Vice President's Secretariat
‘Mann Ki Baat is the foundation to India @ 100’: Vice-President
Mann Ki Baat has generated a market space for local arts and artisans, popularised culture of North East and other States: VP
PM’s addresses through Mann Ki Baat are a beacon of positivity for the nation: VP
Vice President inaugurates conclave ‘Mann Ki Baat @100’, releases two books on the occasion
26 APR 2023 3:05PM by PIB Delhi
The Vice-President of India, Shri Jagdeep Dhankhar today said that as the programme ‘Mann Ki Baat’ completes its 100th episode, it will be the foundation to ‘India @ 100’. He said that India will be at the top of the world when it will celebrate its Centenary Celebrations in 2047.
Inaugurating the national conclave ‘Mann Ki Baat @ 100’ in New Delhi organised by the Ministry of Information & Broadcasting, Shri Dhankhar said Mann Ki Baat reached every nook and corner of the country and is unparalleled in reach and popularity. He also credited the program for giving recognition and brand value to local art and artisans, and for generating a market space for them.
The Vice-President observed that Mann Ki Baat gave a huge impetus to flagship initiatives of the government such as Swachh Bharat, Beti Bachao Beti Padhao, and turned them into mass movements. He added that the PM’s addresses on the show were a ‘beacon of positivity’ to the nation during the COVID pandemic.
Noting that the 100th episode of the programme (scheduled to be aired on 30th April 2023) as a historic milestone, Shri Dhankhar lauded the program for serving as an effective platform to popularise and bring to the mainstream the culture and festivals of the North East and other states. ‘Mann Ki Baat, as a matter of fact, is a reflection of our sense of our civilisational ethos’, he observed.
Calling upon everyone to take pride in the achievements of the nation, the Vice-President stressed that one must ‘always keep nation first’. He said that India’s growth story is also underscored by ‘Nari Shakti’ exemplified in the election of a tribal woman as the President of India. He also noted various welfare initiatives such as the Direct Benefit Transfer, PM Ujjwala Yojana, PM Kisan Samman Nidhi and others as indicative of the paradigm change in the socio-economic situation in the country.
During the event, Shri Dhankar released the Coffee Table Book 'My Dear Fellow Citizens...'. The book, brought out by the Ministry of Information & Broadcasting, presents glimpses of over 100 inspiring stories, mentioned by Hon'ble PM in the radio programme. He also released a book “Collective Spirit, Concrete Action”, authored by Shri Shashi Shekhar Vempati, former CEO, Prasar Bharati, which describes the impact of the programme ‘Mann Ki Baat’ on the nation.
Shri Anurag Singh Thakur, Minister of Information & Broadcasting and Youth Affairs & Sports, Shri Apurva Chandra, Secretary, Ministry of Information & Broadcasting, Shri Gaurav Dwivedi, Chief Executive Officer, Prasar Bharati accompanied the Vice-President in the inaugural. Eminent personalities such as Ms Kiran Bedi, Shri Aamir Khan, Ms Raveena Tandon, Shri Ricky Kej, Ms Nikhat Zareen and panelists of different sessions following the inaugural were also present. Around 100 esteemed citizens from various parts of the country who have been mentioned by the Prime Minister in various episodes of “Mann Ki Baat” also attended the event.

