Ministry of Home Affairs
On his second day of visit to Manipur, Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah had wide ranging discussions with civil society organisations, group of prominent personalities, intellectuals, retired Army officers and civil servants in Imphal
Home Minister reviewed security situation with senior officials of Manipur Police, CAPFs and the Indian Army
Peace and prosperity of Manipur is our top priority, instructed the officials to strictly deal with any activities disturbing the peace - Home Minister
Reiterating the significance of the role of women in the society of Manipur, Shri Amit Shah said that together, we are committed to ensuring peace and prosperity in the state
Union Home Minister visited Churachandpur and held a meeting with prominent personalities and delegation of the Civil Society Organisations
Later in the evening, Union Home Minister Shri Amit Shah held an all-party meeting in Imphal
30 MAY 2023 8:49PM by PIB Delhi
On his second day of visit to Manipur, Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah had wide ranging discussions with civil society organisations at Imphal. He met a delegation of Women leaders (Meira Paibis) in Imphal. Reiterating the significance of the role of women in the society of Manipur, Shri Amit Shah said that together, we are committed to ensuring peace and prosperity in the state.
Union Home Minister also met delegations of civil society organisations such as; COCOMI, AMUCO, AMOCOC, MMW, STDCM, FOCS, Forum for Restoration of Peace and student organisations.
The delegation expressed their commitment to peace and assured that wewould together contribute to paving the way to restore normalcy in Manipur.Before leaving for Churachandpur, Home Minister interacted with a group of prominent personalities, intellectuals, retired Army officers as well as civil servants.
The delegates urged the Union Home Minister for effective intervention to restore peace and normalcy.
Union Home Minister Shri Amit visited Churachandpur and held a meeting with Prominent personalities and delegation of the Civil Society Organisations. Later in the evening, Shri Amit Shah held an all-party meeting in Imphal. Home Minister also reviewed security situation with senior officials of Manipur Police, CAPFs and the Indian Army. He said that peace and prosperity of Manipur is our top priority and instructed them to strictly deal with any activities disturbing the peace.
Union Home Minister will visit Moreh and Kangpokpi areas of Manipur tomorrow. He will interact with the delegations of various local groups in Moreh followed by meeting with Civil Society Organisations in Kangpokpi. Later he will hold a security review meeting in Imphal.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
মনিপুরগী খোংচৎকী নিনিশুবা নুমিত্তা, য়ুনিয়ন হোম অমসুং কোওপরেশন মিনিস্তর, শ্রী অমিত শাহনা ইম্ফালদা সিভিল সোসাইতী ওর্গনাইজেশনশীং, মীয়াম্না শকখঙনরবা মীশিং, অখঙ-অহৈশিং, রিতায়র তৌরবা আর্মী ওফিসরশিং অমসুং সিভিল সর্ভেন্তশিংগী গ্রুপ অমগা পাক-চাউরবা হিরম কয়া অমগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি
