Prime Minister's Office
English rendering of PM’s video message at Assam Rozgar Mela
25 MAY 2023 5:28PM by PIB Delhi
Namaskar!
I congratulate all the youths and their families who have got jobs in the Government of Assam. I came to Assam on the occasion of Bihu last month. The memory of that grand event is still fresh in my mind. The event that took place at that time was a symbol of glorification of Assamese culture. Today's ‘Rozgar Mela’ (employment fair) is a symbol of the fact that the BJP government of Assam is very serious about the future of the youth. More than 40,000 youths have already been given government jobs through the employment fair in Assam. Today appointment letters have been handed over to about 45,000 youths. I wish all the youths a bright future.
Friends,
Today Assam is witnessing a new era of peace and development under the BJP government. This pace of development has spread positivity and inspiration in Assam. I am told that the Government of Assam has taken several steps to make government recruitment more transparent. 'Assam Direct Recruitment Commission' has been formed to carry out the recruitment process in various departments. In the earlier process, each department had different rules. As a result, many times the recruitments could not be completed on time. The candidates also had to appear for different examinations for the posts of different departments. Now all these processes have been simplified. The Assam government really deserves many congratulations.
Friends,
All of us have taken a pledge to make our country a developed nation in the ‘Amrit Kaal’ of independence. The next 25 years of ‘Amrit Kaal’ are as important as your tenure of service. You will now be the face of the Assam government for every common citizen. Now the impact of your behaviour, thinking, approach to work and your sense of service towards the general public will be huge. Therefore, you have to take care of some issues very much. Today our society is fast becoming aspirational. Gone are the days when people used to wait for decades even for basic amenities. Nowadays, no citizen wants to wait so much for development. In this era of Twenty20 cricket, the people of the country want immediate results. And therefore, the government machinery will also have to change itself accordingly. Government employees also have a huge responsibility to fulfil the aspirations of the citizens of the country. You have to move forward following the same hard work and dedication that have brought you to this position. You always have to keep learning. Only then will you be able to contribute to improving both the society and the system.
Friends,
Today, India is modernizing its infrastructure rapidly. Lakhs of crores of rupees are being spent on projects, whether it is construction of new highways and expressways, new railway lines, new ports, airports and waterways. The amount being spent by the government on every infrastructure project is increasing employment and self-employment. For example, if an airport is to be built, engineers, technicians, accountants, labourers, various types of equipment, steel and cement are required. In other words, there is creation of new employment opportunities in many sectors with one project. Employment opportunities are also being created by the expansion of railway lines and their electrification.
The emphasis that India is laying on basic facilities and improving the ease of living has also created new possibilities of employment in every nook and corner of the country. Since 2014, our government has built about four crore pucca houses for the poor in the country. These houses have been provided with toilets, gas connection, tap water and electricity. A lot of hard work has been put in by the manufacturing and logistics sector, skilled workers and labourers in building these houses and in ensuring these facilities. That is, employment opportunities have been created in different sectors at different stages. The Ayushman Bharat Yojana has also played a major role in employment generation. Many new hospitals and clinics have been built in the country under the Ayushman Bharat Yojana. A few weeks back, I had the privilege of dedicating AIIMS Guwahati and three other medical colleges. Dental colleges have also expanded in Assam in the last few years. As a result, means of employment have been created for the youth associated with the medical profession.
Friends,
Today, youth are moving forward in many such sectors, about which no one could have imagined 10 years ago. The start-up ecosystem has created lakhs of direct and indirect jobs in the country. The growing demand for drones in agriculture, social events, surveys and defence sectors has created new opportunities for the youth. The ongoing AatmaNirbhar Bharat campaign in the country is also creating many new employment opportunities. Today crores of mobile phones are being manufactured in India and broadband connectivity is reaching every village. This has also encouraged employment and self-employment on a large scale. While being in the government, you always have to remember how the impact of one plan or one decision changes the lives of people.
Friends,
Today a large number of youths in the North East are coming into the mainstream of development due to the policies of the BJP government. The BJP government is committed to fulfil the dreams of the youth. We are also taking rapid steps towards building a new India by giving new opportunities for employment and self-employment. Once again, many congratulations to all of you and your family members.
Thanks!

