Ministry of Cooperation
Development of National Cooperative Database
25 JUL 2023 2:38PM by PIB Delhi
Ministry of Cooperation is developing a comprehensive National Cooperative Database in a phased manner. Mapping of about 2.64 lakh primary cooperative societies of three sectors i.e. Primary Agriculture Credit Societies (PACS), Dairy and Fisheries has been completed in February, 2023 under Phase-I. Under Phase-II, Mapping of National Cooperative Societies/Federations has been completed. Under Phase-III, the Database is being extended to the remaining cooperative societies working in all other sectors. The National Cooperative Database will be released upon completion of data collection under Phase-III.
As per the Statistical Profile of Indian Cooperative Movement-2018 published by National Cooperative Union of India (NCUI), State-wise cooperative societies in the country are placed at Annexure.
State-wise cooperative societies in the country
Sr.
No.
Name of State/UT
Number of
cooperative societies
1
ANDAMAN AND NICOBAR ISLANDS
2104
2
ANDHRA PRADESH
73218
3
ARUNACHAL PRADESH
783
4
ASSAM
10246
5
BIHAR
39169
6
CHANDIGARH
243
7
CHHATTISGARH
11364
8
DELHI
6360
9
GOA
3822
10
GUJARAT
77550
11
HARYANA
24572
12
HIMACHAL PRADESH
5394
13
JAMMU AND KASHMIR#
2020
14
JHARKHAND
13855
15
KARNATAKA
40938
16
KERALA
19263
17
LAKSHADWEEP
81
18
MADHYA PRADESH
47415
19
MAHARASHTRA
205886
20
MANIPUR
9237
21
MEGHALAYA
1555
22
MIZORAM
1437
23
NAGALAND
9059
24
ODISHA
17330
25
PUDUCHERRY
532
26
PUNJAB
17437
27
RAJASTHAN
28459
28
SIKKIM
5464
29
TAMIL NADU
24482
30
TELANGANA
65156
31
THE DADRA & NAGAR HAVELI AND DAMAN
& DIU
390
32
TRIPURA
2067
33
UTTAR PRADESH
48188
34
UTTARAKHAND
5623
35
WEST BENGAL
33656
Total
854355
Source: Statistical Profile of Indian Cooperative Movement-2018 published by NCUI # The figures of Jammu & Kashmir (UT) included the figures of Ladakh (UT)
This was stated by the Minister of Cooperation, Shri Amit Shah in a written reply to a question in the Lok Sabha today.

কোওপরেসন মন্ত্রালয়
নেসনেল কোওপরেতিপ দেতা বেজ চাউখৎহনবা
25 JUL 2023 2:38PM by PIB Imphal
কোওপরেসন মিনিস্ত্রিনা তাঙ্কক নাইনা অপুনবা নেসনেল কোওপরেতিপ দেতা বেজ অমা শেমগৎলি। প্রাইমারি এগ্রিকলচরেল ক্রেদিৎ সোসাইতিশিং, দাইরি অমসুং ফিসরিজ সেক্তরশিংগী প্রাইমারি কোওপরেতিপ সোসাইতি লাখ ২.৬৪ রোম মেপ্পিং তৌবা ফেব্রুৱারি ২০২৩দা লোইশিনখ্রে। ফেজ-২গী মখাদা নেসনেল কোওপরেতিপ সোসাইতিশিং মেপ্পিং তৌবা লোইশিনখ্রে। ফেজ-৩গী মখাদা সেক্তর খুদিংমক্কী লেমহৌরিবা নেসনেল কোওপরেতিপ সোসাইতিশিং মেপ্পিং তৌবগী থবক পায়খৎলি। ফেজ-৩গী মখাদা দেতা খোমজিনবা লোইরবা মতুংদা নেসনেল কোওপরেতিপ দেতা বেজ ফোঙগনি।
নেসনেল কোওপরেতিপ য়ুনিয়ন ওফ ইন্দিয়া(এন সি য়ু আই)না ফোঙবা ইন্দিয়ান কোওপরেতিপ মুভমেন্ত-২০১৮গী মতুংইন্না, লৈবাক অসিগী রাজ্যশিংদা লৈরিবা কোওপরেতিপ সোসাইতিশিং এন্নেক্সরদা য়াওরে।
লৈবাক অসিগী রাজ্যশিংদা লৈরিবা কোওপরেতিপ সোসাইতিশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী মমিং
কোওপরেতিপ সোসাইতিশিংগী মশিং
1
অন্দমান-নিকোবর ইথৎশিং
2104
2
অন্ধ্র প্রদেস
73218
3
অরুনাচল প্রদেস
783
4
অসাম
10246
5
বিহার
39169
6
চান্দিগর
243
7
ছতিসগর
11364
8
দিল্লি
6360
9
গৱা
3822
10
গুজরাত
77550
11
হরিয়ানা
24572
12
হিমাচল প্রদেস
5394
13
জে অমসুং কে #
2020
14
ঝারখন্দ
13855
15
কর্নাতকা
40938
16
কেরলা
19263
17
লক্ষদিপ
81
18
মধ্য প্রদেস
47415
19
মহারাস্ত্রা
205886
20
মনিপুর
9237
21
মেঘালয়
1555
22
মিজোরম
1437
23
নাগালেন্দ
9059
24
ওরিসা
17330
25
পুদুচেরি
532
26
পঞ্জাব
17437
27
রাজস্থান
28459
28
সিক্কিম
5464
29
তামিল নাদু
24482
30
তেলাঙ্গানা
65156
31
দাদ্রা অমসুং নগর হাভেলি অমসুং দমান অমসুং দিয়ু
390
32
ত্রিপুরা
2067
33
উত্তর প্রদেস
48188
34
উত্তরখন্দ
5623
35
নোংচুপ বেঙ্গল
33656
অপুনবা
854355
পাউ ফংফম: নেসনেল কোওপরেতিপ য়ুনিয়ন ওফ ইন্দিয়া(এন সি য়ু আই)না ফোঙবা ইন্দিয়ান কোওপরেতিপ মুভমেন্ত-২০১৮গী মতুংইন্না, # জে অমসুং কে(য়ু.তি)গী রিপোর্ত অসিদা লাদাখ(য়ুতি)গী য়াওরে
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা ৱাহং অমা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা কোওপরেসন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা ফোঙদোকখিবনি।