Ministry of Development of North-East Region
India Myanmar discuss border issues, connectivity projects in virtual meet
India seeks cooperation for early repatriation of trapped Indians in Myawaddy
India Myanmar take up drug trafficking, other transnational crimes in virtual meet
17 FEB 2023 8:33PM by PIB Delhi
Minister for Tourism, Culture and Development of North Eastern Region, Shri G Kishan Reddy held a virtual meeting with the Minister for Border Affairs of Myanmar today. In the context of recent developments inside Myanmar and their repercussions along India-Myanmar border region, the two sides discussed the need to ensure peace, stability and economic development along the border.
The two sides also discussed Government of India’s grant-in-aid connectivity projects in Myanmar aimed at infrastructure development in the country and economic well-being of the people of Myanmar.
It was emphasized that an early restoration of peace and security and implementation of development projects in Myanmar will benefit the people residing along both sides of the border. India also sought continued cooperation of the Myanmar authorities for early repatriation of trapped Indian nationals in the Myawaddy region.
Other issues discussed included creation of conducive conditions for the return of Myanmar nationals currently taking shelter in India, combating drug trafficking and other transnational crimes, strengthening people to people exchanges in the bordering areas, Free Movement Regime, and ways to augment border trade.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
ভর্চুএল মীত্তা ভারত অমসুং ম্যান্মারনা ঙমখৈগী ৱাফমশিং, লম্বী-থোংগী প্রোজেকশিং খন্নখ্রে
ম্যাৱাদিদা পন্দুনা লৈরিবা ভারতমচাশিং অথুবদা মতমদা মরৈবাক্তা হল্লক্নবা মতেং পাংনবা ভারতনা খঙহনখ্রে
ভর্চুএল মীত্তা ভারত অমসুং ম্যান্মারনা দ্রগ পুথোক-পুশিন তৌবা, অতোপ্পা ঙমখৈ লান্না চৎথবা ক্রাইমশিংগী মতাংদা খন্নখি
17 FEB 2023 8:33PM by PIB Imphal
ঙসি তুরিজম, কলচর অমসুং দোনরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী জি.কিসন রেদ্দিনা ম্যান্মারগী বোর্দর এফেয়ার্সকী মিনিস্তরগা লোয়ন্না ভর্চুএল মীতিং অমা পাংথোকখ্রে। হন্দক ম্যান্মর মনুংদা ওইরক্লিবা ফিবমশিং অমসুং ভারত-ম্যান্মার ঙমখৈ লমদমদা ওইরিবা ফিবম, ঙমখৈ পরিংদা শান্তি থম্নবা অমসুং শেন-থুমগী ফিবম চাউখৎনবা নাকল অনিনা ৱা খন্নখি।
ম্যান্মারগী লম্বী-থোংগী ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎনবা ম্যান্মারদা পায়খৎলিবা ভারতকী গ্রান্ত-ইন প্রোজেকশিং অমসুং ম্যান্মারগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎনবগী মতাংদা নাকল অনিনা খন্নখি।
অথুবা মতমদা শান্তি হঞ্জিলহনবা অমসুং ম্যান্মারদা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং পায়খৎদুনা লৈবাক অনিমক্কী ঙমখৈ পরিংদা লৈরিবা মীয়াম কান্নবা পীনবা মীফম অদুদা খন্নখি।ম্যাৱাদিদা পন্দুনা লৈরিবা ভারতমচাশিং অথুবদা মতমদা মরৈবাক্তা হল্লক্নবা মতেং পাংনবা ভারতনা তকশিনখি।
মীফম অদুদা খন্নখিবা অতোপ্পা ৱাফমশিংগী মনুংদা হৌজিক ভারত্তা চংজফম লৌদুনা লৈরিবা ম্যান্মারমচাশিং হল্লক্নবা থৌরাং তৌবা, দ্রগ পুথোক-পুশিন তৌবা লাকশিনবা অমসুং ঙমখৈ লান্না চৎথবা ক্রাইমশিং থেংনবা, ঙমখৈগী শরুকশিংদা লৈবাক অনিগী মীওইশিং চংথোক-চংশিন তৌবা হেনগৎহনবা, অথিংবা থমদনা চৎথোক-চৎশিন তৌহনবা অমসুং ঙমখৈ লান্না ললোন-ইতিক পাংথোকপা হেনগৎহনবা য়াওখি।