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
মন কি বাত India @ 100গী য়ুম্ফম্নি: উপ রাস্ত্রপতি
মন কি বাতনা লমদম অসিগী কলা অমসুং খুৎহৈবশিংগী কৈথেল অমা পীরে, অৱাং-নোংপোক অমসুং অতোপ্পা রাজ্যশিংগী কলচর মমিং চৎহল্লে: উপ রাস্ত্রপতি
মন কি বাতকী খুৎথাংদা পীখিবা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল লৈবাক চাউখৎনবা মৈরা অমনি: উপ রাস্ত্রপতি
উপ রাস্ত্রপতিনা ‘Mann Ki Baat @100’ কী মীফম হৌদোকখ্রে, থৌরম অদুদা লাইরিক অনি ফোঙখ্রে
26 APR 2023 3:05PM by PIB Imphal
ঙসি ভারতকী উপ রাস্ত্রপতি শ্রী জগদীপ ধনকারনা হায়খি মদুদি মন কি বাত থৌরমগী ১০০শুবা ইপিসোদ মপুংফার, থৌরম অসি India @ 100গী য়ুম্ফম্নি। ২০৪৭দা লৈবাক অসিগী চহি ১০০শুবা থৌরম পাংথোকপা মতমদা ভারতনা মালেমগী মকোক্তা লৈরগনি।
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিস্ত্রিনা শীনবা ‘Mann Ki Baat @ 100’গী জাতি থাক্কী মীফম হৌদোক্লদুনা শ্রী ধনকারনা হায়খি মন কি বাত লৈবাক অসিগী কাচিন-কোয়া শীনবা থুংনা য়ৌরে অমসুং মীয়াম্না তাবা অমসুং পাম্নবদা লাম্বা লৈত্রে। মন কি বাতনা লমদম অসিগী কলা অমসুং খুৎহৈবশিংগী কৈথেল অমা পীরে, অৱাং-নোংপোক অমসুং অতোপ্পা রাজ্যশিংগী কলচর মমিং চৎহল্লে।
উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খি সরকারগী থবকশিং হায়বদি শ্বাছ ভারত, বেতি বচাউ বেতি পরাউ মীয়ামগী খোঙজং ওইহনবদা মন কি বাতনা অচৌবা ইথিল পীরে। কোবিদ লাইচৎ মনুংদা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল অসিনা লৈবাক মীয়ামগী থাজবগী মৈরা অমা ওইখি।
মহাক্না হায়খি থৌরম অসিগী ১০০শুবা ইপিসোদ অসি (এপ্রিল ৩০,২০২৩দা শন্দোক্কদবা) পুৱারি ওইনা মাইপাকপা অমনি। থৌরম অসি লমদম অসিগী কলা অমসুং খুৎহৈবশিংগী কৈথেল অমা পীরে, অৱাং-নোংপোক অমসুং অতোপ্পা রাজ্যশিং ভারতকী অতৈ মফমশিং খঙহন্নবা অফবা মফম অমা ওইরে। তশেংনা হায়রবদা, মন কি বাত অসি ঐখোয়গী সভেত্যগী চৎনবীশিংদা লৈরিবা ঐখোয়গী ৱাখল্লোনগী মমি অমনি।
উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খি কনাগুম্বা অমনা মতম পুম্নমক্তা লৈবাক্কী থবক্না অহানবা ওইনা লৌগদবনি। মীখলদা ত্রাইবেল নুপী অমা ভারতকী রাস্ত্রপতি ওইনা খনখিবা অসি নারি শক্তিনা লমজিংবা ভারতকী চাউখৎপগী ৱারিনি। তোঙান-তোঙানবা য়াইফ-থৌরাংশিং হায়বদি দাইরেক্ত বেনিফিদ ত্রান্সফর, পি.এম উজ্জৱালা য়োজনা, পি.এম কিসান সম্মান নিধি য়োজনা অমসুং অতোপ্পশিংনা লৈবাক অসিগী খুন্নাই অমসুং শেন্মিৎলোন্দা অচৌবা অহোঙবা অমা পুরক্লে।
থৌরম অসিদা উপ রাস্ত্রপতিনা লাইরিক অনি ফোঙখি। অহানবা লাইরিক, মন কি বাতকী খোঙচৎশিং ফোঙদোকপা অমসুং কমদৌনা থৌরম অসিনা প্রধান মন্ত্রী অমসুং মীয়াম মরক্তা হকথেংন্না পাউ ফাওনবগে হায়বা ফোঙদোকপা ‘Mann Ki Baat@100’ গী কোফি তেবল বুক ‘মাই দিয়ার ফেল্লো সিতিজন্স…’ শ্রী ধনকারনা ফোঙখি। অনিশুবা লাইরিক ওইনা, প্রসার ভারতিগী হান্নগী সি.ই.ও শ্রী এস.এস বেম্পাতিনা ইবা ‘কল্লেক্তিপ স্পিরিৎ, কনক্রিৎ এক্সন’ ফোঙখি। মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা গনতন্ত্র চৎপা লৈবাক অসিগী খুন্নাই, শেন্মিৎলোন, অকোয়বগী ফিবম, কলচর, হকশেলগা মরী লৈনবা ৱাফমশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবশিং অদু লাইরিক অসিদা পল্লি।
হৌদোকপগী থৌরম অদুদা উপ রাস্ত্রপতিগা লোয়ন্না ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুর, ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি শ্রী অপুরবা চন্দ্রা, প্রসার ভারতিগী সি.ই.ও শ্রী গৌরব দ্বিবেদি শরুক য়াখি। হৌদোকপগী থৌরম মতুংদা শক্নাইরবা পেনেলিস্তশিং হায়বদি কিরন বেদি, অমির খান, রবিনা তন্দন, শ্রী রিক্কি কেজ, নিখত জারিন অমসুং অতোপ্পা পেনেলিস্তশিং শরুক য়াদুনা তোঙান-তোঙানবা সেসনশিং পাংথোকখি। মন কি বাতকী ইপিসোদশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা মমিং পনখিবা লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদগী লাকপা মীওই ১০০ থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।