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆସାମ ରୋଜଗାର ମେଳାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଭିଡିଓ ବାର୍ତ୍ତା
25 MAY 2023 5:28PM by PIB Bhubaneswar
ନମସ୍କାର ।
ଆସାମ ସରକାରରେ ସରକାରୀ ଚାକିର ପାଉଥିବା ସମସ୍ତ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ପରିବାରକୁ ମୁଁ ବହୁତ ବହୁତ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଉଛି । ଗତ ମାସରେ ବିହୁ ଅବସରରେରେ ମୁଁ ଆସାମ ଯାଇଥିଲି । ସେହି ଭବ୍ୟ ଆୟୋଜନର ସ୍ମୃତି ଏବେ ମଧ୍ୟ ମୋ ମନରେ ସତେଜ ଅଛି । ସେହି ସମୟରେ ହୋଇଥିବା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ, ଅହମିଆ ସଂସ୍କୃତିର ଗୌରବଗାନର ପ୍ରତୀକ ଥିଲା । ଆଜିକାର ଏହି ରୋଜଗାର ମେଳା, ହେଉଛି ଏହି କଥାର ପ୍ରତୀକ ଯେ ଆସାମର ବିଜେପି ସରକାର, ଯୁବକମାନଙ୍କର ଭବିଷ୍ୟତକୁ ନେଇ କେତେ ଗମ୍ଭୀର ଅଛି । ଏହା ପୂର୍ବରୁ ମଧ୍ୟ ଆସାମରେ ରୋଜଗାର ମେଳା ଦ୍ୱାରା 40 ହଜାରରୁ ଅଧିକ ଯୁବକମାନଙ୍କର ସରକାରୀ ନିଯୁକ୍ତି ଦିଆଯାଇଛି । ଆଜି ପାଖାପାଖି 45 ହଜାର ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ନିଯୁକ୍ତିପତ୍ର ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ମୁଁ ସମସ୍ତ ଯୁବକମାନଙ୍କର ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଭବିଷ୍ୟତ କାମନା କରୁଛି ।
ସାଥୀଗଣ,
ବିଜେପି ସରକାରରେ ଆଜି ଆସାମ, ଶାନ୍ତି ଏବଂ ବିକାଶର ନୂତନ ଯୁଗର ସାକ୍ଷୀ ହେଉଛି । ବିକାଶର ଏହି ଗତି ଆସାମରେ ସକରାତ୍ମକ ଏବଂ ପ୍ରେରଣାର ସଂଚାର କରିଛି । ମୋତେ ଅବଗତ କରାଯାଇଛି ଯେ ଆସାମ ସରକାର ସରକାରୀ ନିଯୁକ୍ତିକୁ ଆହୁରି ଅଧିକ ପାରଦର୍ଶୀ କରିବା ପାଇଁ କେତେକ ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି । ବିଭିନ୍ନ ବିଭାଗ ଗୁଡ଼ିକରେ ନିଯୁକ୍ତି ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରିବା ପାଇଁ ‘ଆସାମ ସିଧାସଳଖ ନିଯୁକ୍ତି ଆୟୋଗ’ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଇଛି । ପୂର୍ବର ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ବିଭାଗରେ ଭିନ୍ନ- ଭିନ୍ନ ନିୟମ ରହୁଥିଲା । ଏହାଦ୍ୱାରା ବହୁବାର ନିଯୁକ୍ତି କାର୍ଯ୍ୟ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ପୂରଣ ହୋଇ ପାରୁ ନ ଥିଲା । ଆଶୟୀମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ଭିନ୍ନ- ଭିନ୍ନ ବିଭାଗର ପଦଗୁଡ଼ିକ ପାଇଁ ଭିନ୍ନ- ଭିନ୍ନ ପରୀକ୍ଷାଗୁଡ଼ିକରେ ସାମିଲ ହେବାକୁ ପଡ଼ୁଥିଲା । ଏବେ ଏହି ସବୁ ପ୍ରକ୍ରିୟାଗୁଡ଼ିକୁ ଖୁବ ସହଜ କରି ଦିଆଯାଇଛି । ଏଥିପାଇଁ ଆସାମ ସରକାର ପ୍ରକୃତରେ ହେଉଛନ୍ତି ବହୁତ- ବହୁତ ଶୁଭେଚ୍ଛାର ପାତ୍ର ।
