Ministry of Health and Family Welfare
Union Minister of Health & Family Welfare, Dr. Mansukh Mandaviya interacts with representatives of Japanese Pharma Companies
India is recognized as a global pharmaceutical hub, with its industry playing a pivotal role in improving health outcomes worldwide by serving as a dependable supplier of affordable and high-quality drugs: Dr Mandaviya
“The Indian pharmaceutical industry includes a network of 3,000 drug companies and 10,500 manufacturing units. It is projected to reach a value of US$ 130 billion by 2030”
15 MAY 2023 4:37PM by PIB Delhi
Union Minister of Health and Family Welfare, Dr. Mansukh Mandaviya interacted with representatives of Japanese Pharma Companies and members of the Japan Pharmaceutical Manufacturers Association (JPMA), at the Indian Embassy in Tokyo today. Mr Junichi Shiraishi, Director General, JPMA and Dr Sachiko Nakagawa, Managing Director, JPMA were present in the discussions.
Addressing the gathering, Dr Mandaviya stated that “India is recognized as a global pharmaceutical hub, with its industry playing a pivotal role in improving health outcomes worldwide by serving as a dependable supplier of affordable and high-quality drugs”. He highlighted that “India has played a significant role in enhancing global accessibility by providing approximately 60% of the global vaccine supply and 20-22% of generic exports. In the battle against the COVID-19 pandemic, India has supplied essential drugs to around 185 countries”.
The Union Health Minister said that the Indian pharmaceutical industry has primarily focused on manufacturing generic medicines, exporting bulk drugs, and supplying active pharmaceutical ingredients. “The Indian pharmaceutical industry includes a network of 3,000 drug companies and 10,500 manufacturing units. It is projected to reach a value of US$ 130 billion by 2030”, he said. He further informed that “3 Bulk Drug Parks are coming up to create a robust ecosystem for pharmaceutical manufacturing. To promote research and development in the pharmaceutical sector, the Indian government has established six National Institutes of Pharmaceutical Education and Research and designated them as 'Institute of National Importance. In 2019, the launch of the New Drugs and Clinical Trial Rules further contributed to the growth of the clinical trial sector, with many choosing India as a site for global clinical trials”.
Encouraging Japanese companies to take advantage of growing opportunities in the Indian market, Dr. Mandaviya stated that “the pharmaceutical industry in India has been attracting a lot of investment from foreign companies and seeing partnerships and collaborations. This has opened up exciting opportunities for global pharmaceutical companies to enter the Indian market. The new Production Link Incentive (PLI) schemes have also encouraged manufacturers to produce drugs in India, with the aim of supplying them to the global market.” He informed that globally, research and innovation in the field of bio-pharmaceuticals have become key drivers for growth in the life sciences sector, particularly with the rising prevalence of biologics and biosimilars and highlighted that “In India, the bio-pharmaceutical sector has achieved an impressive 5-year Compound Annual Growth Rate (CAGR) of 50% and is projected to continue thriving”.
Informing about the growing demand for Indian traditional medicines, Dr. Mandaviya noted that “the government has initiated efforts to integrate traditional medicines and phyto-pharmaceuticals into mainstream public practices. With India's rich biodiversity and abundance of flora and fauna, there is immense potential to incorporate phytopharmaceutical products into the global value chain”. “Strengthening R&D and innovation is vital to gain global recognition for these medicines”, he stressed.
Dr Mandaviya also invited Japanese collaboration on research and innovation in emerging innovative therapies and technologies like precision medicine, cell and gene therapy, biological products, and on the utilization of digital tools. He said that “such collaboration on research and innovation would help enhance the domestic availability and affordability of these innovative therapeutic options”.
