digital India, Atmanirbhar Bharat, Make in India etc. to transform the country into a digitally empowered society and knowledge economy. In this changing paradigm, there is an imminent need for exploring business opportunities, sharing of best practices and attracting investments in the digital sector with the objective of enhancing mutual cooperation.
Over the last few years, India has demonstrated its leadership in implementation of Digital Public Infrastructure (DPI) and has successfully provided delivery of services to public even during COVID pandemic. As a result, many countries have evinced interest in learning from India’s experiences and entering into MoUs with India for learning from India’s experiences.
India Stack Solutions are DPls developed & implemented by India at population scale to provide access & delivery of public services It aims to provide meaningful connectivity, promote digital inclusion, and enable seamless access to public services. These are built on open technologies, are interoperable and are designed to harness industry and community participation which foster innovation. However, each country has unique needs and challenges in building DPI, although the basic functionality is similar, allowing for global cooperation.

মন্ত্রীমন্দল
দিজিতেলগী অওনবা পুরক্নবা পোপুলেসন স্কেলদা মাইপাক্না শীজিন্নরবা দিজিতেলগী পাম্বৈশিংগী লমদা মতেং পাংননবা ভারত অমসুং এন্তিগুৱা অমসুং বারবুদা অনিগী মরক্তা এম.ও.য়ু অমা খুৎয়েক পীনবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
13 SEP 2023 3:25PM by PIB Imphal
দিজিতেলগী অওনবা পুরক্নবা পোপুলেসন স্কেলদা মাইপাক্না শীজিন্নরবা দিজিতেলগী পাম্বৈশিংগী লমদা মতেং পাংননবা ভারতকী ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি মিনিস্ত্রি অমসুং এন্তিগুৱা অমসুং বারবুদাগী ইনফোর্মেসন, কম্মুনিকেসন্স তেক্নোলোজিস, য়ুতিলিতিস অমসুং ইনর্জি মিনিস্ত্রিগী মরক্তা জুন ১৩,২০২৩দা এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনখিবা অদু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখ্রে।
লৈবাক অনিমক্তা দিজিতেলগী অওনবশিং পুরক্নবা দিজিতেলদা য়ুম্ফম ওইবা তেক্নোলোজিগী পাম্বৈশিং পীথোক-পীশিন তৌনবা অমসুং মতেং পাংনবা হেন্নগৎহন্নবা এম.ও.য়ু অসিনা পান্দম থম্লি। এম.ও.য়ু অসিনা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্দুনা আই.তিগী লমদা থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহনগনি।
লৈবাকশিংনা খুৎয়েক পীনখিবা নুমিত্তগী এম.ও.য়ু অসি চৎনবা হৌগনি অমসুং মসি চহি অহুম চৎনগনি।
মসিনা দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর(দিপিআই)গী লমদা জি২জি অমসুং বি২বি নাকল অনিনা মতেং পাংনগনি। এম.ও.য়ু অসি থবক পাংথোকপদা চঙগদবা শেনফমশিং মখোয়গী চাকথুংশিংগী খুৎথাংদা পীগনি।
ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি মিনিস্ত্রিনা আই.সি.তিগী লমদা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা লৈবাক কয়া অমসুং মালেমগী এজেন্সি কয়াগা মতেং পাংনরি। চহি কয়া অসিদা, ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি মিনিস্ত্রিনা আই.সি.তিগী লমদা ই-পাউ পীথোক-পীশিন অমসুং মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংগী লুপশিং অমসুং এজেন্সিশিংগা এম.ও.য়ুশিং/এম.ও.সিশিং খুৎয়েক পীনখ্রে।
ভারত সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং হায়বদি দিজিতেল ইন্দিয়া, অত্মানির্ভর ভারত, মেক ইন ইন্দিয়া অসিনচিংবনা লৈবাক অসি দিজিতেলগী শক্তি লৈরবা খুন্নাই অমা অমসুং নোলেজ ইকোনোমি ওন্থোকপা ঙমগনি। হোংলক্লিবা ফিবম অসিদা, মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা দিজিতেল সেক্তরদা শেন থাদনবা পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং ললোন-ইতিক্কী খুদোংচাবশিং মশক খঙদোকপা অমসুং খ্বাইদগী ফবা থবকশিং পীথোক-পীশিন তৌনবা অসি তঙাইফদবনি।
হৌখিবা চহি খর অসিদা, দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর(দিপিআই) পায়খৎতুনা ভারতনা মসিগী তৌবা ঙম্বা অদু উৎলে অমসুং কোবিদ লাইচৎ মনুংদা ফাওবা মীয়ামদা থবক কয়া মাইপাক্না ফংহনখ্রে। মসিগী ফল ওইনা, লৈবাক কয়ানা ভারত্তগী তম্নিংবগী অপাম্বা লৈরে অমসুং ভারতকী থবকশিং তম্নবা ভারতকা লোয়ননা এম.ও.য়ুশিং খুৎয়েক পীনরে
মীয়ামগী থবকশিং ফংহন্নবা মীয়াম খুদিংমক কোনশিন্নবা ভারতনা পুথোক্লিবা দি.পি.আইশিং অসি ভারতকী মাইপাকপনি। মসিনা মীয়ামগী থবকশিং পাংথোকপদা দিজিতেলগী খুদোংচাবশিং মীয়ামদা ফংহন্নবা পান্দম থম্লি। হায়রিবা থবকশিং অসি ইরাই লাইনা ফংবা তেক্নোলোজিশিং, ওন্থোক-ওশিন য়াবা থবকশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা শেমগৎপনি অমসুং ইন্দস্ত্রি অমসুং মীয়াম শরুক য়ানবা দিজাইন তৌবনি। অদুম ওইনমক, লৈবাক খুদিংমক দি.পি.আই শেমগৎনবা খুদোংচাদবা কয়া মায়োক্নরি অমসুং মসিনা মালেমগী ওইনা মতেং পাংনবা দরকার ওইরি।