Ministry of Law and Justice
Centrally Sponsored Scheme for Development of Infrastructure Facilities for The Judiciary
26 MAY 2023 2:53PM by PIB Delhi
The Centrally Sponsored Scheme (CSS) of the Department of Justice (Ministry of Law & Justice ) for Development of Infrastructure Facilities for the Judiciary is transforming judicial infrastructure at District and Subordinate Courts since its inception, enhancing state government resources for constructing court buildings, digital computer rooms, lawyers’ halls, toilet complexes and residential accommodations for Judicial officers.
Image Image
The fund-sharing pattern under the scheme is 60:40 (Centre: State), 90:10 for 8 North-Eastern and 2 Himalayan States & 100% central funding for the Union Territories.

লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রালয়
দিভেলপমেন্ত ওফ ইনফ্রাস্ত্রকচর ফেসিলিতিজ ফোর দি জুদিসিয়রীগী সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর স্কীম
26 MAY 2023 2:53PM by PIB Imphal
দিভেলপমেন্ত ওফ ইনফ্রাস্ত্রকচর ফেসিলিতিজ ফোর দি জুদিসিয়রীগী দিপার্তমেন্ত ওফ জস্তিস (লো অমদি জস্তিস মন্ত্রালয়)গী সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর্দ স্কীমনা মসি চৎনবা হৌরকপদগী হৌনা দিস্ত্রিক্ত অমদি সবওর্দিনেৎ কোর্তশিংগী জুদিসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অওনবা পুরক্তুনা, কোর্ত বিল্দিং, দিজিতেল কম্প্যুতর রুম, লোয়র্স হোল, তোইলেৎ কমপ্লেক্স অমদি জুদিসিএল ওফিসরশিংগী লৈফম চাফম শেমগৎ শাগৎপদা স্তেত লৈঙাকশিংগী রিসোর্সশিং হেনগৎহল্লি‍।
Image Image
স্কীম অসিগী মখাদা লৈরিবা ফন্দিং পেত্তর্ন অসি ৬০:৪০ (কেন্দ্র: স্তেত), অৱাং-নোংপোক স্তেত ৮ অমদি হিমালয়ান স্তেত ২গীনা ৯০: ১০ অমদি য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংগীনা ১০০% কেন্দ্রগী ফন্দিংনি‍।