ସାଥୀଗଣ,
ସ୍ୱାଧୀନତାର ଅମୃତ କାଳରେ ଆମେ ସମସ୍ତେ ଆମ ଦେଶକୁ ବିକଶିତ ରାଷ୍ଟ୍ର କରିବା ପାଇଁ ସଂକଳ୍ପ ନେଇଛୁ । ଅମୃତକାଳର ଏହି ଆଗାମୀ 25 ବର୍ଷ, ଆପଣମାନଙ୍କର ସେବାକାଳ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ହେଉଛି ସେତିକି ହିଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ । ପ୍ରତ୍ୟେକ ସାଧାରଣ ନାଗରିକ ପାଇଁ ଏବେ ଆପଣ ହିଁ ଆସାମ ସରକାରଙ୍କର ପ୍ରତିଛବି ହେବେ । ଆପଣଙ୍କର ବ୍ୟବହାର, ଆପଣଙ୍କର ଚିନ୍ତାଧାରା, କାର୍ଯ୍ୟଗୁଡ଼ିକୁ ନେଇ ଆପଣଙ୍କର ଅଭିବ୍ୟକ୍ତି, ଜନ ସାଧାରଣଙ୍କ ପ୍ରତି ସେବା ଭାବ, ଏହାର ଜନତାଙ୍କ ଉପରେ ପ୍ରଭାବ ଏବେ ବହୁ ଅଧିକ ହେବ । ଏଥିପାଇଁ ଆପଣଙ୍କୁ କିଛି କଥାଗୁଡ଼ିକୁ ମଧ୍ୟ ଧ୍ୟାନରେ ରଖିବାକୁ ହେବ । ଆଜି ଆମର ସମାଜ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ଆକାଂକ୍ଷୀ ହେଉଛି । ଏବେ ଆଉ ପୂର୍ବର ସମୟ ନାହିଁ, ଯେତେବେଳେ ଲୋକମାନେ ମୌଳିକ ସୁବିଧାଗୁଡ଼ିକ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଦଶକ- ଦଶକ ଧରି ପ୍ରତୀକ୍ଷା କରି ରହୁଥିଲେ । ଆଜିକାଲି ବିକାଶ ପାଇଁ ଏତେ ପ୍ରତୀକ୍ଷା କରିବାକୁ କୌଣସି ନାଗରିକ ଚାହୁଁ ନାହାଁନ୍ତି । ଟ୍ୱେଣ୍ଟି-20 କ୍ରିକେଟର ଏହି ସମୟରେ ଦେଶର ଲୋକମାନେ ଦ୍ରୁତ ଫଳାଫଳ ଚାହୁଁଛନ୍ତି । ଆଉ ଏଥିପାଇଁ ସରକାରୀ ବ୍ୟବସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକୁ ମଧ୍ୟ ସେହି ହିସାବରେ ନିଜକୁ ପରିବର୍ତନ କରିବାକୁ ହେବ । ଦେଶର ନାଗରିକମାନଙ୍କର ଆକାଂକ୍ଷାଗୁଡ଼ିକୁ ପୂରଣ କରିବାର ବଡ଼ ଦାୟିତ୍ୱ ସରକାରୀ କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ରହିଛି । ଯେଉଁ ପରିଶ୍ରମ ଏବଂ ଏକାଗ୍ରତା ଆପଣମାନଙ୍କୁ ଏହିଠାରେ ଆଣି ପହଂଚାଇଛି, ସେହି ମାର୍ଗରେ ଚାଲି ଆପଣମାନଙ୍କୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ିବାକୁ ହେବ । ଆପଣମାନଙ୍କୁ ସବୁବେଳେ ଶିଖିବା ଦରକାର । ଏହାଦ୍ୱାରା ଆପଣ ସମାଜ ଏବଂ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଉଭୟକୁ ଉନ୍ନତ କରିବାରେ ନିଜର ଯୋଗଦାନ ଦେଇ ପାରିବେ ।
ସାଥୀଗଣ,
ଆଜି ଭାରତ ବହୁତ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ନିଜର ଭିତିଭୂମିର ଆଧୁନିକୀକରଣ କରୁଛି । ନୂଆ- ନୂଆ ରାଜପଥ ଏବଂ ଏକ୍ସପ୍ରେସୱେ ନିର୍ମାଣ ହେଉ, ନୂତନ ରେଳଲାଇନର ନିର୍ମାଣ ହେଉ, ନୂତନ ବନ୍ଦର- ବିମାନବନ୍ଦର ଏବଂ ଜଳପଥର ନିର୍ମାଣ ହେଉ, ଏହି ସମସ୍ତ ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡିକ ଉପରେ ଲକ୍ଷ- ଲକ୍ଷ, କୋଟି- କୋଟି ଟଙ୍କା ଖର୍ଚ୍ଚ କରାଯାଉଛି । ଭିତିଭୂମିର ପ୍ରତ୍ୟେକ ପ୍ରକଳ୍ପ, ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଖର୍ଚ୍ଚ କରାଯାଉଥିବା ଧନରାଶି, ରୋଜଗାର ଏବଂ ସ୍ୱ-ରୋଜଗାର ବୃଦ୍ଧି କରୁଛି । ଯେପରି କେଉଁଠାରେ କୌଣସି ବିମାନବନ୍ଦର ନିର୍ମାଣ କରିବା ହେଉ, ତେବେ ସେଠାରେ ଇଞ୍ଜିନିୟର, ଟେକ୍ନେିସିଆନ, ଆକାଉଣ୍ଟାଟ, ଶ୍ରମିକ, ଭିନ୍ନ- ଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ଉପକରଣ, ଷ୍ଟିଲ ଏବଂ ସିମେଂଟର ଆବଶ୍ୟକତା ପଡ଼ିଥାଏ । ଅର୍ଥାତ ଗୋଟିଏ ନିର୍ମାଣ ଦ୍ୱାରା ଅନେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ରୋଜଗାରର ନୂତନ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି ହେବାରେ ଲାଗିଥାଏ । ରେଳ ଲାଇନର ସମ୍ପ୍ରସାରଣ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ଇଲେକ୍ଟ୍ରିସିଆନଙ୍କ ପାଇଁ ରୋଜଗାରର ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ । ଭାରତ ଆଜି ଯେଉଁ ମୌଳିକ ସୁବିଧାଗୁଡ଼ିକ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଉଛି, ସହଜରେ ସହାବସ୍ଥାନ ସୁବିଧା ବୃଦ୍ଧି କରୁଛି, ତାହାଦ୍ୱାରା ମଧ୍ୟ ଦେଶର କୋଣ- ଅନୁକୋଣରେ ରୋଜଗାରର ନୂତନ ସମ୍ଭାବନା ସୃଷ୍ଟି ହେଉଛି । 2014 ପରେ ଆମ ସରକାର ଦେଶରେ ପ୍ରାୟ 4 କୋଟି ପକ୍କା ଘର ନିର୍ମାଣ କରି ଗରିବଙ୍କୁ ଦେଇଛି । ଏହି ଘରଗୁଡ଼ିକରେ ଶୌଚାଳୟ, ଗ୍ୟାସ ସଂଯୋଗ, ପାଇପ ଯୋଗେ ପାନୀୟ ଜଳ ଏବଂ ବିଜୁଳିର ସୁବିଧା ଦିଆଯାଇଛି । ଏହି ଘରଗୁଡ଼ିକୁ ନିର୍ମାଣ କରିବାରେ, ଏହି ସୁବିଧାଗୁଡ଼ିକୁ ଏକାଠି କରିବାରେ ବିନିର୍ମାଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ, ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ, କୁଶଳୀ ଶ୍ରମିକ ଏବଂ ଶ୍ରମିକ ଭାଇ- ଭଉଣୀଙ୍କ ପରିଶ୍ରମ ବହୁତ ବ୍ୟାପକ ମାତ୍ରାରେ ଲାଗିଥାଏ । ଅର୍ଥାତ, ଭିନ୍ନ- ଭିନ୍ନ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ରୋଜଗାରର ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ । ରୋଜଗାର ସୃଷ୍ଟି କରିବାରେ ଆୟୂଷ୍ମାନ ଭାରତ ଯୋଜନାର ମଧ୍ୟ ବଡ଼ ଭୂମିକା ରହିଛି । ଆୟୂଷ୍ମାନ ଭାରତ ଯୋଜନା ଯୋଗୁଁ ଦେଶରେ ଅନେକ ନୂତନ ହସ୍ପାତାଳ ଏବଂ କ୍ଲିନିକ୍ ନିର୍ମାଣ ହୋଇଛି । କିଛି ସପ୍ତାହ ପୂର୍ବେ ମୋତେ ଏମ୍ସ ଗୁଆହାଟୀ ଏବଂ ଅନ୍ୟ 3ଟି ମେଡିକାଲ କଲେଜର ଲୋକାର୍ପଣ କରିବାର ସୌଭାଗ୍ୟ ମିଳିଥିଲା । ବିଗତ କିଛି ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଆସାମରେ ଦନ୍ତ ଚିକିତ୍ସାଳୟ ଓ କଲେଜର ମଧ୍ୟ ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ହୋଇଛି । ଏହାଦ୍ୱାରା ମେଡିକାଲ ବୃତ୍ତି ସହିତ ଜଡ଼ିତ ଯୁବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ରୋଜଗାରର ସାଧନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଛି ।
