Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah lays the foundation stone of Hariharpur Sangeet Vishwavidyalaya, also inaugurates and lays the foundation stone various development projects worth Rs. 4583 crore in Azamgarh, Uttar Pradesh today
Azamgarh, which was known as the stronghold of terror in the whole country under earlier governments, today under the leadership of Prime Minister Modi foundation stone of the music university has been laid here to give respect to Harihar Gharana- the heritage of Azamgarh
Prime Minister Shri Narendra Modi is providing pure drinking water through taps to every household in the country, 1358 schemes worth Rs. 4257 crore have been started in Azamgarh today
Prime Minister Shri Narendra Modi has provided tap water to 60% of the country's households, under the leadership of Shri Modi, the work of providing tap water to 11.66 Crore houses has been completed
Culture can be protected for the future generation only by preserving the art and music of the country, the music university which is going to be established in Azamgarh will rejuvenate the famous Hariharpur Gharana
Government of India under the leadership of Prime Minister Modi and the Government of Uttar Pradesh under the leadership of Chief Minister Yogi Adityanath have started a new era of development by providing electricity to the entire state
The double engine government is leaving no stone unturned to take Uttar Pradesh ahead in the path of development
Prime Minister Shri Narendra Modi has always provided resources and funds for the development of Uttar Pradesh
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Uttar Pradesh has become a symbol of development today, a network of roads and canals has been laid here, work is being done for the benefit of every class
New international airports are being built in Noida and Azamgarh, with this Uttar Pradesh has become the only state in India to have 5 international airports including Lucknow, Varanasi and Kushinagar
07 APR 2023 8:54PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah laid the foundation stone of Hariharpur Sangeet Vishwavidyalaya, also inaugurated and laid the foundation stone of 117 development projects worth Rs.4583 crore in Azamgarh, Uttar Pradesh today. These include foundation stone laying of 1358 schemes at a cost of Rs 4257 crore under ‘Nal se Jal’ and 55 schemes related to widening and strengthening of roads at a cost of Rs.175 crore. Apart from this, 61 schemes at a cost of Rs.151 crore related to 16 different departments of the state also inaugurated. Many dignitaries including Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath were present on the occasion.
In his address, Shri Amit Shah said that Azamgarh, which was known as the stronghold of terror in the whole country under earlier governments, today under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi foundation stone of the music university has been laid here to give respect to Harihar Gharana- the heritage of Azamgarh. He said that Azamgarh was once known by Harihar Gharana and music scholars like Pandit Chhannulal Mishra, but the work of tarnishing the image of Azamgarh was done by the previous state governments.
Shri Amit Shah said that Hari and Har are both in the name of Hariharpur Gharana, and once upon a time, Azamgarh used to be the centre in all the three genres of singing, playing and dancing. He said that many nationally and internationally renowned artists like Padma Vibhushan Pandit Channulal Mishra, Shri Ambika Mishra and Dr. Manoj Kumar Mishra from Hariharpur Gharana, will be very happy today as a music university is being started in Azamgarh. He said that culture can be protected for the future generation only by preserving the art and music of the country, the music university which is going to be established in Azamgarh will rejuvenate the famous Hariharpur Gharana. Shri Shah said that this music university will increase the pride of not only Uttar Pradesh but the entire India across the world in the coming days.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that earlier there was no electricity in the rural areas, but Government of India under the leadership of Prime Minister Modi and the Government of Uttar Pradesh under the leadership of Chief Minister Yogi Adityanath have started a new era of development by providing electricity to the entire state. He said that today the foundation stone of Har Ghar Jal Yojana has been laid in the region. Shri Shah added that Prime Minister Shri Narendra Modi is providing pure drinking water through taps to every household in the country, 1358 schemes worth Rs. 4257 crore have been started in Azamgarh today. He said that Prime Minister Shri Narendra Modi has ensured tap-water connections to 60% of the households across the country, and now in every second tap water is being provided to every household. He said that under the leadership of Prime Minister Modi, the work of providing tap water connections to 11.66 crore houses in the country has been completed. Shri Shah said that the supply of pure drinking tap water in the fluoride-affected areas of Uttar Pradesh is being ensured from today.
