Prime Minister's Office
PM to inaugurate New Integrated Terminal Building of Veer Savarkar International Airport, Port Blair on 18th July
Inspired from nature, the architectural design resembles a shell shaped structure depicting sea and islands
Presence of multiple sustainability features to ensure minimal negative impact on the islands’ environment
New Integrated Terminal Building capable of handling about 50 lakh passengers annually
It will help boost tourism and economy of the region
17 JUL 2023 11:23AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the New Integrated Terminal Building of Veer Savarkar International Airport, Port Blair on 18th July at 10:30 AM via video conferencing.
Enhancing connectivity infrastructure has been a major focus of the government. The inauguration of the New Integrated Terminal Building, built at a cost of around Rs 710 crore, will play a key role in boosting connectivity of the island UT. With a total built up area of around 40,800 sqm., the new terminal building will be capable of handling about 50 lakh passengers annually. An Apron suitable for two Boeing-767-400 and two Airbus-321 types of aircraft has also been constructed at Port Blair Airport at a cost of ₹80 Crore, making the airport now suitable for parking of ten aircrafts at a time.
Inspired from nature, the architectural design of the airport terminal resembles a shell shaped structure depicting sea and islands. The new airport terminal building has a number of sustainability features like Double Insulated Roofing System to reduce heat gain, skylights to provide maximum inlet of abundant natural sunlight during day time to reduce artificial light usage inside the building, LED lighting, low heat gain glazing. Rainwater catchment in an underground water tank, on-site sewage treatment plant with 100% of treated wastewater reused for landscaping and a 500 KW capacity solar power plant are some other features of the terminal building ensuring minimal negative impact on the islands’ environment.
As a gateway to the pristine islands of the Andaman and Nicobar, Port Blair is a popular destination for tourists. The spacious New Integrated Terminal Building will boost air traffic and help enhance tourism in the region. It will also help create enhanced employment opportunities for the local community and give fillip to the economy of the region.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না পোর্ত ব্লেয়রগী বীর সবর্কর ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্তকী অনৌবা ইন্তিগ্রেতেদ তর্মিনেল বিলদিং জুলাই 18দা শঙ্গারগনি
মহৌশাগী মতৌদগী ইথিল লৌবা আর্কিতেকচর দিজাইন অসিনা সমুদ্র অমসুং ইথৎকী মওং তাক্তুনা কোংগ্রেনগী মওং মাল্লি
সস্তেনেবল ওইবগী তোঙান-তোঙানবা মওং-মতৌশিং য়াওরিবা অসিনা ইথৎকী ইনভাইরনমেন্ততা অকায়বা কা হেন্না থোকহল্লোই
অনৌবা ইন্তিগ্রেতেদ তর্মিনেল বিলদিং অসিনা চহিদা চাউরাকপা পেসেঞ্জর লাক্ষ 50 শেন্নবা ঙমগনি
মসিনা লমদম অসিগী শেন্মিৎলোন অমসুং তুরিজম চাউখৎহনবদা তেংবাংগনি
17 JUL 2023 11:23AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পি.এম.না পোর্ত ব্লেয়রগী বীর সবর্কর ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্তকী অনৌবা ইন্তিগ্রেতেদ তর্মিনেল বিলদিং জুলাই 18দা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা শঙ্গারগনি।
কন্নেক্তিবিতী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহনবনা হৌজিক্কী সরকারগী মরু ওইবা মিৎয়েং ওইদুনা লাক্লি। চাউরাকপা লুপা করোর 710 চঙদুনা শাবা অনৌবা ইন্তিগ্রেতেদ তর্মিনেল বিলদিং শঙ্গাবা অসিনা ইথৎ UT অসিগী কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহনবদা অচৌবা থৌদাং লৌগনি। চাউরাক্না স্ক্বার কিমি. 40,800গী পাক চাউবা অনৌবা তর্মিনেল বিলদিং অসিনা চহিদা পেসেঞ্জর চাউরাক্না লাক্ষ 50 শেন্নবা ঙমগনি। বোইং 767-400 অনি অমসুং এয়রবস তাইপ 321 অনি খাম্বা য়াবগী কেপাসিতী লৈবা এপ্রোন অমসু করোর 80 চঙনা পোর্ত ব্লেয়র এয়রপোর্তা শারে। মসিনা এয়রপোর্ত অসিবু মতম অমত্তদা প্লেন তরা খাম্বা য়াহল্লে।
মহৌশাগী মতৌদগী ইথিল লৌবা আর্কিতেকচর দিজাইন অসিনা সমুদ্র অমসুং ইথৎকী মওং তাক্তুনা কোংগ্রেনগী মওং মাল্লি। অনৌবা এয়রপোর্ত তর্মিনেল বিলদিং অসিদা মৈশা শাজিল্লকপা হন্থহন্নবা দবল ইন্স্যুলেতেদ রুফিং, অয়ুক-নুংথিলগী মতমদা নুংশা মঙাল নীংথিনা চঙহন্নবা অমসুং খুৎশেমগী মৈ থানবগী চাং হন্থহন্নবা স্কাইলাইত, LED লাইতিং, লো হিত গেন গ্লেজিংনচিংবা সস্তেনেবল ওইহন্নবা মওং-মতৌ কয়া য়াওরি। অন্দরগ্রাউন্দ ৱাতর তেঙ্কতা নোংগী ঈশিং য়োকশিন্নবা, মসিগী 100% চাংবু লেন্দস্কেপিং তৌনবা নৌনা অমুক শিজিন্নবা য়াহনগদবা ওন-সাইত সিৱেজ ত্রিতমেন্ত প্লান্ত অমসুং 500 KW কেপাসিতীগী সোলর পাৱর প্লান্ত অসিসু এয়রপোর্ত অসিদা য়াওরিবা অমসুং ইথৎ অসিগী অকোয়বগী ফিভমদা কা হেন্না অকায়বা লৈহন্দনবা হাপ্পা তর্মিনেল বিলদিং অসিগী মওং-মতৌ খরনি।
নীংথিরবা অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎকী গেতৱে ওইরিবা পোর্ত ব্লেয়র অসি লমকোয়বশিংগী পাম্নবা পন্থুংফম অমনি। মতিক চানা চাউবা অনৌবা ইন্তিগ্রেতেদ তর্মিনেল বিলদিং অসিনা এয়র ত্রাফিক হেনগৎহনগনি অমসুং ইথৎ অসিদা লমকোয়বা হেন্না লাকহনবদা তেংবাংগনি। মসিনা লোকেল খুন্নাইগী মীওইশিংগী থবক্কী অহেনবা খুদোংচাবা পীবগা লোয়ননা লমদম অসিগী শেন্মিৎলোন্দসু তেংবাংগনি।