Ministry of Road Transport & Highways
Setting up of Control Room for monitoring problems arising from heavy rains impacting the operation of National Highways
28 JUN 2023 7:40PM by PIB Delhi
Ministry of Road Transport and Highways (MoRTH) has set up a Control Room in view of the onset of Monsoon. The Control Room shall be functional round the clock throughout the Monsoon season (Tele No. 011-23718525, https://morth.nic.in).
The Control Room has been set up to monitor the problems arising from heavy rains impacting the operation of National Highways in the country, viz., disruption of traffic, accidents due to poor visibility and potholes, water logging, road obstruction and landslides etc.
Dedicated teams have been deployed for Control Room duties which will include receiving calls from public as well as government agencies and monitoring electronic media platforms for monsoon related incidents pertaining to operation of National Highways. The teams have been mandated to coordinate with the concerned Regional Officers of MoRTH, NHAI and NHIDCL towards faster resolution of the issues pertaining to blockage or damage to National Highways.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
নোং কন্না চুবনা মরম ওইরগা নেস্নেল হায়ৱেদা পীরিবা অয়েৎ অপনশিং য়েংশিন্নবা কন্ত্রোল রুম থম্বা
28 JUN 2023 7:40PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমদি হায়ৱেজ মন্ত্রালয় (এম.ও.আর.তি.ঐচ.)না নোজুথা লাকপগা লোয়ননা কন্ত্রোল রুম অমা হাংদোকখ্রে। কন্ত্রোল রুম অসি নোংজুথা পুম্বা নুমিৎ চুপ্পা মথৌ তৌদুনা লৈগনি (তেলিফোন নম্বর ০১১-২৩৭১৮৫২৫, https://morth.nic.in).
কন্ত্রোল রুম অসি লৈবাকসিদা লৈরিবা নেস্নেল হায়ৱেশিংদা নোং কন্না চুবনা মরম ওইরগা থোকহল্লকপা অয়েৎ অপনশিং হায়বদি লম্বী চত্থোক চশিনবা পনবা, নীংথিনা উদবা অমদি লম্বীগী অকায় অতোয়না মরম ওইরগা এক্সিদেন্ত থোকপা, ঈশিং তুংশিনবা, লম্বী থিংজিনখিবা অমদি চীং নীংখায়বনচিংবা থৌদোকশিং থোরকপা য়েংশিন্নবা থম্বনি।
মীয়ামগী লোয়ননা লৈঙাক্কী এজেন্সীশিংগী কোল পায়বা অমদি নেস্নেল হায়ৱেগা মরী লৈননবা নোংনা মরম ওইরগা থোকহনবা থৌদোকশিংগীদমক ইলেক্ত্রোনিক মেদিয়াশিং শেন্নবা য়াওনা কন্ত্রোল রুমগী তোঙান তোঙানবা থৌদাংশিংগীদমক অখন্নবা তীমশিং থমখ্রে। তীমশিং অসিদা নেস্নেল হায়ৱেশিং থিংজিনবা অমদি অমাঙ অতা থোকপনচিংবা থৌদোকশিংগী পাম্বৈ থুনা পুরক্নবগীদমক মরী লৈনবা এ.ও.আর.তি.ঐচ., এন.ঐচ.এ.আই. অমদি এন.ঐচ.আই.দি.সি.এল.গী রীজনেল ওফিসশিংগা পুন্না থবক পায়খৎমিন্ননবা য়াথং পীখ্রে।