Shri Amit Shah said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi Uttar Pradesh has emerged as a symbol of development. A network of roads and canals has been laid in the state, every farmer is being provided Rs. 6,000 under the Pradhan Mantri Kisan Yojana, gas cylinders have reached 1.76 crore houses, toilets and electricity have reached every house and there is not a single village in the state without electricity. He said that the double engine government is leaving no stone unturned to take Uttar Pradesh ahead in the path of development.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that Azamgarh had to face poor law and order situations, but today the state government under the leadership of Chief Minister Shri Adityanath Yogi has helped the district to emerge as a hub of development. He said that new international airports are being developed at Noida and Azamgarh, and with this Uttar Pradesh has become the only state in India to have five international airports including Lucknow, Varanasi and Kushinagar. Shri Shah said that the Uttar Pradesh government under the leadership of Chief Minister Shri Yogi Adityanath has also implemented the Prime Minister Shri Narendra Modi's PM Gati Shakti Yojana. He added that the state government has also worked towards making the entire Uttar Pradesh a riot-free state. Shri Shah said that the government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi has provided sufficient funds for the development of Uttar Pradesh. He said that in 2024, the opposition parties will again talk about nepotism and casteism and mislead the people of Uttar Pradesh, but people should affirm their trust again in the Prime Minister Shri Narendra Modi.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি হরিহরপুর সঙ্গীত ৱিস্বৱিধ্যালয়াগী উরেপ-উয়ুং তম্বা, লোইননা উত্তর প্রদেশকী আজমগরদা লুপা করোর ৪৫৮৩ রোমগী ওইবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া অমা হৌদোকপা অমসুং উরেপ-উয়ুংসু তম্বা
হান্নগী সরকারগী মখাদা লৈবাক শিনবা থুংনা তমথিরবা কিনিংঙাই ওইরবা ইরাংগী মফম অমা ওইনা খঙনরম্বা আজমগর, ঙসিদি প্রধান মন্ত্রী, মোদীগী লুচিং মখাদা হরিহর ঘরানা-আজমগরগী হেরিতেজপু ইকাইখুম্নবা উৎনবা মফম অসিদা ম্যুজিক য়ুনিভর্সিতীগী উরেপ-উয়ুং তম্বা
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিদা য়ুমথোং খুদিংদা তোতিগী খুত্থাংদা অশেংবা থক্নবা ঈশিং ফংহনবা, আজমগরদা ঙসি লুপা করোর ৪২৫৭ রোমগী স্কীম ১৩৫৮ হৌদোকপা
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিগী য়ুমথোং ৬০%দা তোতিগী ঈশিং ফংহনবা, শ্রী মোদীগী লুচিং মখাদা য়ুম করোর ১১.৬৬দা তোতিগী ঈশিং ফংহন্নবগী থবক লৌইশিনখ্রে
লৈবাক অসিগী আর্ত অমসুং ম্যুজিক নিংথিনা ঙাক-শেন্দুনা থম্বা খক্তনা তুংগী মীরোলগীদমক্তা কলচরবু ঙাক-শেন্দুনা থম্বা ঙমগনি, আজমগরদা লিংখৎকদৌরিবা ম্যুজিক য়ুনিভর্সিতী অসিনা মমিং লৈরবা হরিহার্পুর ঘরানাবু অমুক হন্না হিংগৎহল্লগনি