Shri Vishal Chauhan, Joint Secretary, Health Ministry; Mr Sunao Manabe, Representative Director, Executive Chairperson & CEO, Daiichi Sankyo Co., Ltd; Dr. Osamu Okuda, Representative Director, President & CEO, Chugai Pharmaceutical Co., Ltd; Mr Daikichiro Kobayashi, President, Meiji Seika Pharma Co., Ltd; Mr Hiroyoshi Tosa, President & Representative Director, Otsuka Chemical Co., Ltd; and other officials of the Union government were present in the meeting.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হকশেক অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, দা মনসুক মন্দাবিয়ানা জপানগী ফার্মা কম্পনীশিংগী মীহুৎশিংগা লোয়ননা ৱারী শাখ্রে
ভারতকী ইন্দস্ত্রীনা হোংনা অমসুং অফবা ক্বালিতীগী হীদাক-লাংথকশিংগী থাজবা য়াবা সপ্লায়র অমা ওইনা মথৌ তৌদুনা মালেম শিনবা থুংবদা হেল্থ আউৎকমশিং ফগৎহনবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌবগা লোয়ননা গ্লোবেল ফার্মাস্যুতিকেল হব অমা ওইনা শকখঙলি: দা. মন্দাবিয়া
“ভারতকী ফার্মাস্যুতিকেল ইন্দস্ত্রীদা দ্রগ কম্পনী ৩,০০০ অমসুং মেন্যুফেকচরিং য়ুনিৎ ১০,৫০০গী নেৎৱার্ক অমা য়াওরি। মসিনা ২০৩০ ফাওবদা য়ু.এস. দোলর বিলিয়ন ১৩০গী ভেল্যু য়ৌনবা প্রোজেক্ত তৌরি”
15 MAY 2023 4:37PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী, দা. মনসুখ মন্দাবিয়ানা জপানগী ফার্মা কম্পনীশিংগী মীহুৎশিং অমসু জপান ফার্মাস্যুতিকেল মেন্যুফেকচর্রস এসোসিএসন (জে.পি.এম.এ.)গী মেম্বরশিংগা লোয়ননা ঙসি তোকিওদা লৈবা ইন্দিয়ন এম্বেসীদা ৱারী শাখ্রে। জে.পি.এম.এ.গী দিরেক্তর জেনরেল, শ্রী জুনিচি সিরাইশি অমসুং জে.পি.এম.এ.গী মেনেজিং দিরেক্তর, দা. সচিকো নাকাগাৱানা খন্ন-নৈনবা অসিদা শরুক য়াখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা দা. মন্দাবিয়ানা হায়খি, “ভারত অসি মাগী ইন্দস্ত্রীনা হোংনা অমসুং অফবা ক্বালিতীগী হীদাক-লাংথকশিংগী থাজবা য়াবা সপ্লায়র অমা ওইনা মথৌ তৌদুনা মালেম শিনবা থুংবদা হেল্থ আউৎকমশিং ফগৎহনবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌবগা লোয়ননা গ্লোবেল ফার্মাস্যুতিকেল হব অমা ওইনা শকখঙলি”। মহাক্না হায়খি “ভারতনা গ্লোবেল ভেক্সিন সপ্লাইগী চাউরাক্না ৬০% পীদুনা অমসুং জেনেরিক এক্সপোর্ত ২০-২২% তৌদুনা গ্লোবেল একসেসিবিলিতী হেনগৎহনবদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌখি। কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মায়োক্তা লান্থেংনবদা ভারতনা লৈবাক ১৮৫রোমদা তঙাই ফদবা হীদাক-লাংথকশিং সপ্লাই তৌখি”।
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী ফার্মাস্যুতিকেল ইন্দস্ত্রীনা মপুং ওইনা জেনরিক মেদিসিন মেন্যুফেকচর তৌবা, বল্ক দ্রগশিং এক্সপোর্ত তৌবা অমসুং এক্তিব ফার্মাস্যুতিকেল ইনগ্রিদিয়ন্তশিং সপ্লাই তৌবদা মীৎয়েং চংখি। মহাক্না হায়খি, “ভারতকী ফার্মাস্যুতিকেল ইন্দস্ত্রীদা দ্রগ কম্পনী ৩,০০০ অমসুং মেন্যুফেকচরিং য়ুনিৎ ১০,৫০০গী নেৎৱার্ক অমা য়াওরি। মসিনা ২০৩০ ফাওবদা য়ু.এস. দোলর বিলিয়ন ১৩০গী ভেল্যু য়ৌনবা প্রোজেক্ত তৌরি”। মহাক্না হায়খি “ফার্মাস্যুতিকেল মেন্যুফেকচরিংগীদমক মপাঙ্গল কনবা ইকোসিস্তেম অমা শেম্না বল্ক দ্রগ পার্ক ৩ শেমগৎলি। ফার্মাস্যুতিকেল সেক্তরদা রিসর্চ অমসুং দিবেলপমেন্ত প্রমোৎ তৌনবা ভারত সরকারনা নেস্নেল ইন্সতিত্যুতস ওফ ফার্মাস্যুতিকেল এজুকেসন এন্দ ইসর্চ তরুক লিংখৎখি অমসুং মখোয়বু ‘ইন্সতিত্যুত ওফ নেস্নেল ইম্পোর্তেন্স’ হায়না দেজিকনেৎ তৌখি। ভারতপু গ্লোবেল ক্লিনিকেল ত্রাইএলশিংগী সাইৎ অমা ওইনা খনবগা লোয়ননা ২০১৯দা ন্যু দ্রগস এন্দ ক্লিনিকেল ত্রাইএল রুল লোঞ্চ তৌখিবনা ক্লিনিকেল ত্রাইএল সেক্তরদা শাহৌ পীবদা শরুক তমখি”।
