Ministry of Defence
IMPHAL, INDIAN NAVY’S THIRD SHIP OF PROJECT 15B SAILS FOR MAIDEN SEA TRIALS
28 APR 2023 6:26PM by PIB Delhi
Imphal, Indian Navy’s third indigenous stealth destroyer of the Project 15B class, planned to be commissioned later this year, undertook her maiden sea sortie today. The ship incorporates several niche technologies and high indigenous content and is designed in-house by the Navy’s Warship Design Bureau and constructed by Mazagon Dock Ltd. (MDL) stands proud testimony to the Indian Navy’s thrust on the national vision of ‘AatmaNirbhar Bharat’ and ‘Make in India’ initiative.
Imphal will have the unique distinction of being the largest and most advanced destroyer to be ever named after a city from the North-East. Imphal would thus be a befitting symbol of the growing importance and contribution of the North-Eastern region and the state of Manipur towards national security and development.
Imphal will add significantly to the Indian Navy’s combat capabilities. With the recent commissioning of her predecessor INS Mormugao in December 2022 and the fifth Project 75 submarine INS Vagir in January 2023, commencement of sea trials of Imphal is yet another important milestone in MDL’s continued contribution towards building a strong, modern and self-reliant India.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন নেভীগী প্রোজেক্ত 15Bগী অহুমশুবা জহাজ, ইম্ফালনা অহানবা সী ত্রাইএলগীদমক্তা থোকখ্রে
28 APR 2023 6:26PM by PIB Imphal
হন্দক্কী চহি অসিদা শিজিন্নবা হৌবগী থৌরাং য়াৎলিবা ইন্দিয়ন নেভীগী প্রোজেক্ত 15B ক্লাসকী লমদমসিদা শাজবা অহুমশুবা স্তেল্থ দেস্ত্রোয়র, ইম্ফালনা অহানবা সী সোর্তীগীদমক্তা থোকখ্রে। জহাজ অসিদা নিচ তেক্নোলোজী কয়া অমা অমসুং লমদমসিদা শাজবা পোৎলম য়াম্না য়াওরি। নেভীগী ৱারশিপ দিজাইন ব্যুরো মশানা দিজাইন তৌবা অমসুং মাজাগোন দোক লিমিতেদ (MDL)না শাবা জহাজ অসিনা লৈবাক্কী ‘আত্মানির্ভর ভারত’কী পান্দম অমসুং ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ খোঙথাংদা ইন্দিয়ান নেভীনা শৌগৎপগী চাউথোকচিংঙাই ওইরবা খুদম অমা ওইনা লেপ্লি।
ইম্ফাল অসিনা অৱাং নোংপোক ভারতকী শহরগী মিং লৌদুনা মিংথোনবা খ্বাইদগী চাউবা অমসুং এদভান্স ওইবা দেস্ত্রোয়র অমা ওইবগী তোপ-তোপ্পা শক্তাক অমা শাগোন্নরগনি। অৱাং নোংপোক লমদম অমসুং মনিপুরনা লৈবাক্কী সেক্যুরিতী অমসুং চাউখৎ থৌরাংদা মরু ওইবা হেনগৎলক্লিবা অমসুং মশাগী শরুক তম্লিবা অসিগী মতিক চাবা খুদম অমা ইম্ফালনা ওইরগনি।
ইম্ফালনা ইন্দিয়ন নেভীগী লান্থেংনবা ঙম্বগী মতিক মতৌবু মশক থোক্না হেনগৎহনগনি। মহাক্কী মমাংগী জহাজ, INS মোর্মুগাওবু দিসেম্বর 2022দা অমসুং প্রোজেক্ত 75কী মঙাশুবা সবমেরিনা INS ভাগিরবু জনুৱারী 2023দা হন্দক্তা শিজিন্নবা হৌখিবগা লোয়ননা ইম্ফালগী সী ত্রাইএল পাংথোকপা হৌবা অসিদি MDLনা মপাঙ্গল লৈবা, মতমগা চুনবা অমসুং মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারত অমা ওইহনবদা লেপ্তনা শরুক য়ারিবা অসিগী মশক থোকপা অতোপ্পা মায় পাকপা অমা ওইরে।