ভারত সরকারনা প্রধান মন্ত্রী, মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং উত্তর প্রদেশকী সরকারনা মুখ্য মন্ত্রী, য়োগি অদিত্যনাথকী লুচিং মখাদা রাজ্য অসিবু শিনবা থুংনা মৈ ফংহন্দুনা চাউখৎ-থৌরাংগী অনৌবা য়ুক অমা হৌখ্রে
দবল ইঞ্জিন সর
07 APR 2023 8:54PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি হরিহরপুর সঙ্গীত ৱিস্বৱিধ্যালয়াগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে, লোইননা উত্তর প্রদেশকী আজমগরদা লুপা করোর ৪৫৮৩ রোমগী ওইবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া অমা হৌদোকপা অমসুং উরেপ-উয়ুংসু তমখ্রে। মসিদা ‘নল সে নল’ মখাদা লুপা করোর ৪২৫৭ চংনা স্কীম ৪৫৮৩গী তম্বা অমসুং লুপা করোর ১৭৫ চংনা লম্বি পাকথোকপগী অমসুং ফগৎহনবগা মরি লৈনবা স্কীম ৫৫ য়াওরি। মসিগী মথক্তা রাজ্য অসিগী তোঙান-তোঙানবা দিপার্তমেন্ত ১৬কা মরি লৈনবা লুপা করোর ১৫১ চংনা স্কীম ৬১সু হৌদোকখি। উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী য়োগি অদিত্যনাথ য়াওনা দিগ্নিতরী কয়া অমনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
মহাক্না ৱা ঙাংবা মতমদা, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি হান্নগী সরকারগী মখাদা লৈবাক শিনবা থুংনা তমথিরবা কিনিংঙাই ওইরবা ইরাংগী মফম অমা ওইনা খঙনরম্বা আজমগর, ঙসিদি প্রধান মন্ত্রী, মোদীগী লুচিং মখাদা হরিহর ঘরানা-আজমগরগী হেরিতেজপু ইকাইখুম্নবা উৎনবা মফম অসিদা ম্যুজিক য়ুনিভর্সিতীগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। আজমগর অসি মতম অমদা হরিহর ঘরানা অমসুং পন্দিত ছন্নুলাল মিশ্রাগুম্বা ম্যুজিক স্কোলরশিং অসিনা মশক খঙনরম্মি, অদুবু আজমগরগী শকফম অসিবু মাংহনবগী থবক অদু হান্নগী রাজ্য সরকারশিংনা তৌরম্মি হায়না মহাক্না হায়খি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি হরি অমসুং হর অনিমক হরিহরপুর ঘরানাগী মমিংদা লৈরম্মি, অমসুং মতম অমদা, আজমগর অসি ইশৈ শকপা, খোংবা অমসুং জগোই শাবগী জোনরা অহুম্মী সেন্তর ওইরম্মি। নেস্নেল অমসুং ইন্তর্নেস্নেলগী থাক্তা শক্নাইরবা আর্তিস্তশিং খুদম ওইনা হরিহরপুর ঘরানাদগী পদমা ৱিভুসন, পন্দিত ছন্নুলাল মিস্নরা, শ্রী অম্বিকা মিস্নরা অমসুং দা. মনোজ কুমার মিশ্রানা ঙসিদি হরাওরগনি মরমদি ম্যুজিক য়ুনিভর্সিতী অসি আজমগরদা হৌদোক্লগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী আর্ত অমসুং ম্যুজিক নিংথিনা ঙাক-শেন্দুনা থম্বা খক্তনা তুংগী মীরোলগীদমক্তা কলচরবু ঙাক-শেন্দুনা থম্বা ঙমগনি, আজমগরদা লিংখৎকদৌরিবা ম্যুজিক য়ুনিভর্সিতী অসিনা মমিং লৈরবা হরিহার্পুর ঘরানাবু অমুক হন্না হিংগৎহল্লগনি হায়না মহাক্না হায়খি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি মসিগী ম্যুজিক য়ুনিভর্সিতী অসিনা লাক্কদবা মতমশিংদা মালেম শিনবা থুংনা উত্তর প্রদেশ খক্তা নত্তনা ভারত পুম্বগী ওইনা মিংচৎ হেনগৎহনগদৌরিবনি।