জপানগী কম্পনীশিংদা ভারতকী মার্কেৎতা হেনগৎলক্লিবা খুদোংচাবশিং অসিগী খুদোংচাবা লৌনবা পুক্নিং থৌগৎলদুনা দা. মন্দাবিয়ানা হায়খি, “ভারত্তা লৈরিবা ফার্মাস্যুতিকেল ইন্দস্ত্রীনা মীরমগী কম্পনীশিংদগী ইনভেস্তমেন্ত কয়া তৌনবা পুক্নিং চীংশিল্লি অমসুং পার্তনরশিপ অমসুং কোল্লাবোরেসনশিং উবা ফংলি। মসিনা গ্লোবেল ফার্মাস্যুতিকেল কম্পনীশিংনা ভারতকী মার্কেৎতা চংনবা খুদোংচাবা কয়া পীখি। অনৌবা প্রদক্সন লিঙ্ক ইনসেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কিমশিংনা গ্লোবেল মার্কেৎদা সপ্লাই তৌনবা পান্দমগা লোয়ননা মেন্যুফেকচর্রশিংদা ভারত্তা হীদাক-লাংথকশিং পুথোক্নবা পুক্নিং থৌগৎলি। বাইও-ফার্মাস্যুতিকেল্সগী লমদা মালেমগী ওইনা রিসর্চ অমসুং ইন্নোবেসন্না সাইন্স সেক্তরগী লমদা মরু ওইনা বাইওলোজিক্স অমসুং বাইওসিমিলরশিংগী প্রিবেলেন্স হেনগৎলকপা অসিদা গ্রোথ কী মরু ওইবা দ্রাইবরশিং ওইরকখি অমসুং “ভারত্তা বাইও-ফার্মাস্যুতিকেল সেক্তরনা চহি ৫গী কম্পাউন্দ এনুএল গ্রোথ রেৎ (সি.এ.জি.আর.)গী ৫০% ফংবা ঙমখি অমসুং মখা তানা খুমাং চাউশিনগনি হায়না প্রোজেক্ত তৌখি”।
ভারতকী ত্রেদিস্নেল মেদিসিনশিংগী দিমান্দ হেনগৎলক্লিবা অসিগী মতাংদা দা. মন্দাবিয়ানা হায়খি, “সরকারনা ত্রেদিস্নেল মেদিসিনশিং অমসুং ফাইতো-ফার্মাস্যুতিকেল্সপু মেনস্ত্রীম পব্লিক প্রেক্তিসশিংদা ইন্তিগ্রেৎ তৌনবা খোঙথাংশিং পাইখৎখি। ভারতকী য়াম্লবা বাইওদাইভর্সিতী অমসুং ফ্লোরা অমসুং ফৌনা মরাং কাইনা লৈরিবা অসিগা লোয়ননা গ্লোবেল ভেল্যু চেন্দা ফাইতোফার্মাস্যুতিকেল প্রদক্তশিং ইনকোর্পোরেৎ তৌনবা অচৌবা পোতেন্সিএল লৈ”। মহাক্না হায়খি, “হীদাক-লাংথকশিং অসি মালেমদা শখ খঙহন্নবা আর এন্দ দি অমসুং ইন্নোবেসন মপাঙ্গল কনখৎহনবা অসি মরু ওই”।
দা. মন্দাবিয়ানা জপানগা লোয়ননা প্রিসিজন মেদিসিন, সেল অমসুং জিন থেরাপী, বাইওলোজিকেল প্রদক্তশিং অমসুং দিজিতেল তুলশিং শীজিন্নবা অসিগুম্বা থোরক্লিবা ইন্নোবেতিব থেরাপীশিং অমসুং তেক্নোলোজীশিংদা রিসর্চ অমসুং ইন্নোবেসন্দা কোল্লাবোরেসন তৌনবা বর্তন তৌখি। মহাক্না হায়খি, “রিসর্চ অমসুং ইন্নোবেসন্দা অসিগুম্বা কোল্লাবোরেসন তৌবনা ইন্নোবেতিব থেরাপ্যুতিক ওপ্সনশিংগী দোমেস্তিক এভাইলেবিলিতী অমসুং এফোর্দেবিলিতী হেনগৎহনবদা মতেং পাংগনি”।
হকশেল মন্ত্রালয়গী জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী বিশাল চৌহান; দাইচি সনক্যো কো লিমিতেদকী রিপ্রজেন্তেতিব দিরেক্তর, একজিক্যুতিব চিয়রপর্সন অমসুং সি.ই.ও. শ্রী সুনাও মানাবি; চুগাই ফার্মাস্যুতিকরল কো লিমিতেদকী রিপ্রজেন্তেতিব দিরেক্তর, প্রিসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও. দা. ওসামু ওকুদা; মৈজি সৈকা ফার্মা কো লিমিতেদকী প্রসিদেন্ত শ্রী দাইকিচিরো কোবায়াশি; ওৎসুকা কেমিকেল কো লিমিতেদকী প্রসিদেন্ত অমসুং রিপ্রজেন্তেসন দিরেক্তর, শ্রী হিরোয়োশি তোশা; অমসুং কেন্দ্র সরকারগী অতোপ্পা ওফিসিএলশিংনা মীফম অসিদা শরুক য়াখি।