হোম মিনিস্তরনা মনিপুর পুলিস, সি.এ.পি.এফ.শিং অমসুং ইন্দিয়ন আর্মীগী মকোক থোংবা ওফিসিয়েলশিংগা লোইননা হৌজিক লৈরিবা সেক্যুরিতীগী ফিভম য়েংশিনখি
মানিপুরগী শান্তি অমসুং নুংঙাই-য়াইফবনা ঐখোয়গী খ্বাইদগী হেন্না মরু ওইবানি, শান্তি লৈহনবদা অকাইবা পীরিবা থবক-থৌওংশিং অদুবু য়াম্না হকচিন্না থবক পাইখৎনবা ওফিসিয়েলশিংদা য়াথং পীরকখ্রে
মনিপুরগী খুনাইদা নুপীনা লৌরিবা থৌদাংশিং অদুগী মরু ওইবা অদুবু হন্ন-হন্না পল্লদুনা, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি ঐখোয়না পুন্না রাজ্য অসিদা তুংদা-লৈতাবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা পুরক্নবা ঐখোয়না খোংফম চেৎনা লেপ্লি
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা চুরচান্দপুরদা চৎখি অমসুং মীয়াম্না শকখঙনরবা মীওইশিং অমসুং সিভিল সোসাইতী ওর্গনাইজেশনশিংগী মীহুৎশিংগা মীফম অমা পাংথোকখি
মতুং তারকপদা নুমিদাংদা, য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর, অমিত শাহনা ইম্ফালদা পার্তী অপুনবগী ওইবা মীফম অমা পাংথোকখি
30 MAY 2023 8:49PM by PIB Imphal
মনিপুরগী খোংচৎকী নিনিশুবা নুমিত্তা, য়ুনিয়ন হোম অমসুং কোওপরেশন মিনিস্তর, শ্রী অমিত শাহনা ইম্ফালদা সিভিল সোসাইতী ওর্গনাইজেশনশিংগা পাক-চাউরবা হিরম কয়া অমগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি। মহাক্না ইম্ফালদা নুপী লুচিংবশিং (মৈরা পাইবীশিং)গী মীহুৎশিংগা উনখি। মনিপুরগী খুনাইদা নুপীনা লৌরিবা থৌদাংশিং অদুগী মরু ওইবা অদুবু হন্ন-হন্না পল্লদুনা, ঐখোয়না পুন্না রাজ্য অসিদা তুংদা-লৈতাবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা পুরক্নবা ঐখোয়না খোংফম চেৎনা লেপ্লি হায়না শ্রী অমিত শাহনা হায়খি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তর অসিনা সিভিল সোসাইতী ওর্গনাইজেশনশিং খুদম ওইনা কোকোমি, অমুকো, এ.এম.ও.সি.ও.সি., এম.এম.দবল্যু., এস.তি.দি.এম., এফ.ও.সি.এস., ফোরম ফোর রেস্তোরেশন ওফ পীস অমসুং স্তুদেন্ত ওর্গনাইজেশনশিংগী মীহুৎশিংগশু উনখি।
মীহুৎশিং অদুনা শান্তিগীদমক্তা মখোয়গী কমিতমেন্ত অদু ফোংদোকখি অমসুং মনিপুরদা মহৌশাগুম্না হান্নগী পুন্সিদা হঞ্জিল্লক্নবা লম্বি শেম্বদা ঐখোয় ময়াম পুন্না শরুক য়ামিন্নগনি হায়না থাজবা পীরকখি। চুরচান্দপুরগীদমক্তা থাদোক্ত্রিঙৈগী মমাংদা, হোম মিনিস্তরনা মীয়াম্না শকখঙনরবা মীশিং, অখঙ-অহৈশিং, রিতায়র তৌরবা আর্মী ওফিসরশিং অমসুং সিভিল সর্ভেন্তশিংগী গ্রুপ অমগা পাক-চাউরবা হিরম কয়া অমগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি।
মীহুৎশিং অদুনায়ুনিয়ন মিনিস্তরদা শান্তি পুরক্নবা অমসুং মহৌশাগুম্না হান্নগী ফিভমদা হঞ্জিল্লক্নবা অরুবা ফিভম অসিবু ফগৎনবা খুৎ থিংজিন্নবা তকশিনখি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর, শ্রী অমিত শাহনা চুরচান্দপুরদা চৎখি অমসুং মীয়াম্না শকখঙনরবা মীওইশিং অমসুং সিভিল সোসাইতী ওর্গনাইজেশনশিংগী মীহুৎকা মীফম অমা পাংথোকখি। মতুং তারকপদা নুমিদাংৱাইরমদা, শ্রী অমিত শাহনা ইম্ফালদা পার্তী অপুনবগী ওইবা মীফম অমা পাংথোকখি। হোম মিনিস্তরনা মনিপুর পুলিস, সি.এ.পি.এফ.শিং অমসুং ইন্দিয়ন আর্মীগী মকোক থোংবা ওফিসিয়েলশিংগা লোইননা হৌজিক লৈরিবা সেক্যুরিতীগী ফিভম য়েংশিনখি। মানিপুরগী শান্তি অমসুং নুংঙাই-য়াইফবনা ঐখোয়গী খ্বাইদগী হেন্না মরু ওইবানি হায়না মহাক্না হায়খি অমসুং শান্তি লৈহনবদা অকাইবা পীরিবা থবক-থৌওংশিং অদুবু য়াম্না হকচিন্না থবক পাইখৎনবা মখোয়দা য়াথং পীখি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হয়েং মনিপুরগী মোরে অমসুং কাংপোকপিগী মফমশিংদা চৎকনি। মহাক্না মোরেদা লৈরিবা লমদম অদুগী কাংলুপশিংগী মীহুৎশিংগা ৱারি শানগনি অমসুং মসিগী মতুং তারকপদা কাংপোকপিদা লৈরিবা সিভিল সোসাইতী ওর্গনাইজেশনশিংগা মীফম পাংথোক্লগনি। মতুংদা মহাক্না ইম্ফালদা সেক্যুরিতী রিভ্যু মীতিং অমা পাংথোক্লগনি।