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মমাংদা খুঙ্গংগী মফমশিংদা মৈ ফংলমদে, অদুবু প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা ভারত সরকার অমসুং মুখ্য মন্ত্রী, য়োগি অদিত্যনাথকী লুচিং মখাদা উত্তর প্রদেশকী সরকারনা রাজ্য অসিবু শিনবা থুংনা মৈ ফংহন্দুনা চাউখৎ-থৌরাংগী অনৌবা য়ুক অমা হৌখ্রে। ঙসিদি লমদম অসিদা হর ঘর জল য়োজনাগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে হায়না মহাক্না হায়খি। শ্রী শাহনা মখা তারকখি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিদা য়ুমথোং খুদিংমক্তা তোতিগী খুত্থাংদা অশেংবা থক্নবা ঈশিং ফংহল্লি, লুপা করোর ৪২৫৭গী স্কীম ১৩৫৮ আজমগরদা ঙসি হৌদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক শিনবা থুংনা য়ুমথোং ৬০%দা তোতি-ঈশিংগী কনেক্সনশিং শোইদনা ফংহল্লি, অমসুং হৌজিক্তি সেকেন্দ খুদিংগী য়ুমথোং খুদিংদা তোতিগী ঈশিং ফংহল্লি হায়না মহাক্না হায়খি। প্রধান মন্ত্রী, মোদীগী লুচিং মখাদা লৈবাক অসিগী য়ুম করোর ১১.৬৬দা তোতিগী ঈশিং কনেক্সনশিং পীনবগী থবক মপুং ফানা পাংথোকখ্রে হায়না মহাক্না হায়খি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি উত্তর প্রদেশকী ফ্লোরাইদনা শোকহল্লবা মফমশিংদা অশেংবা ক্নবা তোতিগী ঈশিংগী সপ্লাই অসি ঙসিদগী শোইহন্দনা ফংহল্লি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা উত্তর প্রদেশনা চাউখৎপগী খুদম অমা ওইনা থোরক্লি। লম্বিশিং অমসুং কেনেলশিংগী নেতৱার্ক অমা রাজ্য অসিদা শেম্লি, লৌমী খুদিংমক্তা প্রধান মন্ত্রী কিসান য়োজনাগী মখাদা লুপা ৬,০০০ ফংহল্লি, য়ুম করোর ১.৭৬দা গ্যাস সিলিন্দরশিং য়ৌহনখ্রে, য়ুম খুদিংমক্তা তোইলেতশিং অমসুং মৈ য়ৌহল্লে অমসুং রাজ্য অসিগী খুঙ্গং অমত্তদা মৈ ফংদবা লৈত্রে। দবল ইঞ্জিন সরকার অসিনা উত্তর প্রদেশপু চাউখৎ-থৌরাংগী লম্বিদা মাংজিল থাহন্নবা হোৎনবদা তৌবা ঙম্বা পুম্নমক্না অমত্তা থাদনা পাংথোক্লি।
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি আজমগরনা লো অমসুং ওর্দরগী ফিভম য়াম্না ফৎলমদে, অদুবু ঙসিদি রাজ্য সরকারনা মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী অদিত্যনাথ য়োগিগী লুচিং মখাদা জিলা অসিবু চাউখৎ-থৌরাংগী হব অমা ওইনা থোরক্নবা মতেং পাংলি। নোইদা অমসুং আজমগরদা অনৌবা ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্তশিং শেমগৎলি, অমসুং মসিগা লোইননা উত্তর প্রদেশনা লখনৌ, বারানসি অমসুং কুশিনাগর য়াওনা ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত মঙা লৈবা ভারতকী অমত্তা ঙাইরবা রাজ্য অমা ওইরে হায়না মহাক্না হায়খি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী য়োগি অদিত্যনাথকী লুচিং মখাদা উত্তর প্রদেশ সরকারনসু প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী পি.এম. গতি শক্তি য়োজনাগী থবক পাইখৎখ্রে। মহাক্না মখা তারকখি মদুদি রাজ্য সরকারনসু উত্তর প্রদেশ পুম্বা রায়ত-ফ্রী ওইবআ রাজ্য অমা ওইহন্নবগী মাইকৈদা থবক তৌরি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি সরকার অসিনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা উত্তর প্রদেশকী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক্তা শেন্থং মতিক চানা পীখ্রে। ২০২৪দা, ওপোজিশন পার্তীশিংনা নেপোতিজম অমসুং কাস্তিজমগী মতাংদা অমুক হন্না ঙাংলগনি অমসুং উত্তর প্রদেশগী মীশিংবু লান্না লমজিংলগনি, অদুবু মীশিংনা প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীদা মখোয়গী থাজবা অদু অমুক হন্না থমগদবনি।