ସାଥୀଗଣ,
ଆଜି ଅନେକ ଏଭଳି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଯୁବକମାନେ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛନ୍ତି, ଯାହା ବିଷୟରେ ଦଶ ବର୍ଷ ପୂର୍ବରୁ କେହି ଚିନ୍ତା ମଧ୍ୟ କରି ପାରୁ ନଥିଲେ । ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇକୋ ସିଷ୍ଟମ ଦେଶରେ ଲକ୍ଷ- ଲକ୍ଷ ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ଏବଂ ପରୋକ୍ଷ ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି କରିଛି । କୃଷି, ସାମାଜିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ, ସର୍ଭେ ଏବଂ ପ୍ରତିରକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ, ଡ୍ରୋନର ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ଚାହିଦା ଯୁବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ନୂତନ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି। ଆଜି ଦେଶରେ ଯେଉଁ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତ ଅଭିଯାନ ଚାଲୁ ରହିଛି, ତାହା ମଧ୍ୟ ରୋଜଗାରର ଅନେକ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରୁଛି । ଆଜି ଭାରତରେ କୋଟି- କୋଟି ମୋବାଇଲ ଫୋନ ନିର୍ମାଣ ହେଉଛି, ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗାଁ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବ୍ରଡବ୍ୟାଣ୍ଡ ସଂଯୋଗ ପହଂଚୁଛି, ଏହାଦ୍ୱାରା ମଧ୍ୟ ବ୍ୟାପକ ସ୍ତରରେ ରୋଜଗାର ଏବଂ ସ୍ୱ-ରୋଜଗାରକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ମିଳୁଛି । ସରକାର କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରୁଥିବା ଗୋଟିଏ ଯୋଜନା, ଗୋଟିଏ- ଗୋଟିଏ ନିଷ୍ପତିର ପ୍ରଭାବ କିଭଳି ଲୋକମାନଙ୍କର ଜୀବନକୁ ବଦଳାଉଛି, ଏହା ଆପଣମାନଙ୍କୁ ସର୍ବଦା ମନେ ରଖିବାକୁ ହେବ ।
ସାଥୀଗଣ,
ବିଜେପି ସରକାରଙ୍କ ନୀତିଗୁଡ଼ିକ ଯୋଗୁଁ ଆଜି ଉତର-ପୂର୍ବାଂଚଳରେ ବ୍ୟାପକ ସଂଖ୍ୟାରେ ଯୁବକମାନେ ବିକାଶର ମୁଖ୍ୟ ଧାରାକୁ ଫେରୁଛନ୍ତି । ଭାଜପା ସରକାର ହେଉଛି ଯୁବକମାନଙ୍କ ସ୍ୱପ୍ନକୁ ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ । ରୋଜଗାର ଏବଂ ସ୍ୱ-ରୋଜଗାରର ନୂତନ ସୁଯୋଗ ଦେଇ ଆମେ ନୂତନ ଭାରତର ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଆହୁରି ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ମଧ୍ୟ ପାଦ ବଢ଼ାଇ ଚାଲିଛୁ । ପୁଣିଥରେ ଆପଣ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଆଉ ଆପଣଙ୍କ ପରିବାର ଲୋକଙ୍କୁ ବହୁତ- ବହୁତ ଶୁଭେଚ୍ଛା ।
ଧନ୍ୟବାଦ ।